Benim fizy 9000 km.oldu .Daha beni hiç üzmedi.inşALLAH böyle gider.
Allah kaza bela vermesin...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
veeeeee
Konya'da Honda bayii diyen geçinen insan yahu yapma...
Motora 10 liralık yağ koyup 35 Tl alma... Daha 1000 Km gitmeden motor yağı bitermi yahu...
Önceden Castrol alırdım gözümün önünde koyardı,kazadan sonra 1-2 gün yattı ondan sonra bakmadım.
-Debriyajdan ses geliyor
-1000 kmde yağ bitmiş
-Ayak marşı zor çalışıyor hatta çalışmıyor
bunlar haricinde sıkıntı yok , oda usta diye daha doğrusu servis diye geçen adamların. Garantiyi falan boşverdim. Kendi Ustama götürüyorum artık.
Konya'da Dillan Motor var Adem abi. Öneririm.
Not: 50 cc lik veya 100cc lik le gitmeyin almaz. 600 cc veya CBF den altına bakmaz.
"men dakka dukka"
Bendede yoktu işte. adamların zaten doğru dzgün ustaları yok , millete maaş vermezler ustalara 2 de 1 usta değişir , akrabam (50 CC lik HSUN) motorunu 400 TL ye vermişti oraya adamlar 900 TL ye satmışlar yahu insaf diyorum. Yağ meselesinide oradan çıkan usta diyor zaten , kaç motorun Km sini düşürdüm diye. Neyse Fazla uzatmayım. Sinirliyim ve düşündükçe insanın canı sıkılıyor düşünmemem lazım. Ötede alırız...
Bendede yağ yakma sorunu yoktu fakat kazadan sonra bi kıçı düzeltemedim motorun
Soğudum gerçekten ya. güya sıfır motor aldık 1-2 sene binip değiştirelim diye. Sattıracak gavur bana kendini.
"men dakka dukka"
Amaninmb@ Geçmiş olsun.1000 km'de ne kadar yağ eksiltiyor.Yağ çubuğun neresinde oluyor?
Dibinde oluyor çubuğun. çok azıcık birşey kaldı. Bakalım supap ayarına , Castrol yağ vs son bakımını başka yerde yaptırdım bakalım. Baktım durdum tepesinde
Teşekkürler.
"men dakka dukka"
Bir kademe olsa normal derdim ama seninki baya fazlaymış.inşALLAH sorunun çözülür.
Benim fizy maşallah tek ayakta çalışıyor. Debriajdan gelen ses bendede vardı ama debriajdan değil kavramanın havalandırma deliği var altta metal bir parça var titreme yapınca ses yapıyor oraya bi slikon attım ne ses var ne bişey benim tahminim debriaj değil.
Benim gidondaki honda yazısını çıkartmaya çalışırken kırmışlar.yazının yarısı yok.Ne günlere kaldık adamlar nelere tenezzül ediyorlar.
Henüz motoru alalı 150 km oldu. Yakıt biraz fazla gibi. Rodaj aşamasında olduğu için 60 ı geçmememe rağmen depo çabuk bitti. 25 ( 5.5 lt) liraya depo doldu ve sadece 130 km gitti!( Genelde 2 kişi biniyoruz) Bu normal mi?
Selesi bana çok rahat geldi. Belki ağır siklet birisi olduğum içindir. İlginçtir daha önce sahibi olduğum pahalı aprilialardan daha rahat ve sessiz geldi üstelik daha seri.
Sessizliği seriliği mükemmel. Titreşim sıfıra yakın, kask ile neredeyse çalışıp çalışmadığı anlaşılmıyor. 2 kişi binince altı biraz alçak kalıyor. Şehir içi için çok pratik, beni tek rahatsız eden konu şu anda yakıtı ve bazı kasislerden geçerken altını sürtmesi.
Ben bu motoru spacy'den daha çok beğeniyorum ama altı cidden alçak, 2 kişi binince arka amortisör dibe vuruyordur o yüzden altı sürter kasislerde. Arka tek amortisör olan çinli scooterların amortisörlerinden alınıp takılabilir, 2-3 santim daha uzun bir amortisör bulunursa 2 kişi altı sürtmeyebilir.
olsun spor arabada yere çok yakın...olaya bi de bu açıdan bakın....haa birde g.tü yere yakın olandan korkucan aga
Benim Fizy 9500 km. oldu.Yağını kontrol ettim biraz eksilme var.8000'de yağı değişmişti. 1500 km'de bir çizgiden biraz az eksilme var.
Selamunaleykum... Fizzyciler... Nasılsınız.. benim beyaz güvercin 150 Km de 4,61 litre yakmış. Geçen sene 100 km de 2.5 yakarken şimdi neden bu kadar arttı bilmiyorum.
Eskiye göre daha hızlı kullanıyorum ama yakıtın bu kadar artmesı garip geldi bana.. Yakıt tüketiminizi paylaşabilirmisiniz. tşk..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
Mert selam nasılsın? 70 km ve ara ara üzerine çıkınca yakıt tüketimi iki katına çıkıyor. bu normal mi? Yoksa teknik aksamda bir sorun mu var. Ne dersin?
70-90 arası gidiyorum. Benzin 4,6 ken 14 Tl yaktı 100 Km de. (Ben sadece 55 Kg'ım )
supap ayarlarına, yağına,filtrelerine ve lastik basıncına baktırın.
Bu arada benim yağ yakmada kalktı son tamirciden sonra...
"men dakka dukka"
Aleykümselam hyorumez.tşk iyiyim.sen nasılsın.özlettin kendini.benim yakıt tüketimi şehiriçi son ölçümüm 100 km/2.9 lt.70km/h ve üzeri çıktığın zaman dediğin gibi çok yakıyor.100 km/3.2 lt. Yakıyor.teknik aksamda sorun yok.nedeni karbüratörlü ve küçük cc olması.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------
Ayrıca rodaj döneminde sakin kullanıyorduk.Şimdi daha seri ve agresif kullandığımız için yakıt tüketimi doğal olarak biraz yükseldi.
Hacııı it gibi basıyoruz acımıyorum açıkcası. 55 kg adamım taşısın gidi.
"men dakka dukka"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)