Daelim bu-moto ya göre gerçekten çok sağlam ve köklü bi marka.Kalite açısından daelim in kendini kanıtlamış bir çok modeli var.Bu moto ya göre çok önde.Ama calibre nin rakibi roadwin 250 mi calibre mi derseniz ben calibre derim.Roadwin hiç olmamış.
Çok derin konu.Şöyle bişey var herkes kendi mantığına göre hareket eder ama bana göre bu 4 ünün arasından mantıklı olan Cbr 250.Neden dersen bende yeni kasa cbr 125 kullanıcısıydım,250 de kullandım gayet kaliteli olduğunu gördüm.Yedek parça fiyatlarını bayide bir bir kendim baktım ( grenajlar ) rakiplerine göre çok ucuz.Servis ağı çok çok geniş.Bazen yedek parçaları temin etmek 3 gün sürüyo.Evet şaka değil 3 gün.Ben ön kafa grenajını 3 günde getirttim servisten
Kawa alıp neden z-moto ya kolumu kaptıriyim ?
Hyo yu gerçekten seviyorum.Eğer para sıkıntım yoksa hyo alırım.Gerçekten tatmin edici bi motor.2. el sıkıntısını,piyasasını düşünmeyen,zevkine bakan alır.
Calibre çin malı olmasına rağmen tatmin edici.Apaçi birinin eline geçmesse zevk ala ala kullanılır.Tabi ki arada bir ufak sıkıntılar çıkarır,o kadar da olur.Ama özelliklerine donanımına bakıldığında fena değil.
Şahsen benim mantığımdan geçen cbr 250,gönlümden geçen hyo.Çünkü estetik olarak hyo bana daha güzel geliyo.Kalitesi de hiç fena değil.Bazı arkadaşlar hyo çok yakıyo diyo ama çift silindir ve daha güçlü bi motor.Aralarında dağlar kadar fark yok bu duruma bakınca cbr 250 ile.Cbr 250 yi göklere çıkarmıyorum ama gerçekten yedek parça yakıt kalite olarak insanın aklını çeliyo bu modeller arasında.Hyo ya baktığında servis sıkıntı,yedek parça çok uçuk şekilde pahalı.
Bu seçeneklerden almayacağım tek motor ninja dır.Tamam güçlü,kaliteli de..Fiyatı,o eski tip göstergesi,o kafa tasarımı bana göre çok eskilerde.
Gönlümden hyo geçer,çünkü malımın değerini bilen bi insanım.Hyo alsam ne ben onu üzerim ne o beni üzer.
Mantığım cbr 250 der
İşin kısası müşterinin beklentisine göre mantıklı olarak bu seçenekler değişir.Hyo diyene de saygı duyarım cbr diyene de.
Yani müşteri diyosa benim hızda gözüm yok,az yaksın kaliteli olsun parçası bol olsun ucuz olsun cbr 250
Ama benim gibi zevkine düşkünse,beni tatmin etsin estetik olarak güzel olsun hyo 250. Ne hyo cbr den üstün,ne cbr hyo dan çok üstün.
1kac sene kullandiktan sonra aradaki farki gorursun. Birine yillarca binersin birine 1 sene. Sonra servisten cikaramazsin. Yanlismiyim? Hondada istedigin kadar sert kullan banamisin demez ama eminom 1 sene sonra daelim sanzimani birakir. Nolursa olsun honda muhendisleriyle daelim muhendislerini bir tutamazsin. Uzun vadede agresif kullanimda fark gorunecektir kisacasi..
mühendis dövüştürüyolar kaçıın
Ben ikisinide yeni duyuyorum soner "snopol" arkadasimiz bumotoyu cok iyi aciklamis. Goruntu olarak cok iyi daelime basarda basar. Biraz bumotonun yorumlarini okuyun fikriniz tamamen degisecek.. zippo sen bumoto topicindede yorum yapmistin. Her acidan bakacak olursak sen ne dersin?
bu soruyu bana sorsan bende böyle yazardım
noktası virgülüne kadar aynı olurdu..
neredeyse her konuda aynı şekilde düşünüyoruz..
bende öyle diyorum
gönlümden hyo geçer, gider cbr250 r alırım..
adamım fuara geldiğinde görüşelim.. bu yazın bende bu dediğim 2 motosikletten birini alacagım =)
Hayırlısı olsun dostum,bencede görüşelim.İnşallah dilediğin motoru alırsın.2 motorunda kendine göre güzel yanları var.Sonuç olarak ikiside çok güzel aletler
Calibre ve roadwin kıyaslamasıysa sorduğun ben kesinlikle kalite olarak roadwin in önde olduğunu düşünüyorum.Tabi ki calibre de gerçekten iyi bi motor çin sınıfında çok iyi bi ürün çıkarmışlar ama daelim yabana atılacak marka değil.Ama dersen estetik olarak hangisi calibre bence çok daha önde.Roadwin i ben beğenmedim.Dış görünüş olsun egzost olsun gösterge paneli bi garip boşta kalmış gibi.Yine iş tüketici de biter,sonuç olarak kullanmayı bilene 2 motorda güzel üzmez.Ama bana roadwin biraz fazla yakıyo gibime geldi kullanıcı yorumlarına göre
Daelim iyi markadır. Çin motorlarına bile bir yılda birşey olmuyor, Daelim'e hiçbirşey olmaz merak etmeyin. Diğer yandan Roadwin gerçekten çok çirkin bir motor bence. Kuyruğunun o kadar kalkık durması kötü olmuş ama o paraya iyi makina yine de... Bu-moto da güzel motor hatta görünüş olarak en güzeli ama Çin olduğu için biraz tereddüt ediyorum. O da kırılıp döküleceğinden değil de, işte titreşimi, konforu, detayları falan soru işareti uyandırıyor biraz. Çin motorlarının dağılma dönemi bitti artık.
Ahahaha yerlere düştüm honda mühendisleriyle daelim mühendislerini bir tutamassın diyor.Biri şuna otomotiv sektöründe kullanılan çoğu parçanın firmaların kendi üretimleri olmadığını anlatsın bir araştır firmalar hangi parçaları kendi yapıyorlarmış iyi güldürdün akşam akşam :D
Evet farkı gördüm, 1 sene rodaj hariç 10000 km aşırı agresif sürdüğüm mondial mh 125 drifti bakımlarını kendim yaptığım halde servise getirmedim.Şanzuman dişlisi dahi tüm içini 20000 de sattığım arkadaş açtırdı herşey ilk günkü halinde açılma olayını büyütmek için yaptı. Daha 1 senelik bile olmayan agresif kullanılmayan kmsi 10000 i geçmemiş honda dediğin cbf 150 şanzuman dişlisi kırıyor. Buna ne diyeceksin ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)