Mondial 100 MG Prince Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
16 Nisan 2013, 20:24
utkan35 adlı üyeden alıntı
guven abi mengu abi daha iyi bilirde cc yukselticeksen balansörlü krank tak ozaman titreşim sorununda olmaz
Komple motor değişimi gerekiyor o işlem için. Ben öyle biliyorum.
Reklamlar
-
16 Nisan 2013, 20:36
utkan35 adlı üyeden alıntı
guven abi mengu abi daha iyi bilirde cc yukselticeksen balansörlü krank tak ozaman titreşim sorununda olmaz
Motorun önündeki çıkıntı olmadan balansör takamıyosun. Balansörlü krank yok.
-
16 Nisan 2013, 21:36
mengü abi bişey sorucam, yanlıs konusuyorsam affola ama, mıllet sana mengu baba mengu abı üstad falan dıyor sen bu samımı sozlere gore o kadar resmisin ki insanın bidaha abi veya onun gii samimi seyler soyleyesi gelmıyor. ben bile nerdeyse mengü bey falan diyicem. hani samimiyet sorunun falan mı var anlamadım. merak ıcın soruyorum yoksa ne sen benım ıcın onemlısın gercek hayattaaa ne de ben senın ıcın. kusuruma bakma yanlıs bısey konustuysam
Think Nothing! Just Twist The Wrist
-
16 Nisan 2013, 21:40
ugrgnr adlı üyeden alıntı
mengü abi bişey sorucam, yanlıs konusuyorsam affola ama, mıllet sana mengu baba mengu abı üstad falan dıyor sen bu samımı sozlere gore o kadar resmisin ki insanın bidaha abi veya onun gii samimi seyler soyleyesi gelmıyor. ben bile nerdeyse mengü bey falan diyicem. hani samimiyet sorunun falan mı var anlamadım. merak ıcın soruyorum yoksa ne sen benım ıcın onemlısın gercek hayattaaa ne de ben senın ıcın. kusuruma bakma yanlıs bısey konustuysam
Ben insanlara saygımdan resmi konuşuyorum. Yaşıtım veya biraz küçük olduğunu bildiğim kişilere bile siz derim. Kardeşim ve benzeri hitap türleri pek hoşuma gitmiyor, ben kullanmam kullanana da mani olmam ama. mengu baba mengu abı üstad falan diyebilirsin onlarda sorun yok
-
16 Nisan 2013, 21:46
Ben ondan yaş olarak daha büyük olmama rağmen, bilgisinden dolayı saygı duyuyorum.
Sitede bana en çok yardım eden kişidir aynı zamanda. Genelde bende ona uyarak çok seviyeli yazışıyorum ama bazen samimiyetten öyle kelimeler kullanabiliyorum.
Tamamiyle samimiyetten, sululuktan değil.
-
16 Nisan 2013, 21:58
yok mengü abi ben diyecegımı derım zaten kımseden ızın ıstemem. zaten karsımdakı rahatsız oluyorsa anlarım da, abi mabi diyoruz sen boyle yapmalısınız efedim diyince insan bi kalıyor sasırıyor. neyse abi oylesıne yazdım can sıkıntısına, kusuruma bakma sadece gozume carptı ıste yorumların dıger konulardakıler de falan.
Think Nothing! Just Twist The Wrist
-
21 Nisan 2013, 15:03
Merhaba arkadaşlar benimde bir superboyum var motorları aynı olduğu için buraya yazdım çünkü superboy başlığı biraz pasif maalesef.sormak istediğim soru şu motorumun km si 500 km olmak üzere ve ilk bakım ve yağ değişim zamanı geldi öncelikli olarak kaç numara ve hangi marka yağı önerirsiniz birde sanki motorun çekişi biraz düştü ve gaz yememeye başladı gibi acaba buji değişimi mantıklı olur mu ? Kaliteli bir buji takmamı önerir misiniz ?
-
21 Nisan 2013, 15:47
antiate adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar benimde bir superboyum var motorları aynı olduğu için buraya yazdım çünkü superboy başlığı biraz pasif maalesef.sormak istediğim soru şu motorumun km si 500 km olmak üzere ve ilk bakım ve yağ değişim zamanı geldi öncelikli olarak kaç numara ve hangi marka yağı önerirsiniz birde sanki motorun çekişi biraz düştü ve gaz yememeye başladı gibi acaba buji değişimi mantıklı olur mu ? Kaliteli bir buji takmamı önerir misiniz ?
10W-40 castrol motosiklet yağı, olmadı shell, bp, petrol ofisi 10-40W benzinli motor yağı. Çekiş düştüyse hava filtresini temizleyin yağlanmış olabilir. Sabunlu suyla yıkayıp süngeri hafifçe sıkın kurutun, motora geri takın. Hava filtresi yıkanıp 2-3 kere daha kullanılabilir.
-
21 Nisan 2013, 16:21
antiate adlı üyeden alıntı
500-1000 arası ilk bakımı var zaten ve ücretsiz. Servise gidin onlar gerekeni halleder.
Sadece 15 lira castrol yag parası aldılar benden.
-
21 Nisan 2013, 16:27
@ rs_güven tanısma vaktimiz geldi de geciyor senle . unuttun sen beni alacagın olsun
koltuk altında alarm için soket olabilir. benim motorda vardı ama alarmla fişleri tersti, ikiside ya erkek yada dişi idi, tesisat ve alarmın, gecmiş zaman hatırlamıyorum tam.
---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:23 ----------
Mengu16 adlı üyeden alıntı
10W-40 castrol motosiklet yağı, olmadı shell, bp, petrol ofisi 10-40W benzinli motor yağı. Çekiş düştüyse hava filtresini temizleyin yağlanmış olabilir. Sabunlu suyla yıkayıp süngeri hafifçe sıkın kurutun, motora geri takın. Hava filtresi yıkanıp 2-3 kere daha kullanılabilir.
tam emin değilim kardesim ama karton filtre de olabilir mi ?
benim motorda karton filtre kullanmıslar
ek bilgi: eger filtreniz kagıt filtre ise de motordan dısarı dogru, normal hava akısının tersine basınclı hava ile temizlenir
---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:25 ----------
fitreniz süngermiş resimde gözüktüğü kadarıyla
http://www.mondialyp.com/parts/main_...GRM1-12022-962
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
21 Nisan 2013, 16:36
cenkito adlı üyeden alıntı
@ rs_güven tanısma vaktimiz geldi de geciyor senle . unuttun sen beni alacagın olsun
koltuk altında alarm için soket olabilir. benim motorda vardı ama alarmla fişleri tersti, ikiside ya erkek yada dişi idi, tesisat ve alarmın, gecmiş zaman hatırlamıyorum tam.
Tanışmamız gecikti tabi ki. Sizinle silindir değişimi üzerine konuşmuştuk sanırım.
Bir pazar günü biraz km yapıp, böylece tanışabiliriz, isterseniz.
-
21 Nisan 2013, 16:37
evet dogru hatırladınız,
ben beyazevlerde oturuyorum yakında isen yagmursuz bir aksam üstü de görüşebiliriz
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
21 Nisan 2013, 16:41
cenkito adlı üyeden alıntı
evet dogru hatırladınız,
ben beyazevlerde oturuyorum yakında isen yagmursuz bir aksam üstü de görüşebiliriz
Akkapı-Dağlıoğlu tarafında oturuyorum. Akşamları pek fırsat bulamıyorum.
Yengen eve geç gelmeme pek sıcak bakmıyor Özelden yazışalım. Sayfayı meşgul etmeyelim.
-
21 Nisan 2013, 16:59
rs_guven,
Gerçekten, konfor olmadıktan sonra motorun diğer özelliklerinin bir önemi kalmıyor. Adamın ellerini uyuşturduktan sonra hızlı gitse ne olur, gitmese ne olur ? Elimde olsa titreşim problemi olan motorların satışını yasaklarım. Firmalar gitsinler bir sürü çöp model yerine 5 tane sağlam, konforlu model getirtsinler.
Hacim yükseltmek gibi işlere bulaşmadan motordan kurtul, YBR veya aynı motoru kullanan Salcano, Kadırga, Kuba XS gibi modellere geç.
-
21 Nisan 2013, 17:00
prince alıcam bende
:bestmt: Hızlı Gidip Durmasını Bilirim Sen bakma Bana ben Rüzgar Gibiyim. :bestmt:
-
21 Nisan 2013, 17:03
Seko adlı üyeden alıntı
rs_guven,
Gerçekten, konfor olmadıktan sonra motorun diğer özelliklerinin bir önemi kalmıyor. Adamın ellerini uyuşturduktan sonra hızlı gitse ne olur, gitmese ne olur ? Elimde olsa titreşim problemi olan motorların satışını yasaklarım. Firmalar gitsinler bir sürü çöp model yerine 5 tane sağlam, konforlu model getirtsinler.
Hacim yükseltmek gibi işlere bulaşmadan motordan kurtul, YBR veya aynı motoru kullanan Salcano, Kadırga, Kuba XS gibi modellere geç.
Biraz daha eskitip öyle satmak istiyorum. Gerçekten konfor çok önemli.
-
21 Nisan 2013, 17:04
mg prince motor yükseltiliyor mu 100 cc den 125 cc ye ?
:bestmt: Hızlı Gidip Durmasını Bilirim Sen bakma Bana ben Rüzgar Gibiyim. :bestmt:
-
21 Nisan 2013, 17:10
baris5995 adlı üyeden alıntı
mg prince motor yükseltiliyor mu 100 cc den 125 cc ye ?
200 cc'ye kadar parça değişikliğiyle yükseltilebiliyor. 125 cc sadece silindir değişimi ile yapılabiliyor.
-
21 Nisan 2013, 17:21
rs_guven adlı üyeden alıntı
200 cc'ye kadar parça değişikliğiyle yükseltilebiliyor. 125 cc sadece silindir değişimi ile yapılabiliyor.
Peki fiyatı ile bi bilginiz var mı ?
-
21 Nisan 2013, 17:29
baris5995 adlı üyeden alıntı
Peki fiyatı ile bi bilginiz var mı ?
125'lik Silindir seti 50-60 lira, 200'lük yapmak için motorun yarısı değişiyo neredeyse 500 lira tutar ustaya yaptırırsan. 125'lik yapacaksan 13 pernolu piston-silindir seti almalısın, 100'lük cg'lerde öyle gerekiyo.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)