arıza lambası yakmadi
2005 punto 1.3
egr ust devirlerde devre dışı
azot oksit nox denen gazlarin egzozdan çıkışını engellemek amaç bu
bunu da yanmayi kotulestirerek yapıyor
tubitak egr iptaliyle % 15 yakit tasarrufu oldu şeklinde raporu var
bkz. bahsi geçen rapor
http://journals.tubitak.gov.tr/engin...2-7-0011-6.pdf
kafa patlatmaya gerek yok iptal et gitsin
baya arastirdim iptali yararlı
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------
bu arada şehiriçi yakit olcumum
100 km de 2.4 litre
kardeş silindir takımı değişti ıvırı zıvırı arkadaşın dediği gibi 125cc ile 150cc arasında çok büyük farklar olmaz
bu resimdekiler bide karbüratör 300 tl gibi bi para gitti yağınıda değiştirdim mecburi
300 lira ne yaptin sen yahu. 60-80 tl arasi silindir seti. 60-70 lirada en kaliteli karburator. cok para gitmis. bu arada hava yakit ayari karburatorun altindan baktigin zaman duz tornovida ile cevirilen vida var onu acacaksin biraz duzelir o zaman stop.etmesi felan. forumda bir cok konu mevcut biraz arastir ogrenirsin
valla fiyatlar piyasada kardeş tam fiyat vermedim o civarda gidiyor dedim 80 tl yede karbüratör var 60 tlyede alacan takacan.
ön dişli benim motorda en iyi 15 dişli arkada 38 dişli
motoru alınca ön 16 arkada 36 yaptım hızlandı fakat torku bayag bi düştü o yüzden en iyisi ön 15 arkada 38 kardeş
Arkadaşlar benim princen on freni bosaldi bi hafta önce motorcuya goturdum bakti etti on fren yağ haznesi plastik diye hava yapmis yağ kaciriyor dedi 1 hafta önce fren hidroliği doldurdu fren oldu ama bugün gene fren bosalmis ne yapacam basina gelen varmi ?
ön fren sıvı boşaltma tapasını iyice sık oradan kaçırabilir 6-7 anahtar uyar sanırım
fren sıvısı (yağı değil) dolum haznesinde çatlak olabilir
veya contası kaçırıyor olabilir(contası üstte ama )
frenlemede soruna yol açtıysa fren hortumunda kaçak vardır belki de
garantiden tamirini talep et
olmadı başka bayiye git
daha olmadı müşteri hizmetlerini ara durumu anlat
yardımcı olmazlarsa foruma yaz
tüketici hakem heyetine konuyu yaz
http://www.mondialyp.com/parts/main_...GRS1-12006-962
150 cc olduğu için garantiden çıkardılar mı motorunu?
Motorun garantisi var herşeyi var ama mondialde servis anlayisi sifir bence gitsem de müşteri hatasi diyecekler cunku servis diye gittiğim yerler bisikletciden bozma Bornova da bile boyle ama ankara caddesinde bi yer mondial bayi oraya götüreyim birazdan
Elimden geliyor o on fren musluğu sıkili hortumda sorun olacagini sanmiyorum büyük ihtimal hazneden plastik koymuşlar onu bi degistireyim servise muhatap olmak istemiyorum belki de yanlis düşünüyorum saygilar
Arkadaşlar 1 ay önce princemi sattim dedim 2.el japon motor alırım baktımki piyasada 2.el hep hasat motor var benim parama gore sonra bizim burdaki mondial bayisi 150 mg kingi 2000 tl ye sıfır veriyor diyorum alsammi 1700 e satmistim motoru onuda 150 lik yapsam 300 lira para gidiyormus boyutlari bana baya ufak geliyor prince te cok ufak geliyordu ama cup parasına sıfır 150 lik motor alicam sizce aliyim mi 2014 model ve yarın geliyormuş kutusunda yani öyle elde kalmış değil
2000 e de başka yerde yok herhalde o motosiklet
yapacağın princeyi 125 cc yapmaktı
vergisiz 125 mis gibi binerdin
piyasasi var mi yok mu bilmem 150 kingin
ruhsat sigorta plaka gene bi dunya para gidecek
her sene de 105 tl sanırım vergisi var
yakıtı fazladir haliyle
ben bunu satip yeni motor almak istesem
discover 100 u alırım
vergisiz
seneye gelecekmis inşaallah
1 litreyle 91 veya 102 km gidiyormuş
o varken baska motor oneremem
en iyi motor en az yakan motordur
hatta komple motor kismini satsalar princeye onu takar ucuza kapatirdik işi
önceki motorda yaptığın hatayi yapma
motoru dene
begenmezsen alma
discover 100 derim
doğru diyorsn ama en az yakandan ziyade en çok zevk veren şimdi aklıma o princle gezdiğim zamanlar geldi de gerek yok galiba ya sadece yakıtta güldürdü beni 10-11 kuruş civarıydı ve mutluyduk :D
bayide kt varsa bir denesene begenecek misin bakalim vites pedalinin konumu koltugun rahatligi motorun boyutlari cg den daha iyiydi ben 100 km yol yapip arakadasin seyhan 150 si ile motorlari degis tokus ettik resmen cg de eziyet cekiyormusum demistim
kt vardı üstüne binmeme müsade etmedi
tuhaf sonucta sen motor alacaksin niye musade etmedi ki sasirdim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)