125 cc yapmak kadar sağlıklı mı peki?
Yani ilerleyen dönemlerde motor kısmında problem çıkarır mı?
Bizim cub'a 110 cc silindir taktıktan sonra, rolantide bile aynalar, gidon falan titriyor. O yüzden biraz tırsmaya başladım.
125 cc yapmak kadar sağlıklı mı peki?
Yani ilerleyen dönemlerde motor kısmında problem çıkarır mı?
Bizim cub'a 110 cc silindir taktıktan sonra, rolantide bile aynalar, gidon falan titriyor. O yüzden biraz tırsmaya başladım.
125 cc kadar sağlıklı değil tabi, ama aşırı devir yaptırmazsan motorun elinde kalacağını sanmam. Biraz daha paraya kıyıp 150'lik üst kapak da alırsan her performansı artar hem de daha sağlam olur.
Şimdi birkaç yüz lira masraf edeceğiz. Sonra yine memnun kalmayıp satarsam, daha da çok zarar etmiş olacagım.
En iyisi ben bunu elimden çıkarıp, ya kaliteli bir cub, ya da balansörlü bir çinli alayım. Böylesi daha mantıklı değil mi?
Sonuçta motoru 0 aldın elbet biraz zarar edicen. Onuda bindiğine sayıcaksın. Zaten 0 alsan 2 küsürat bişey
Sıfırı 1900'e falan alınır pazarlıkla. 350 civarı da ruhsat, sigorta falan tutar.
Çok zarar ederse satmam. Titreye titreye kullanırım
Sigortayı sayma, alan adam da sigorta yaptıracak nasıl olsa, senin sigortanı kullanamıyor. Sen de sigortanın kullanmadığın kısmını iade alabilirsin, tamamen olmasa da çoğunu iade ediyolar.
Geçenlerde depoyu doldurmuştum. Bu gün 310 km'de yedek depoya geçti.
Depo 11 litre ise, bunun da 2 litresi yedek ise, 9 litre ile 310 km yol yapmış oluyorum.
Yani 100 km'de 2.90 litre yakıyor. Bence 100 cc bir makine için biraz fazla. Bunda artçılı ve yüksek devirde kullanmamın da etkisi olabilir tabi.
Km'nin en az üçte biri artçılı, yaklaşık üçte biri de yüksek devirli. Geriye kalanı ise tın tın... Yani karma karışık bir kullanım.
Tek kişi orta devirdi kullanıldığıda 2.5 lt. yi geçmez diye tahmin ediyorum
Benim 150'liği sakin kullanırsan 2.8 litre yakıyo uzun yolda.
100'lük motor bu kadar gider
O zaman daha çok yakacak, bu haliyle kullanın sakin de kullanmayın ne kadar benzin yakarsa artık.
bende de mg 125 deluxe var 6 bin devir civarında 70-75 km arası hızda 2 litre yakıyor. senin ki daha da az yakması lazım benimkiyle aynı alt yapı var motorunda ayrıca ben 90 kiloyum bi önceki sayfada 58 kiloyum demişsin yani 1.7-1.8 litre değerlerini felan yakalaman lazım tahminimce.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
ayrıca motorunu 125 cc de yapabilirsin çünki 125 cc modelle altı aynı sadece silindir farklı gibi geliyor bana tabi benim tahminim. bende 65.5 150 cc tabanlı silindir ve 200 lük karbüratör deneyeceğim ama zaman bulamıyorum günün oniki saati işteyim :(
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)