Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
31. sayfa BirinciBirinci ... 21293031323341 ... SonuncuSonuncu

Mondial 100 MG Prince Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 100 ukh, 2001 Titan Deluxe
    Bende bi ara cub motorum için tubeless lastik sormuştum sadece arka için 90 a takarım demişti sen ikisini 110 Tlye almşsın çok uygun yerini öğrenebilirmiyim ?
    Fazla değil.. Bi Cbr'nin ruhsatında adım yazsa yeter.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Ben İzmirde yaşıyorum, lastikçi Çankayada, Motorcu Hayri, siteside var. İstanbulda da fiyatlar aşağı yukarı aynı diye biliyorum. Ama söylediğin fiyat çok yüksek gerçekten.

rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı android35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben ufak ayarlar için bile servise gidiyorum. Ama sizin söylediğiniz gibi bu tip şeyleri kendimiz yapsak olurmu diye servise sordum, onlarda bizim bakım yapmamız daha iyi olur, kaşe, imza falan atıyoruz, en azından bir problem olursa servis periyodik bakımını yapmış, parçalar garanti kapsamında olur demişti. 1000 km'de servise gitsen daha iyi olur derim. Ama yinede sen bilirsin. Benim motor 1400 km'de, lastiklerini hiç beğenmiyordum, bugün İRC marka tubeless lastik taktırdım, ön lastiği 2.75 - arka lastiği 90 olarak değiştirdim. Yol tutuş çok fark etti, sanki farklı bir motora biniyor gibi oldum, motor sesi hariç Görüntüde bayağı iyi oldu, tavsiye ederim, fiyatıda ön arka toplam 110 tl.
    Sizin dediğiniz periyodik bakım. Bu periyodik bakım olmadığı için 1000 km'de yağı kendim değiştirsem
    zaten servis bu durumu fark edemez ki. Benim sorum, yağını değiştireyim mi? Yoksa gerek yok mu?
    Yani yağı kimin değiştireceği önemli değil. Önemli olan yağ değişimi.

Servisin söylediği 1800 km bakım (yağ değişimi) bana göre fazla. Buradaki 2 tane servisle konuştum, 500-1000-2000 ... diye uzayan bakım, yağ değişim süreleri, bunları 50 km bile fazla geçirme, motorun sağlığı için bunlar şart dedi. Bu motorlarda yağ önemli, servis sana fazladan 800 km yaptıracak, bu bana göre riskli. Yağ değişimi de serviste yapılsa iyi olur, saygılar.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Bu gün yaklaşık 200 km'lik bir yola çıkacağım. Dönüşte yagı değiştireyim en iyisi.
    Tavsiye için teşekkürler.

Motosikleti
    Bana motorcu tarafından söylenen ilk 500'de değiştir sonra 1500 2500 gider demişti ama 1300 km aynı yağ ile gitmek yeni motor için ileride sorun açabilir. Bence değiştir abi. Yeni yağın zararı olmaz

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Bu günkü Kozan gezisinde 160 km yol yaptık. Böylece 1100 km'yi geçti.
    Yarın yagını değiştirecegim. Zaten makina sola yattı, ayna kırıldı. Yarın yag ile beraber aynayı da değiştiriyorum.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu günkü Kozan gezisinde 160 km yol yaptık. Böylece 1100 km'yi geçti.
    Yarın yagını değiştirecegim. Zaten makina sola yattı, ayna kırıldı. Yarın yag ile beraber aynayı da değiştiriyorum.
    Hayrola niye yattı motor ?
    rs_guven bunu beğendi.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayrola niye yattı motor ?
    Çok dik bir yere çıkıyordum. O kadar dikti ki 2. viteste çıkamadı. Bende 1. vitese atayım derken, motosiklet boşa geçti.
    Ön fren sıkılı vaziyette 5-10 metre geriye doğru kaydım. Arka freni tutmaya gerek yok diye düşündüm.
    Hesaba katmadıgım birşey vardı, motosikletin ağırlıgı. Taşıyamadım ve bıraktım.
    Ayna yere degecek kadar sert düşmedi ama yokuş yukarı olduğu için, yere degdi herhalde.
    Sonuç kırık bir ayna ve boyası zedelenmiş bir koruma demiri ayrıca çizilmiş bir karizma
    Yuvarlak ayna almayı düşünüyordum zaten. Bu da bahane oldu.

Motosikleti
    Geçmiş olsun sende bişey yok ya ?
    rs_guven bunu beğendi.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı Faradaybv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun sende bişey yok ya ?
    Yok çok şükür, çok sağolun. Olan tipsiz aynaya oldu. Aynanın sapı kısa diye, görüş omuza takılıyor bazen.
    Uzun çubuklu yuvarlak ayna bulursam, ondan alacağım.

ugrgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    Çok dik bir yere çıkıyordum. O kadar dikti ki 2. viteste çıkamadı. Bende 1. vitese atayım derken, motosiklet boşa geçti.
    Ön fren sıkılı vaziyette 5-10 metre geriye doğru kaydım. Arka freni tutmaya gerek yok diye düşündüm.
    Hesaba katmadıgım birşey vardı, motosikletin ağırlıgı. Taşıyamadım ve bıraktım.
    Ayna yere degecek kadar sert düşmedi ama yokuş yukarı olduğu için, yere degdi herhalde.
    Sonuç kırık bir ayna ve boyası zedelenmiş bir koruma demiri ayrıca çizilmiş bir karizma
    Yuvarlak ayna almayı düşünüyordum zaten. Bu da bahane oldu.
    güven abi geçmiş olsun. cross mu sandın nettin prens'ini
    rs_guven bunu beğendi.
    Think Nothing! Just Twist The Wrist

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı ugrgnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güven abi geçmiş olsun. cross mu sandın nettin prens'ini
    Sorma Ugur, vites geçmeyince, solugu asfaltta aldım. Bununla beraber 2 trafik kazası, 3 yatırma vakası yaşadım.

Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    Sorma Ugur, vites geçmeyince, solugu asfaltta aldım. Bununla beraber 2 trafik kazası, 3 yatırma vakası yaşadım.
    abi napmıssın sen yaa. git bi hocaya okut kendini muska falan
    rs_guven bunu beğendi.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Hiçbirinde çizik bile yok çok şükür.
    Bu arada bir vaka daha olmuştu ama kaza mı desem, sakarlık mı desem bilemedim.
    Beni sıkıştıran bir arabadan kurtulayım derken, nasıl becerdim bilmiyorum ama bacagımı egzoza yapıştırdım.
    En zararlı vaka buydu. Pantolonum eriyip bacagıma yapışmıştı. O derece yani.
    Var mı tanıdık, iyi bir hoca?

Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    Hiçbirinde çizik bile yok çok şükür.
    Bu arada bir vaka daha olmuştu ama kaza mı desem, sakarlık mı desem bilemedim.
    Beni sıkıştıran bir arabadan kurtulayım derken, nasıl becerdim bilmiyorum ama bacagımı egzoza yapıştırdım.
    En zararlı vaka buydu. Pantolonum eriyip bacagıma yapışmıştı. O derece yani.
    Var mı tanıdık, iyi bir hoca?
    aman abi dikkat et kendine valla bu aralar şansızlıgınız bahtsızlıgın ustunde.. dıkkat et

anlamam abi hacı hoca işinde.. inanmam pek bu tur olaylara yok kursun dokmeymıs falan tabi inanç meselesi, gidilebilir.. bu arada inanç meselesi falan dedik de biz de müslümanız elhamdülillah. yanlıs anlamayın dıye dedım

Motosikleti
    Ona değilde sağ ayak ile motora arabaya binme besmele ile çalıştırma gibi huylarım var.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Ona değilde sağ ayak ile motora arabaya binme besmele ile çalıştırma gibi huylarım var.
    Güzel bir huy.

---------- Post added at 17:07 ---------- Previous post was at 16:11 ----------

Alıntı ugrgnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aman abi dikkat et kendine valla bu aralar şansızlıgınız bahtsızlıgın ustunde.. dıkkat et

anlamam abi hacı hoca işinde.. inanmam pek bu tur olaylara yok kursun dokmeymıs falan tabi inanç meselesi, gidilebilir.. bu arada inanç meselesi falan dedik de biz de müslümanız elhamdülillah. yanlıs anlamayın dıye dedım
    Tarikat işi benden sorulur. Her türlü muska, büyü, ruh çagırma işi itinayla yapılır.
    Ama terzi kendi sökügünü dikemez hesabı, kendimize etki etmiyor

---------- Post added at 20:06 ---------- Previous post was at 18:07 ----------

Dünkü geziden birkaç kare paylaşayım.
    Öncelikle Pepsi'den kazandığımız bedava benzinlerle Opet'ten depoları dolduruyoruz

Bu da yoldan, çıkacağımız kalenin fotoğrafı.

Devrilme sonrası kırılmış sol ayna

Kaleden Kozan'ın bir görüntüsü. Arada benim cub'ın yeni sahibi, dayıoğlu da görünsün.
    Faradaybv bunu beğendi.

Motosikleti
    Hayat sizlere güzel valla : ) Ön cam ybr'den alıntı değil mi çok güzel uydurmuşsun.
    rs_guven bunu beğendi.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Hayat sizlere güzel valla : ) Ön cam ybr'den alıntı değil mi çok güzel uydurmuşsun.
    Evet bende başka birinde görmüştüm. Sonra uydurduk işte.

31. sayfa BirinciBirinci ... 21293031323341 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)