@ tharun kaçla giderken yapıyorsun 300 km,
ben hep yüksek devir ve 130 - 140 arası kullanırken 4 lt yakıyor, 100-120 arası kullanırken 3 lt yakıyor. Ama bir depoyla 300'ü gördüğümü hiç hatırlamıyorum, 200 olmadan yedek depoya geçiyor.
@ tharun kaçla giderken yapıyorsun 300 km,
ben hep yüksek devir ve 130 - 140 arası kullanırken 4 lt yakıyor, 100-120 arası kullanırken 3 lt yakıyor. Ama bir depoyla 300'ü gördüğümü hiç hatırlamıyorum, 200 olmadan yedek depoya geçiyor.
Motorum henüz 700 km de...O yüzden yüksek devirlerde kullanmadım. Hatta şu ana kadar en fazla 110 km hıza çıktım diyebilirim. Yani, düşük devir ve düşük hızlarda gerçekleşen bir sürüş neticesinde ulaşılmış bir rakam 300 km...
geçen hafta içi istanbul edirne arasında yaklaşık 520 km yol yaptım 70 liralık benzin yaktım. eğer 7000 deviri geçmeden 80-90 km hızla giderseniz 2.7 litre yakıyor. 90-110 km aralığına çıkarsanız 3.3 litre yakıyor. uzun yoldan söz ediyorum tabi dur kalk yok.
Bak şimdi yaa Bu muydu en başından derdin
Heil Spellcheck
Arkadaslar Merhaba ; Tek silindir 650den (Tenere-F650Gs gibi ) sonra duke200 almıs biri var mı aramızda? Yorum almak istiyorum da 650 den sonra cok rahatsız edici olur mu sehir ici kullanım icin. Genelde gordugum ilk motor veya scoterdan gecilmis ve dogal olarakta memnun kalınmıs.
Bugün düzgün yollarda hep 7000-7500 devirdi, hatta Konya Samsun istikametinde daha da gaz açtım, eve döndüğümde ki ortalamalar;
Motorda geçirilen zaman: 235dakika
Ortalama hız: 52km/s
Ortalama yakıt tüketimi: 2,4L/100km
Yani 40 lira 95 oktan (shell) ile ~ 380 km
Gidip gönül rahatlığı ile öpebilirsin ellerini
Senin motorun tüketimi de 60km/s hızla 0,33 litre ile 2,5 km yol gittiğine göre; 13,2 L/100 km
Kaldır at yani
Ya işte o bilgsayar verisi üzerine başladı bu merak bende. Ben dijital ölçümün doğru olduğunu düşünmüyorum. Ancak nekadar yanlış onu merak ediyorum. Sanmıyorum ki ~25hp gücünde 200cc motor 2,5~2,7 litre yaksın...
@lütfü Rodajdasın diye bişey demedim, o dükün hakkını yiyorsun, vermiyorsun hakkını Bence bugün epey sabırlı(=yavaş) sürdün. . O verilere göre bugün 204 km yol yapmışız buarada...
#sürenadam
Kaba hesapla Manuel de ölçtüm bugün, en son benzin alışımdan sonra 245km yapmışım, bugün depo ağzına kadar dolduğunda 7L aldı. Yol bilgisayarı doğru ölçüyor yani sen Avusturya hazırlıklarına başla yavaştan
700 km dir İlk defa geçtim bugün 7500 devri, yanımdan teker teker herkes uzayınca.... Hele cıbırın zırt pırt uzayıp gitmesine baya içerlendim, her an satıp Abs li 600 lük bir hornet e geçebilirim !! Alet resmen kesiliyor çünkü 110 dan sonra, hem motor güven vermiyor o hızda hemde benim gücüm bu bundan sonrası zorlama olur diyor.
Pazar gününe dönebilirsem ve böyle bir gezi yaparsak rodaj tamamlanmış olur, ama şöyle de bir durum var rodajdan ziyade yolların elverdiği hızlarda kullanmaya çalışıyorum, Konya yolu neyse de bugün ki diğer yollar için hızımız gayet uygundu hatta grup olmasak daha da yavaş giderdim sağa sola baka baka.
Arkadaslar Merhaba ; Tek silindir 650den (Tenere-F650Gs gibi ) sonra duke200 almıs biri var mı aramızda? Yorum almak istiyorum da 650 den sonra cok rahatsız edici olur mu sehir ici kullanım icin. Genelde gordugum ilk motor veya scoterdan gecilmis ve dogal olarakta memnun kalınmıs. Ben motoru gorsel anlamda begendim fakat iste cantasızlıgı, cc si, camsız olması soru isareti bırakırken, dizaynı, pratikligi sehir ici icin harika gibi geldi.
Bmw de uclu canta setini bile cıkaramıyordum, alısveris vs bir cok sey icin kullanıyordum, bakalım bunda da farklı cozumler uretecegiz eger alırsak. 2013 ler ne zaman cıkar? tahmini olan var mı?
Benim motorla alakali en buyuk derdim; canta meselesi...Bu cantasizlik meselesine bir cozum uretmek lazim ..
Selam,
-Spormoto'dan anahtar teslimi "0" duke 200 almış biri olarak vergi dairesine gittiğimde (3 kere sorup tabi vergiyi de ödedik cevabı almıitım spormotodan) motorun vergisinin ödenmemiş olduğunu gördüm. Vergi dairesinde ki amca der ki 2. kere ödeme çıkmış olması imkansız. Bilgilerinize.
-Fazla mı titizleniyorum bilemedim ama artçı alınca kulağıma bir zincir sesi geliyor. (zincirden geldiğini tahmin ediyorum).
Neden olabilir, bir fikri olan var mıdır ? (süspansiyon ayarı belki.... ?)
- Sırt çantası ve şehir içi tek çözüm gibi görünüyor bana. Ama yolcu kaskını sığdıramadım. File ile arka koltuğa koymak da motora inip binerken sıkıntı yaratıyor. (boy 1.72) Ne yapsam ben de bilemedim.
-Vitesin bağlı olduğu basacak yer kırıldı. parça 37 €, Spormoto çekici 120 tl, (takım çantası koymayı unutmuşlar motora, sarkan parçaları söküp en yakında ki kaynakçıya gidemedim ) toplam 257 TL.
Daha önce darbe almış o yüzden siz üstündeyken kırılmış dediler ama, adını bilmediğim bu parça daha çok dağılacak gibi. Buna bir çözüm üretebilen oldu mu?
Kaynak tek çözüm mü ?
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)