motorların ikisinin de bakımı vs tamsa, ben sizin durumunuzda olsam abs'liyi alırdım.
bu arada hangisine karar verirseniz verin, motoru servise gösterin derim. 50 tl ekspertiz ücreti var altı üstü. ben de ikinci el almıştım. duke'u almadan önce ikinci el bir kaç bmw f650'ye bakmıştım 2004-2005 model. ikisini de ekspertize götürdüm, sahiplerinin bile bilmediği (iyi niyetli olalım) binlerce liralık gizli masraf çıktı. 3 ayrı motor için 150 lira ekspertiz ücreti verdim ama motorların masrafına katlanmaktan kurtuldum.
ktm'ler yeni nispeten ama belli olmaz bu işler.
Bu sorun sanıyorum zincir gerginliği ile ilgili. Kitapçığa bakarken zincir gerginliğinin 5-7 mm arası olması gerektiğini gördüm. normalde 1-3 santim boşluk bırakılır diye biliriz. kontrol ettim 2-3 santim boşluk vardı. onu 5 mm civarına çektim, 2. viteste kasis&yürüyüş hızlarındaki takırdama meselesi kalmadı. Bu motorlar normalden daha gergin bir zincir istiyor, görünen o.
Bahsettiniz sorunu ben motorun aşırı hassas gaz kolundan olduğunu düşünüyorum. Debriyaj i tazeleyin hiç bir sirkeleme olmuyor
dediğiniz doğru. yarım debriyaj yapmak ya da sıkıp bırakmak silkeleme sorununu çözüyor. ama zinciri önerilen gerginliğe ayarlayınca buna da gerek kalmadı. işe giderken hergün yolumun üzerinde kasisler var. zinciri germeden önce bu kasislerden 2. viteste yarım debriyaj geçerdim, zinciri gerdikten sonra buna gerek kalmadı.
Ben zinciri bir seferinde o sekilde gerdirmistim ama bu sefer zincirden gerilim sesi gelmeye baslamisti. Hemde baya fazla ses yapiyordu. Kulak tikaci kullanmama ragmen 100 km hizla giderken duyuyordum sonra gevsettim biraz. Aman diyim fazla gergin olmasin. Asiri gergin zincir bol zincire gore daha zararliymis.
Sele için MT07 facebook grubunda AOS bi usta bulmuşlar, MT07 için comfort sele yapıyor işçiliği gerçekten güzel. Tek sıkıntı ilk başta kalıp çıkarması gerekiyorki bu uzun yada ekstra paralı birşey olabilir.
Seleden şikayetçi olanlar alternatif olarak yaptırabilir, sorabilir.
Benimki 2400 km oldu daha zincir gerilmedi .
Yav Duke 250 olmuş 16750! RC 16900 hala? Ne saçmalıyo bunlar? Yeni parti motorlar geliyodu, tam alacaktım; 850 lira zam ne ya?
Spormotonun sitesinde eski fiyatlar var hala. Bu bilgiye nerden ulaştın?
Fiyat listesi sayfasında eski fiyat yazıyor. Bende buradan bakım söyledim
http://www.spormoto.com/fiyat-listesi/
Muhtemelen güncellememişlerdir.
selam arkadaşlar, haziran ayında aldığım duke 200 le izmir ve çevresinde allaha şükür kazasız belasız keyifli bir sezon geçirdim. malum yağmurlu havalar başlıyor , sırt çok fazla çamur olduğu için çamurluk taktırmayı düşünüyorum önerisi olan var mı ?
Arkadaslar bir kac imza icin Istanbuldayim. Yarin tekrar donecegim ve su camurluk isine el atacagim. Cok mesaj geldi ozelden de, soz hepsini detayli aktaracagim
Ha birde gidon yukseltme aparati takan oldu mu acaba?
Selamlar ahali, kar bastirmadan son turlarimizi atalim hava kotu gidiyo (ankara ) :(
Bugun kasitli olarak yogun trafige girdim, hem ne kadar gelistigime bakmak icin hem de lastiklerin kivrak hareketlere olan tepkisini olcmek icin. Cogunlukla beyaz cizgilerden gitmeme ragmen motor zerre kaymadi, gaz acinca cillop gibi uzadi frene basinca zink diye durdu. Hele o kivrakligi yok mu cat cut yatir kaldir yatir kaldir, ybr vardi sanki altimda o kadar rahattim ki tekrar tekrar dedim ki iyi ki duke 200
Spormoto fiyatları güncellemiş. 2015 duke 200 - 13900. http://www.spormoto.com/fiyat-listesi/
Selam Portakallar!
4000km ye gelmek üzereyim. Geçenlerde debriyaj manetinin yanındaki ayar yerlerini biraz kurcaladım sanrım teli fazla sıkmışım. Bugün birkaç tane tel koptu içinden. Debriyaj yarım yamalakta olsa işlevini yapıyor ama bu halde motoru kullanmak pek istemiyorum. (En azından servise kadar) Fiyatını bilen var mı?
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)