Hocam aynı motosikleti ben de denedim, gözlemlerimi yazmak için buraya girdim ben de sizin yorumunuzu gördüm ,
Öncelikle şöyle söyleyeyim Cumartesi günü öğleden sonra benim denediğim Ktm duke 200
BERBAT durumdaydı , canını almışlar motorun, sanırım aynı motoru denedik arkadan gelen çatur çutur ses zincirden geliyordu , benim test sıram gelmeden önce alan arkadaşlar 1.viteste son devire kadar sürdükleri için makine önüme geldiğinde zaten hararet seviyesinin yüksek olmasına şaşırmadım. Titreşim rahatsızlığı veya kafa sallama ben yaşamadım.
70bin küsür deviren (sadece periyodik bakımlarla) üyelerimiz var görünce yazarlar buraya.
Ben kendi görüşlerimi yazayım. ( cbr 250 ve Inazuma kullanmış birisi olarak)
Öncelikle KTM Spormoto'ya helal olsun. Adamlar belirli aralıklarla da olsa, herkese yarım saat gibi gayet yeterli bir süre veriyorlar motorları test etmek için. Öyle ekipmandı deneyimdi filan da zorlamıyorlar, başvuruyu yap git istediğin motoru test et.
Japonların canı cehenneme
Pislik herifler hep motorlarımızı sağdan soldan rica minnet deneyerek alıyoruz. r25 deneyecekti arkadaş bırak denemeye almaya motor bulamadık, koltuğuna bile oturmadığımız motorları almak zorunda bırakıyor bizi tosbağalar.
Neyse geçelim duke200'e.
Aslında niyetim duke 390 denemekti ama, arkadaşımla aynı saatlerde gitmek için duke390 dolu olduğundan ve teste müsait olmadığı için duke 200 başvurusu yaptım.
Hakikaten forumdaki arkadaşların yazdığı gibi motosikletin kıvraklığı beni çok şaşırttı. Bilerek trafik içine girdim, ara hızlanmalar, gidon turu ve hafifliği beni çok şaşırttı. Hani arkadaşınızın motosikletini alınca bi tedirginlik olur ya, lan bu döner mi, yavaş mı gitsem ki diye hiç yadırgamadım. Vites geçişleri süper, boşa takılma veya geçmeme yok. O kadar hor kullanılmaya rağmen debriyaj ve dişliler şıkır şıkır vites geçirmemi sağlıyordu.
Herkesin zangır zangır diye yerden yere vurduğu duke 200, bir hafta önce bir Inazuma kullanıcısı olan beni hiç rahatsız etmedi nedense. Ya da bilinçaltımda kendimi çok titremeye alıştırdım ondan mıdır acaba
Frenleri ben beğenmedim. Tamam balatalar bitmiştir belki motor çok bakımsızdı ama balata da değişse sanki beni tatmin etmezdi diye hissettim.
Arka kalipere giden kablo ayağıma deyip durdu, sinir oldum hep.
0-100 hızlanması ve vites geçişleri beni tatmin etti. Torku da iyi veriyor, minibüs geçeyim derken yanladım bir kez
Amma velakin ;
Benim için kafadan gol ve bu motosikleti almama sebebim ne olurdu ;
Peglerin motosikletteki yanlış pozisyonu. Yahu naked motora horoz gibi oturtuyorsun bizi tamam ne güzel, ama o pegleri spor motor gibi niye geriye koyuyorsun ? Çarpık bacaklarla motosiklet sürmeye çalıştım, gövde dik , kollar geniş, ama dizler depo yerine 10 cm aşağısını sürücü koltuğu - depo birleşim yerinin ön tarafını kavrıyordu.
Şöyle bir durumda var, benim bacak boyum (kasık ve diz arası da ) çok uzun olduğundan rahatsızlık yaşamış olabilirim. Boyum da 1,86 zaten bir çok motosiklette ideal oturuş pozisyonunu yakalayamıyorum.
Motor iyi hoş, ilk motor olur, az yakar iyi kaçar ama bana ne