orta yedek aşağı normal benzin deposu diye hatırlıyorum.
orta yedek aşağı normal benzin deposu diye hatırlıyorum.
Arkadaslar dun itibaryle 2012 model 2013 un 3 ayi tescillenmis 3 bin km de olan kirmizi bi titanicde ben aldim .
Yannz sormak istedigim sey motorun garanti belgesi servisteymis ole bise dogru olabilirmi ??
Ve motorun bakim araligi nedir benim.motor 3 binde kac binde bi gitcez bakima ??
sa arkadaşlar bende 2 hafta önce aldığım siyah rks motorumla aranızdayım. size sormak istediğim birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim. öncelikle servis bana 300km de ilk bakımı yapılacağını söyledi sizce bu normalmi? ben 500 km diye biliyorum! birde benzin deposu işareti bende yukarı doğru bakıyor orta yedek aşağı kapalı yukarı normal diye biliyorum.
evet mengunun soyledigi dogru bende ilk aldigimda yukari bakiyordu yedekteymis hatta epey bir oyle kullandim :D sonra aradim ogrendim
2 haftadır yukarıda kullanıyorum bende yukarıda olması gerektiğini söyleyende 3 senedir motor kullanan bir arkadaşım
Aslında yedek depoda benzin akışı daha kuvvetli oluyo, eğer benzin deposuna 5-10 lira atıp gezmiyosan musluğun yedekte olması daha iyi, benzin göstergesi diplere gelince benzin alırsın. Ben sadece uzun yola gideceğim zaman musluğu normal konumunda kullanıyorum, benzin birden bitip de yolda kalmayım diye, ne olacağı belli olmaz benzin hortumu falan delinir, yedekte benzin olsun diye.
Yakıt konusu bayağı tartışılmış son sayfalarda. Bu konuya kendimden örnek vermek istiyorum sıcağı sıcağına, daha bugün test ettim.
Öncelikle motorum hakkında bilgi veriyim biraz. 2000km'de. Bu hafta 2. yag değişimine gideceğim kısmet olursa. 2500'e kadar mühleti varmış garanti dahilinde yağ değişiminin.
Pazar günü motorun içinde benzin daha varken doldurdum 60 TL'lik benzin aldı. Gezdim dolaştım falan (tripmetreyi sıfırlamıştım benzinlikte doldurduğumda pazar günü) baktım trip'e 100 olmuş. Dedim sür benzinliğe bakalım ne yakmışsın. Benzinliğe gidene kadar ben 104 oldu km tabi. Doldurduk 17.5 lira'lık daha benzin aldı.
Bu hesaba göre 17 kuruş yakmış oluyo (+-) sanırım. Benim gibi yüksek devir kullanan, gaz vermekten çekinmeyen biri olarak gayet güzel bir değer bence.
Kısacası motorumu bi kere daha sevdim
mrhaba arkadaşlar
dün 100 km de ne kadar yaktığını denemek için kısa bir gezintiye çıktım.
depo tamamen boşken 68 tl ye full doldurdum. (benzinin litresi 5,47 tl den ; 12,5 LT benzin aldım)
1050 metre rakımdan (karaman merkez) başladım yokuş tımanmaya 1650 rakıma (akdeniz toroslarda sertavul geçidine) tırmanıp geri döndüm. motoru limitlerde kullandığım ve tırmanış yaptığım için fazla yaktığını biliyorum ama en fazla ne yakabilirim diye ölçüm yapmaktı zaten amacım.
ayrıca motorum daha 1000 km yi geçmedi ...
100 km de 4 litre ... 100 km de 18,5 tl ... 1 km de 18 kr
bu de demek oluyor ki full depo en fazla 300 km yol gidebiliyoruz.
Heh şöyle ya şu kullanan arkadaşların yorumları gelsin ) teşekkür ederim arkadaşlar bilgilendirmeler icin. 2 kişide ortalama aynı değerleri veriyor... Teşekkürler..
Bu arada bir düzeltme yapıyım, yaptığım 100 km'nin yaklaşık 60 km'sininde 2 kişiydik
haklısın bir yazım hatası var benzinin litre fiyatı 4,57 TL olacak ... yanlış yazılmış ... ama sonuçta hesapla da bulunabilir ... diğer değerler yazdığım benzin fiyatından bağımsız değerler olup ; 3-4 farklı değerden yola çıkarak senin gibi dikkatli arkadaşlar benzinin litre fiyatının 4,57 TL olduğu sonucuna ulaşabilir ... hatta az daha emek verilirse güzel öss sorusu da üretilebilir ...
---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:37 ----------
DÜZELTME
BENZİNİN LİTRE FİYATINI YANLIŞ YAZMIŞIM
mrhaba arkadaşlar
dün 100 km de ne kadar yaktığını denemek için kısa bir gezintiye çıktım.
depo tamamen boşken 68 tl ye full doldurdum. (benzinin litresi 4,57 tl den ; 15 LT benzin aldım)
1050 metre rakımdan (karaman merkez) başladım yokuş tımanmaya 1650 rakıma (akdeniz toroslarda sertavul geçidine) tırmanıp geri döndüm. motoru limitlerde kullandığım ve tırmanış yaptığım için fazla yaktığını biliyorum ama en fazla ne yakabilirim diye ölçüm yapmaktı zaten amacım.
ayrıca motorum daha 1000 km yi geçmedi ...
100 km de 4 litre ... 100 km de 18,5 tl ... 1 km de 18 kr
bu de demek oluyor ki full depo en fazla 300 km yol gidebiliyoruz
Ben 60 lirayla 411 km yol yaptım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------
Ya bide uzun yol yapan varmı bi günde 400 km yaparmı
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)