Yanlışlıkla aynı mesajı yazmışım yine, ee silemiyoruz da... İşte böyle saçmaladım(editledim )
#sürenadam
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
en iyisi olsun dersen bende motul yada ipone tavsiye ederim, yağ değiştirme mesajımda fotosu vardı hatırlarsan.
tabi litresi 30 lira olan yağ bizim motorda ne kadar gerekli tartışmaya açık.
---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:03 ----------
siyanür kardeşim iridyum bujiler hakkında verdiğin yazıları okudum ve tırstım şimdi
benim motora da iridyum buji taktığını söylemişti usta acaba zararı olurmu gerçi çalışması normal 35 lira verdim bi de buji için
çıkarıp orjinal bujimi taksam?
hani geçen gün, baahauz un orda modifiyeli bi MR gördüm dediydin ya, baptın elemanla görüştün mü ?Syanur adlı üyeden alıntı
aklıma şu geldi;
önce CDI ünitesini değiştirmiş heralde arkadaş.
8500 den sonra ya çıktığı hiç olmuyordu aletin, CDI i değiştirdikten sonra 10 000 devirlere geldiğini yazmışmış.
gerçi bizimkiler kesiciye giriyor. 10 000 devir i görüyoruz.
bende önümüzdeki sezon başına kadaran karbüratör, cdi felan böyle birkaç malzeme alayım diyorum.
sezon başı ya herro ya merro derim girerim.
gerçi cdi ve karbüratör değiştirmek yakıt sarfiyatını artırmaktan başka bi işe yaramaz heralde. CC aynı kalınca yani.
Belki hızlanma artar ama son hızı felan bilemedim şimdi.
ne biliyim o 150 MR sahibi motora iyice bakıp güzelleştirince içim gaynadı. benimde eski motorum o idi, belki ondandır
@bufujamal burdaki servistekiler o işlere bakıyorlar felan demişti ama son olayları paylaşmadı.
---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:14 ----------
bak arkadaşın biri egzos korumalarını gri ye boyamış.
bu çok güzel olmamış sanırım. ben beyaza boyayacam
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...03539917/detay
Çakal... Öncelikle aklına gelen şey benim de aklıma geldi. Gerçi sonradan düşündüm, benim beyin ile ilgili bir sıkıntım yok hani Ama o arkadaşa mutlaka danışalım derim. Biraz bilgi alırız, fikir ediniriz. Hen senin hem benim motor için. O cdi ünitesi hangi motorlara uygun, seninkine uyarmı vs, vs,. Adam DOHC motora çevirmiş aleti...
Ve eksoz koruma boyası güzel durmuş evet. Ve beyaz olursa daha da güzel olur katılıyorum. O koruma parçası nikelajlı olmasın da, bana hertürlü uyar
@Sgurdal Dün gece Osramları taktım. Ama foto felan çekemedik. Yani en azından kıyaslama için çekemedik. Eskisini sökmemizle yenisi takmamız 1-2 dakka sürdü, unuttuk resim çekmeyi. Ama şöyle söyleyim, aradaki fark 15 TL için fazla hatta çok fazla. Ben 50 TL bile verirdim bu fark için. Ama gel gelelim uzun yolda yani hızımız 80~90 iken, gece sürüşünde yine benim için yeterli bir görüş sağlamayacaktır. Ama olsun eskisinde daha iyi aydınlattığı kesin. Şimdi bunu okuyan "bazı arkadaşlar" hemen başlar, "yahu bir göreyim, dur bir deneyeyim, dur eskisini takalım bir kıyaslıyalım, hımm....." diye... Adının son harfi mustafa
#sürenadam
Arkadaşın birinde uzun felan diyo, hac kere gitti geldiyse
Yok far yetmiyormusta neymiste felan. Özenti la iste :D
ampül iyi diyosun yani sevindim senin adına
bir çift de power ledli sis tak sen ona bak nasıl oluyor
üstteki yazdığım buji işi için ne diyorsun?
hocam bu ilan senin ilanın heralde http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...03688764/detay
1çift led farı ~40 gündür bekliyorum. Zaten mustafanın konusuna da yazdım. Yanlız bizim bir F650 ye taktık benzer bişeyler. Bildiğin sis farı hani. Kocaman yuvalı felan, epey de güçlü. Sonra mercek aldık. Epey topladı ışığı, öncesinde çok dağıtıyordu. Şehir içinde muazzam işe yarıyor doğrusu. Ama o motorla gecenin 12 sinde aksaraydan ankaraya gelmiştim. Ledler çok işe yaramıyor yine. Yani uzun yolda uzun fardan başkası yalan. Onun için çift far ve ayrı bir uzun far bölmesi olması gerek. Bizim motorlarda uzun ve kısa far aynı bölmede çalışıyor. O yüzden 2 si de tam verimli olamıyor. Daha çok kısa far kullanımına göre iç kısmı tasarlıyorlar. Yani büyük hacimli motorlar gibi olamaz hiçbir zaman. Buji işini de ben pek tercih etmiyorum işte. Önceki motorumda almıştım. Hem usta böyle söyleyince, hem de araştırınca felan öyle kenara bıraktım bujiyi, aldığımla kaldım
Mustaaa, dur sana ÖM atayım şu gümrük olayı için...
#sürenadam
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
yok abi. karbüratör işimizi çözecekmi çözemeyecek mi bilemedik.
hava ayarı felan hiç bişeye dokanmadık.
sen naptın mcx i satmışsın heralde, önümüzdeki sezonu mu bekleyecen ?
---------- Post added at 17:49 ---------- Previous post was at 17:40 ----------
çoh şekil duruyo bu str ler
[QUOTE=makseli;2848710]yok abi. karbüratör işimizi çözecekmi çözemeyecek mi bilemedik.
hava ayarı felan hiç bişeye dokanmadık.
sen naptın mcx i satmışsın heralde, önümüzdeki sezonu mu bekleyecen ?[COLOR="Silver"]
Sattım gitti vallahi, zorunluluktan oldu biraz. Evet bekliycem, Yaza doğru ya 125lik ya da 250lik bişeyler alıcam, duruma bağlı Bir türlü buluşmalara gezilere de gelemedim. Seyahatlerim çok oldu. Tat alamadan gitti matür
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
blog girdisi http://rkstitanic200.blogspot.com/20...gisikligi.html
Evet arkadaşlar.
Sırf farketdilmek için Xeon takayım dedim.
H7 xeon aldım ama giriş yeri H4 e göreymiş. H4 aldım o da olmadı. Yerine oturdu ama motor çalışırken bi yanıyor bi yanmıyordu.
takamadım yani. En sonunda gittim 15 TL Alman malı Narva marka bir ampül aldım.
Beyazı en kuvvetli olan bu imiş. Bundan sonra da philips osram deneyeceğim.
Sonuç aşağıdaki gibi;
aldığım ampül
önceki hali ( orjinal sarı ampül )
sonraki hali ( narva german malı beyaz ampül ile )
önden görünüş
kısa beyaz far görüntüsü
kısa ile uzun beraber
sadece uzun
almak isteyenler için fikir olabilir ;)
bu kadar
uzunda sarı ampulmü var tekmi aldın?
aydınlatma düşmemiş sanırım eğer öyleyse bende alayım
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)