Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

RKS Titanic 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ama kablo sesi falan değil bildiğin tak diye kalın bir ses geliyor kablodan olamaz
    ha siz kafadan bahsetmiyorsunuz.

ben kafadan gelen zırıltıdan bahsediyordum.

o bahsettiğiniz ön çamurluk vurma olayı olabilir. sert düşünce kasise bende de oluyor...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sgurdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    Alıntı makseli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ha siz kafadan bahsetmiyorsunuz.
    ben kafadan gelen zırıltıdan bahsediyordum.
    o bahsettiğiniz ön çamurluk vurma olayı olabilir. sert düşünce kasise bende de oluyor...
    yok zırıltı giderken hep geliyor
    bu vurma sesi çukurdan geçerken yada tümsekten geçerken geliyor.
    çamurluk bana biraz düşük ihtimal geldi nereye vuracak ki? hem ses daha yakın bir yerden geliyor gidon civarlarından.

Motosikleti
    Honda CBF 500
    bugün benzin aldım ve tekrar ölçüm yaptım
    son 2 seferde 30 liralık benzin aldım ikisinde de 170 km de bitti.

30 lira ile 170km yapıyorum yani 100 km de 3,73 litre yapıyor.

biraz fazla yakıyor sanırım sübap ayarı ve hava ayarından sonra yakış arttı. zaten rolantide traktör gibi sesli çalışıyor.

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    bugün benzin aldım ve tekrar ölçüm yaptım
    son 2 seferde 30 liralık benzin aldım ikisinde de 170 km de bitti.

30 lira ile 170km yapıyorum yani 100 km de 3,73 litre yapıyor.

biraz fazla yakıyor sanırım sübap ayarı ve hava ayarından sonra yakış arttı. zaten rolantide traktör gibi sesli çalışıyor.
    3.7 litre artçı ile ortalama değer olabilir. olmaya da bilir ama ben agresif sürüşle 3.5 in altına düşmedim hiç 150 lik motorumda da aynıydı yakıt sarfiyatım.

bu arada fotolar ve videolar bekliyorum sizden

@PaXx ben bulamadım, sen bulabildin mi kullanım klavuzu gibi birşey ?

Ben bu hafta sonu dişlilerle oynayacağım. Ön dişlyi bir boy küçülteceğim. kalkıştati cansızlığı alır diye umuyorum. Şuan için son hız çok önemli değil. 160 yapmıyoruz ya sanki

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Arkadaşlar bu öğle arası ön dişliye bir bakayım dedim.

Numarsı kaçtır, kaç numaraya indirmem lazım diye.

O da ne 13 numara çıktı. Nedenini açıklayabilecek var mı merak ediyorum ama aklıma iyi olmayan şeyler geldi benim.

Şöyleki; 15 Numara kullanan 150 MR motorum kalkışı çok agresifti. İlk aldığım zamanlarda alışamadığımdan tekere geliyordum sürekli. O yüzden 16 Numara taktırtmıştım. Bu düzelmişti.

162 cc lik motor 16 numara dişliyi çevirecek güç üretiyor da bizimki 3 diş aşağı olması ile hala kalkışlarda nazlanıyo olmasını düşünmek canımı sıktı.

Ama şu da var. Diğer dişlilerin ortası bizimki kadar açık değildi. Gücün aktarılma şekli ile ilgili de olabilir. ben mühendiz diilim bilemem. düz mantıkla akıl yürüttüm.

bunu açıklayacaklar varsa sevinirim.

ayrıca 12 numara dişli bulamadım. Bulsam bile ortası açık olacağını sanmam. neyse fotoları göstertiyim ben.

bu 150 MR deki dişli

buda bizim dişli

ama Yamaha R6 nında dişlisinin ortasının büyük olduğunu gördüm O_o

şu durumda ön dişliyi küçültmek yerine arka dişliyi bir numara büyülteceğim. bakalım nolacaktır. Hafta sonu yazarım http://rkstitanic200.blogspot.com/20...-nazlanma.html son durumu...

---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:34 ----------

.

2 titanic fotolarda nasıl çıkar ? hemde kırmızı beyaz

aha böyle

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    ha bu arada R6 nın dişlisi ortası delik ve 16 numara

Motosikleti
    Honda CBF 500
    bende bugün lastikçiye gittim düzgün bir lastik bakmaya ama jantlarımız 17 olduğundan uyumlu lastik sayısı o kadar az ki lanet olsun..
    IRC de 17 jant için ön lastik var ama 130 luk arka yok. pirelli michelin metzeler de 400-500 liradan başlıyor.

sırf jantlarımız 17" diye çok büyük sorun var. Halbuki ybr-cbf gibi 18" olsa o kadar çok seçenek var ve fiyatlar o kadar düşük ki ulan dedim jantımı 18" e çevirsem acaba..

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    bende bugün lastikçiye gittim düzgün bir lastik bakmaya ama jantlarımız 17 olduğundan uyumlu lastik sayısı o kadar az ki lanet olsun..
    IRC de 17 jant için ön lastik var ama 130 luk arka yok. pirelli michelin metzeler de 400-500 liradan başlıyor.

sırf jantlarımız 17" diye çok büyük sorun var. Halbuki ybr-cbf gibi 18" olsa o kadar çok seçenek var ve fiyatlar o kadar düşük ki ulan dedim jantımı 18" e çevirsem acaba..
    18'leri de millet bisiklet lastiği diyip beğenmiyor

Motosikleti
    Rks Titanic 200

@Paxx a Gaziantepten iyi tanıdığı bi usta varsa sorduralım. Ama Jant masrafı derken 400 ü de geçebilir.

Metzeller den ön - arka bulmuştuk. 350 ye mi ne deliyo du.

bence bu kadar da olsun ayırmamız lazım bu işe...

---------- Post added 30-09-2012 at 00:10 ---------- Previous post was 29-09-2012 at 23:56 ----------

3.7 litre artçı ile ortalama değer olabilir. olmaya da bilir ama ben agresif sürüşle 3.5 in altına düşmedim hiç 150 lik motorumda da aynıydı yakıt sarfiyatım.

bu arada fotolar ve videolar bekliyorum sizden

@PaXx ben bulamadım, sen bulabildin mi kullanım klavuzu gibi birşey ?

Ben bu hafta sonu dişlilerle oynayacağım. Ön dişlyi bir boy küçülteceğim. kalkıştati cansızlığı alır diye umuyorum. Şuan için son hız çok önemli değil. 160 yapmıyoruz ya sanki
    dişli olayından vazgeçtim. birazdan 4000 km bakım ile ilgili yazacağım...

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Merhaba arkadaşlar.

Cumartesi günü 4000 bakımını kendim yaptım motorun. Castrol 15 - 40 w kaliteli bir yağ aldım. Onu değiştirdim ve Hava filtresini hortumla felan temizleyeyim demiştim.

Yağı değiştirmeden Hava Filtresini açtım, bi baktım aşağıda fotolardaki gibi durum. 2000 km civarında, ordan ayrılan usta 1.2 litre civarında yağ koydurmuştu. Terleme veya artık adına ne deniyorsan motordan yağ gelmiş.

Çok canım sıkıldı bu duruma. Siz siz olun 1 litreden fazla yağ koymayın motora.

Neyse, güzelce temizledim, yıkadım ve kurumaya bıraktım dışarı güneşe. Sonra motorun yağını değiştirdim.

Aklımda kalan bi buji var. Orjinal bujisi üzerinde duruyor. Ateşeleme ile ilgili sıkıntı yok ama bir sonraki bakıma değiştirmeyi düşünüyorum.

Önümüzdeki hafta sonu hava filtresini tekrar kontrol edeceğim.

Şimdilik ayna ve kafa tarafından gelen zırıltı harici bi sıkıntı yok. Yağmurlar başlayınca Tekerleri değiştireceğim ;)

bufujamal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC700SA- bmw 5.25d
    iyi geceler arkadaşlar, bende artık kabul ederseniz sizden biriyim cumartesi itibari ile rks 200 beyaz renk aldım şimdilik plakası çıkmadığı için ev etrafında biniyorum. yazdıklarınızı okudum ve aslında motoru almam da ki etkn oldu sizlere çok teşekkür ederim. ben su ana kadar ki sürüşlerimden dolayı motorumdan memnunum. kafadan gelen ses benden de geliyor bir çukurdan geçince far sanki yukarı aşşağı serbest salınım yapıyor ve kasaya çarpıyormuş gibi.
    12 yıllık otomobil kullanıcısıyım. bisikleti profesyonel şekilde kullanırım. hiç bir kazam yok ancak ailem karım ve annem özellikle baya karşı çıktılar bu işe ancak en sonunda hayalleime kavuştum. umarım üzücü bir olay yaşamadan bu zevki uzun yıllar yaşarım.

benim sizden bir ricam var. (daha dur yeni geldin, soluklan bakayım yeğen demezseniz)
    çanta demiri ayarlaya bildiniz mi, berden bulabiliriz ve fiyatı ne aralığında olur.

bu arada motor bana ruhsat dahil ls2 kask bir adet dandik kask koruma demiri, kappa çanta ve full korumalı eldiven dahil 5850 tl ye mal oldu nasıldır?
    makseli bunu beğendi.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Merhaba arkadaşlar.

Cumartesi günü 4000 bakımını kendim yaptım motorun. Castrol 15 - 40 w kaliteli bir yağ aldım. Onu değiştirdim ve Hava filtresini hortumla felan temizleyeyim demiştim.

Yağı değiştirmeden Hava Filtresini açtım, bi baktım aşağıda fotolardaki gibi durum. 2000 km civarında, ordan ayrılan usta 1.2 litre civarında yağ koydurmuştu. Terleme veya artık adına ne deniyorsan motordan yağ gelmiş.

Neyse, güzelce temizledim, yıkadım ve kurumaya bıraktım dışarı güneşe. Sonra motorun yağını değiştirdim.

Aklımda kalan bi buji var. Orjinal bujisi üzerinde duruyor. Ateşeleme ile ilgili sıkıntı yok ama bir sonraki bakıma değiştirmeyi düşünüyorum.

Şimdilik ayna ve kafa tarafından gelen zırıltı harici bi sıkıntı yok. Yağmurlar başlayınca Tekerleri değiştireceğim ;)

http://4.bp.blogspot.com/-SsmmwN3TX7...0/IMAG0552.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-aAz_yvZ1Gu...0/IMAG0553.jpg
    Bu motora da sünger filtre koymuşlar. Hiç anlamıyorum çinli scooterlarda bile kağıt filtre varken nedir bu vitesli motorlardaki sünger filtreler
    Bir de krank havalandırma hortumunu hava filtresine vermelerini hiç anlayamıyorum, filtre komple yağ oluyo tam gaz sürüşlerde. Bi daha yağ olmasın istiyorsanız o hortumu boşa sallandırın, filtre kutusundaki deliği de elektrik bandıyla kapayın.

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı bufujamal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi geceler arkadaşlar, bende artık kabul ederseniz sizden biriyim cumartesi itibari ile rks 200 beyaz renk aldım şimdilik plakası çıkmadığı için ev etrafında biniyorum. yazdıklarınızı okudum ve aslında motoru almam da ki etkn oldu sizlere çok teşekkür ederim. ben su ana kadar ki sürüşlerimden dolayı motorumdan memnunum. kafadan gelen ses benden de geliyor bir çukurdan geçince far sanki yukarı aşşağı serbest salınım yapıyor ve kasaya çarpıyormuş gibi.
    12 yıllık otomobil kullanıcısıyım. bisikleti profesyonel şekilde kullanırım. hiç bir kazam yok ancak ailem karım ve annem özellikle baya karşı çıktılar bu işe ancak en sonunda hayalleime kavuştum. umarım üzücü bir olay yaşamadan bu zevki uzun yıllar yaşarım.

benim sizden bir ricam var. (daha dur yeni geldin, soluklan bakayım yeğen demezseniz)
    çanta demiri ayarlaya bildiniz mi, berden bulabiliriz ve fiyatı ne aralığında olur.

bu arada motor bana ruhsat dahil ls2 kask bir adet dandik kask koruma demiri, kappa çanta ve full korumalı eldiven dahil 5850 tl ye mal oldu nasıldır?
    Merhaba Ali kardeşim Hoşgeldin. Senle beraber kayıtlı kullanıc 4 etti.

Bende 3 yıldır evliyim ve evlendikten sonra başladı bende de. Birşey demediler bana saolsunlar.

Çanta demiri için @sgurdal bir çalışma yapıyordu, sonuçlarını fotolarını koyacaktı ama sanırım bitirmedi işini. ilerki zamanlarda tamamlar sanırım.

LS2 kask iyidir. Ben daha önce GDR kullanmıştım. Ama LS2 ondan daha kaliteli çıktı.

Kappa çanta ve eldiven felan güzel şeyler. Fiyat gayet makul.

Motorun hayırlı olsun ;) Kazasız ve mutlaka Koruma - Kask ile kullan inş...

---------- Post added at 07:52 ---------- Previous post was at 07:50 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motora da sünger filtre koymuşlar. Hiç anlamıyorum çinli scooterlarda bile kağıt filtre varken nedir bu vitesli motorlardaki sünger filtreler
    Bir de krank havalandırma hortumunu hava filtresine vermelerini hiç anlayamıyorum, filtre komple yağ oluyo tam gaz sürüşlerde. Bi daha yağ olmasın istiyorsanız o hortumu boşa sallandırın, filtre kutusundaki deliği de elektrik bandıyla kapayın.
    kağıt ve süngerin ne farkı var motora giden hava açısından ?

Kağıt olsaydı şimdiye değiştirmem gerekirdi. O kadar yağdan sonra hava gitmezdi kağıttan

Motosikleti
    Honda CBF 500
    Merhaba arkadaşlar.
    demekki benim bulduğum kaynak doğru imiş. 1 litre yağ aldığı yazıyordu. peki 1 litre koyunca yandaki cam göstergeden baktın mı seviye ne kadar gösteriyor?

---------- Post added at 08:40 ---------- Previous post was at 08:37 ----------

hoşgeldiniz aramıza,
    çanta demiri için ben tvs apache nin çanta demirini aldım, amortisörlerin üstünden bağlantı noktası tam geliyor fakat arkadaki noktada biraz işçilik yapmak gerekiyor ama ben taktırmaktan vazgeçtim. 60 tl fiyatı. çantaları ruhsata işletme olayı yüzünden vazgeçtim. düzelir zannediyordum durum ama düzelmeyecekmiş !
    bu arada koruma demiriniz mi var yoksa ben yanlış mı anladım?

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    demekki benim bulduğum kaynak doğru imiş. 1 litre yağ aldığı yazıyordu. peki 1 litre koyunca yandaki cam göstergeden baktın mı seviye ne kadar gösteriyor?[COLOR="Silver"]
    Yağ hazne camı orta seviyeyi gösteriyor. Yani normal

Motosikleti
    HONDA NC700SA- bmw 5.25d
    evet koruma demiride aldım ancak daha takılmadı yapılacak mıs yapıldıktan sonra takılacak. bu arada benım plaka hala cıkmadı sımdı bınsem motora plakasız ne gıbı cezası olur.
    bu arada ben motoru ıkı kere kaydırdım yan yattı allahtan bende ve motorda bır hasar yok yalnız lastıkler kotu mu bana mı oyle geldı. gidonu cevırmezse sorun yok da hafıf cevırdın mı özellıkle dusuk hızlarda dırek kayıyor. anlamadım gıttı ıkısınde de hızım 10 km altında dır bırı zaten garaja gırerken oldu.

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    evet koruma demiride aldım ancak daha takılmadı yapılacak mıs yapıldıktan sonra takılacak. bu arada benım plaka hala cıkmadı sımdı bınsem motora plakasız ne gıbı cezası olur.
    bu arada ben motoru ıkı kere kaydırdım yan yattı allahtan bende ve motorda bır hasar yok yalnız lastıkler kotu mu bana mı oyle geldı. gidonu cevırmezse sorun yok da hafıf cevırdın mı özellıkle dusuk hızlarda dırek kayıyor. anlamadım gıttı ıkısınde de hızım 10 km altında dır bırı zaten garaja gırerken oldu.
    Koruma demiri takılınca fotolarını çekersin bizde merak ediyoruz.

Tekerler bahsettiğin gibi evet. O yüzden bizde değiştirmek istiyoruz.

Yazın kuru havalarda herhangi bir sorun olmadı ama ilk çalıştığında motor, yeni yola çıktığımızda kaymalar oldu bizlerde de.

Yağmurlu havalarla beraber değiştireceğiz

Motosikleti
    Honda CBF 500
    hazır koruma demirlerinin hiçbiri bizim motosikletimize uymuyor, kesilip biçilmesi gerekiyor yada el yapımı olacak ondan merak ettim sizinkini.
    plakasız ruhsatsız motora binmenizi tavsiye etmem, tam cezasını bilmiyorum ama aracı bağlarlar diye tahmin ediyorum sonra pahalıya patlar.
    anladığım kadarı ile düşük hızlarda dönüş sırasında ön fren kullanıyorsunuz yoksa o kadar çok düşmezsiniz. ilk önce internet üzerindeki kaynaklardan motosiklet kullanmanın teorik tekniklerini okursanız çok faydası olacaktır, mesela 30-40km nin altındaki hızlarda ön frenin kullanılmaması gerektiği

Motosikleti
    HONDA NC700SA- bmw 5.25d
    sgurdal evet haklısın ön freni kullanıyorum onun bugun farkına vardım. uyarılar ıcın tesekkur ederım. plaka yarın cıkacak bende ertesı gun rahat rahat bınmeye baslarım.

evet koruma demiri hazır degıl elle yapılacak oda bu hafta ıcınde hallolacak takılınca fotolarını eklerim. sans eserı bır kırmızı rks gitmiş bizimkinden oda yaptırıyormus ondan olcu alınca bana da hazırlayacaklar benım payıma dusen sadece taktırmak ugrasmayacagız anlayacagınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:47 ----------

bide arkadaşlar iyi olduğunu düşündüğünüz bir site var mı eğitim konusunda okumamı takip etmemi istediğiniz

Motosikleti
    Honda CBF 500
    bir sorsana aynı koruma demirinden bizlere de yaparlarmı? ücretini havale ederiz, koruma demirini kargo ile yollarlar? bizlere de lazım çünkü.

http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm

bu adresten çok değerli Reşat Arbaş abimizin yazılarını okuyabilirsin, ben ilk başladığımda okumuştum hem anlatımı çok güzel bizlerin anlayacağı dilden hemde çok faydalı.
    makseli bunu beğendi.

REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler