Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Şubat 2017, 23:02
Murat Ustaoğlu adlı üyeden alıntı
Yoshy35, uçlarda yaşamayan insanlari tatmin eden cok fazla ozelligi olan bir motor. Daha once bu sayfada cokca yazilmistir, pek cok ozelligi mutlu etmeye yetiyor. Adamlar ekonimisiyle ve ondeki bagajiyla -ki icine iki disk kilidi, bir adet branda, alt ust yagmurluk, lastik tamir seti, kucuk takim cantasi, oglanin sisme botu, hanimin makyaj seti rahatlikla sigiyor- yeni konsept yarattiklarini iddia ediyor, new concept, nc adi da buradan geliyor. Son ikisi saka bu arada
Sele ya da artci konforuysa tamamen toto meselesi, ben bugune kadar bir rahatsizligini acikcasi hissetmedim. Artci olarak birkac kez aldigim arkadaslar da rahatsiz etmedigini soyledi. Denemek gerek. Bu hacimde olup bu kadar az yakan bir motor yok. Buyuk bir cbf150 aslinda bu. Kullabim klavuzunun ilk sayfasinda asfalt icin uretildigi yaziyor. Farkli kosullarda kullanmaya calisip orasini kirdim, burasini patlattim diyenlere itibar etmeyin.
bu toto meselesi aslında çok değişken. mesela geçen sene uzun süreler uzun saatler yol almama rağmen hiç bir sıkıntı yaşamadım. bu sene ne olacak bilinmez :D . gerçi en kötü dükkanda duran air hawk ı takarım sorun çözülür :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Hava durumu iyi olursa benim aklımda. Benim aklımda olursa Barbaros beyinde aklında demektir
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------
Tek başıma az seninle kalabalik
sen sürmeye başla benlik sıkıntı yok. cici botlarımı da aldım . sezon açılmadan bir dolu masraf ettim . umarım sıkıntı çıkmaz :D
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Reklamlar
-
14 Şubat 2017, 23:24
O zaman daha fazla kafa patlatmaya gerek yok ben ikna oldum Nc 750x diyorum.. bakalım hayırlısıyla bir tane makine de bulursam acilinden güzel olur.. teşekkür ederim herkese tavsiyeleriniz için...
-
14 Şubat 2017, 23:41
Yoshy35 adlı üyeden alıntı
O zaman daha fazla kafa patlatmaya gerek yok ben ikna oldum Nc 750x diyorum.. bakalım hayırlısıyla bir tane makine de bulursam acilinden güzel olur.. teşekkür ederim herkese tavsiyeleriniz için...
Fiyatlar gerçekten çok düşük su aralar bence acele et sonra bu fiyatlarda bulamazsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------
_oXXo_ adlı üyeden alıntı
bu toto meselesi aslında çok değişken. mesela geçen sene uzun süreler uzun saatler yol almama rağmen hiç bir sıkıntı yaşamadım. bu sene ne olacak bilinmez :D . gerçi en kötü dükkanda duran air hawk ı takarım sorun çözülür :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
sen sürmeye başla benlik sıkıntı yok. cici botlarımı da aldım . sezon açılmadan bir dolu masraf ettim . umarım sıkıntı çıkmaz :D
Hiç heveslenme rüyanda görürsün..🙂😋
Artık dayanamıyorum hava 15 dereceyi görsün dinlemeyecem kimseyi
-
20 Şubat 2017, 05:23
Herkese merhaba,
Önce Klişe kelimeyi yazalım "daha önce yazılıp cizildiyse kusura bakmayın"
2 gündür atlayarak sayfaları okuyorum ama sorumun net cevabını bulamadım. Motoru hemen alamam ama ilerde motoru büyüttüğümde alacağım ilk motordur kendileri. Onun için vakit buldukça araştırıyorum, bilgi topluyorum. Sorum; Nc 700 ve 750 arasındaki farklar net olarak nelerdir?
Yakıt tankı farkı, dişli farkı, ekran özellikleri farkı, güç, renkler vb.
Cevaplayip ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
-
20 Şubat 2017, 08:27
MANKU adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba,
2 gündür atlayarak sayfaları okuyorum ama sorumun net cevabını bulamadım. Motoru hemen alamam ama ilerde motoru büyüttüğümde alacağım ilk motordur kendileri. Onun için vakit buldukça araştırıyorum, bilgi topluyorum. Sorum; Nc 700 ve 750 arasındaki farklar net olarak nelerdir?
Doğan la şahin arasındaki fark kadar. Ama s ile x arasını soruyorsanız yükseklik ve grenaj farklı
-
20 Şubat 2017, 08:56
emocan adlı üyeden alıntı
ikisi de ne olduğu belli olmayan ve 2012 yıl sonu itibariyle muhtemelen üretimden kalkacak olan modellerdir. ne enduro ne naked böyle bir arada bir derede kalmış ön tekerde tek diskten tasarruf etmeyi bile bir kar sayarak üretilmiş üretim hatası motosikletler.
Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer demiş eskiler.
-
20 Şubat 2017, 18:14
МОТОRCU adlı üyeden alıntı
Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer demiş eskiler.
Abi gazi aciyormussun gitmiyormus, frene basiyormussun durmuyormus. Teker bile yapamiyormussun. Oyle diyorlar Tipi de acayip birseymis. Nc almayin sakin
-
21 Şubat 2017, 16:27
Ben denemedim ama, debriyajı çekin, gazı açın, sonra bir debriyajı bırakın tekere kalkıyor mu kalkmıyormu size yanıt gelir. Hemen tekere alırsınız demekte bu konuda çok bilgili ve tecrübeli insanlar. Kim diyor tekere gelmez diye. Yolda bir kaç kere giderken istemeden de olsa az biraz tek teker olduğunu yaşadım..
Genede bu motor, tekere gelmez diyen arkadaşlara, tekere gelmeyin derim...
Önde tek fren diskinin yettiği görülen bir yapıda, ikinci diski koyarak hem maliyet, hem ek sorun odağı eklemek için biraz da eskilerin 'tam techizatlı kameranı Hamit El Sabah & Cevat Kelle' olmak gerekmez mi?
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
-
21 Şubat 2017, 18:28
-
21 Şubat 2017, 23:13
Arkadaşlar nc700x in kısa far kablosunun rengi nedir bilen varmı? Ampulun arkasında 2 adet mavi bir beyaz ve bir tanede diğerlerinden daha kalın olan yeşil renk kablo var...
-
21 Şubat 2017, 23:52
MANKU adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba,
Yok mu bu sorunun cevabını bilen ?
-
22 Şubat 2017, 00:00
MANKU adlı üyeden alıntı
Yok mu bu sorunun cevabını bilen ?
Yazdım ama gözünüzden kaçtı galiba. Ha doğanla şahin arasında ne fark varki dersen o zaman başka
-
22 Şubat 2017, 00:50
Cevabinizi gördüm teşekkür ederim. Ama merak işte başka forumlari da takip ettim ama bulamadım. Tek merak eden benim herhalde.
Saygılar.
-
22 Şubat 2017, 09:11
MANKU adlı üyeden alıntı
Cevabinizi gördüm teşekkür ederim. Ama merak işte
başka forumlari da takip ettim ama bulamadım. Tek merak eden benim herhalde.
Saygılar.
NC'nin üç modeli var, X, S ve Integra. X ve S'in ayrıca DCT modelleri var ki toplamla 5 seçenek diyebiliriz.
700 ve 750 farkını katarsak model sayısı 10 olur.
2016'da makyaj geldi, egzos değişti, ön bagaj büyüdü, renkli gösterge geldi vs derken etti sana 15.
Teorik olarak NC700 ile NC750 arasında çok büyük farklar yok, ama pratikte baktığınız iki NC motor arasında birçok fark bulunabilir.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
22 Şubat 2017, 09:39
Cevap için teşekkür ederim. Aslında soru gayet açık, sadece 700 ve 750 arası farklar? Dct ler değil, integra değil, s veya x kıyaslamasi değil.
Benim edindiğim bilgiler;
~700 ler 2012-2013 uretimi, 750 ler 2014-2015 üretimi.
~700 ve 750 arası 5 beygir ve 5 6 nm tork ve 75cc farkı var
~700 ve 750 arası vites göstergesi farkı var
~renk farklılıkları var 750 lerde.
Sadece bu kadar bulabildim ama eminim başka farklarda var. Diğer farkları devam ettiren olursa minnettar olurum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------
Bu arada baştan beri x modeli diye belirtmedigim için özür dilerim.
-
22 Şubat 2017, 10:15
Süper Moderatör
arslan26 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar nc700x in kısa far kablosunun rengi nedir bilen varmı? Ampulun arkasında 2 adet mavi bir beyaz ve bir tanede diğerlerinden daha kalın olan yeşil renk kablo var...
Üşenmezsem bi ara bakarım, ama çok acilse bir test ampülü ya da ölçü aleti ile bulabilirsim. Fakat bu şekilde bulacak olsan bize niye sorasın
Dur dur aklıma geldi, bizim ampüller H4 idi değil mi? H4 ampüllerde ortada yani yukarıda duran ayak kısa far ayağıdır.
Yani motorun yanında durup ileri doğru baktığında far ampülünün/fişinin arkasında durmuş olursun, fişin solundaki soket -, sağındaki uzun, orta/üstteki de kısa fardır.
MANKU adlı üyeden alıntı
Cevap için teşekkür ederim. Aslında soru gayet açık, sadece 700 ve 750 arası farklar? Dct ler değil, integra değil, s veya x kıyaslamasi değil.
Benim edindiğim bilgiler;
~700 ler 2012-2013 uretimi, 750 ler 2014-2015 üretimi.
~700 ve 750 arası 5 beygir ve 5 6 nm tork ve 75cc farkı var
~700 ve 750 arası vites göstergesi farkı var
~renk farklılıkları var 750 lerde.
Sadece bu kadar bulabildim ama eminim başka farklarda var. Diğer farkları devam ettiren olursa minnettar olurum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------
Makyajı geçersek en önemli farklar vites/dişli oranları, belirttiğin gibi 75-80 cc silindir hacim farkı.
Bir de 700 lerde frenler kombinedir, 750 de bundan vazgeçilmiştir.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
22 Şubat 2017, 12:37
Sadece X deyince daha net oldu tabi.
Aslında en temelde NC 700X üretilmiyor, dolayısı ile güncel model NC750X.
Önceki cevaplara ek olarak;
2015 NC750 ler ile 2016 arasında bazı görsel ve fonkiyonel iyileştirmeler var.
Egsoz, ön bagaj hacmi, renkli gösterge paneli, led stoplar gibi.
Çok can alıcı değişiklikler mi dersen bence değil, kişiye göre değişir.
Mavi renk seçeneği 2016 itibarı ile geldi.
Motor aksamında ve şanzımanda da küçük iyileştirmeler var diye biliyorum
ama onun detayını daha uzman arkdaşlar aktarabilir.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
22 Şubat 2017, 23:01
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Üşenmezsem bi ara bakarım, ama çok acilse bir test ampülü ya da ölçü aleti ile bulabilirsim. Fakat bu şekilde bulacak olsan bize niye sorasın
Dur dur aklıma geldi, bizim ampüller H4 idi değil mi? H4 ampüllerde ortada yani yukarıda duran ayak kısa far ayağıdır.
Yani motorun yanında durup ileri doğru baktığında far ampülünün/fişinin arkasında durmuş olursun, fişin solundaki soket -, sağındaki uzun, orta/üstteki de kısa fardır.
Olcay bey tesekkur ederim, google dan NC veya motosiklet ile alakalı teknik elektronik bir donanım hakkında yazı arasam muhakkak sizin yazılarınıza rastlıyorum
-
23 Şubat 2017, 22:43
Fuara gitsemmi diye düşünen varsa hiç boşa zaman harcamasını hiç bir b..K yok. Ne kampanya var nede indirim. Yeni modellerin fiyatları bile belli değil.
Bilginize
-
23 Şubat 2017, 22:55
tüh ya bende gidip yeni integra x adv alacaktım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)
Bu Konudaki Etiketler