Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
15 Ağustos 2016, 17:27
Dört kişiydik ,
Murat , Serhat, Barbaros, Özkan .
Rotamız şuydu ;
Şaşkınbakkal Caffe Nero
Caddebostan Beyrut ;)
Kadıköy Rıhtım bi Büfe
Tuzla bi Cafe
Çok ilginç arkadaş ,
4 'den gece 12'ye kadar ne konuştuk da ,
vakit nasıl geçti yaw ..!
Aklımda kalanlar ;
Bana , cadde de çay mı içilir denilip ,
Tuzla'da hesabın "çok tuzla" gelişi
(çay 5tl)
Bir de 70cm yiyemeden , yandan yiyişimiz ...
Bir dahaki sefere kısmetse.
Ama hakkını yemeyelim doyurdu sahiden ...
Bu arada ,
sohbete wa'dan Ahmet abi de ara ara katıldı.
Paylaştığı fotoğraflar harikaydı .
Herkese teşekkürler.
Reklamlar
-
15 Ağustos 2016, 19:03
iyi günler. kamerası olan arkadaşlar kameraları nereye monte ediyor en iyi konum neresidir? motor ön cam depo üstü kask tepesi kask yanı gözde yerler. hangisi tercih ediyoruz. hero 3 kameram var uzun süredir kullanmıyordum nihayet işe yaracak sanırım. elimde vantuz bağlantısı gidon bağlantısı kask için yapıştırmalı bağlantı var
-
15 Ağustos 2016, 22:21
dtvolkan adlı üyeden alıntı
iyi günler. kamerası olan arkadaşlar kameraları nereye monte ediyor en iyi konum neresidir? motor ön cam depo üstü kask tepesi kask yanı gözde yerler. hangisi tercih ediyoruz. hero 3 kameram var uzun süredir kullanmıyordum nihayet işe yaracak sanırım. elimde vantuz bağlantısı gidon bağlantısı kask için yapıştırmalı bağlantı var
ben uzun yolda gidonda, şehir içinde kask üstünde kullanıyorum. Örnek görüntüleri aşağıya koydum, hangisi hoşunuza giderse öyle kullanabilirsiniz
GİDON:
KASK:
-
15 Ağustos 2016, 23:25
schumacher__ adlı üyeden alıntı
teşekkür ettim
-
16 Ağustos 2016, 01:58
dtvolkan adlı üyeden alıntı
Ben motordan inince veya kaskımı çıkarttığımda da kayda devam edebileyim diyerek, Hero 4 Black'i göğsüme bağlı kullanıyorum. Motorun ekranını da göstermesi açısından da faydalı bir yer.
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
-
16 Ağustos 2016, 02:29
Bu saate kadar , yetiştirmemiz gereken bi makinanın montajındaydım.
Yorgunluktan gözüme uyku girmiyor inanın ...
Bir soruyu pas geçmişiz ..,
Cevaplamaya çalışayım .
metehen__ adlı üyeden alıntı
Selamlar, zincir gerginliği ile alakalı görüşlerinizi almak istiyorum. Kitapcıkta belirtildiği gibi 30-40 mm olacak şekilde zincir boşluğunu ayarladığımda, motorun üzerine oturunca boşluğun tamamen kaybolduğunu ve zincirin gerildiğini gördüm. Acaba motorun üzerinde biri varken mi bu boşluğu vermemiz lazım? Bir de boşluğun zincirin heryerinde aynı olmadığını farkettim (zincir yeni değişti did), bu normal midir? Teşekkürler
Her marka ve model motosiklette aynı olmamakla birlikte ;
Bizim NC'lerde zincir bolluk/boşluk ölçümü ,
kullanım kitabında da yazdığı gibi
Düz bir zeminde , motor üzerinde kimse olmadan vites boşta iken
''yan ayağa'' alınarak yapılır.
Nc750 S 'lerde 25 ila 35 mm arası
Nc750 X 'lerde 30 ila 40 mm arası
bir değerde olmalı.
Ve üzerine oturduğumuzda o kadar boşluk kalmaması da normaldir.
Bir de boşluğun zincirin heryerinde aynı olmadığını farkettim (zincir yeni değişti did), bu normal midir?
Çetrefilli bir konu ...
Bu ifade ile kastınız ;
arka dişliye yakın ölçtüğünüzde farklı ,
ön dişliye yakın ölçtüğünüzde farklı ,
iki dişlinin tam ortasından/merkezden ölçtüğünüzde farklı ise .
Bu gayet normal.
Aşağıdaki fotoda ortada küçük olan ön dişlimiz ,
dışdaki büyük olan arka dişlimiz .
Bu da, kullanım kitabındaki merkezden ölçüm görseli
Tabiidir ki , bizim değerlendireceğimiz ölçüm noktası merkez olacaktır .
Yatayım artık
-
16 Ağustos 2016, 13:47
Motosiklet kullananların en önemli sorunlarından birisi, sıkıştırarak, üstüne araç kırarak dokunmadan motosiklet sürücülerinin kaza yapmasına sebep olan magandalar...
Bu konuda çıkan yeni kanunla, kaza yapılmasına neden olan, fakat teması olmayan magandalara da cezalar geliyor...
Haber detayı...
Temassız kaza dönemi başlıyor
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
-
16 Ağustos 2016, 14:06
Süper Moderatör
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
17 Ağustos 2016, 13:38
Haftasonu kimse gelmiyor mu arkadaslar kampa?
-
17 Ağustos 2016, 13:48
Süper Moderatör
Hiç lan, N'oldu NC'cilere? Kamp var beyler
-
17 Ağustos 2016, 14:02
Nerde eski NC'ciler yahu
-
17 Ağustos 2016, 14:25
Bir de boşluğun zincirin heryerinde aynı olmadığını farkettim (zincir yeni değişti did), bu normal midir?
Zincirin boşluğunun her noktada aynı olmamasının sebebi büyük dişlideki merkezden kaçık montaj veya eğer dişliyi yeni değiştirmemişseniz dişlideki aşınma farklılığı gibi sebebplerden olabilir. Çok az fark normaldir. Aşırı boşluk farkı varsa sebebini araştırsanız iyi olur.
-
17 Ağustos 2016, 20:06
Murat Ustaoğlu adlı üyeden alıntı
Haftasonu kimse gelmiyor mu arkadaslar kampa?
Konaklamalı olacağına göre, Bira kasaların sayısından haber verirsen, katılım sayısının artacağı garantisini verebilirim En azından ben katılırım... Bu sıcakta gittik diyelim akşam su mu içeceğiz
-
17 Ağustos 2016, 21:08
selam ağalar.2015 model cb500f aldım ,1 hafta önce.abs ışığı fasılalı olarak yanıp sönüyor.bu esnada normal fren gibi kızaklıyor.bazen lamba sönüyor ve normale dönüyor.servise gittim balata spreyi sıktı sensörleri sildi,serviste düzeldi ama ertesi gün yine yanmaya başladı.servisi aradım randevü verdiler önümüzdeki hafta için.sorun ne olabilir ?saygılar
-
17 Ağustos 2016, 23:52
Parolakan ve Arenli verdiğiniz cevaplar ve detaylı anlatım için teşekkür ederim.
Zincir boşluğunu ölçtüğüm yer kullanım kılavuzunda gösterildiği gibi iki dişlinin ortası, ve her ölçümde burayı esas aldım. Arka dişlimde herhangi bir aşınma yok, önde de olmadığını söylediler zinciri değiştirirken bakın demiştim. Maksimum 15-20mm sapma var tahmini, olağan kabul edilebilir bir değer midir emin değilim.
-
18 Ağustos 2016, 09:14
valla duğun olmasa direk ordayım fakat cumartesi akşam dügün var ne yazıkki kuzen olmasa gidilmez.
-
18 Ağustos 2016, 10:46
herkese merhaba;
ixil egzoz takan, sesi hakkında yorumda bulunacak veya 5 dk görüp duyup dinleyebileceğim birileri var mıdır? birde aldıkları yeri ve fiyatı yazarsanız çok sevinirim.
-
18 Ağustos 2016, 12:14
S.A.M adlı üyeden alıntı
herkese merhaba;
ixil egzoz takan, sesi hakkında yorumda bulunacak veya 5 dk görüp duyup dinleyebileceğim birileri var mıdır? birde aldıkları yeri ve fiyatı yazarsanız çok sevinirim.
mehmet abide vardı galiba ( mehmetenis )
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
-
18 Ağustos 2016, 13:41
antilop_skul adlı üyeden alıntı
mehmet abide vardı galiba ( mehmetenis )
Teşekkür ederim PM attım inşallah döner geri.
-
18 Ağustos 2016, 15:32
aydin-ist adlı üyeden alıntı
Konaklamalı olacağına göre, Bira kasaların sayısından haber verirsen, katılım sayısının artacağı garantisini verebilirim
En azından ben katılırım... Bu sıcakta gittik diyelim akşam su mu içeceğiz
Kampta alkol yok bildiğim kadarıyla, başka zaman sözüm olsun Tanışmadık hem sizle, vesile olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)
Bu Konudaki Etiketler