Tamamdir. Ben de zeytinburnundan cikiyorum. Varinca buradan yazarim.
Tamamdir. Ben de zeytinburnundan cikiyorum. Varinca buradan yazarim.
“Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
Gelen var mi? Ben mekandayim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------
Dunden iki kare. Birini fisheye denedik.
Ayağınıza sağlık. Guzel bir gün oldu, Ahmet abi turp gibi Özkan abiyle (parolakan) tanıştım. Akşam ekip biraz genişledi ama kalkmak zorunda kaldık. Vakit nasıl geciyor ablamadık vallahi. Hedef h.sonu gunubirlik de olsa Ağva veya Şile yapmak.
Hekese saygilar.
Fotğrafta da görüldüğü gibi böbrek ağrısından kıvranıyor ama çaktırmamaya çalışıyorum
Neyse ki , ilaç hemen etkisini gösterdi de rahatladım .
Akşam 7 gibi buluşup , gece yarısı 2'yi geçiyordu ayrıldığımızda ...
Samimi söylüyorum vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık .
Yanılmıyorsam totalde sekiz kişi idik.
Caddebostan Beltur.., ardından Caffe Nero.., tekrar Beltur ,
Ve nihayet Maltepe sahil civarı ayrıldık ...
Buluşmaya vesile olan , başta Ahmet abi olmak üzere
yeni tanıştığım tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Daha sık buluşmamız dileği ile
Ben bir sığırlık yapıp motoru çıkarmaya üşendim ve arabayla gideyim dedim, baktım yandex de 28 dk gösteriyor. fakat otoparkı hesap etmedim, mekana ulaştığımda ne migrosun ne de isparkın otoparkında yer yok, dışarıda da kuyruk vardı. Dedim az ilerleyeyim yol kenarına bırakırım, o da olmadı.
Turan abiyi aradığımda stadın ordalarmış henüz, velhasılı kelam duramadım çayı sohbeti kaçırdım
Neyse bir dahaki sefere inşaallah.
merhaba
nc750x dct 12000 bakımını yaptırıcam,Mototal 600tl fiyat verdi bana çok geldi nerede yaptırabilirim yardımlarınızı rica ediyorum.motor mart 2015 çıkışlı garantisi devam ediyor yani.
teşekkürler.
d&b den uzak durmanı tavsiye ederim, 5-10 sayfa geride bi arkadaş pendik güngörde 210 liraya yaptırdığını söylemişti, ben de 18000 bakımına oraya gideceğim
arkadaş 18000 bakımı 600 tl bu ne yaw dışarda yaptırsan 50 tl bu yetkili servisn içine edeyim bune pahalılık böyle
4 litre kaliteli yağ alınsa 120-130 tl olur sanırım, 50 tl yağ filtresi 60 lira da hava filtresi desek.
Zincir yağı, gerekli sprey temizleyiciler vs derken işçilik hariç 250 TL'ye yan sanayi olarak kendi bakımınızı yapabilirsiniz.
Yetkili servisin orjinal parça kullanarak işçilik dahil 450 TL ortalama fiyat istemesi normal bana göre.
Aslında garanti maranti takmayacaksın kendin yapacaksın bakımını
Ben en son 6000 bakımı yaptırdım, hatırlamıyorum ama 200 küsür bir şey verdim. 12 bin bakımına gitmem belki de, kendim yaparım.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Herkese selam, ben en son 6000 bakımını halkalı anes'te yaptırmıştım 300 lira gibi bir ücret ödemiştim.
Öncelikle ;
Motorunuzun garanti kapsamından çıkmasını istemiyorsanız ,
mutlaka orjinal parça kullanın ve periyodik bakımlarınızı yetkili servisde yaptırın,
kayıt altına alın.
Sanıldığının aksine bu parçalar, muadil parçalardan çok çok da pahalı değiller.
Her 6000 Km'de periodik bakımlarda değişecek 'orjinal parça listesi'
Ürün Kodları , Yetkili Servis Fiyatları ve Piyasa Fiyatları ile KDV dahil aşağıdadır.
Motor Yağı ,
Orjinal Honda Logolu Siyah Kutu (08232M99S1LHE)
veya aynı yağın kendi Kutusu/Markası olan ENEOS .
İkisinin de litresi 25 TL
4L aldığınızı düşünürsek 100 TL
Motor Yağı Filtresi (15410-MCJ-505)
Servis Fiyatı 40 TL / Piyasa Fiyatı :36 TL
Şayet DCT kullanıcısı iseniz ,
Şanzıman Yağı Filtresi de değişecek (15412-MGS-D21)
Servis Fiyatı 45 TL / Piyasa Fiyatı :34 TL
İllaki Sarf Malzeme + Tapa Pulu vs. 'de yazılacaktır ; max 10-15 TL
Sürmez ama İşçilik ücreti de h1 yazsalar 60 TL
Sonuç :
Tamamı orjinal , ödeyeceğiniz tutar ortalama 250 TL civarı olmalı.
Tüm bunları ;
Yol/iklim şartlarına göre 6000'i beklemeden de yapabilirsiniz.
Ayrıca ;
Her 24000 Km'de Hava Filtresi ve kullanım karakterinize göre değişen balatalar da unutulmamalı .
Ve En Önemlisi ;
İşçiliğin ne kadar sürdüğünü görmek için ve ,
Orjinal Zincirinizin , Orjinal vidalarınızın , Vida tapalarınızın
Klipslerinizin , ortadan kaybolmamasını istiyorsanız ,
Motorunuzun başından sizi uzaklaştıran ,
motorunuzu göremediğiniz bekleme odasına sizi zorla alan servisleri
Lütfen Tercih Etmeyin ..!
50 dedigim sadece işçilik
Yag yag filtresi hava filtresi genel kontrol özel serviste 250 tl yi geçmez
600 tl gercekten çok
Gerçi honda gene insafli birde ktm servis ucretlerini ogrenseniz agziniz acik kalir
12000 bakımını kendim yapmıştım yanlıs hatırlamıyorsam
castrol power 1 10-40 mootsiklet yagı nı 73 tl ye ( indirimden )
yag filtresi 34 tl yan sanayi
hava filtresi 44 tl yan sanayi
ön fren balatası EBC GOLD 90 TL ye aldım değiştirdim.
toplam maliyet bakım : 151 TL
ön balata değişimi : 90 TL
suanda motor 15700 km de haftaya tatile cıkıp gelince 17 bin olur yani max 1 ay içinde 18 bin bakımı var sadece yag ve filtre değişimi olacak gene indirimden yag sipariş edeyim
Daha önce forumda birinin (adını hatırlamıyorum kusura bakmayın bahsettiği http://www.wemoto.com/ 'dan
ön ve arka EBC GG balata aldım. 142 liraya geldi. Bilginize.
Merhaba arkadaşlar,
2016 model NC 750'lerin 2015 modellere göre farklı lastikle fabrikadan çıktıklarından bahsetti satıcı. 2015'e göre daha iyi lastiklerle geliyor, değiştirmeye gerek yok dediler. Acaba 2016 modeller hangi lastikle geliyor ve lastikler iyi mi fikri olan var mı?
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)