İnşallah gelecem tabiiki. Bugün bursa da olan bir takımımıza(kanser) geçmiş olsun a gittik kardeşimle ugradik orayada yoksa özellikle gezme değildi plan ama 2 Side oldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------
Usta bu aletin en büyük eksisi artçı sele zaten ha çare varmı var tabi ki konfor seleler falan.ama diğer artıları bunu karşılar bence.
Birde aklında olsun orijinal çanta artçı seleyi daha daraltiyor yanı güzel sağlam ama artçı için doğru seçenek degil
NC hakkında yaptığın 5 teşhis de çok yerinde. Diğer yanadan, artçı konforu konusunda, NC'lerin biraz zayıf kaldığı söyleniyor. Eşimle şimdiye kadar bir günde en uzun 450 km yaptık. Molasız en uzun seferimiz 200 km. idi. Her hangi bir şikayeti olmadı. Ancak scooter koltuğu ile karşılaştırılamaz diye düşünüyorum.
Facede bir arkadaş 750x dct satıyor. Kafam karıştı. Alıp 700x de satılığa çıkartsammı diye. Öğrenmek istediğim hem normal şanzuman hemde dct kullanan arkadaşların fikirleri nedir. Hem model yenilemiş hemde otomatik şanzumana geçmiş olurum diye düşünüyorum ama aradaki 5000 TL ye değermi acaba.
Artçı konforu arayan bu motordan uzak dursun
Gitsin en ufak 1000 cc sporttuning enduro baksın
Varadero 1000
1200 gs
1200 tenere
Veya 400 600 scooter baksınlar
Bugün arkadaşın 1200 aldım artçı hemen yaw bu motor çok konforlu rahat demeye başladı yani para olsa git al diyecek kıvamda beğendi
Mesajinizi simdi gordum, tesekkurler tavsiyeler icin. Giderken o yolu kullandik zaten, cok guzel bir rota, yolun az bir kismi kotuydu, onun disinda gayet guzel, virajli bir yol.
Keramet acikcasi biraz hayal kirikligi oldu, hem kalabalikti, coluk cocuk, sakalasan ergen doluydu hem su kirliydi hem de tesis cok yetersiz, cay bile yok. Yemek yemek icin bir kac km ilerdeki Angoria mi ne oyle bir tesise gittik gol kenarinda, yayin baligi yedik, cok guzeldi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------
Boy kilo olarak ben ve esim cok yakiniz size ve 750x'ten onceki motorum sym gts 250'ydi. NC maxi scooterlarin yaninda halt etmis rahatlik olarak
Ozellikle gts'nin artci selesi yayla gibiydi, iki kisi rahat sigar ve konforluydu. NC'nin ne yazik ki artci selesi cok kotu, surucu selesi de pek rahat sayilmaz.
Geçmiş olsun çok şükür eve sağ.salim varmışsınız.
Ürkütmek derken tam anlamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------
Ben de xmax400 den geçtim bildiğiniz üzere.
Doğru artçı konforu biraz zayıf hatta sürücü konforuda zayıf
Ama diğer saydıklarınız bu açığı rahat kapatır.
Artı benim xmax de eşimin ayağı bariyere sürttü ve yaralandı ardından hemen sattım.Xmaxlerin arka kısımları geniş olduğu için oturan kişinin ayağı açık kalıyor ister istemez.
Nc nin sele konforu çözüm var isterseniz seleyi yumuşatabilir veya shad ın konfot selesini satın alabilirsiniz.Ama xmax de arka açıklığının çözümü yok.
Haftasonu Çantaya sinyal stop led ekleme işine başladım. Karaköye gittim led almak için ama herkez en az 5 er metre veriyordu. 1metre turuncu ve 2 metre kırmızı için 5er metre almak istemedim.
Mahallenin elektrikçisine gittim, tabiki en başta bakmam gereken yerden almış oldum fakat turuncu led yoktu yerine gün ışığı verdi. gün ışığı çok parlak oldu.
sinyal olduğu için çok yanmıyacak ama hem arkadakini çok rahatsız etmemek adına ya turuncu bulana kadar kullanmıyacağım. yada direncini düşürüp daha kısık yakacağım.
Ledleri çantanın camının arkasındaki parlak yüzeye yapıştırdım. cam çok şeffaf olduğu için şeritlerin beyazı çok kötü duruyordu.eşimin siyah ojesini ödünç alıp siyaha boyadım daha güzel durdu.
Kabloları hazırladım fakat motorun tesisatına daha bağlamadım.
Tesisatı zedelemeden araya girmenin bir yolunu bulacağım inşallah.
ürkütmek derken su sekilde oldu olay
köye girdik ılıcayı arıyoruz . bi bakkal bulfuk gecenin 00:15 inde girdik bakkala selamınaleykum dedik adam aleykum selam demedi buyrun dedi sonra anlattık olayı adsagıda bi yolu anlattı gittik yaklasık 3 km kadar tek serit toprak yoldan gecerek geri köyün icine cıktık .
bakkal yoktu arada 10 dk gecmedi köy ıssız cıt yok neyse bi baktım kahvede bi amca oturuyo amca selamınaleyküm dedik ondanda ses yok bidaha dedim yüzüme baktı ılıcayı arıyoruz da bakkal tarif etti yol geri köye cıkarttı dedik asagıdan soladönceksiniz dedi aynı yola girdik hic bitane bile tabea olmayan yolda pat diye ılıcanın icine daldık
2 kişi oturyodu bu arada saat 00:35 falan gene selam verdik bunlarda selamı almadı yüzümüze baktılar kızlarda inli cinli filmleri sevdikleri icin hemen senaryo yazmaya basladılar kamp atamayacagımızı söylediler ilerde angela mı ne işte öyle biyer var oraya gidin dediler oraya gittik gene selam verdik onlarda selamımızı almadılar kamp atabilirmiyiz falan dedik bizim cadırımızıvar 120 tl + kahvaltı dedi kac kisi bile oldugumuzu sormadılar cok değişik bir toplum orası
neyse fiyat bize cok yüksek geldi benzinciye gittik tek allahın kulu o benzinciymis burda hic bise bulamazsınız gölün altına inmeniz lazım dedi sıkılmıstk artık kızlar yüzüne ormandada kamp atamıyorduk mecbur dönmek zorunda kaldık .
yani burdan sunu cıkarttım bidaha korku filmi izletmemek lazım hemen inli cinli senaryo yazıyorlar .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------
bu arada cadır arayan varsa indirime girmiş 3 kişilik ama 2 kişi icin ideal 3 kişi yatamazsınız .
http://urun.n11.com/kamp-cadiri/3-ki...lik-P107380784
Bende katiliyorum hocam sana artilari cok fazla.Peki senin kullandigin canta hangisi veya bana hangi cantayi tavsiye edersin?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------
Benim gonlumde yatan aslan da africa ama iste 250 likten sonra ki ilk gecis icin orta sinif enduro bakiyorum.
Dl 650 icin cok konforlu diyorlar mesela ama iste cok secenek de yok malesef..
Evet sizi xmax forumundan da hatirliyorum. Esinizin basina gelen yaralanma icin cok gecmis olsun bu arada artik daha cok dikkat edicem bu tip yerlerden gecerken. Nasipse en son makyajli kasa almayi planliyorum ama ondaki selede de
ayni problem var sanirim. Konfor sele olarak Shad ve airhawk da gecmis sayfalarda vardi yanilmiyorsam. Bunlarin fiyatlari hakkinda bir bilginiz var mi ve kullanan arkadaslardan yorum alirsam cok sevinirim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------
�� Hemen 100O cc lere cikmadan F800 ve tiger800 de sanirim iyi birer secenek ama insallah bir sonraki degisime diyelim..
valla bu motorda en ayar oldugum sey sele
arkada oturan her zaman sırtına oturuyor süreli kayıyor öne dogru .
sürücü seleside taş mı selemi belli değil hep öne atıyor aynı zamanda köşe yeri benim kıcı baya agrıtıyor
Benim favorim yenilenen NC750X Ben güvenli hem konforlu.
https://honda.com.tr/motosiklet/adve...0x-2015/galeri
Güvenliği iyileştirmiş olabilirler ama sele konforu sanırım değişmemiş. Ama oksun..biz onu böyle sevdik
Bolu'dan istanbula hiç durmadan ve mola vermeden 250 km hanımla beraber geldik geçen abant gezisinden. Herhangi bir şikayeti yoktu, fakat benim popoda hafif uyuşmalar ve karıncalanmalar başlamıştı.
Uzun yol için sele üstü yumuşak bir şeyler koyulabilir popo altına.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
artcı için kesin çözüm 1800 km denendi
http://www.hepsiburada.com/visco-pro...FVRsGwodh1sPEg
http://urun.n11.com/diger/oturma-sim...w&gclsrc=aw.ds
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
pazar günü keramet ılıcasına gittim kardeşimle.sabah 11 gibi ordaydık gayet sakin ve güzeldi. Sonra bursada hasta ziyareti ve mudanya gemlik(yol yapımı var 2 sene uğramayın)üzerinden döndük
kaplıca
keramet köy girişi
Artcı minderi
Ailecek aydına gidiyorlar ufaklığın kaskı dizliği falan bayıldım abi
yoldan kare
Buda sağa virajda iken solumdan beni sıkıştıran dingil
Güzelyalı sahil
Geçen hafta Gökhan Aralık Dostumla motoruma son şeklini verdik. Çantadaki led ışıklandırma dahil hepinize öneriyorum :
https://www.facebook.com/anesmotor.o...1640094673898/ (Aşağıdaki video yu göremeyen arkadaşlar bu linki tıklayarak video sayfasını açıp izleyebiliriler.
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
NC 750'nin hem vitesli hem de dtc seçeneği olması çok güzel
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)