Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Nisan 2016, 16:22
twili adlı üyeden alıntı
Sadece bir arızadan değil, yükleme hatasından hatta sizin oturuşunuzdan bile olabilir bu olay. Eğer başka motorlarda benzer bir sıkıntı yaşamıyorsanız yan çantalara koyduğunuz yükleri kontrol edin derim. Eğer yan çanta kullanmıyorsanız, lastikleriniz sağlam ve mesnette sorun yok, araçta bir kaza vs yok ise böyle bir durumun olmaması gerekir. Başka bir NC sürmeyi denediniz mi?
evet başka nc lerde kullandım böyle bir sıkıntıya rastlamadım çantalar sökülmüş orijinal camlada denedim sağa doğru bir akma var araçta amacım elleri bırakıp sürmek değil ama sonuç olarak denge sorunu olduğundan ilerleyen yıllarda dahada aşırı olacağı endişesindeyim
Reklamlar
-
06 Nisan 2016, 17:11
Baggio1974 adlı üyeden alıntı
evet başka nc lerde kullandım böyle bir sıkıntıya rastlamadım çantalar sökülmüş orijinal camlada denedim sağa doğru bir akma var araçta amacım elleri bırakıp sürmek değil ama sonuç olarak denge sorunu olduğundan ilerleyen yıllarda dahada aşırı olacağı endişesindeyim
bu sikayetten dolayı servise gidip aynı problemi yasadıgını noter huzurunda anlat mahkemeye ver aracınla ya adam gibi ilgilenirler yada yenisini vermek zorundalar
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
-
06 Nisan 2016, 23:28
merhaba arkadaşlar daha öncede yazmıştım ama kimse umursamadı özelikle nc750x dct kullanan arkadaşlar ellerinizi bıraktığınızda motolarınızda sağ veya sola çekme varmı buna göre bu hafta motoru verip yerine yeni kasa nc750 veya vfr800x almayı planlıyorum.
Gidon ve ön teker bilyalarını değiştirin büyük ihtimalle sebep bu.
Çok yıkamadan veya kaldrıma çok inip çıkmaktan gidon bilyesi bozulabilir.Hazır gidon bilyesini değiştirmişken ön teker bilyesini de değiştirin.
-
07 Nisan 2016, 09:40
mehmetenis adlı üyeden alıntı
Gidon ve ön teker bilyalarını değiştirin büyük ihtimalle sebep bu.
Çok yıkamadan veya kaldrıma çok inip çıkmaktan gidon bilyesi bozulabilir.Hazır gidon bilyesini değiştirmişken ön teker bilyesini de değiştirin.
motoru ağustos 2015 de aldım ve altığım ilk haftada bu sıkıntının olduğunu servise bildirdim garantiden mesnet ve lastikler değişti ama sağa akması normal denildi
-
07 Nisan 2016, 10:06
Süper Moderatör
Mehmet'e katılıyorum, bu tür sorunlar genelde gidon göbek bilyasından olur. Fakat sıfır motorda olması çok saçma, motorda şase eğriliği yoksa mutlaka çözümü vardır. Servise gittiğinizde şikayetinizi kayıt altına aldırın, belgeleri servis kayıtlarını saklayın. Sorunu çözemezlerse ayıplı malı değiştirsinler.
Öyle şey mi olur?
Bir de tavsiye, farklı servislere gitmeyi dene. Sorununu çözecek olan servis değil oradaki ustadır, servis ne kadar janjanlı olursa olsun ustası tırtsa hiç bir problemi çözemezler. Ancak yağ değişir yalandan bkar yollarlar.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
07 Nisan 2016, 10:23
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Mehmet'e katılıyorum, bu tür sorunlar genelde gidon göbek bilyasından olur. Fakat sıfır motorda olması çok saçma, motorda şase eğriliği yoksa mutlaka çözümü vardır. Servise gittiğinizde şikayetinizi kayıt altına aldırın, belgeleri servis kayıtlarını saklayın. Sorunu çözemezlerse ayıplı malı değiştirsinler.
Öyle şey mi olur?
Bir de tavsiye, farklı servislere gitmeyi dene. Sorununu çözecek olan servis değil oradaki ustadır, servis ne kadar janjanlı olursa olsun ustası tırtsa hiç bir problemi çözemezler. Ancak yağ değişir yalandan bkar yollarlar.
merhaba Olcay Bey iki ayrı servise gittim ikisindede evet var dendi araç kocaeline fabrikaya gitti mesnetler lastikler değişti 3 hafta önce tekrar şikayetim üzerine tekrar bilir kişi geldi bu cumartesi günü tekrar servise gideceğim ve son karar orada verilecek o kadar büyük bir zevkle aldığım motorumu kullanmıyorum o kadar büyük heveslerle almıştımki plakamı bile üste para vererek adım soyadımın baş harflerini ve doğum tarihimi yazdırmıştım ömür boyu kullanırım düşüncesindeyim eve bu gidişle kullanmadığımdan ömür boyu sıfır kalacak
-
07 Nisan 2016, 10:40
Süper Moderatör
merhaba Olcay Bey iki ayrı servise gittim ikisindede evet var dendi araç kocaeline fabrikaya gitti mesnetler lastikler değişti 3 hafta önce tekrar şikayetim üzerine tekrar bilir kişi geldi bu cumartesi günü tekrar servise gideceğim ve son karar orada verilecek o kadar büyük bir zevkle aldığım motorumu kullanmıyorum o kadar büyük heveslerle almıştımki plakamı bile üste para vererek adım soyadımın baş harflerini ve doğum tarihimi yazdırmıştım ömür boyu kullanırım düşüncesindeyim eve bu gidişle kullanmadığımdan ömür boyu sıfır kalacak
İlla ki hal olur sıkma canını.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
07 Nisan 2016, 10:42
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
İlla ki hal olur sıkma canını.
inşallah teşekkür ederim
-
07 Nisan 2016, 11:45
Arkadaşlar Sürücü Kursuna A2 Ehliyeti Şartlarını kapsayan Arora 180-19 AR aldım,
İkinci el tercih ettim 1850TL yalnız 300TL yr yakın bir masrafı var yani toplam 2150TL gelmiş oldu.
A2 ehliyeti için motor gücü 11 Kw olmalı o yüzden bu modeli tercih ettim.
Yorumlarınızı alayım
-
07 Nisan 2016, 11:52
http://i.hizliresim.com/6Pbzrk.jpg
Arkadaşlar Sürücü Kursuna A2 Ehliyeti Şartlarını kapsayan Arora 180-19 AR aldım,
İkinci el tercih ettim 1850TL yalnız 300TL yr yakın bir masrafı var yani toplam 2150TL gelmiş oldu.
Yorumlarınızı alayım
hayırlı olsun guzel makina yanlaya yanlaya gezilir bununla
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
-
07 Nisan 2016, 14:10
http://i.hizliresim.com/6Pbzrk.jpg
Yorumlarınızı alayım
atarlı alet :D Ulan bizim de devir saatimiz analog olaydı ne güzel olurdu ya :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------
Dün öğle arası dedim gideyim de bi şu delightı yıkatayım neyse çıktım metrogarden tarafından şile yoluna belki biliyorsunuzdur şile yolundan sancaktepe sapağından girince hemen askeriyeden sonra petrol ofisi var ve orada 1 lira atarak köpük 2 lira atarak su kullanabiliyoruz Dedim gideyim de kendim yıkayayım.
Yola çıktım bizim delight sağ olsun son hızı 100 :D ben de 90km civarı gidiyorum sapağa doğru gelirken bir de gördüm ki viraj komple yağ olmuş yol kenarında da bir araç var hemen asıldım frene yavaşlayabildiğim kadar yavaşladım ama hızım anca 30-40 arası bir değere düştü ve yağa girmeye tam 1 metre kala bıraktım frenleri ve kendimi iyice dikleştirip gidonu da çok sıkmadan dümdüz bir şekilde devam ederek hafif hafif yavaşlarım diye düşünüyordum.
Tabi düşündüğüm gibi olmadı birden ön teker bıraktı kendini ben de şu youtubedaki arap drift videoları gibi bi saga bi sola kıçı ata ata tuttum motoru, motorun 98kg olması heralde en iyi yanıydı çünkü baya bi aksiyon oldu.
Lastiklerim fabrika çıkış maxxis bu lastikler su birikintisinde de böyle ne yazık ki 90/90 12 Ölçüde iyi lastik yok o yüzden biraz araştırdım 110/70 12 çift hamur michelin lastik taktırmayı düşünüyorum. Yağda bir etkisi olmaz belki onun da ama en azından bu tarz durumlarda freni yapıp kontra yaptırabilecek derecede yola tutunması lazım
-
07 Nisan 2016, 14:42
Bu ay orta uzunlukta bir gezi planına ne dersiniz? Havalar iyice ısınmadan, yolda haşlanmadan,...
Mesela, Istanbul, Pamukkale, Datça, Bergama, Kaz dağları, Çanakkale, Istanbul vs..
4 günlük tur mesela?
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
-
07 Nisan 2016, 15:27
aydin-ist adlı üyeden alıntı
Bu ay orta uzunlukta bir gezi planına ne dersiniz? Havalar iyice ısınmadan, yolda haşlanmadan,...
Mesela, Istanbul, Pamukkale, Datça, Bergama, Kaz dağları, Çanakkale, Istanbul vs..
4 günlük tur mesela?
Benim bu aralar bol bol boş vaktim var ve bi kapadokya gezisi düşünüyorum. Uyarsa plan yapabiliriz
-
07 Nisan 2016, 17:09
Merhaba Mehmet Enis
ben tx 5 diye bir şey aldım. çalışmadı alet. birde imei kayıt sorunu varmış.
sen ne aldın?
-
07 Nisan 2016, 21:08
CptHasan adlı üyeden alıntı
Merhaba Mehmet Enis
ben tx 5 diye bir şey aldım. çalışmadı alet. birde imei kayıt sorunu varmış.
sen ne aldın?
Ben Seyir mobilden aldım markasını bilmiyorum,Şirkete aldım arada motoru da çıkarttım
-
07 Nisan 2016, 21:42
mehmet cumartesi avcılarda eğitim varmış. ahmet abi ile gelmeyi düşünüyoruz. ama biliyorsun avcılar istanbul dışı yatacak yer ve yenecek yemek lazım haberin olsun :D
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
07 Nisan 2016, 23:26
schumacher__ adlı üyeden alıntı
Benim bu aralar bol bol boş vaktim var ve bi kapadokya gezisi düşünüyorum. Uyarsa plan yapabiliriz
Nisan ayında İç anadolu, henüz ısınmamıştır, geceleri donarız diye planlamadım. Mayıs ta o civara, zaten gideceğim, o zamanda hem yaz sıcağı olmayacak, hemde nisbeten soğuk da olmayacak diye düşünüyorum.
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
-
08 Nisan 2016, 11:35
-
08 Nisan 2016, 11:53
herkese selam arkadaşlar. yılladır buraya girmiyordum neden mi? çünkü motosikletim yoktu :( bir zamanlar 650 vstrom ardından vfr 800 gibi, motorlarım olmuştu ve aklımda hep motor ama cebimde sıfır param honda bayisine gittim baktım ki ne göreyim nc750x çok yakışıklı fiyat sordum kampanya fiyatından alabileceğimi söylediler 28200 olarak hemen bankaya gittim ve bana bu motoru aldılar. motor şuan 980 km geldi. keyifli bir motor uzun zamdır kullanmadığım için çok sevdim ama zaman içinde yani 1 hafta oldu sanki hızlanması zayıf fireleri de güvensiz geldi acaba lastikten olabilir mi? bu arada gezi filan yapıyorsanız bende sizlere katılabilirim.. sevgiler iki teker aşkına dikkatli sürüşler.
-
08 Nisan 2016, 13:38
Slm arkadaşlar nc 700 lere vites göstergesi takan oldumu sonradan .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler