Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
03 Mart 2016, 09:41
Umarım o kokudur
Reklamlar
-
03 Mart 2016, 09:48
Süper Moderatör
n4me adlı üyeden alıntı
olcay abi bir konuda intercom hakkında sipariş vereceğini yazmışsın. ürünün siparişini geçtin mi?
Sepete attım ama henüz alım yapmadım, çok da düşünmemek lazım kaç yıldır satılan ürün tipi sürekli her sene yenileyip satıyorlar sitede çok kullanıcısı var bi sıkıntı olmaz sanırım. Hatta verdiğim linkteki üretici ayrıntılı bilgi de vermiş, sahtesi ve orjinali arasında ki farkı anlatmak için ayrıntılı resim vermiş.
_oXXo_ adlı üyeden alıntı
bu daha başlamadan su koydu. mehmetle akrabalık varmı ?
Lan olm, söz verip yapamasam daha mıı iyi, gel hele bi bakıcaz uğraşcaz. Vakit yeterse yaparız, ne yapak gece eve mi gitmeyek
ddazlak adlı üyeden alıntı
İyi geceler.bugün yağmurlu bir sürüşün ardından şöyle bir dumanla karşılaştım.
http://youtu.be/q8yfC0H6QKY
Daha önce de 1-2 defa oldu ama sorun yaratmadı.normal midir?
Sıkıntı yok ıslanıp da soğumaya çalışan metal işte
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
03 Mart 2016, 12:10
-
03 Mart 2016, 12:28
Kolay gelsin . .
38 binde benim motor . Şimdi kaç binde bakıma sokayım bunu. Birde benimde radyatör suyu minimum da idi 200 ml kadar ilave ettim .
Bizim motorlarda subab ayarı şim li diye biliyorum . Yani öyle duydum yanlış mı biliyorum
-
03 Mart 2016, 13:01
Razor999 adlı üyeden alıntı
Bakımın 2. aşaması için her şey elverişli
Radyatör soğutma suyu için Motul Motocool Expert kullanacağım (fuarda çok fazla motul standı olmasına rağmen 1 tane bile bu üründen bulamadım ve internetten sipariş vermek zorunda kaldım)
Fren hidroliği için gene Motul RBF (racing brake fluid) 325 Derece Kuru, 205 Derece ıslak kaynama noktası olduğu için tercihim oldu sonuçta motorumuz önde tek disk var ve şile teke kandıra gibi yollarda çok fazla fren yapınca fren performansı düşmeye başlıyordu. Bakalım bununla nasıl olacak.
Bujiler için kitapçıkta yazan model NGK sipariş ettim iridyum modelini yazmış honda, ben de değişiklik yapmadım.
Filler çakısı - Sentil denilen ölçü aletini de gene internet üzerinden buldum Hatay'dan geldi. 0.02mm + 0.15mm = 0.17mm emme , 0.03mm +0.25mm = 0.28mm egzoz subapları için yeterli ölçümü yapabileceğim bıçakları mevcut.
http://i.hizliresim.com/y5R1bj.jpg
Cuma gecesi başlarım muhtemelen bakıma
Hayırlı olsun,Yine benim dediğim motul marka fren hidroliğini aldınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------
ddazlak adlı üyeden alıntı
Umarım o kokudur
Yok yok o koku benim kinden bir koku geliyor sanırsın motor yanıyor.Yoldaki pislik çamur yağ asfalt gibi meteryaller o kokuya sebep oluyor.Ama en kısa zaman da ön çamurluk uzatma taktırmalısın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:57 ----------
antilop_skul adlı üyeden alıntı
yorumlar için teşekkürler
@_oXXo_ sorması ayıptır kaça aldın motoru ?
@aydin-ist bütcem 18-20 civarı temiz 750 ler 24 civarı oda beni aşıyor . anlaşılan 700x de pusuya yatmak lazım .
Barboros motor için çok fedakarlık etti.En son boğazdaki yalıyı arap bir iş adamına satmıştı,kozyatağındaki 51 katlı plazayı da Almanlara sattı diye biliyorum ama sonra ne oldu bende bilmiyorum.
-
03 Mart 2016, 13:01
mehmetenis adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun,Yine benim dediğim
motul marka fren hidroliğini aldınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------
Yok yok o koku benim kinden bir koku geliyor sanırsın motor yanıyor.Yoldaki pislik çamur yağ asfalt gibi meteryaller o kokuya sebep oluyor.Ama en kısa zaman da ön çamurluk uzatma taktırmalısın.
Aynen aynen, alırken aklıma geldi motocool experti de siz önermiştiniz almışken en iyisinden alalım dedik. Bu arada bu gece zinciri de söküp temizleyeceğim. Kilitli kaç baklası var üzerinde temizlerken anlaşılmıyor
-
03 Mart 2016, 13:19
Aynen aynen, alırken aklıma geldi
motocool experti de siz önermiştiniz almışken en iyisinden alalım dedik. Bu arada bu gece zinciri de söküp temizleyeceğim. Kilitli kaç baklası var üzerinde temizlerken anlaşılmıyor
Kilitli bakla olmayabilir. O zaman zinciri sökemezsiniz. Benim zincirde kilitli bakla yok.
-
03 Mart 2016, 13:24
Arenli adlı üyeden alıntı
Kilitli bakla olmayabilir. O zaman zinciri sökemezsiniz. Benim zincirde kilitli bakla yok.
Aldığım arkadaşım zincir değiştirmek için geçen sene servise gitmişti onda da zinciri değil sadece dış baklalarını değiştirmişler ve zincirim sarı siyah renkte detaylıca bir bakmak ve görmek için zinciri söküp öyle temizlemeyi düşünüyorum. Zincir en gergin durumda şu anda eğer kilitlenmiş bir bakla varsa onu çıkartıp zincir ayarını ortaya alabilirim. Belki yaza kadar idare eder. Şu anda 100-110Km üzerine hiç çıkmadım. Zaten genelde de bu hızlarda sürerim ama zincir ve dişliye güvenemiyor insan arkadaşımdan da almış olsam 2. el olduğu için bakımlarını yapıp kafayı rahat ettirmek gerek
-
03 Mart 2016, 13:28
Bak ne güzel işte .. Taktın benim kaskı .. İntercom için karar verdin.. Kısık sesle müzik dinlemek ve telefon için durmamak ..Kulanmaya başlayınca bağımlılık yapacak....
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Sepete attım ama henüz alım yapmadım, çok da düşünmemek lazım kaç yıldır satılan ürün tipi sürekli her sene yenileyip satıyorlar sitede çok kullanıcısı var bi sıkıntı olmaz sanırım. Hatta verdiğim linkteki üretici ayrıntılı bilgi de vermiş, sahtesi ve orjinali arasında ki farkı anlatmak için ayrıntılı resim vermiş.
Lan olm, söz verip yapamasam daha mıı iyi, gel hele bi bakıcaz uğraşcaz. Vakit yeterse yaparız, ne yapak gece eve mi gitmeyek
Sıkıntı yok ıslanıp da soğumaya çalışan metal işte
Malesef hayat kısa!!
-
03 Mart 2016, 14:32
Süper Moderatör
Aldığım arkadaşım zincir değiştirmek için geçen sene servise gitmişti onda da zinciri değil sadece dış baklalarını değiştirmişler ve zincirim sarı siyah renkte detaylıca bir bakmak ve görmek için zinciri söküp öyle temizlemeyi düşünüyorum. Zincir en gergin durumda şu anda eğer kilitlenmiş bir bakla varsa onu çıkartıp zincir ayarını ortaya alabilirim. Belki yaza kadar idare eder. Şu anda 100-110Km üzerine hiç çıkmadım. Zaten genelde de bu hızlarda sürerim ama zincir ve dişliye güvenemiyor insan arkadaşımdan da almış olsam 2. el olduğu için bakımlarını yapıp kafayı rahat ettirmek gerek
Bakla düşürmek zincir için çok tehlikeli bir hareket, zincir gerdirilmeyecek kadar uzadıysa değiştirilmesi lazım. Kopması çok büyük tehlike.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
03 Mart 2016, 16:14
Arkadaşlar yardım
3 gün önce kaza yaptımYyazmıştım).tramer sonucu çıktı karşı taraf 100% kusurlu masraf onun sigortasından yapılacak sıkıntı şu
aslında motorda görünür hasar ön borular eğildi(çok fazla değil) ama servis 9000 küsür liste çıkarmış
Fiyatı artıran 1500 tl tur cam o düşecek 300 tlye falan.(givi yada kappa takılacak)
egsoz ise 2500 tl. Aslında egsozda sadece cizik var önceden de vardı zaten. exsper onunyerine performans egzsozu takalım demiş bende muayenede sıkıntı olur eskisini de veririseniz olur dedim kabul etmediler
Soru-1 egsoz konusunda ne yapmalıyım.
soru-2 genel olarak masrafı düşürmeye çalışayımmı(ön havalandırma grenajında 0.5 cm lik 2 adet iz var değiştireyimmi.Ayna da küçük zede var değiştireyimmi )gibi şeyler
soru-3 ayna da küçük zede var değiştireyimmi
-
03 Mart 2016, 16:48
trnpkr adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yardım
3 gün önce kaza yaptımYyazmıştım).tramer sonucu çıktı karşı taraf 100% kusurlu masraf onun sigortasından yapılacak sıkıntı şu
aslında motorda görünür hasar ön borular eğildi(çok fazla değil) ama servis 9000 küsür liste çıkarmış
Fiyatı artıran 1500 tl tur cam o düşecek 300 tlye falan.(givi yada kappa takılacak)
egsoz ise 2500 tl. Aslında egsozda sadece cizik var önceden de vardı zaten. exsper onunyerine performans egzsozu takalım demiş bende muayenede sıkıntı olur eskisini de veririseniz olur dedim kabul etmediler
soru-2 genel olarak masrafı düşürmeye çalışayımmı(ön havalandırma grenajında 0.5 cm lik 2 adet iz var değiştireyimmi.Ayna da küçük zede var değiştireyimmi )gibi şeyler
Performans egzozu ne verecekmiş? Benim orjinal egzozu verebilirim sana
-
03 Mart 2016, 17:00
Performans egzozu ne verecekmiş? Benim orjinal egzozu verebilirim sana
Fiyat söyleki hesap yapabileyim
ne verirse versin 2500 diyor orjinaline o fiyata en iyisi alınır herhalde
-
03 Mart 2016, 17:54
Fiyat söyleki hesap yapabileyim
ne verirse versin 2500 diyor orjinaline o fiyata en iyisi alınır herhalde
benim önerim trameri çok şişirmeyin çizik varsa değiştirmeyin derim. ileride motoru değiştirirken bunun 9000 liralık hasar kaydı var gibi muhabbetlere girmemek için en uygun nasıl hallederseniz öyle yapın derim akrapoviç veriyorsa benim egzoz + 1000 lira işler :D
-
03 Mart 2016, 18:02
Aynen aynen, alırken aklıma geldi
motocool experti de siz önermiştiniz almışken en iyisinden alalım dedik. Bu arada bu gece zinciri de söküp temizleyeceğim. Kilitli kaç baklası var üzerinde temizlerken anlaşılmıyor
Bunlar 160 Bakla olması lazım diye biliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:56 ----------
Arkadaşlar yardım
Bence Hepsini yaptır gitsin zaten %100 suçlu karşı değil mi?
Senin tramerinde sadece çarpma yazacak rakam yazmayacak.
Yada servisle anlaş çok hayati parçaları değiştir geri kalan ücreti de nakit al.Ama bunu ulu orta konuşma direkt servis müdürüyle konuş.Ama servis sizden bunun için biraz para ister,mesela hayati parçalar değişince kalan ücret 5000TL servise 1500TL verirsin 3500TL de sana kalır.
-
03 Mart 2016, 19:11
Süper Moderatör
Turan abi bence de hasari cok sisirme, gerekeni yaptir yeter. satarken hasar kaydi sıkıntı yapar.
-
03 Mart 2016, 20:20
Merhaba, benim bildiğim karşı taraf %100 suçlu olduğu için onun tramerinde gözükecektir o 9000TL. Yinede tecrübeli bir sigortacıya sormak lazım.
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Turan abi bence de hasari cok sisirme, gerekeni yaptir yeter. satarken hasar kaydi sıkıntı yapar.
-
03 Mart 2016, 20:47
Sigorta işi olmasa sadece boru değişecek oda en çok 1500 tutuyor
-
03 Mart 2016, 21:08
Sigorta işi olmasa sadece boru değişecek oda en çok 1500 tutuyor
bildiğim kadarıyla yaptırmak zorunda değilsiniz onun yerine parasını alıp ileride ben tamir ettiririm deme hakkınız da var. O yolu kullanmayı düşünürdüm ben olsan
-
03 Mart 2016, 21:28
Arkadaşlar yardım
9000TL.. Malesef satarken bunun faturasını veya ikna edecek şekilde değişenleri vs maliyetini söylemek durumunda kalacaksınız. Fakat çizik vs denilse bilse sizin fark etmediğiniz hasarları veya zararı da olabilir. Bana sorarsanız, bu boyutlu büyük hasar görünümü satışta sorun çıkartabilir, ama rakamı küçültüp acaba sağlam diye parçaları tutmaya tamamen karşıyım. Apromoviç / Performans egzozu takılmasına kesinlikle karşı çıkmayın. Apromoviç takıyorlarsa kesinlikle taksınlar.
Sonuç: Gerekli tüm parçalar değişsin, başa geldikten sonra yapacak bir şey yok.
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler