Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Ekim 2014, 13:37
Dostlar 600 km olduk çok şükür.
Zincir yağlama temizleme işini kaç kilometrede bir yapıyorsunuz?
Reklamlar
-
28 Ekim 2014, 18:04
Dr.MZÇ adlı üyeden alıntı
Dostlar 600 km olduk çok þükür.
Zincir yaðlama temizleme iþini kaç kilometrede bir yapýyorsunuz?
2 depo bitirdiğin zaman gaz yağı ile temizleyip yağlaman yeterli.. İpone yada motul güzel yağlar ama ben beğenmedim yapışkan özelliği olduğu için yolda ne varsa zincirin üstüne yapışıyor motor yağını değiştirince atma 1-2 lt kadar al onu kullan biraz sıçratır ortalık batar ama daha iyi gbi geldi bana zinciri temizlerken de kolay oluyor hem..
-
29 Ekim 2014, 18:43
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
29 Ekim 2014, 22:42
-
15 Kasım 2014, 01:25
Herkeze selamlar.15gun once Nc 700 aldım 6.motorsikletim.1 senedir kullanmıyordum cok buyuk bir ozlem vardıkı tahmin edebiliyosunuzdur.hayal kırıklığına uğradım2 sene cbf 600kullanmıştım en son olarak.97 sayfanın hepsini okudum nc nin artılarıda var eksileride bunlardan bahsetmiycem cunku hepsini yazmışsınız.700luk motor bu kadarmi agir olur.4 silindirden sonra ne iki silindir çekiliyor nede 48 beygir.bunun virajinı begenlere tavsiyem cbf 600 bikerede olsa kullanın.bikere daha anladımki tamamen kişinin zevkine gore degisiyor motosikleti begenmek.saygılar
-
15 Kasım 2014, 01:57
xcom adlı üyeden alıntı
2 depo bitirdiğin zaman gaz yağı ile temizleyip yağlaman yeterli.. İpone yada motul güzel yağlar ama ben beğenmedim yapışkan özelliği olduğu için yolda ne varsa zincirin üstüne yapışıyor motor yağını değiştirince atma 1-2 lt kadar al onu kullan biraz sıçratır ortalık batar ama daha iyi gbi geldi bana zinciri temizlerken de kolay oluyor hem..
Arkadaşım sen en iyisi sana yağı veya tereyağı ile yağla zincirini. Motor yağı ile O-ring li zincir yağlayan ile de karşılaştım ya, artık diyecek bir şey bulamıyorum.
-
16 Kasım 2014, 12:53
bir hafta önce motoru bakıma götürdüm. motorumun zincirinin yağlanmaya ihtiyacı varmış.
ordakı elemana sordum ne zaman yapılır bu yağlama diye.
zincir arasındaki siyah plastik parçaların kuruduğunu görürsen yağla dedi.
eğer yağmurlu havalarda kullanırsan, belki tek kullanım sonrasında bile yağlaman gerekebilir öyle kilometre sınırı koyma
motorunu her binmeden önce kontrol et dedi.
şimdilik sıkıntı yok.
Bu arada motorun performansı ile ilgili bu motoru alacak arkadaşlara şunu diyebilirim.
Eğer ben sakin uslu kullanırım diyorsanız yeterli bir motor.
ufacık yaramazlıklarda da mutlu ediyor.
Bu alet enduro değil naked değil ne olduğunu çözemedim
ama;
sanki honda gelmiş terzi gibi benim ölçümü almış, tartmış isteklerimi not almış ve fabrikasında benim için, bana özel motor üretmiş gibi geliyor.
Herkesin gönlüne göre olsun
Tekeriniz düz bassın ;)
-
16 Kasım 2014, 13:23
celikat adlı üyeden alıntı
Arkadaşım sen en iyisi sana yağı veya tereyağı ile yağla zincirini. Motor yağı ile O-ring li zincir yağlayan ile de karşılaştım ya, artık diyecek bir şey bulamıyorum.
celıkat sen bısey bılmıyosun bari bilene bok atma zıncır cıkma motor yagı ıle bal gıbı yaglanır zıncır yagı yoksa veya alamıyorsan cıkma motor yagı bu ıste ıse yarar ınanmıyorsan en azından altın elbıselı adam zıncır bakımı vıdeosuna bır goz at .. senınkıne az bilgiyi yuksek oz guven ıle ıteleme denıyo .. ayrıca ne kadar meraklısınız ınsanlara bok atmaya bılıp bılmeden nedır bu ben daha cok bılıyorum merakı anlıyamadım...
motor yagı ıle zıncır yaglayanlada ılk defa karsılasıyormussun baska da dıyecek bısey bulamamıssın bende hayabusa kullanıpta bunu bılmıyenle ılk defa karsılasıyorum...
-
16 Kasım 2014, 14:43
hkn34 adlı üyeden alıntı
celıkat sen bısey bılmıyosun bari bilene bok atma zıncır cıkma motor yagı ıle bal gıbı yaglanır zıncır yagı yoksa veya alamıyorsan cıkma motor yagı bu ıste ıse yarar ınanmıyorsan en azından altın elbıselı adam zıncır bakımı vıdeosuna bır goz at .. senınkıne az bilgiyi yuksek oz guven ıle ıteleme denıyo .. ayrıca ne kadar meraklısınız ınsanlara bok atmaya bılıp bılmeden nedır bu ben daha cok bılıyorum merakı anlıyamadım...
motor yagı ıle zıncır yaglayanlada ılk defa karsılasıyormussun baska da dıyecek bısey bulamamıssın bende hayabusa kullanıpta bunu bılmıyenle ılk defa karsılasıyorum...
Sen Hindi malı'nın zincirine yanık motor yağ kullanabilirsin-ama Hayabusa'ya bu olmaz,olmamalı...Zincir sprey alacak paran yoksa motosiklete binmeyin arkadaş, devletin toplu taşıma araçlarını kullan...
-
16 Kasım 2014, 15:25
şahsi düşüncemi paylaşmak istiyorum bana kalırsa motor yağı zinciri çokta güzel yağlar ringlere zarar verirmi bilmiyorum, fakat bir motor yağının mantıken kaliteli bir zincir yağlama spreyi kadar uzun süre yağlama yapacağına inanmıyorum
-
16 Kasım 2014, 15:46
hkn34 adlı üyeden alıntı
Sen cikma motor yagiyla zincirini yagla bilen adam olarak devam et disli zincir setini degistirmek zorunda kaldiginda o engin bilginle oturur aglarsin, honda amca boyle bilgili insan yakaladimi opuverir hic affetmez ahahaha
-
16 Kasım 2014, 15:47
Eski tip zincirlerden bahsetmedigimi yazdığımı az biraz okusaydin anlardin. Zincir var, zincir var çaktın mı köfteyi? Honda ncx 700 üzerindeki zincire mondial cg üzerindeki zincir muamelesi yapmaya devam et sen. İşin sadece zincirde bitmedigini anladiginda çok geç olacak.
-
16 Kasım 2014, 16:11
Bende zincirimi cıkma motor yağı ile yağlıyorum.
Yıllardır zincir yağı nasıl yağlanır fotoraflı videolu araştırmalarını
okuyup izliyoruz. Bir çok maddenin o ring e verdiği zararları karşılaştırmalı olarak vermişler
aralarında çok bir fark yok. Neden yağlanmasın bilimsel olarak izah edin yağlamayalım.
-
16 Kasım 2014, 16:18
Profesyonel zincir yaglamak icin uretilmis yaglar daha yogun ve metale yapisan bir yapiya sahiptir daha uzun sure hizmet verir, hurda yag ise cok daha kisa sure tutunabilir ve yogun olmadigindan asinma islemini hizlandirir, cikma yagin gozumuzle gordugumuz etkisi her yere sicrar ust bas etraf rezil olur, bu isin birde on disli kismi vardir ki oralarada sicrayarak oralarda yag ve kir birikimine neden olur, ozetle 20 - 25 bin liralik motora binipte cikma yag ile yagliyosan adam gulerler dogaldir
-
16 Kasım 2014, 16:27
tuna_tour adlı üyeden alıntı
Profesyonel zincir yaglamak icin uretilmis yaglar daha yogun ve metale yapisan bir yapiya sahiptir daha uzun sure hizmet verir, hurda yag ise cok daha kisa sure tutunabilir ve yogun olmadigindan asinma islemini hizlandirir, cikma yagin gozumuzle gordugumuz etkisi her yere sicrar ust bas etraf rezil olur, bu isin birde on disli kismi vardir ki oralarada sicrayarak oralarda yag ve kir birikimine neden olur, ozetle 20 - 25 bin liralik motora binipte cikma yag ile yagliyosan adam gulerler dogaldir
Evt. Bende bunu diyorum motosiklete 20-25 bin bütçe ayırabiliyosun da z.spreyine 20-25 lirayı mı çok görüyosun....İşte bu yüzden 2008'den beri 2.el motosiklet almıyorum....(motosikletin moturuna Castrol magnatec yada Mobil Turbo diesel yağ kullananlar, Rodaj mı o da neydi- o eskidendi yapıştır gitsin yoksa sağır kalır diyenler,zincirine çıkma yağ sürenler YÜZÜNDEN 2.EL MOTOSİKLET ALMIYORUM)
-
16 Kasım 2014, 16:31
dyavol-77 adlı üyeden alıntı
Evt. Bende bunu diyorum motosiklete 20-25 bin bütçe ayırabiliyosun da z.spreyine 20-25 lirayı mı çok görüyosun....İşte bu yüzden 2008'den beri 2.el motosiklet almıyorum....(motosikletin moturuna Castrol magnatec yada Mobil Turbo diesel yağ kullananlar, Rodaj mı o da neydi- o eskidendi yapıştır gitsin yoksa sağır kalır diyenler,zincirine çıkma yağ sürenler YÜZÜNDEN 2.EL MOTOSİKLET ALMIYORUM)
Türkiye'de neden ikinci el motor alınmaz belgeseli gibi olmuş bu başlık vallahi.
-
16 Kasım 2014, 16:34
dyavol-77 adlı üyeden alıntı
Onun icin bu memlekette 2. El araba yada motor aldigin zaman hayatindan beziyosun, benim 20 binler gibi bir butcem yoktu MZ aldim a dan z ye herseyi yeniledim ama motora yapilmis olan uygulamalari gormeniz lazimdi gercekten akla mantiga sigamaz, netice olarak nerdeyse bastan yeni bir motor yarattim, ha bu benim icin surpriz miydi degildi, cunku bu ulkenin insanini bildigimden zaten hazirlikliydim bu restorasyon islemlerine
-
16 Kasım 2014, 16:35
Üst baş rezil olur, etrafa sıçrar vb... bırakın onu kullanan hesaplasın. Siz hangi aralıkla zincirin yağlandığını
nerden biliyorsunuz kardeşim. Yıllardır spreye binlerce lira para döktüm. Zinciri en fazla 100km de yağlayan biriyim.
Yıllarca motoruna çıkma makine yağı koyan bir tanıdığım var motoru ahım şahım değildi. Hiç bir sıkıntı çıkarmadan
yıllarca kullandı. Buradan şu sonuç çıkmasın adi ve kalitesiz yağda kullanılır bunu demek istemiyorum.
Fakat yaptığınız veya yapmadığınız şeyi açıklayamıyorsanız başkalarına ne gülün nede motorunu satarsa alın.
-
16 Kasım 2014, 16:47
scooboy adlı üyeden alıntı
Üst baş rezil olur, etrafa sıçrar vb... bırakın onu kullanan hesaplasın. Siz hangi aralıkla zincirin yağlandığını
nerden biliyorsunuz kardeşim. Yıllardır spreye binlerce lira para döktüm. Zinciri en fazla 100km de yağlayan biriyim.
Yıllarca motoruna çıkma makine yağı koyan bir tanıdığım var motoru ahım şahım değildi. Hiç bir sıkıntı çıkarmadan
yıllarca kullandı. Buradan şu sonuç çıkmasın adi ve kalitesiz yağda kullanılır bunu demek istemiyorum.
Fakat yaptığınız veya yapmadığınız şeyi açıklayamıyorsanız başkalarına ne gülün nede motorunu satarsa alın.
Doğru sende haklısın. Vizyon sahibi olmayan bir insanın motorunu ikinci elden alıp binmemek lazım.
-
16 Kasım 2014, 16:47
scooboy adlı üyeden alıntı
Aciklamasini yazdik, sen memnunsan surmeye devam et, benzin deposuna da tiner dokersen performansta acaip bi artis oluyo bi tanidik var cok memnun cok iyi kaciyo motoru
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler