pehhh adama bak ya
NC'nin maşallahı var. Nazar değmesin inş. XJ6 gelseydi peşimden o şekilde çeyrek depodan fazlası giderdi. Bu arada bu dediğim süratlerde hiç motorun üstüne yatmadım arkadaşlar. Camın 4 parmak fazla olması bu kadar mı etkiler yani. Çok şaşırıyorum her seferinde. Helal olsun aldıkları 120 lira. Almayan varsa bence çok büyük bir rahatlıktan fedakarlık ediyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
arkadaşlar nc 700 hugger çalışmaları başladı , bi kaç model tasarladım buradan oylamaya sunup en cok oy alan modelın üretimine başlıcam,
bu arada fiberden olmaz kırılır fln diyenler olmuş , biraz araştırırsnız polyesterin elyaf ile birleşiminden oluşan fiberglass dediğimiz malzemenın fiziksel dayanımı en yüksek malzemelerden biri olduğu sonucuna ulaşabilirsiniz. polyester kendi başına cok kırılgan bir malzemedir ancak cam elyafı ile birleştiği zaman normal plastikten kat kat sağlam ürünler elde edilebilir , özelikle et kalınlığı 3-4 milimi geçtikten sonra sağlamlık muazzam bir boyut alıyor
Listenin başında ben varım Özelden de görüştüğümüz gibi, ödeme kısmı için mesaj bekliyorum. Haydi kolay gelsin.
Şu fiberglası insanlara birtürlü kabul ettiremedik kasktada başka işlerde de baksalar bmwden tutun birçok marka tavanında iç konsolda kullanıyor niye hafif ve sağlam bir özelligide hemen hemen her şekle girebilmesi yani sizin dediginiz tutunma olayı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:38 ----------
Reşit sana birşey sorucam benim kapalı otoparkım yok kendimize ait ancak üstü kapalı değil öle oluncada çalınma riski mevcut nc700e kaskoya ne kadar istiyolar senelik yaş 23 olunca en üst dilimden isticek diye tahmin ediyorum genç oldugumuz için birde babam otomobil kullanıyor kaskosu inanılmaz derecede düşük kazasızlıktan onun üstüne olursa hem motor hem otomobil oluyormu bir bilginiz varmıdır
bir işten anlayan yapar ,az anlayan eleştirir, hiç anlamayanda çamur atar yada bunun gibi bişeydi tam hatırlamıyorum bu işin tek olumsuz tarafı pisliği diyebilirim. reçinenın kokusu elyafın tozu + zımpara tozu = çin işkencesi
ben çok faydalı bir iş yaptığımı düşünüyorum ,pekçoğumuz ufacık bir aksesuara 200 euro verecek kadar zengin yada ahmak değiliz .insanların %90 ıda orjinal ile fiberden yapma bi parçayı ayırt edecek kadar konuya hakim deil , yada aşağılayacak kadar psikopat deil.
ama dersenizki benım uğraşacak vaktim yok hatasız ürün isterim . ozaman avrocuklara kıymanız gerekecek çünkü benim ne plastik döküm fabrikam nede yıllanmış ustalığım var . belki zamanla ve tecrübeyle hatasız ürünler de çıkacak ,ama ne olursa olsun orjinali gibi olmaz.
bende anlayamadım bu kasklarda bile Organic fibreglass denen şey kullanılıyor niye sağlam olmuyor sonuçta arka tarafta takılcağı yerde sadece görüntü ve bir nemze gelen su,çamuru azaltacak.
Ne güzel ki bişeylerle uğraşıp cabalıyorsunuz kullanılan malzeme hakkında bilginiz varsa köstek değil destek olmak gerekir. Şu parçaya harbiden 200Euro vermek ahmaklık bencede.Ya da zengin adam olcan 200euro ufak para geliyorsa adama basar parayı alır.
Aynen öyle,lede giden kabloya takılacak direnç,voltajın düşmesine neden olacak ve ledler daha düşük voltta daha az parlak yanacaklardır.Benim şimdiki motorumun stop lambası kendi yaptığım ledlerden ve aynı bu şekilde çalışma prensibiyle çalışıyor.
Bir seçenek daha; ledlerin üzerinde mercek varsa,onlarıda açısı en geniş olanlarla değiştirebilirsiniz,ışığı olabildiğince yaysın hatta üstünde mercek olmasın.
Bende takipteyim,önümüzdeki ay yeni motorum inşallah NC700 olacak,ve ilk alacaklarım arasında arka çamurlukda olacak.
honda nc leri cok güzel düşünüp üretmiş ama bizim devletimiz ne anlar 700lükmü bas üst vergi dilimini 1000rr gibi gidiyoruz ya
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
yine de hesaplayınca yaklaşık 5000km sonra bile almayı düşündüğüm TA700 le hiç değilse kafa kafaya geliyor, hatta kardayım yakıtı sayesinde. hatta bakım sebebiyle karım artıyor.
4lt/100km yaksam kabası, 5000 km = 200lt (x5tl) = 1000tl
TA700 olsa NC700 le 4lt yaktığım yerde en azından 5.5lt/100km yakacağım ,5000km de = 275lt (x5tl) = 1375tl
vergide aynı olduklarından zaten bir fark yok ama vergisi daha düşük dilimde bir motor bile olsa gene yakıt ve bakım msaraflarından ya kafa kafaya gelecek yada kar edeceksin.
buarada TA700 olsa 1000km sonra bakımı gelecek. NC700 için daha 7000km var.
Ok teşekkür ederim.
Mercekleri sökmek zor olabilir, su almasın diye güzelce yerleştirilmiş ve yapıştırılmış durumda, yoksa buzlu camlı geniş açılı mercekler var haklısınız.
---------- Post added at 10:16 ---------- Previous post was at 09:57 ----------
benimkilerin camları şeffaf büyük ihtimal 15-20derece birşey .
bunlardan birini takmak gerek sanırım.
http://www.marketdijital.com/index.php?do=catalog/product&pid=973
http://www.marketdijital.com/index.php?do=catalog/product&pid=546
Alper cbr topicinde de yazmıştım görmüşsündür.
NC ile Kazancım sadece vergi ve benzin ile 631 Lira Yani bir sonraki yılın vergisini ben hem 15.000 km daha ucuza gidip hemde sonraki yılın vergisini çıkartıyorum üstüne paramda kalıyorNC ile 15.000Km 3.7/100km =2686TL + 517.00 TL Toplam:3203TL
Vstrom 650 15.000Km 5/100km=3630TL + 204.00 TL Toplam:3834
Vergiyi bu kadar gözümüzde büyütcek bişey yok zaten benzin kar'ı ile çok çok karda oluyorsun.
Şair sigorta bizim gibi genç arkadaşlara uygun fiyat veriyor. NC için 1100-1200 lira arası muafiyetsiz yapıyormuş. Benim motorum kapalı otoparkta kaldığı için yaptırmadım. Şu anda o kadar miktarı veremem. Ama yaptırmak lazım, sonuçta bir virajda yan yatsak min 1000 lira masrafı var. Koruma demiri gitse 400 lira gitti. Aynadır sinyaldir dünya para tutar. Yaptırırız inş.
Bu arada mercekler olabildiğince büyük açı olsun,50-60'dan büyük mesela 90-120 hatta varsa daha da geniş...
Anladım fiyat olarak çok uçurum değilmiş yapıcak birşey yok yaptırıcam kısmet olurda alabilirsem motoru.Kapalıda olsa evin otoparkını okul yolu gibi insanların sık geçtiği yerler görüyor ve ben görürlerse mutlaka birinin patlatıcagını düşünüyorum.
ileriki yillarda giderek dusuyor police bedeli. benim bu sene nc700x icin policem 695 tl.
en güzeli geniş açılı buzlu camlı merceklerden takmak sanırım ama şuan sanki yeni A6 ların led stopları fren yapınca nasıl insanın gözünü çıkarıyorsa (örn. sinyal veriyorsa araç göremiyorsunuz A6 da fren yaparken, o kadar parlak), benim stopta öyle parlak işte.
Böyle kalsın diyorum, çünkü mevcut yerinden sök, hadi sökmek dert değil mercekleri ledin içten olan bağlantılarına zarar vermeden sök, yenisini su geçirmeyecek şekilde tak tekrar yerleştir, çok kasar
olmadı aldığım yere sorayım, yanılmıyorsam kendi üretimleri istediğim geniş açılı merceklerle yaparsan 1 tane kırmızı belki bir tane daha alır takarım.
Bu radyatör korucuyu aldım ve çok beğendim düşünen arkadaşlar için fikir vermek adına resimleri yüklüyorum. Saygılar.
http://imageshack.us/photo/my-images/9/imag0649c.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/585/imag0641g.jpg/
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)