Ayıptır söylemesi, ev iş arası 8 km fln, bu yoldan gittiğimde sürekli 3.8-4lt falan yakıyorum.
sabah yada akşam trafiğinde her seferinde artcili olarak son zamanlarda bir kaç defa bostancı-maslak-sarıyer-bostancı yaptım, köprü yolu trafiğine rağmen 3.45lt tüketim (telefonda program var, kayıt tutuyor öyle hesaplıyorum).
NC700X SUPER MAKINA
TRANSALP.GR.COM
gerçekten yakıtı er 6 gibi az fakat 700 cc olup 1000 lik muamelesi görmek, ve 160 km hız civarlarında tıkılması insanı düşündürüyor.
Benimde okul git gel 36 km 6lira yakıyorum hergün
Tabi sabah trafiği olunca yakıt artıo
Sizin gibi kıt düşünceli insanlar evet öyle düşünüyor. motor 48 hp güc üretiyor bu beygire bu hız çok iyi.600cc bir enduro alsanız ve yıllık 10.000km yaptıgınız göz onune alırsak 1yıllık bakım benzin ve vergiyi göz onune alırsanız gene NC700'le avantajlı çıkarsınız.Yani benzin farkınndan zaten vergiyi çıkartmış oluyorsunuz.
Otomatik vitesi gelse tadından yenmez.
En güzel yanı önüne kask koyacak yer yapmış olmaları.Sırf bunun için bile alınır..
Sizin gibi kıt düşünceli insanlar evet öyle düşünüyor. motor 48 hp güc üretiyor bu beygire bu hız çok iyi.600cc bir enduro alsanız ve yıllık 10.000km yaptıgınız göz onune alırsak 1yıllık bakım benzin ve vergiyi göz onune alırsanız gene NC700'le avantajlı çıkarsınız.Yani benzin farkınndan zaten vergiyi çıkartmış oluyorsunuz.[/QUOTE]
enduru alınca yumuşak süspansiyon ve enduru tekerleri ile en azından dağ yollarında zevkimi alırım.10.000 km binmeden en azından peşin vergi ödememiş olurum.
nc 700 önce sınıfı tam belli değil. tekerleri cadde ,kendisi ne cadde ne enduru motordur.
cadde deyince şehir içi G ivmelenme gücünü hissetirmeli.
enduru deyince toprak yolda rahat gidebilmeli.
ancak yavaş uzun yol motoru yada evden işe sadece gösterişli bir araçla gitmek için uygun.(bu benim şahsi görüşüm)
az yakan ve gerektiğinde fırlayan bir motor aklıma er 6 lar gelmekte 66 nm tork ile birlikte ,hatta uzun yolculuklarda suzuki bandit 600 s ler çok rahat ve 100 km hızı geçmeyince tüm 600 lükler 4,3 yakıt yakmakta. ama bu sürüş tarzı ile 600 lük kullanmak ne kadar zevk verir orası ayrı konu.
birde 100 km geçmeyeceksem 125 cc ile 2,3 lt gibi yakıt yakmakta var.
enduru alınca yumuşak süspansiyon ve enduru tekerleri ile en azından dağ yollarında zevkimi alırım.10.000 km binmeden en azından peşin vergi ödememiş olurum.
nc 700 önce sınıfı tam belli değil. tekerleri cadde ,kendisi ne cadde ne enduru motordur.
ancak yavaş uzun yol motoru yada evden işe sadece gösterişli bir araçla gitmek için uygun.(bu benim şahsi görüşüm)
az yakan ve gerektiğinde fırlayan bir motor aklıma er 6 lar gelmekte 66 nm tork ile birlikte ,hatta uzun yolculuklarda suzuki bandit 600 s ler çok rahat ve 100 km hızı geçmeyince tüm 600 lükler 4,3 yakıt yakmakta. ama bu sürüş tarzı ile 600 lük kullanmak ne kadar zevk verir orası ayrı konu.
birde 100 km geçmeyeceksem 125 cc ile 2,3 lt gibi yakıt yakmakta var.[/QUOTE]
er6 mı az yakıyormuş şehiriçi 6 Litrenin altına düşmeyen bir makina 66nm tork varsa nc'dede 60nm tork var. bandit 100'u geçmeyince 4.3 Litre yakırsa uzunda NC +150 ile gidince 4 litre yakıyor öyle bir konuda var.
Yavaş uzun yol motoru diyorsunuz uzunyolda gece gitmediniz sürece yollarda hep radar var öyle 200 le kapatıp gidemiyorsun. G ivlemenmesi mi bi zahmet edip NC ye binip 1.ve 2.viteste asılın bakalım napıyor.
2.3 litre yakan 125 şu hondanın cb125'i ve pcx'ı var evet zaten 100e 1 günde gelen motorlar o kadar yakıyor.
İşin özeti ne kadar ekmek o kadar köfte. Benzinin 5 Lira olduğu ülkede 7-8 litre yakan motora binmek aşırı lüks oldu.
http://www.cycleworld.com/2012/08/28...-honda-nc700x/
2012 nin en iyi standart motoru
birde 100 km geçmeyeceksem 125 cc ile 2,3 lt gibi yakıt yakmakta var.[/QUOTE]
İşte o yüzden adı New Concept. Bu zamana kadar edinilmiş bütün klişeleri yıkmak için geldi. Yıktı da. NC sürdüğünüzü düşünmüyorum. Hem G yemek istesem uçağa binerim. Biz ölümlüler için az risk daha önemli bence. Ayrıca az maliyet
benim 2.500 km oldu kullanmaya başlayalı. ilk büyük motorum olduğundan çok derin bir karşılaştırma yapamayacagım (ilk motorum cbf 150 ) çabuk alıştım kullanımı kolay rahat bir motor. yakıt tasarrufu çok çok iyiymiş diye konuşuluyor. 4.5 lt 100/km ortalama benim yaktığım yakıt.(ist. tafikte) sizce nasıl bir değer bu oran ? bunun altında kullanan varmı
açaba arkadaşlar?
bu arkadaşın motoruna r6 motoru mu takmışlarda böyle yakmış.
birde otoyol eteplarında olsa 150 160 mazallah
700 lük motorum var 1.6 europa geçecek yakarım o motoru.
Bu motorun kötülenecek tek tarafı fiyatı (bence daha ucuz olmalıydı) birde satış sonrası bakım, aksesuar vs. gibi şeylerin haddinden pahalı olması. Gerisine b.k atmaya hiç ama hiç gerek yok.
www.motorumla.net
Reşit bir akşam sahilde bana bir tur atabileceğimi söylemiştin bende daha sonra belki diyerek istememiştimya. Şerefsizim o gün bugündür bunun pişmanlığını yaşıyorum
Sahilde acaba birdaha karşılaşırmıyız diye gözlerim seni arıyor
Bir ara buluşalımda sen gv kullan ben nc kullanim değiştirelim olmazmı
Bir ncx de ben istiyorum kısmetse.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
NC 700' üm olsun, herkes beni yürüyerek geçsin razıyım.
Biri beni geçiyor diye bukadar takıyorsan, kaldırımlarda sürekli koşan biri var, senmisin o açık açık söyle ?
NC öyle birşey ki,
* Hafif engebeli yolda R6 gibi odun kütüğünde kullanıyor hissi vermez,
* Enduro olmasada birsürü +lüks lerinden vazgeçemiyeceğin kadar enduro ihtiyacı hissettirmez, hatta bazı konularda üstündür,
* Commuter gibi az yakıp uzun yola çıkacak olanı da hiç düşündürmez,
* Racing zaten trafikte yeri yok bana göre, eğer var ise F1 araçları neden trafikte değil? Adı üstünde pist yarış motosikleti :/
Şehir içi, huzurla düşük devir keyfi yaşayamiycaksam ben o motoru yakarım Sesinden rahatsız olduğumdan saç kurutma makinesi de kullanmam ( bilmem bi çağrışım yapabildi mi! )
* Touring ve Sport - Touring görebileceğin her yerde NC de görebileceğin kadar uzun yola gelir,
* Tork, artçılı en dik yokuşta sollamaya çıkılabilecek kadar güçlü, ( bunu çok düşük devirlerde yapabilen babayiğit nadirdir)
* Sürat, memleketim yasal hız limitlerinin üstüne hızla tırmanabilecek bi torka sahip olduğundan, suç işleme limitini geçtiğini hissettirmiyor Keşke daha yavaş olsa! ( 150-160 ile seyir, kimse görmeden cinayete teşebbüs gibi bişey :/ )
* ... ... ...saymakla bitmeyen muhteşem bir concept hayata geçirilmiş,
Şuan "Honda böyle bi motosiklet üretmeyi hedefliyor" diye bi haber okusam, olmaz abi öyle motosiklet mi olur, hayalde kalır o derdim !!!
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Bir tane Youtube videosu son sürat gözüküyor orada 160'ı geçmez diyen arkadaşa http://m.youtube.com/watch?v=p-Ml7PP-Dn4.
Şehir trafiğinde rodajdaki bir 4 slindirliye 4,5 lt yakmak baya bir hayal olsa gerek istediğin gibi kullanıp bu kadar az yakması önemli noktası bu motorun
195 km/saat daha ne olsun ve 160 a çok çabuk çıkıyor. Bana göre çok çok iyi bu yakıta göre. Bundan fazlasını bekleyene diyecek sözüm yok . Daha fazlası lazımsa kullanan kişiye bu yollarda kullanmasın o motoru
Alayına İsyan...
Ben bizzat 198 yaptım. Önceki sayfalarda da belirtmiştim. Rodaj zamanı 3.3 litre yaktım. Şu anda da 3.5-4.3 arası değişiyor. Ama 4.3 ü geçmiyor. Er-6 az yakıyor diyenler için evet 6000 deviri geçmezsen 4 civarı yakıyor. Ama 6000 ile redline arası gidin bakalım 7-8 yakmıyor mu? NC istediğin kadar bas yakmıyor. Ayrıca er-6 NC den çok fazla kopamıyor
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)