Sonunda bir tane egzoslu bir video yapıldı, yoshi'li hiç fena değil bence.
http://www.youtube.com/watch?v=I8IYM...eature=related
beni çok ama çok şaşırtan bir makine diyebilirim...eski bir ST1300 pan european kullanıcısı olarak bisiklet gibi geldiğini söylemeden edemeyeceğim...çocuk doğunca model olarakta eskiyen pan european'ımı satıp son bir yıldır hala da kapının önünde duran ve arasıra kullandığım PCX 125 scooterla idare ediyordum ki, eşimin de çok beğenmesiyle NC 700X aldık...rodajı 2 gün önce bitti bakımı da yapıldı....kısaca özet geçmek isterim; yol tutuşu çok iyi (f650 den iyi diyebilirim) hızlanması yerinde, düşük ve yüksek devirlerde çevirdiğiniz gaz size yeterli cevabı veriyor. yakıta gelince hemen bugün yaptığım alışverişi aktarayım; 10.6 LTx4.34tl=46TL kdv si 7.02 280 km..... yani 10.6 litreyle 280 km gidiyorsa 100 km de kaç litre yakar gibi basit bir oran hesabı yapalım: 3,78 litre......100 km de 3.78 litre yakıyormuş demek ki fazla yakıyor diyen arkadaşlara bisiklete binmelerini tavsiye ediyorum..700 lük çift silindirli 6 vitesli 63 NM torklu 50 beygir makineye bineceksiniz 100 km de 3.78 litre yakacaksınız ve çok yaskıyor diyeceksiniz öyle mi? hayatınızda motora binmemiş olmanız lazım...herneyse diğer artı ve eksilerine geçeyim ben depo yerine bagaj olması fena değil, ama benzin alırken selenin altında kalan depoyu açmak ve benzin almak istiyorsanız artçınızı indirmek zorundasınız öndeki bagaj büyük boyutttaki bir kaskı çok rahat alıyor...arka kuyruk yapısı biraz kısa.yani yandan bakınca öne göre arka taraf kısa duruyor, görsel açıdan az da olsa rahatsızlığım var, ama arka çanta tablası takıldığında bu sorun ortadan kalkacak )) aksesuar sorunu var, eğer arka çanta tablası bulanınız alanınız varsa haber versin hemen alayım yerden yüksek oluşu dengesini daha da güzelleştiriyor, emsalleri olan bmw f650, transalp ( ki artık yerine bu makineler geldi) vs. makinlerle kıyaslayınca donanımları (aksesuar bile dahil edildiğinde) özellikleri ile fiyatından dolayı hepsini geride bırakır...başka makinelerle kıyaslamakta dolsayısıyla doğru olmaz....bazıları fiyatını aksesuar da eklenince çok bulmuş ama bir F650 yi aksesuarlı almaya kalkın bakalım fiyatı kaça geliyor, bir V-stromu full almaya kalkın bakalım fiyatı kaça geliyor....kısacası : honda NC 700X alınır mı? hemde gözü kapalı, hiç düşünmeden....
[COLOR="#000000"]ALLAHIM SEN BENİ DOSTLARIMDAN KORU, DÜŞMANLARIMIN İCABINA BEN BAKARIM[/COLOR]
Vay arkdaş çok güzel motor bu gün Yükseliş honda izmir şubesini aradım motoru 1 ay sonra teslim ederiz diyolar talep çokmuş. Ama fiyatıda çok aslında 19-20 olsamış güzel olucakmış. Neyse bana depo kapağının arkada olması bi tuhaf geldi uzun yolda yolda durmadan gideceksen artçıyı indirmek zorunda kalıcan veya yükünü boşaltmak zorunda kalıcaksın(Arkaya yük atarsan tabi) Neyse sonuç itibari ile istediğim motor kullanıcılarını aradım çok menmun olduklarını söylediler ushuaia nın da dediği gibi bir süre sonra yakıt düşüyormuş. Umarım alabilirim valla çok istiyorum yazda geldi. Denizlide motorcuları görünce içim kıpır kıpır oluyor :D Peşlerine araba ile takılasım geliyor vallhül azim Bakalım motoru habersiz almayı düşünüyorum yoksa herkez karşı çıkıyor ya neyse hadi hayırlısı kullanıcı yorumlarını takip ediyorum gözüm üzerinizde
@AREN hayırlı olsun, keyifle kullanmanızı dilerim...
Bende henüz arka çanta almadım, araştırmadayım, birlikte alabiliriz
Ne renk aldınız acaba?
abs nasıl oluyor da motoru kaydırmıyor ?
Ama yazı okumaktan içim çıktı :D resim yokmu beyler :D
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
kardeş doğduğun an mı öğrendin abs ne demek ? sistemin nasıl çalştığını merak ediyorum
saçma sapan mesalar atana kadar bilgi vermeyi deneseydin keşke
ABS'nin başlıca görevi zaten kaydırmadan frenlemeyi yapmak.. Bunun ardından da kombine fren güvenli fren bilmem ne fren o fren bu fren bla bla bla.. gibi benzer terimler kullanılan bir yığın frenleme sistemleri mevcut..
Öğrenim doğuştan itibaren değil elbet yalnız az buçuk ilgi ve odaklanma sonucu araştırma adı verdiğimiz bir verim oluşur hani biliyor musun? orasını bilemem.. ve bu araştırmalar sonucu yine az buçukda olsa bilgi-birikim toplanmış olur.
Örneğin bakabilirsin en basitinden.
http://tr.wikipedia.org/wiki/ABS_fren_sistemi
Merhaba. Bugün teslim aldım motoru. Heyecandan dolayı çok resim çekmedim. Bir tane yükleyeyim, ama devamı gelecek..
İlk izlenimlerim çok olumlu. Motorun torku o kadar yüksek ki çok alt devirlerde ileri atılıyor daha çeyrek gaz bile vermeden. Frenler var ya frenler mükemmel ötesi. Kombine oluşu inanılmaz fark ediyor. Sadece arka freni kullanarak mükemmel bir denge ile yavaşlamak mümkün. Üzerinde Metzeller z8 lastik ile geliyor. Ve yol tutuşu daha lastiklerin üzerinde mum olmasına rağmen beni şaşırttı. 50 km kadar kullandım ilk heves olarak. Depoyu doldurdum bir çizgi bile inmedi. Resmen kokluyor alet. Titreşim ben fark edemedim. Yok gibi bir şey. Far aydınlatmasına hayran kaldım. Arabalardan geri kalır bir yanı yok. Oturuş pozisyonu çok rahat. Sele biraz sert geldi. Pazar günkü Yuvacık gezisinde konforunu tam olarak deneyeceğim. Dengesinden bahsetmek istiyorum. Paralel iki silindiri o kadar güzel yerleştirmişler ki ağırlık merkezi çok aşağıda. Bir önceki motorum olan CBF 150 den çok daha dengeli. Ayağımı hiç yere koymadan aralardan gittim daha ilk binişim olmasına rağmen. Gidon yüksekte olduğu için arabaların aynaları engel olmuyor ve bu durum çok hoşuma gitti. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Bu başlık daha hareketli olduğu için buraya yazdım. Motorun kendi başlığında da sorarsanız keyifle cevap veririm. Bu da resmi..
Maşallah demeyi unutmayın..
Sevgilerle
Reşit'im cıbırın günahına giriceksiniz yakında satıp alıcam nc bende şu yaz biniyim baride sıfır aldık çok zarar etmeyelim
hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermz inşllah. aksesuarları alınca bilgi verirmisiniz? ben biraz bakındım 3lü çantaya 1.800 istediler, ortalama hepsi aynı fiyatı verdi. (33 lt yanlar 47 lt arka çanta givi ) nc700 kullanan arkadaşlarda aksesuarla ilgili bilgi paylaşırsa sevinirim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle. Çanta fiyatları dediğiniz gibi. Orta ayak fiyatını sordum 480 lira istediler. Bir demir parçasına şu anda o kadar vermek istemedim açıkçası. Koruma demiri yok. Mehmet KONŞUK şu anda bu motora özel koruma demiri yaptırmak için araştırma yapıyormuş. 300-400 arası olur diye tahmin ediyorum. Şekli şemali de güzel olursa alınabilir.
Tasarım, fiyat, yakıt ekonomisi güzelde 5-10 cc fazlalığı yüzünden bir üst dilimden vergi ödemek pek güzel değil.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)