Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #761
    ÖMER FARUK İ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2012
    Şehir
    HATAY
    Motosikleti
    Retired Rider
    Kesinlikle katılıyorum. Eğer 16 civarı bir fiyat olursa ben de 500xlenebilirim. Ama daha yukarı olacaksa düşünmem bile. Transalp versys vs çok
    daha iyi altarnetifler var. O yüzden şimdikinden fazla para verip sırf daha ekonomik diye kötü motora binmem.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #762

    Üyelik
    08 Kasım 2012
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    HONDA 2018 CRF 1000 Africa twin
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBR500'ün o kadar uçuk fiyatlara olacağını sanmıyorum. Zaten Honda'nın fiyat politikası son 2 yılda çok değişti. Artık tüm Dünya gibi F/P ürünlere yöneldi.

    Geçtiğimiz senelerde (2009) VTR 250 adında bir motor getirdi ve satış fiyatı 13.000 TL idi.Satıldı mı tutuldu mu pazarda yer edebildi mi ? HAYIR !

    NC Serisi gelirken,bildiginiz gibi Transalp gibi harika bir motoru Türkiyeden mahrum bıraktılar sebebi birbirine yakın fiyatlarının olması idi sanırım.

    Şimdide NC'nin fiyatını yükseltmek saçma olur çünkü o parayı verdikten sonra ve yüksek vergi dilimini ödedikten sonra o motor ne kadar az yakarsa yaksın ekonomi adına birşey kalmıyor.23-25Bin TL'ye 4-4.5 litre tüketimi olup,abs ve düşük vergi dilimi olan motor var.

    Yeni 500 serisi 15-17Bin TL arası bir satış fiyatı ile gelirse bu iş olur.Ama yükseği olursa Türkiye'de tutmaz gibime geliyor.
    Casillas Ncx in fiyatının yükselmesi en büyük nedeni devletimizin yapmış olduğu ötv zamlarından kaynaklanıyor. Şuan için zammın yıl sonuna gelmesi ve stok eritme nedeniyle hemen hemen hiç bir marka ötv farklarını uygulamadı ama yeni ithal olacak olan araçlarda bu zam kaçınılmaz gözüküyor. Bu yanlız ncx için değil her model ve her marka araç için geçerli. Motorsiklet fiyatlarındaki aşırı fiyatlar bayi karlarının yanında ülkemizde uygulanan fahiş vergilendirmeden kaynaklanıyor. Diğer ülkelerde bunu bizimle aynı fiyata ithal ediyorlar vergi oranındaki farklar ülkemizde yüksek fiyat sorununa neden oluyor. Şundan emin olun yanlız 2013 model Ncx de değil bütün motorlarda bir zam gözüküyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------

    CBX le kıyaslandığında Nc nin en kötü tarafı sadece ülkemize özel motor hacmindeki 20cc fazlasında dolayı yıllık 291TLlik fazla vergi. Bu arada ncx teki tork gücü depo bagaj çok çekici. Yakıt farkı fabrika verilerine göre yok Cbx 1lt 27km. Almanyada ncx le cbx aynı fiyata satılıyor İtalyada ise 600eur cbx daha ucuz şu an. Umarım bu yıl süpriz olurda cbx 12 altında ncx de 13 civarında gerçete olması gerektiği değerde müşterilere sunulur.

  3. #763
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Ülkemizde nasıl dizel otoların fiyatları çok afedersiniz götü boklu b ve c segmentinde 10.000 tl lere veran fiyat farklarıyla şişirildi ve hesap kitap yapmaktan aciz Türk milleti yinede gidip ezbere dizel otoları aldı.

    Beyler NC serisini nihayetinde bu kadar övmeyin, Avrupada oldukça düşük fiyata satılan ekonomi öncelikli insanların düşündüğü, dizaynı oldukça sıradan(versys650), 670cc gibi değil 500cc kadar gazlayabilen bir motor.

    hen 1000cc vergisi ödeyecem, hem 500cc kadar performans alacam, hemde 23000 tl yi en iyisini aldım, yüzümü ençok güldüren motor bu diye kemndimi kandıracam Cidden komik olur.

    Burda motorun iyi yanlarını söylüyor sahipleri ama artık insanlarda ezbere alma, şartlanma gibi hadiseler oluşmaya başlayınca Honda ya da bu pozisyonda vurmak kalıyor müşterinin gelişine.

    yüksek vergi dilimi, ve zamda gelirse motorun pek bi anlamı kalmıyor

    bide 1000+ cc BMW enduro kullanan ve motosiklet kullanım ve sürüş yetenekleri çok gelişmiş bir arkadaşım NC700 ler çok acayip 2.5 litre yakıyormuş ondan almayı düşünüyorum demişti şok oldum bunu düşünüp tartmayışına Bir şeyi anca Türk milleti bu kadar çarpıtabilir, efsaneleştirebilir.. Enjeksiyonlu 125 cc lik honda ile 2.7-2.8 litre yakıyorum nasıl daha az yaksın, sürtünmesiz uzay boşluğunda 90 km sabit hızlamı gidiyor bu alet
    htmetin bunu beğendi.

  4. #764
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Neymiş efenim, gün gelip cebimizde ufacık ekranlarla dünyanın öbür ucundaki kişileri görüp konuşacakmışız, pehhh Okadar uzun kablo olsa belki mors mesajı falan...
    audioslave ve maxi97 bunu beğendiler.
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  5. #765
    canekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2011
    Motosikleti
    NC700x
    Alıntı Kayasus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, Daha önce motorsikletine bakım yaptıran arkadaşlar hangi yağla değişim yapıldığına dikkat eden varmı. Merak ettiğim servislerin aynı yağmı yoksa farklı markalarda aynı özellikli yağmı yada uygun gördükleri yağlardanmı değişim yapıldı? Teşekkürler.
    Ben kullanıcı kitapçığında ne yazıyorsa ona bakıyor, servisi öyle karşılaştırıyorum.

    1000 bakımını,honda esengül de yaptırdım.
    Kullanım kitapçığında yazdığı gibi 10w 30 yağ kullandılar. tam 3.7lt. yanımda çalıştı, IPONE yağı yanımda açıp, koyduğu kadarını ölçüp, 3.7lt nin parasını aldı sadece. (R4000RS)
    10w40 ta kullanılabilir illa ki ama 10w30 yağlar varken piyasa da (motul ve ipone).

  6. #766
    hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2009
    Şehir
    muğla
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    fikir belirten herkese teşekkür ediyorum...23000TL olursa fiyatı yok artık derim yalnız....
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

  7. #767

    Üyelik
    08 Kasım 2012
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    HONDA 2018 CRF 1000 Africa twin
    23Bin fiyatı burada ncx li arkadaşlar dahil herkez çok olduğunda zaten hem fikir. Hatta şuanki 2012 model 21000 seviyeside aslında gayet yukarda bir fiyat.Bu rakamı veren her arkadaş çok düşünüp getirisi ve götürüsünü mukayese ederek karar verdi. Ama malisef ülkemizin vergi politikalarından mevcut durum bu. Diğer marka ve modellerinde sanki fiyatı ucuzmu yada 2013 model yeni gelecek diğer model motorsikletlerde zam olmayacakmı! sonuçta bizler motorsiklet alırken fiyat, performans ve özellikleri mukayese ederek seçim yapıyoruz. Nc de yanlızca vergiden 291 tl fazlalık var ama yanlızca depo bagaj için bile bu fark verilir. Nedenmi küçüçük bir özellik arttırmak için motorlarımıza aksesuarlara yüksek bedeller ödüyoruz. Yanlız birde şu var bu iş zevk meselesi x model bir motorsiklet alıcının hoşuna gittikten sonra diğerlerinin artısının eksisinin bir önemi olmadan onun her özelliği çekici gelir ve satın alır zevk meselesi. Xj6n çok hoş güzel bir makina hele cb500x mükemmel harikulade beğendim ama çok araştırdım almanya fiyatı nc ile aynı buradada kesin çok fark olmayacak yakıt ise ikiide aynı gibi. Depo bagaj ve en önemlisi muhteşem tork farkı beni ncx e yönlendirdi. Gerçi nedesek boş hele cbx fiyatı bir belli olsun o zaman tam mukayese olur. Honda a.ş.de eğitim için gittiğimde özellikle sordum cbx fiyatının ncx le aynı olduğundan getirilmesi şuan için düşünülmüyor diye cevap aldıydım ama bu kadar talepte mutlaka bir arz olacaktır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

    Alıntı canekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kullanıcı kitapçığında ne yazıyorsa ona bakıyor, servisi öyle karşılaştırıyorum.

    1000 bakımını,honda esengül de yaptırdım.
    Kullanım kitapçığında yazdığı gibi 10w 30 yağ kullandılar. tam 3.7lt. yanımda çalıştı, IPONE yağı yanımda açıp, koyduğu kadarını ölçüp, 3.7lt nin parasını aldı sadece. (R4000RS)
    10w40 ta kullanılabilir illa ki ama 10w30 yağlar varken piyasa da (motul ve ipone).
    Cevap için teşekkürler. Benimde aklıma şu ipone çok takılıyor. Apple'den reklamla adını ipone koymuş uyduruk bir marka olduğunu hep düşündüm hatta castrol gibi nasıl olsun diye hep düşünüyorum. Sizin cevabınız beynimde bir lamba yaktı. Castrol Power 1 4T ve Castrol Power 1 Racing 4T nin yanında ipone nedirki diye düşünüyorum. Hakikaten bu ipone iyi bir markamı?
    GP500-1st bunu beğendi.

  8. #768

    Üyelik
    22 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC 700 X
    Dün IXS elcik ısıtma ve Space xenon far taktırdım, biraz daha donanımlı ve yakışıklı oldu motosiklet elcik ısıtma performansı muhteşem, öyle ki fazla açınca elcikleri bırakıp soğuk hava aldırıyorum ellerime. 6 kademe var, 1-2 yetiyor bana. Henüz akşam çıkmadım dışarı ama xenonlarında iyi olacağını umuyorum. İkisi de Anes'te takıldı. Kuryeci arkadaşın teki geldi yanıma, abi buranın xenonlar iyi diyorlar, aküyü bitirmiyormuş, ben de taktırcağım dedi. Kuryeciler arasında isim yapmış, araştırmadan hemen orada görüp taktırayım demiştim, içim rahatladı biraz. İkisi de 170'er TL civarına maloldu. İşçilik ücreti almadılar, yalnız uyarayım, hemen başlamalarına rağmen ikisi birlikte 2,5 saat sürdü. Bu arada Berker Bey var servis müdürü, bakım işçilik parasıyla ilgili konuştuk, kusura bakmayın dedi ve 60 TL iade etti. Ben de 20 TL montajı yapan arkadaşa bahşiş verdim Ben Anes'ten memnunum, satış ve aksesuar kısmına zaten diye ek bir şey yok gayet iyiler, serviste de Berker Bey'le muhatap olduğunuzda ğroblem çıkmıyor, zaman konusunda bile yardımcı oluyor. Bilginize arkadaşlar. Bu arada vakitlice buluşalım dedim kimseden ses çıkmadı, herkes kış uykusuna geçti sanırım, ben size baharda hesabını sorarım :p

  9. #769
    mrgreen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2012
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA NC 700 X
    Alıntı canekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kullanıcı kitapçığında ne yazıyorsa ona bakıyor, servisi öyle karşılaştırıyorum.

    1000 bakımını,honda esengül de yaptırdım.
    Kullanım kitapçığında yazdığı gibi 10w 30 yağ kullandılar. tam 3.7lt. yanımda çalıştı, IPONE yağı yanımda açıp, koyduğu kadarını ölçüp, 3.7lt nin parasını aldı sadece. (R4000RS)
    10w40 ta kullanılabilir illa ki ama 10w30 yağlar varken piyasa da (motul ve ipone).
    Arkadaşlar NC700X de kullanılması gereken ideal yağ tam olarak nedir? Servise gidince ona göre baştan gardımızı alalım.

  10. #770
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Nice senelere NC ailesi. Tekeriniz düz bassın. Havalar güzel gidiyor, bir akşam buluşması yapalım. Hatta o buluşmanın sonunda ufak bir gezi de şahane olur. Ne dersiniz?

  11. #771

    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CRF1000L
    Zaman uyarsa ben damlarim bir şekilde.

  12. #772

    Üyelik
    08 Kasım 2012
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    HONDA 2018 CRF 1000 Africa twin
    Hayatı yenecek kadar GÜÇLÜ;

    Yenilgiler karşısında ayağa kalkacak kadar BAŞARILI;

    Hayattan beklediklerinizi alacak kadar UMUTLU;

    Evlatlarınızı ve onların çocuklarını kucaklayacak kadar SAĞLIKLI;

    Kimseye muhtaç olmayacak kadar PARALI;

    Hayallerinizi ertelemeyecek kadar CESUR ve

    Tüm işlerinizin rast gideceği kadar HAYIRLI bir 2013 yılı dilerim.

    Saygılarımla


    Kabul ederseniz bende Adapazarından gelirim.
    mustafaferah bunu beğendi.

  13. #773
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Alıntı Kayasus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayatı yenecek kadar GÜÇLÜ;

    Yenilgiler karşısında ayağa kalkacak kadar BAŞARILI;

    Hayattan beklediklerinizi alacak kadar UMUTLU;

    Evlatlarınızı ve onların çocuklarını kucaklayacak kadar SAĞLIKLI;

    Kimseye muhtaç olmayacak kadar PARALI;

    Hayallerinizi ertelemeyecek kadar CESUR ve

    Tüm işlerinizin rast gideceği kadar HAYIRLI bir 2013 yılı dilerim.

    Saygılarımla


    Kabul ederseniz bende Adapazarından gelirim.
    Biz Adapazarı'na geliriz. Daha güzel olur hem, kısa da olsa herkesin ortak olarak motorunu değerlendireceği bir yol olur. Havaların gidişine göre bi ayar çekelim

  14. #774
    canekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2011
    Motosikleti
    NC700x
    Alıntı mrgreen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar NC700X de kullanılması gereken ideal yağ tam olarak nedir? Servise gidince ona göre baştan gardımızı alalım.
    Kullanim kitapçığı, kullanım şartı, hava sıcaklığı vs. Farketmesizin 10W30 diyor.
    yabancı forumlarda bir "rivayete"göre servise kitapçığında 10w30 yoksa 10w40 ta kullanilabilir diye bir ibare varmış ancak gözümle gördüğüm birşey yok bu konuda.


    Kayasus : ipone iyi bir markadır, araştırabilirsin, iyi sonuçlara ulaşacaksın.sadece motosiklet için üretim yapıyor bildiğim kadarıyla.

  15. #775

    Üyelik
    08 Kasım 2012
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    HONDA 2018 CRF 1000 Africa twin
    Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz Adapazarı'na geliriz. Daha güzel olur hem, kısa da olsa herkesin ortak olarak motorunu değerlendireceği bir yol olur. Havaların gidişine göre bi ayar çekelim
    MAŞUKİYEDE ANLAŞALIM O ZAMAN

  16. #776
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Alıntı Kayasus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MAŞUKİYEDE ANLAŞALIM O ZAMAN
    Diğer arkadaşlar da hemfikirse anlaştık. Yıllar önce bir okul gezisiyle gitmiştim Maşukiye'ye. Bir daha gitmek istiyordum, bu zamana kısmetmiş. Can sen de bir şeyler söyler misin? Hiç oralı değilsin

  17. #777
    canekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2011
    Motosikleti
    NC700x
    Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diğer arkadaşlar da hemfikirse anlaştık. Yıllar önce bir okul gezisiyle gitmiştim Maşukiye'ye. Bir daha gitmekmiş. Can sen de bir şeyler söyler misin? Hiç oralı değilsin
    hehe ben evli barklı adamım, tek başına karar olmaz bizde anca bberaber kanca beraber . Birde işler güçle r var. ;)

    ---------- Post added at 13:10 ---------- Previous post was at 13:05 ----------

    Birde söz verip tutamamaktansa, hiç söz vermemek daha iyidir, diye bir söz var.buna dikkat etmeye çalışıyorum açıkçası

  18. #778

    Üyelik
    22 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC 700 X
    Maşukiye akşam olmayacak değil mi? Uygun bir haftasonu yaparız?

  19. #779
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    NC700X DCT 0-100 hızlanma videosu:

    www.motorumla.net

  20. #780
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Cumartesi hava iyi görünüyor. Ne dersiniz ahali, bi Maşukiye çıkarması yapalım mı?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler