Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
-
13 Şubat 2023, 16:59
Cyan adlı üyeden alıntı
Bu filtre tutucuların kayışlı olanları daha kullanışlı değil mi acaba? Yani markaya göre uydu uymadı derdi olmaz sanki...
Doğru ölçüde aldıysa ki markaların ölçüleri sabittir iki dakikalık iş zor değil. Arkadaşın ya ölçüsü küçük ya da acemiliğine gelmiş. Halatlı zincirli filan olanlar içime sinmemişti benim tas aldım benim için daha kolay bu.
Reklamlar
-
04 Mart 2023, 23:16
Abiler merhabalar, boş bir nc'yi nasıl doldurabiliriz neler lazım öncelikle, siz neleri tercih ettiniz fikirlerinizi alabilir miyim? Çanta taşıyıcıları, 3'lü çanta seti hangi markaları tercih etmeliyim, nerden tedarik etmeliyim bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Orta seviye ürünleri karşılayabilirim. Orijinal tercih etmem gereken parçaları orjinalde tedarik edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim
-
05 Mart 2023, 09:15
n4me adlı üyeden alıntı
Abiler merhabalar, boş bir nc'yi nasıl doldurabiliriz neler lazım öncelikle, siz neleri tercih ettiniz fikirlerinizi alabilir miyim? Çanta taşıyıcıları, 3'lü çanta seti hangi markaları tercih etmeliyim, nerden tedarik etmeliyim bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Orta seviye ürünleri karşılayabilirim. Orijinal tercih etmem gereken parçaları orjinalde tedarik edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim
Hayırlı olsun
Yan çanta,koruma demiri çantaları ve ön bagaj içi çantayı eyupto’tqn alabilirsiniz.
Diğer kalan tüm eksiğinizi Gp kompozitten alabilirsiniz
İyi bir yol arkadaşınız varsa hiçbir yol uzak değildir.
-
05 Mart 2023, 12:24
blueway2 adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun
Yan çanta,koruma demiri çantaları ve ön bagaj içi çantayı eyupto’tqn alabilirsiniz.
Diğer kalan tüm eksiğinizi Gp kompozitten alabilirsiniz
Teşekkür ederim, verdiğiniz siteyi inceleyeceğim
-
05 Mart 2023, 12:42
n4me adlı üyeden alıntı
GP de hemen hemen herşey var.
Eğer uzun tur yapacaksanız yan çanta şart.
Arka çanta demirini sağlam seçin. Eğer artcı ile kullanacaksınız orijinal çanta biraz yer daraltır. Ama en sağlamı da odur.
Otomatik bagaj açma en faydalı işlerden...
Sis farı mutlaka röle ile yapılmalıdır...
Gidon yükseltme..
Bagaj içi çakmaklık mutlaka olmalı...
Ön arka sürekli kayıt yapan kamera sistemi...
Aklıma gelenler bunlar
-
05 Mart 2023, 13:12
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
GP de hemen hemen herşey var.
Eğer uzun tur yapacaksanız yan çanta şart.
Arka çanta demirini sağlam seçin. Eğer artcı ile kullanacaksınız orijinal çanta biraz yer daraltır. Ama en sağlamı da odur.
Otomatik bagaj açma en faydalı işlerden...
Sis farı mutlaka röle ile yapılmalıdır...
Gidon yükseltme..
Bagaj içi çakmaklık mutlaka olmalı...
Ön arka sürekli kayıt yapan kamera sistemi...
Aklıma gelenler bunlar
Cevap için teşekkür ederim Ahmet abi otomatik bagaj açmayı 2016 veya 2017 yılında sizin dükkanın arkasında boş bir arsada 8-10 nc toplanıp yapmıştınız ben ybr ile gelmiştim.Birde senin yaptığın otomatik yağmalamayı almayı düşünüyorum abi... Bende orjinal çanta setinden yanayım abi
-
05 Mart 2023, 15:58
n4me adlı üyeden alıntı
Cevap için teşekkür ederim Ahmet abi otomatik bagaj açmayı 2016 veya 2017 yılında sizin dükkanın arkasında boş bir arsada 8-10 nc toplanıp yapmıştınız
ben ybr ile gelmiştim.Birde senin yaptığın otomatik yağmalamayı almayı düşünüyorum abi... Bende orjinal çanta setinden yanayım abi
Orijinal çantalar çok sağlam olması dışında çok kullanışlı değil. Yan çantalar yeterli gelmeyecektir. Ben ce soft çanta kullanılması daha ucuz ve uygun
-
20 Mart 2023, 13:17
Merhaba;
2021 nc750x dct kullanıyorum,yaklaşık 3600km.oldu.Bu haftasonu şehiriçinde biraz dolaşıp park ettiğimde öntaraftan yanık pilastik kokusu geldi.Bugün tekrar bi kontrol edeyim dedim motor soğukken bişey yoktu ısınınca tekrar koku geldi.Ne yapmalıyım bu konuda tecrübesi olan varmıdır ?
-
20 Mart 2023, 15:47
satabas adlı üyeden alıntı
Merhaba;
2021 nc750x dct kullanıyorum,yaklaşık 3600km.oldu.Bu haftasonu şehiriçinde biraz dolaşıp park ettiğimde öntaraftan yanık pilastik kokusu geldi.Bugün tekrar bi kontrol edeyim dedim motor soğukken bişey yoktu ısınınca tekrar koku geldi.Ne yapmalıyım bu konuda tecrübesi olan varmıdır ?
Kedi köpek çişini yapmış olmasın
-
21 Mart 2023, 09:39
Merhaba,
Motora 1 hafta binmediğimde marş basmıyor. Akü tavsiye eder misiniz?
2019 NC750x DCT.
ilave olarak, takip, sis var.
-
21 Mart 2023, 11:27
cgokhana adlı üyeden alıntı
Merhaba,
2019 NC750x DCT.
Her şeyden önce bir şarj cihazı tavsiye ederim; bende de alarm/takip sistemi var, en taze aküyle bile 3 hafta yatırırsanız aküyü oldukça boşaltır. Sonrasında söküp şark etmiyorsanız aküyü kısa sürede bozarsınız. Bir hafta binmediğiniz sık oluyorsa akünün yaşı ve kullanım şekli itibarıyla ömrünü bitirmiş veya ömrünü bitirmeye yakın hale gelmiş olabilirsiniz. Alarm/takip sistemli motosikletler sık sık 1-2 hafta veya daha uzun yatacaksa akü şarj cihazı şart gibi bir şey...
-
21 Mart 2023, 12:36
cgokhana adlı üyeden alıntı
Merhaba,
2019 NC750x DCT.
Denimoto hasanpaşa fullbat marka full jel akü öneririm africa twinde kullanıyorum.
https://youtu.be/jJGXEvoD2R4
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------
Africanın akü değişimi videosunu attım . Şimdide atacağım videoyu izleyin desülfatör yapımı videosu akünüzü kurtara bilirsiniz.
https://youtu.be/z4PH9Yx72kU
Bu videoyu izleyin
-
22 Mart 2023, 14:48
Yeni 2021 NC750X DCT sahibi olarak aranıza katıldım. Motorum 4600 km'de. Sadece 1000 km bakımına yaklaşık 9 ay önce girmiş.
Sizce yetkilide bakım yaptırsam 4 senelik garantiyi devam ettirirler mi ? servis net bir şey diyemiyor 2 bayi ile görüştüm. iyi niyetten honda türkiye insiyatifinde dedi.
ek olarak aldığımda arkada trexes arka çanta vardı. yan çanta da düşünüyorum ama trexes setleri epey pahalı. alternatif öneriniz var mıdır?
-
22 Mart 2023, 15:05
Şu Honda'nın bakım aralıklarını 6 aya çekmesine inanılmaz uyuzum; ben Honda aldığımda 6000km veya 1 yıldı. Km gelmeden 6 ayda bir bakım istemek çok paragöz bir yaklaşım...
Bence motoru garanti kapsamından çıkarın; 2021 model 5000km motora şu ana kadar bir şey olmadıysa sonra da olmayacaktır zaten, bu şekil yamyamlıklara prim vermemek lazım!
-
22 Mart 2023, 15:24
Nası ya..
Servis problemi yok diye kafamıza kaktıkları markada 6 ayda bir yağ değişimi yapılmazsa garantiden mi çıkıyor motorlar?
:D
-
22 Mart 2023, 15:34
killingroad adlı üyeden alıntı
Nası ya..
Servis problemi yok diye kafamıza kaktıkları markada 6 ayda bir yağ değişimi yapılmazsa garantiden mi çıkıyor motorlar?
Ben km'si veya yılı dolmadan bakıma götürmem. Umurumda olmaz, çünkü ilk 4-5000'de garantilik problem çıkmadıysa sonra da çıkmıyor zaten.
Ben asıl bunlardan garantiden bir şey değiştirebilen olmuş mu onu merak ediyorum. Aprilia'da sandık motor verdiklerini biliyoruz en azından, Honda ne yapıyor acaba? (Hadi ortalığı karıştırayım biraz )
-
22 Mart 2023, 17:25
Cyan adlı üyeden alıntı
Şu Honda'nın bakım aralıklarını 6 aya çekmesine inanılmaz uyuzum; ben Honda aldığımda 6000km veya 1 yıldı. Km gelmeden 6 ayda bir bakım istemek çok paragöz bir yaklaşım...
Bence motoru garanti kapsamından çıkarın; 2021 model 5000km motora şu ana kadar bir şey olmadıysa sonra da olmayacaktır zaten, bu şekil yamyamlıklara prim vermemek lazım!
killingroad adlı üyeden alıntı
Nası ya..
Cyan adlı üyeden alıntı
Ben km'si veya yılı dolmadan bakıma götürmem. Umurumda olmaz, çünkü ilk 4-5000'de garantilik problem çıkmadıysa sonra da çıkmıyor zaten.
Ben asıl bunlardan garantiden bir şey değiştirebilen olmuş mu onu merak ediyorum. Aprilia'da sandık motor verdiklerini biliyoruz en azından, Honda ne yapıyor acaba? (Hadi ortalığı karıştırayım biraz
)
dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.
Ancak Honda da maalesef bu saçma hareket var.
büyük motorlarda 4 yıl garanti şartını, 6 ayda bir girmesi durumunda sunuyor. garanti uzatmayı ücret farkıyla yapmıyor.
6 aylık bakım için de dct olan modelde 1600 tl fiyat verdiler.
ben de garantiden bir işlem yapılamayacağını biliyorum genelde ama, çok saçma basit bir elektronik, ekran vs sorunu olur, şanzımanı dct diye devam etsin endişesindeyim.
21' HONDA NC750 X DCT
19' YAMAHA X-Max 250 Iron Max
-
22 Mart 2023, 20:51
Cyan adlı üyeden alıntı
Ben asıl bunlardan garantiden bir şey değiştirebilen olmuş mu onu merak ediyorum. Aprilia'da sandık motor verdiklerini biliyoruz en azından, Honda ne yapıyor acaba? (Hadi ortalığı karıştırayım biraz
)
İlk motorum (2015 dct) 60 binde iken 2,5 sene sonra benzin pompası garantiden değişti.
İkinci motorum (2018) 12 binde amartisor borusu değişti paslanmadan dolayı..
Yine ikinci motorun 80 binde iken 3 sene sonra Kontak seti garantiden değişti .
Ama ben de 8 senedir devamlı aynı serviste (d&b honda) bakımları yaptırdım.
-
22 Mart 2023, 21:30
İlk motorum (2015 dct) 60 binde iken 2,5 sene sonra benzin pompası garantiden değişti.
Esasen hiçbiri altı ayda bir yağ bakımına götürmedin diye kaçınabilecekleri şeyler değil; hepsi motorun dışında. Yağ bakımı yapılmadı diye ancak motoru garanti kapsamı dışında bırakabilirler ki o da sen bakım yaptığını bir şekilde ıspatlarsan yine kaçınabilecekleri bir durum kalmıyor.
Burada yine de bir fayda sağlanmış; anladığım kadarıyla tüm sorunlar 2 yıllık zorunlu garanti süresi bitiminden sonra, Honda'nın garanti şartlarını yerine getirenlere tanıdığı ek 2 yıllık garanti süresi içinde olmuş, bunu teslim etmek gerekir.
Yine de 3 yılda 80.000km yapan senin gibi bir sürücü için bakım aralıklarının 6 ay olması bir sorun teşkil etmiyor, çünkü 6 ayda 6.0000km'nin hayli üstünde mesafe katediyorsun zaten daha öncesinde bakım zamanı geliyor. Ayda 1000km'den az gidenler için 6 aylık süre çok kısa.
-
22 Mart 2023, 21:56
Hocam garanti kapsamında değişmesi gereken parça varsa bakım şartı aranmaz , 2013 model Suzuki Vstrom'un sargısını 2017 de 75.000 km de iken değiştirdiler , motoru satın aldıktan sonra ne 1000 km de ilk bakım için nede ilerleyen kilometrelerdeki bir bakım için servise hiç götürmedim..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)
Bu Konudaki Etiketler