Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
-
18 Haziran 2017, 22:00
Konunun hareketlendiğini gördüm ve tekrar sormak istedim. Bilgi veren olursa sevinirim :
Arkadaşlar,
X serisi S'e göre daha mı hareketli piyasaya sahip?
Yeni kasa S alınsa ikinci el, satış zor mu olur?
Ara Dönem motoru olarak en aklıma yatan model nc750 oldu ama bütçeyi toparlar toparlamaz elden çıkarmam lazım.
Dct olmayan nc750s Liste Fiyatı 30.600 az km bi 2016 falan kaça denk getirmek lazım sizce?
Reklamlar
-
19 Haziran 2017, 11:43
gecen cuma 2016 model manuel nc750x ile aranıza katıldım. motor 14binde ve rengi mat siyah
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------
bence X piyasası kesinlikle S den daha hareketli. sııfr S alırsanız üzmez ama bence ara dönem motoru diyorsanız sıfır almanıza gerek yok. kaldıki sıfır alınca deger kaybınız ikinci ele gore daha fazla oluyor.
ben 2016 14binde 750xi 28bine aldım sıfırı 34700. oradan oranla ortalama birsey cıkarabilirsiniz
-
19 Haziran 2017, 17:15
goodkat adlı üyeden alıntı
gecen cuma 2016 model manuel nc750x ile aranıza katıldım. motor 14binde ve rengi mat siyah
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------
bence X piyasası kesinlikle S den daha hareketli. sııfr S alırsanız üzmez ama bence ara dönem motoru diyorsanız sıfır almanıza gerek yok. kaldıki sıfır alınca deger kaybınız ikinci ele gore daha fazla oluyor.
ben 2016 14binde 750xi 28bine aldım sıfırı 34700. oradan oranla ortalama birsey cıkarabilirsiniz
Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanın.
Bu ara ciddi ciddi 750s düşünmeye başladım.
Açıkçası fiyatına göre mantıklı geliyor. Mt07 daha genç işi ve kalıp olarak azıcık daha ufak, iri bir adam olduğum için motorun ebatsal büyüklüğü benim için önemli.
Bazıları nc serisi için fazla hantal, hiç heyecan vermiyor falan diyorlar ama acaba 750cc motorda durum biraz daha lehe olarak değişti mi merak ediyorum.
Bir de süspansiyon konforu ne durumdadır ? X daha yüksek olduğu için ve daha touring olduğu için farklı süspansiyon geometrisine sahip olabilir mi ?
Bu arada 2016 model makyajlı 750s satmayı düşünen olursa potansiyel alıcıyım.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
19 Haziran 2017, 18:20
Süper Moderatör
Albion adlı üyeden alıntı
30 tl lik sarj cihazı olarak bi tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler
Ataba, 2 yıldır kullanıyorum.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
20 Haziran 2017, 10:24
chopperrider adlı üyeden alıntı
Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanın.
Bu ara ciddi ciddi 750s düşünmeye başladım.
Açıkçası fiyatına göre mantıklı geliyor. Mt07 daha genç işi ve kalıp olarak azıcık daha ufak, iri bir adam olduğum için motorun ebatsal büyüklüğü benim için önemli.
Bazıları nc serisi için fazla hantal, hiç heyecan vermiyor falan diyorlar ama acaba 750cc motorda durum biraz daha lehe olarak değişti mi merak ediyorum.
Bir de süspansiyon konforu ne durumdadır ? X daha yüksek olduğu için ve daha touring olduğu için farklı süspansiyon geometrisine sahip olabilir mi ?
Bu arada 2016 model makyajlı 750s satmayı düşünen olursa potansiyel alıcıyım.
tesekkurler
nc750 serisi defansif bir motor. 750cc olmasına ragmen sadece 55hp. yani mt07 gibi bir canavar ile kıyaslama dogru olmaz. mt07 hem guc olarak dahafazla hemde arada 50-60kg kadar bir hafiflik soz konusu. sürüş seviyenizi bilmiyorum ama 750x benim ilk motorum. ilk motor olarak mt07 alırmıydım? Asla.
honda standardizasyonu seviyor bence S ile X arasında suspansiyon farkı yoktur. tek fark olsa olsa granaj ve far kısmıdır.
-
20 Haziran 2017, 10:43
tesekkurler
nc750 serisi defansif bir motor. 750cc olmasına ragmen sadece 55hp. yani mt07 gibi bir canavar ile kıyaslama dogru olmaz. mt07 hem guc olarak dahafazla hemde arada 50-60kg kadar bir hafiflik soz konusu. sürüş seviyenizi bilmiyorum ama 750x benim ilk motorum. ilk motor olarak mt07 alırmıydım? Asla.
honda standardizasyonu seviyor bence S ile X arasında suspansiyon farkı yoktur. tek fark olsa olsa granaj ve far kısmıdır.
ilk motor olarak agırlığı sizi zorladı mı?
-
20 Haziran 2017, 23:03
tesekkurler
2006 dan beri neredeyse her tür ve hacimde motosiklet kullandım. 50-55 hp bandında bir motor aslında aradığım bişey değil ama maalesef bu sezon bütçe buna elverecek.
O nedenle madem fazla yürümeyecek absli olsun az yaksın biraz da muadillerine göre iri dursun diye nc serisine takıldım.
Bir motor da buldum gibi, yeni kasa az km ve de ekstra Honda arka çanta öm cami koruma demiri falan var. Arka çanta aslında sevmem ama uzun yolda kullanırım.
Orjinal arka çantanın fiyatı ne civardadır?
Bir de buna yan çanta ekleyebilir miyim? Yan çanta demiri arka çanta taşıyıcısından bağımsız mıdır?
Honda bayi 3 şü çanta seti için 4.000 fiyat verdi sırf yan çantalar ayrı satılır değil mi?
Bir de motorun üzerinde ne marka lastik geliyor?
-
21 Haziran 2017, 12:26
Bir de buna yan çanta ekleyebilir miyim? Yan çanta demiri arka çanta taşıyıcısından bağımsız mıdır?
Honda bayi 3 şü çanta seti için 4.000 fiyat verdi sırf yan çantalar ayrı satılır değil mi?
Sanırım tek arka çanta 1500 - 1800 gibi birşeydi.
Yan çanta orjinal Honda olursa kendine özel bir bağlantı şekli var,
çantaları çıkarınca sadece askı gibi bir parça kalıyor.
Dolayısı ile arka çantadan bağımsız ve aslında bir çanta demiri değil, çanta askısı demek daha doğru.
Bence şık ama almadım, kullanmadım.
Arka ve yan çantaları ayrı ayrı da satıyorlar ama sağ ile sol ayrı oluyor mu o kadar bilmiiyorum.
Bir de ayrı ayrı olunca daha pahalı oluyor.
benim 2016 modelde BridgeStone Battle Wings gelmişti, bazılarında da Dunlop oluyor sanırım.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
21 Haziran 2017, 13:32
Aydin1966 adlı üyeden alıntı
ilk motor olarak agırlığı sizi zorladı mı?
hayır hic zorlamadı ama ben 1.80 boyunda 90 kiloda atletik yapılıyım. herkese gore farklı gelebilir bu.
2006 dan beri neredeyse her tür ve hacimde motosiklet kullandım. 50-55 hp bandında bir motor aslında aradığım bişey değil ama maalesef bu sezon bütçe buna elverecek.
O nedenle madem fazla yürümeyecek absli olsun az yaksın biraz da muadillerine göre iri dursun diye nc serisine takıldım.
Bir motor da buldum gibi, yeni kasa az km ve de ekstra Honda arka çanta öm cami koruma demiri falan var. Arka çanta aslında sevmem ama uzun yolda kullanırım.
motoru allah gonlunuze gore versin. nc benim su an her istegimi karsılıyor.
bildigim kadarıyla 2016 oncesinde dunlop 2016 sonrasında michelin pilot ile geliyor motorlar. dunlopların son derece kotu oldugunu okudum ama tecrube etmedim.
arka cantanın marka modelini biliyormusunuz ? eger aliminyum ve kup gorunumlu olanlardan ise (gibi trekker outback gibi) ben ilgilenebilirim.
yan cantaları takmak icin motorun yanına metal cerceve takmak gerekiyor. orhinallerinde gerekmiyor sanırım.
-
21 Haziran 2017, 14:14
hayır hic zorlamadı ama ben 1.80 boyunda 90 kiloda atletik yapılıyım. herkese gore farklı gelebilir bu.
Tesekkurler. Ben de 1.77m boyunda 90 kilo göbekliyim...))
-
21 Haziran 2017, 18:53
Motorun kaporasını verdim kısmetse cuma günü gidip alıp ankaraya getireceğim. Bakalım nasıl bir his verecek inşallah memnun eder. 2016 model yeni kasa, arka çanta Hondanın kendi çantası, kübik değil. Artık kısmetse cuma günü fotoğraf paylaşır bu başlığı da hareketlendiririm
-
22 Haziran 2017, 09:28
[/COLOR]
gpac adlı üyeden alıntı
ayna uzatma aparatı kullanan var mı, nereden temin edilebilir?
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-motosiklet-ekipmanlari-aksesuar-tuning-universal-ayna-uzatma-aparati-247531209/detay/
Buradan alabilirsiniz.
-
22 Haziran 2017, 09:32
Motorun kaporasını verdim kısmetse cuma günü gidip alıp ankaraya getireceğim. Bakalım nasıl bir his verecek inşallah memnun eder. 2016 model yeni kasa, arka çanta Hondanın kendi çantası, kübik değil. Artık kısmetse cuma günü fotoğraf paylaşır bu başlığı da hareketlendiririm
Şimdiden kazasız belasız , güle güle kullanın , bilhassa düşük devirlerde tork lokomotifleri kullandığınız için ,devirler/vitesler/tork durum mukayeseleri merak ediyorum.
-
22 Haziran 2017, 09:52
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
22 Haziran 2017, 13:25
Tur camı için önerileriniz varmıdır ?
-
23 Haziran 2017, 10:43
-
23 Haziran 2017, 11:29
2017 model NC750S DCT motorumu satıyorum. İlgilenen olursa özel mesajla ulaşabilir.
-
23 Haziran 2017, 11:55
loremipsum adlı üyeden alıntı
2017 model NC750S DCT motorumu satıyorum. İlgilenen olursa özel mesajla ulaşabilir.
2017 model niye satıyorsunuz merak ettim..
-
23 Haziran 2017, 13:04
Alışamadım motora. Ten uyuşmazlığı Yoksa motor 10 numara kullanacak kişiye.
-
23 Haziran 2017, 13:38
Tur camı için önerileriniz varmıdır ?
2016 X kullanıcısıyım. Boyum 1.83 Zeus Cam kullanıyorum. Kaskın tam üstündeki havalandırmalara rüzgar geliyor. Ekstra bir deflektör takma ihtiyacım olmuyor. Tavsiye edebilirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler