Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
-
22 Nisan 2016, 01:04
muratus adlı üyeden alıntı
Üretim tarihleri eski
Ürünü satan tezgahtar bile bilmiyor hangi tarih olduğunu
Gidip bakma zahmetinde de bulunmuyor
Ben aradım sordum 5 yıllık kasklar yani
Yoksa bende kask bakıyorum fakat çok Karmaşık bi durum
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
-
22 Nisan 2016, 01:18
F54 adlı üyeden alıntı
Üretim tarihleri eski
Ürünü satan tezgahtar bile bilmiyor hangi tarih olduğunu
Gidip bakma zahmetinde de bulunmuyor
Ben aradım sordum 5 yıllık kasklar yani
Yoksa bende kask bakıyorum fakat çok Karmaşık bi durum
arai al abi kafan rahat olsun
-
22 Nisan 2016, 01:27
Oda listede tabii yeni modeli çıkmış 2700 civarı biraz Pahalı ama el Yapımı
-
22 Nisan 2016, 08:22
parolakan adlı üyeden alıntı
mucaliskan ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
Bağlantıyı tamamladınız mı ?
Yok abi daha yapamadım fırsat yokki işten Haftasonu imkan bulursam inşallah. paylaşırım
-
22 Nisan 2016, 09:00
kasklarda raf ömrünün o kadar önemli olmadığını duymuştum
-
22 Nisan 2016, 09:08
natila adlı üyeden alıntı
kasklarda raf ömrünün o kadar önemli olmadığını duymuştum
Karbon fiber olmadığı sürece kask ömrü maksimum 5 yıldır. Karbon fiberlerde 3 yıldır
-
22 Nisan 2016, 09:56
aydin-ist adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Bugün konuştuğum bazı arkadaşlar, almış olduğum "Pirelli Scorpion Trail II" nin Michelin Pilot Road 4 den çok daha iyi olduğunu söylediler. İnsanın kafasını karıştırıyorlar. PR4 lü motor kullanmadığım için ben yorum yapamıyorum. Trail II nin PR4 den çok yeni olduğu geçen sene piyasaya çıktığını, ve performans lastiği olduğunu belirtmeleri çok dikkatimi çekti. Bakalım bu lastikler 3-4 ay içinde biter, nasılsa yaz geldi. PR4 takıp farkı görmeyi istiyorum.
Biraz da ben kafanı karıştırayım. Michelin Pilot Road 4 ıslak performansı en iyi olan lastiklerden biri bence. şu ana kadar NC'de 3 takım eskittim. Yaklaşık 16-17 bin km civarında eskiyorlar. Ama eğer her sene iki lastik eskitiyorsan, kış için Pirelli Corsa MT60 RS, bahar ve yaz için Michelin Pilot Road 4 al derim. Pirelli Corsa MT 60 RS açık ara hepsinden iyi yol tutar. Ama 8-9 bin km de eskir. Ayrıca %70 yol %30 arazi olduğu için kamp vs gibi yerlerde de seni çok mutlu eder.
-
22 Nisan 2016, 10:59
twili adlı üyeden alıntı
Biraz da ben kafanı karıştırayım.
Michelin Pilot Road 4 ıslak performansı en iyi olan lastiklerden biri bence. şu ana kadar NC'de 3 takım eskittim. Yaklaşık 16-17 bin km civarında eskiyorlar. Ama eğer her sene iki lastik eskitiyorsan, kış için Pirelli Corsa MT60 RS, bahar ve yaz için Michelin Pilot Road 4 al derim. Pirelli Corsa MT 60 RS açık ara hepsinden iyi yol tutar. Ama 8-9 bin km de eskir. Ayrıca %70 yol %30 arazi olduğu için kamp vs gibi yerlerde de seni çok mutlu eder.
https://lastikal.com.tr/product_imag...9022627973.jpg
Pirelli MT 60 RS Corsa, konusu hep geçiyor, bu çok yüksek performans yarış lastiği gibi bir şey, dediğin gibi %50 yol, %50 arazi vs ve en çok 10000km dayanıyor. Çamurlu vs yollarda kullanıyorsan müthiş diye ekliyorlar.
Ama benim gibi istisna hariç %100 asfalt isen, gereksiz ve diğerleri (PR4 vs ) yanında konforsuz dediler. Ve elbette asfalt ta diğerlerinden daha iyi de değilmiş. ( Söyleyenlerin yalancısıyım )
Bana da yazın eğer arazi gezmeleri vs bol bol yapmayı planlıyorsan bunu tak demişlerdi.
Minds, like bodies, will often fall into a pimpled, ill-conditioned state from mere excess of comfort.
-
22 Nisan 2016, 11:26
mucaliskan adlı üyeden alıntı
Yok abi daha yapamadım fırsat yokki işten
Haftasonu imkan bulursam inşallah. paylaşırım
Ok ;
Benim gibi kablo kirliliğinden hoşlanmayan, ayrıntıcı titiz biri isen şöyle bir önerim olacak.
İki parça şeffaf panele yapıştırdığın ledlerin de sağ ve sol olmak üzere iki adet Artı/Eksi kablosu var.
O kabloları çantanın içine , çantanın tutma sapının olduğu yerden içeri alabilirsin.
Sağlı/Sollu oradan girince, karşında Kilit Mekanızmasının çıkıntısını göreceksin,
O çıkıntının kenarlarında 90° lik kanallar kabloları sürmek için ideal,
Böylece çanta içindeki çizgileri bozmadan/takip ederek, kabloları orjinalinde varmış gibi monte edebillirsin.
Bu arada ;
Led şerit çıkışından itibaren, kablolara muhakkak ısı ile daralan makaron kullan.
Çünkü ;
Kablolar çanta içinde bir kaç yerde dönüş yapıyor ve açılı bölgelerden geçiyor.
Makaronu ısı ile daralttığında nasıl büktü isen o şekilde kaskatı kalıyor. Sallanmıyor.
Kablo yapıştırma vs derdinden kurtuluyorsun.
Akşama doğru fotoğraf paylaşırım.
Motorun kuyruğunun neresinden kabloyu geçirmeyi düşünüyorsun ?
-
22 Nisan 2016, 12:23
Pirelli MT 60 RS Corsa, konusu hep geçiyor, bu çok yüksek performans yarış lastiği gibi bir şey, dediğin gibi %50 yol, %50 arazi vs ve en çok 10000km dayanıyor. Çamurlu vs yollarda kullanıyorsan müthiş diye ekliyorlar.
Ama benim gibi istisna hariç %100 asfalt isen, gereksiz ve diğerleri (PR4 vs ) yanında konforsuz dediler. Ve elbette asfalt ta diğerlerinden daha iyi de değilmiş. ( Söyleyenlerin yalancısıyım
)
Bana da yazın eğer arazi gezmeleri vs bol bol yapmayı planlıyorsan bunu tak demişlerdi.
Erken bitmesi olmasa bu lsatik dışında başka lastik almazdım NC'de ben. Asfalt performansı ise en az PR4 kadar iyidir. Hatta daha iyi olduğunu bile düşünüyorum. Mesela karda PR4 beni Maslak'ta ITU'nun önünde yolda bıraktı, ufacık bir kar görse hemen pes ediyor. Ama Corsa'da gayet rahat bir şekilde yoğun karda gezdim.
-
22 Nisan 2016, 15:09
Pazar günü yapılacak olan 52.Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında motorsikletli güvenlik olarak destek vereceğimden dolayı geziye gelemiyorum.. Fakat pazar günü için sizlere nacizane tavsiyem saat 16:30 'a kadar evden çıkmayın.. Çünkü yarış güzergahı : Sultanhmet'ten başlıyor-Balat-Karaköy-Beşiktaş-Boğaziçi Köp.-Beylerbeyi-(sahil yolundan)Beykoz-Anadolu Kavağı'dan aynı şekilde de dönüş....... yaklaşık 4 saat sürecek başlama saati 10:30 olacak ama yolların kapatılmasına daha erken başlanabilir...
Bu arada dün akşam Caddebostan Belturun orada yaklaşık 15 kişilik Facebook NC grubundan arkadaşlar vardı.. Onların bazılarıyla da tanışmış olduk..
Ama arkadaşlara da özenmedim değil hani... 10-15 gün de bir bu toplantıyı yapıyorlarmış....Biz de mi yapsak?....
Malesef hayat kısa!!
-
22 Nisan 2016, 15:26
Ama benim gibi istisna hariç %100 asfalt isen, gereksiz ve diğerleri (PR4 vs ) yanında konforsuz dediler. Ve elbette asfalt ta diğerlerinden daha iyi de değilmiş. ( Söyleyenlerin yalancısıyım
)
Erken bitse de tercihim MT60 nedeni de yoldaki beklenmedik süprizler için her koşulda ideal bir lastik. Ben toz, toprak, kum, balçık, su geçişlerini sevdiğim için aldım tavsiye ederim
-
22 Nisan 2016, 17:46
Ok ;
Benim gibi kablo kirliliğinden hoşlanmayan, ayrıntıcı titiz biri isen şöyle bir önerim olacak.
İki parça şeffaf panele yapıştırdığın ledlerin de sağ ve sol olmak üzere iki adet Artı/Eksi kablosu var.
O kabloları çantanın içine , çantanın tutma sapının olduğu yerden içeri alabilirsin.
Sağlı/Sollu oradan girince, karşında Kilit Mekanızmasının çıkıntısını göreceksin,
O çıkıntının kenarlarında 90° lik kanallar kabloları sürmek için ideal,
Böylece çanta içindeki çizgileri bozmadan/takip ederek, kabloları orjinalinde varmış gibi monte edebillirsin.
Bu arada ;
Led şerit çıkışından itibaren, kablolara muhakkak ısı ile daralan makaron kullan.
Çünkü ;
Kablolar çanta içinde bir kaç yerde dönüş yapıyor ve açılı bölgelerden geçiyor.
Makaronu ısı ile daralttığında nasıl büktü isen o şekilde kaskatı kalıyor. Sallanmıyor.
Kablo yapıştırma vs derdinden kurtuluyorsun.
Akşama doğru fotoğraf paylaşırım.
Motorun kuyruğunun neresinden kabloyu geçirmeyi düşünüyorsun ?
Dediğiniz gibi bende kesinlikle kablo kirliliğini sevmiyorum ve yapacağım eklemelerin orjinal bir parçasıymış gibi durmasından yanayım .
Kabloları Çantanın tutma yerinden geçirdim sağdan sola. sol taraftanda içeri delerek geçirdim. bir birine doladım bıraktım devam etmek için.
Makaron aklıma gelmemişti Cat 5 tarzı içinde çoklu kablo olan bir kablo ile yapmayı planlıyordum ama makaron daha iyi olacaktır dediğiniz gibi.
Ayrıca çantanın alt tablaya geçmeli olan tırnaklarının birinin ordan 7'li mikrofon soketleri ile çıkışı yapmayı düşünüyorum. böylelikle çantayı çıkarmak gerektiğinde soketten söküp çıkaracağım kolaylıkla.
Düşündüğüm tek nokta Motorun kendi tesisatına kablolarına zarar vermeden Bağlantı yapmak istiyorum bunun içinde kuyruktaki soketin içindeki pinleri zorlamadan çıkarabilirsem o pinlere lehimliyerek direk soket kenarından sağlamak istiyorum bağlantıyı.
ilginiz içinde teşekkür ederim. fotoları bekliyor olacağım teşekkürler.
-
22 Nisan 2016, 20:20
Dediğiniz gibi bende kesinlikle kablo kirliliğini sevmiyorum ve yapacağım eklemelerin orjinal bir parçasıymış gibi durmasından yanayım .
Kabloları Çantanın tutma yerinden geçirdim sağdan sola. sol taraftanda içeri delerek geçirdim. bir birine doladım bıraktım
devam etmek için.
Makaron aklıma gelmemişti Cat 5 tarzı içinde çoklu kablo olan bir kablo ile yapmayı planlıyordum ama makaron daha iyi olacaktır dediğiniz gibi.
Ayrıca çantanın alt tablaya geçmeli olan tırnaklarının birinin ordan 7'li mikrofon soketleri ile çıkışı yapmayı düşünüyorum. böylelikle çantayı çıkarmak gerektiğinde soketten söküp çıkaracağım kolaylıkla.
Düşündüğüm tek nokta Motorun kendi tesisatına kablolarına zarar vermeden Bağlantı yapmak istiyorum bunun içinde kuyruktaki soketin içindeki pinleri zorlamadan çıkarabilirsem o pinlere lehimliyerek direk soket kenarından sağlamak istiyorum bağlantıyı.
Ben Çantaya iki taraftan girdim ;
Siz tek sol taraftan girmişsiniz ki , daha iyi olacaktır
İyi gizleyebilirseniz , çantayı rahatça çıkartabilmek için mikrofon soketi ekonomik ve ideal bir çözüm.
Ben teşekkür ederim konuyu buradan paylaştığınız için,
Ne kadar çok farklı fikir ve paylaşım olursa, en iyi sonuca ulaşmamız o kadar kolaylaşır.
-
22 Nisan 2016, 20:38
Beyler gezi ne alemde kimler geliyor napiyoruz
-
22 Nisan 2016, 21:07
Valla harika Duruyor sizinki.
Soketmi sabitlediniz çantaya?
enerjiyi nasıl aldınız?
-
22 Nisan 2016, 21:23
-
22 Nisan 2016, 21:28
Süper Moderatör
kagen00 adlı üyeden alıntı
[FONT=Arial]Pazar günü yapılacak olan 52.Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında motorsikletli güvenlik olarak destek vereceğimden dolayı geziye gelemiyorum.. Fakat pazar günü için sizlere nacizane tavsiyem saat 16:30 'a kadar evden çıkmayın.. Çünkü yarış güzergahı : Sultanhmet'ten başlıyor-Balat-Karaköy-Beşiktaş-Boğaziçi Köp.-Beylerbeyi-(sahil yolundan)Beykoz-Anadolu Kavağı'dan aynı şekilde de dönüş....... yaklaşık 4 saat sürecek başlama saati 10:30 olacak ama yolların kapatılmasına daha erken başlanabilir...
Bu arada dün akşam Caddebostan Belturun orada yaklaşık 15 kişilik Facebook NC grubundan arkadaşlar vardı.. Onların bazılarıyla da tanışmış olduk..
Ama arkadaşlara da özenmedim değil hani... 10-15 gün de bir bu toplantıyı yapıyorlarmış....Biz de mi yapsak?.... /FONT]
Yapılabilir, aslında kafamda her cumartesi MT Caddebostan buluşması yapmak var.
Hatta eskiden yapılıyordu bu tarz şeyler, sonra küsmeler vs oldu.
-
22 Nisan 2016, 22:42
Kabloları Çantanın tutma yerinden geçirdim sağdan sola. sol taraftanda içeri delerek geçirdim. bir birine doladım bıraktım
devam etmek için.
murat bey tesisattan elektriği hırsız klamensle tesisata minumum zarar vererek ve hatta verdiğiniz zarar belli olmadan alabilirsiniz. çanta ya elektriğide mikrofon soketi yerine geçmeli klamensler mevcut. onları kullanabilirsiniz
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
22 Nisan 2016, 23:35
Arkadaşlar baktım ama yorum göremedim. Metzeler Sportec M7RR'ı deneyen var mı ya da Michelin Pilot Road 4 ile kıyaslayabilecek olan? teşekkürler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)
Bu Konudaki Etiketler