8-10 bin bandinda alinacak tek motor Wolf tür ötesi boş.
Nokta..
Yamaha XCITY motorumu sattıktan sonra gidip bayiye baktım. Beğendim. Fakat yedek parça fiyatları anormal. Örneğin Krank mili fiyatı. Tam 3 adet XCITY krankı parasına. Bu garip yedek parça fiyatları beni vazgeçirdi.
20 bin TL altında 250 cc makina kalmadı. Geçen sene 10.500 TL ye aldım. Parca kalitesi japon kalitesine yakın. Tek sorunu parça fiyatları pahalı ve distribitörü motorun tanıtımını yapsa bu fiyattan satılmaz
sym 250 wolf candır, diğer modellerin fiyatları çok uçuk olmasına rağmen bu motor sanırım 2016 da gelen motorlardan ve 2018 modeli de tr getirilmiyor, bu yüzden sıfırı bu kadar uygun .
kaliteli bir model. tek teker yapıp veya bakım yaptırmayı unutup motorun yağsız kalmasına sebep olmadığınız müddetçe de çok uzun seneler sizleri sıkıntısız bir şekilde taşımaya devam eder.
bu arada sym ile uzaktan yakından hiç bir bağım yok, sadece etrafımda bu modelini kullananlar var.
Arkadaşlar dün Z-Garaj'da 6000 bakımına soktum motoru. Daha önceki bakımlarda Eni marka 10-40 yağ konulmuştu, dün Motul 5100 10-40 koyuldu. Elektrik aksamı ve frenler kontrol edildi, soğutma sıvısı ilave edildi. Zincir gerildi ve yağlandı. Buarada zincirim ilk defa gerildi 6000 km'dir, çünkü şaşırtıcı bir şekilde bollaşma olmamıştı. Hava filtresi değişti. Ön sağ sinyal ile ön kafa arasında boşluk vardı, bu olay düzeltildi. Hareketli parçalar yağlandı. Tüm civatalar kontrol edildi, bollaşma olanlar sıkıldı. 200 TL ödedim bakıma, pek ekonomik değil kabul ediyorum ama servisin işçiliği, muamelesi, bilgisi, tecrübesi iyi, içim rahat ayrıldım.
Arkadaşlar malum, bizim kurtların egzozlarda ısıdan dolayı sararma oluşuyor ve her hafta motor yıkayan biri olarak bu görüntü beni çok rahatsız ediyordu. Reklam olarak algılanabilir ama güzel iş yapan yerli üreticinin her zaman korunmasından yanayım. N11'den Yıldız Cila diye bir ürün aldım (15 TL) ve egzoza giriştim. Sonucu aşağıda göreceksiniz.
inazumanin debriyaj balatasida uyuyor.ayni şekilde supap,piyano ve eksantrik mili.
Benim tvs ile yag filtreleri ayni.
Uzun zaman once bir sitede wolf ve tvs180 nin motor ve yuruyen aksam teknolojisi ve muhendisliginin ayni oldugu yaziyordu.
tekrar rastlarsam paylasirim linki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------
edit:
supap sistemi inazuma ile ayni ustten çift egzantrikli 4 supapli doch motor.tek fark inazuma cift silindir.
Bayilerde şu an var mı Wolf?
2015 sıfır modeller var İstanbul'da bazı bayilerde
Arkadaşlar 9000 bakımından çıktık. Yağ, yağ filtresi değişti, zincir yağlandı ve gerildi, genel kontrol yapıldı.180 TL ödedim, yemişim garantisini artık kendi bakımımı kendim yapacağım. 700 TL para ödemişim bakımlara aldığımdan beri 4 aydır.
Garanti işi hikaye kardeşim. Boşver servisi falan . Kendin yap bakımını hemde bedavaya.
Sevgili forum arkadaşlarım malum sitede bir ilan var 2015 model 13.000 km'de bol aksesuarlı 12.400 TL fiyat yazmışlar. Kredi kartına tamamına 12 taksitte yapıyorlarmış. Sizce bu fiyatı eder mi? Aksesuarsız daha uygun fiyatlı olanlara mı bakmalı yoksa 14.000 TL ye sıfırını mı almalı siz ne düşünüyorsunuz.
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
Nisan ortası 367 km.de 2015 model, 2017 Kasım çıkışlı Wolf'ü 10.500 TL.ye aldım, gerisini sen hesap et. Aksesuar derken koruma demiri, topcase demiri ve topcase, tur camından başka ne olabilir ki?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------
Bakım işinden çok geçiriyor servisler, bir de ben çok gezdiğimden neredeyse ayda bir bakıma sokuyorum. Valla Allah daha yüksek cc, çift silindir, 4 silindir kullananların yardımcısı olsun..
Arkadaşlar merhaba
İki arada bir derede kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Çeşitli cc lerde küçük, büyük motorlarım oldu ve artık 250 cc nin yeterli olduğunu düşünüyorum. Aklımda sym wolf ve Benelli tnt 25 var. Sym sorunsuz görünüyor ama parça fiyatları çok yüksek. Tnt 25 de ise kronik bir kaç sorun var. Bu ikisini kiyaslayabilecek kullanıcılar varsa memnun olurum. Sym nin arka kuyruk ile lastik arasındaki mesafe çok mu yakın, iki kişiyle sıkıntı olur mu? Yine fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla alt sakal ile yer arası da çok yakın gibi sanki. Kasislerde ya da kaldırım çıkarken altı çarpıyor mu (Sakalı sökerim gerçi bu o kadar sorun değil) Şimdiden teşekkür ederim
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)