Doğrudur ama yıllar içinde belki yüz küsür Wolf kullanıcısıyla haşır neşir olmuşumdur. Ön farını değiştirmek zorunda kalan kişi sayısı 5 bile değildir. Yine de bu motoru alacak olanlar en yeni Wolf'ün 2015 model olduğunu ve mutlaka alırken belli bakım ve değişimlerin yapılması gerektiğini unutmamalılar.
Selamlar youtubede gezerken aşağıdaki videoyu buldum.
Arkadaşlar T3 modeline (Wolf 250ni modelinin ABS li 278 cc olanı)Sırasıyla Akü değişimi,Orta Sehpa montajı,Ön maşa Furş setinin Konik Rulman ile değişimi,Amortisör yağ değişimive son olarak Ön fren sıvı değişimi yapıyorlar.Bir faydası olur umarım
https://www.youtube.com/watch?v=XVPGEA-TPn4
Biraz geç olsa da, foruma gelebildim artık, Merhaba diyeyim öncelikle.. videodaki motor benim hocam. Geçen hafta ağır bakım fiyat istedim Yağı benden olursa 2500tan başlar diye bilgi verildi.. kendi ustama götürdüm, evet bakım parçaları fiyat olarak yoruyor ama ben bayağı araştırdım wolf'ü alırken kronik sorunu yok kolay kolay arıza vermiyor parçaların fiyatlı olması biraz da ondan dolayı sanırım diye düşünüyorum.
listeme eklesem mi diye düşündüğüm model. Sahip olanlar neler söyleyebilir?
1 Uzun yola-kampa uygun mudur?
2 Parça sorunu var mıdır?
3 Litre tüketimi nedir?
4 Sym arkasında mı halen?
5 Bir de en önemlisi hızlanma nasıl? Örneğin 120 130 stabil gidebilir miyim?
6 Bir de vites göstergesi bulunuyor mu?
6 numara için N gördüm ana 1 2 3 4 5 hatta 6 vites midir?
Ben geçmişte 49.000 km kullandım, bu km.yi de 1,5 sene içinde yaptım.
1) Uzun yol için mutlaka bir tur camı şart. Bir de boyunuza bağlı olarak universal bir gidon yükseltme aparatı takarsanız daha konforlu olur. Ben defalarca İstanbul-Ankara ve İstanbul-İzmir yolculukları yapmıştım. 6. viteste 6000 devirde 110 km hızla çok rahat seyahat edersiniz. Daha üst hızlarda titreşim sizi rahatsız edebilir.
2) Her ne kadar bir çok sarf malzemesinin muadili olsa da parça sorunu hep vardı, bir ara Motopit'ten getirtiyorduk ama orada stok yok gibi birşey, olan da çok pahalı.
3) En az yakıt tüketimi olan 250'liklerden biridir. Sürüşünüze bağlı olarak 3 lt / 100 km gibi düşünebilirsiniz. Bizim grupta 2 küsür lt yaktıran da vardı benim gibi 3,5 lt yaktıran da.
4) Hayır, en azından Türkiye'de değil.
5) 120-140 stabil gidebilirsiniz. Bu hızlara çok rahat çıkar.
6) Vites göstergesi bulunuyor. Vites sistemi normaldir yani 1N23456'dır.
Çok teşekkürler. Peki bu parça sorunu düşündüğümüz kadar sorunsal mı? Mesela neleri bulmakta zorlanırım en azından araştırayım. Boyum uzun o aparat gerekecektir. Sym ye gidince servis hizmeti alamayacağım diye anlıyorum. Istanbul da neresi iyi bu konuda? Bir ustası var mı?
İstanbul'da sıkıntı yaşamazsınız, iyi servisler var. Burada önemli olan husus; internetten alışveriş yapıp servis ya da ustanızda değişim yaptırmanızdır. Sarf malzemelerinde bulunması en sıkıntılı ürün orijinal hava filtresidir. Hava filtresinin kaliteli muadili yoktur, yerli üretimler var ama maalesef kaliteli değil ve yakıt tüketimini arttırıyor. Aşağıda verdiğim sitede yer alan yedek parça stok durumunu ve de fiyatlarını incelemenizi öneririm.
https://www.motopit.com.tr/kategori/...ni-yedek-parca
Size aynı zamanda Sym Wolf Türkiye Fb grubunda uzun yıllar içinde oluşturulmuş muadil ürünler listesinin resmini ekliyorum bir fikir olsun diye.
Pek çok sym servisi wolf 250 ye hizmet vermiyor. Motosiklet ve parçaları oldukça kaliteli. Yedek parça fiyatları ciddi anlamda yüksek. Aralık ayında ön disk için 3500 TL fiyat vermişlerdi. Fiyatlar neyse desek bile parça bulmak sorun. Ama motosikletin gidişi, duruşu vs sınıfına göre üst düzey. Hem ağır uzun yolda çok rahat oluyor. Ben 2019 model cb250r dan sym wolf 250 ye geçmiştim. Yalan yok sym wolf 250 daha memnun etti ve keyif verdi bana.
Yedek parça sorunu olmasaydı fiyatlarını göze alarak binmeye kesinlikle devam ederdim.
Çok değerli dönüş. Hava filtresi 300 tl görünüyor. 85 tl 125 cc scooterım için. Böyle bakınca pahalı görünüyor. İşletim maliyeti yüksek bir motosiklet olmuş.
Böylesine iyi bir değerlendirmeye rağmen sattıysanız bana da bir soru işareti oldu. Teşekkürler.
Bir de şunu unutmamak gerek; Türkiye'de bulacağımız en yeni Wolf 2015 model, yani 8 senelik. Ne kadar kaliteli bir motor da olsa (ki öyle) 8 senelik ve belli bir km.deki motoru satın alacağımızı düşünerek bazı bakım masraflarını da bütçemize eklemeliyiz.
2018 Ekim ayında 2.el aldım. Henüz 2,5 yaşında yavru kurttu, ben ise 40 yaşın sonunda bir delikanlı🤪
Efendi efendi, güzel güzel gezdim ama güzel de baktım motosikletime.
Otuz bin km.ye geldi beni hiç üzmedi maşallah. Sarf malzemeleri dışında hiçbir parçasını değiştirmedim. Çok kaliteli bir bloğa sahipmiş gerçekten, ne yağ eksiltme ne terleme ne de başka birşey. Debriyaj sistemi bile halen orjinal, subap ayarı dahi istemedi henüz. Piyasaya göre fiyatı uygundu, hâlâ da öyle. 250 cc'de tam bir fiyat performans motosikleti. Yakıtı 3 litreyi kolay kolay geçmez, gücü torku yerinde. Eskiden parçası pahalı filan denirdi şimdilerde bakınca tüm motosiklet markalarında aşağı yukarı durum aynı. Topiğe bir can suyu vereyim dedim. Velhasıl kurt ile sürmeye devam..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)