Arkadaşlar herkese merhabalar.
Dün 10500TL' ye 2015 model 5000km' de olan Hyosung GV 250 makineyi aldım. Daha önce hiç vitesli motosiklet kullanmayan, ilk motorunu alan ve kafasında binlerce soru olan bir sürücü adayıyım. Sorularımın hepsinin cevaplanmasını istediğim için elimden geldiğince soruları kısa ve net tutacağım.
-Motoru alalı yaklaşık 35 saat oldu ve bir müddet kullanıp öğrenmeye çalıştım, ilk defa vitesli motora binip kullandım (Bu durum ile ilgili ayrıca tavsiyeleriniz/dikkat etmem gereken konuları belirtirseniz ayrıca mutlu olurum.) bazı sorunlar yaşadım ve motorda bazı değişikler yapmak istedim.
1-Arkadaşlar benim acemiliğimden mi yoksa Motordan kaynaklı mı bilmemiyorum ama Motorla dururken motoru boşa alma da sorun yaşıyorum, ayrıca hareket halindeyken de 1' den 2 ye geçmek isterken tam tersi bu sefer boşa geçiyor.
2- Motoru kullanmaya aşlarken yaklaşık 20-25 dakika sonra motor çok fena ısınmaya başlıyor. Benim kullanmamdan dolayı bir durum mu yoksa normal mi bu durum ? Ayrıca kullanırken ideal devir ne kadar olmalıdır ?
3-Motorun üstünde 2 adet yan 1 adet arka olmak üzere 3 adet kilitli kocaman çanta var. İnternette çantaların fiyatlarına baktım, baya da pahalı çanta bunlar.Bu çantalar çok kullanışlı olmasına rağmen(Arka çantaya kask koyup kilitleyebiliyorsun ayrıca yanlarda kilitli ruhsat vs. güvenli bir şekilde saklanabiliyor), Klasik Chopper tarzını bozdugunu düşündüğüm için çıkarmak istiyorum. Kurye motoru gibi olmuş adeta.Resim atmayı becerebildiysem bakabilirsiniz, sadece çantaları çekme şansım olmamıştı resimde en azından yan çanta görünüyor.
http://imageshack.com/a/img922/3153/sA71NZ.jpg
4-Arka çantanın iç tarafında Artçının yaslanabileceği çok kullanışlı sırt dayama var ama çantayı sökersem Sissy Bar almam gerekecek. Sissy bar bulamadım, uyumlu Sissy bar ayrıca palet ayaklık takmak istiyorum. uygun fiyata öneriniz var mı?
5-Motorun önünde Cam var. Onu da Chopper tarzına aykırı buldugum için sökmek istiyorum. Bununla ilgili düşünceniz nedir?
Yaklaşık 1000 TL' ye Kask, Branda, Kilit, Parmaksız eldiven, Ayakkabı koruyucu, mafsallı dizlik, Kilit,bacak çanta, Yanlar için Heybe Çanta takımı aldım. Bunların dışında öneriniz var mı? Motosikleti güzelleştirmek veya güvenlik adına ne alınabilir ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------
Hocam çanta işini ne yaptınız? Bu attığınız çanta yeni aldığım motorun üstünde var Ayrıca arka çantası da mevcut aynı ürünün ama ben pek beğenmedim, motorun tarzına uymadığını düşünmüştüm, şimdi fiyatını görünce düşüncem değişti. Sizce bu çantaları sökeyim mi ? Yoksa kalsın mı üstünde?