Ben geçen sene
bundan 2 tane almıştım. Geçen sene 60$'dı. Biraz zamlanmış. Kişisel kullanım için süper. Telefonunuza bağlıyorsunuz. İster müzik dinle, ister navigasyonu dinle (100m sonra sağa dön), ister telefonla konuş hiç sıkıntı olmuyor. 80Km hız olayı sesi değiştirmiyor. Hatta 120km hızlı giderken bile sıkıntı olmuyor.
Gelelim başka kişi ile konuşmaya. Bu intercom aynı anda 1den fazla kişiyle konuşmaya izin vermiyor. 4 kişi bağlanabiliyor ama tek tek konuşulabiliyor. Aynı aleti kimsede görmediğim için grup konuşması deneyemedim. 2 kişi konuşma olayı (sürücü-artçı), şehir içinde gerçekten çok güzel iş görüyor. 100km den sonra seste azalma oluyor ama vizörler kapalıysa biraz yüksek sesle konuşarak anlaşma sağlanabiliyor. Şehir içinde sürekli kullanıyoruz. Şehir dışı olarakta bursa yaptık hep konuştuk. Şarjı 1 tam gün sürüşe dayanıyor. Şöyleki bursa gezimize sabah 9 gibi başlayıp akşam 10 gibi bitirmiştik. Yanlış hatırlamıyorsam gezinin sonlarına doğru bir tanesinin şarjı bitti (gündelikte sürekli kullandığımın). Akıllı telefonlar gibi usb yada prizden şarj olabiliyor. Tam dolma süresi 3 saat kadar. Motorumun aküsüne bağlı 2'li usb seti var oradan şarj edip ertesi gün yolunuza devam ediyorsunuz. Kutu içeriği çok geniş. 2tane microfon, hoparlörler, cihazı kaska monte edebilmek için 2 farklı yöntem, şarj için kablo, gidon kumandası vs. Gidon kumandası güzel bişi elinizi kaska götürmenize gerek kalmıyor. Ben bir süre kullandım sonra sol elim biraz gidonun dışına taştığı için çıkardım kısaca güzel ama çok da lazım olmayan bişi. Bu arada sürücü-artçı konuşması yaparken telefonlarıda bağlayabiliyorsunuz. Telefon çaldığında diğer kişi ile iletişiminiz kopuyor ve telefon görüşmesi bitince diğer kişiye tekrar bağlanıyor. Gelen arama 3 kere çaldıktan sonra otomatik kabul ediliyor. Gelen aramayı reddetmek cihazın üzerinden bir tuşa basarak mümkün.
Sonuç olarak ben gayet memnunum.
2 tane almak istiyorsanız
şunu almak daha mantıklı.
Amazon.com Türkiyeye göndermiyor, ya akraba devreye sokacaksınız yada benim gibi
borderlinx.com'u devreye sokacaksınız. Borderlinx'i kullanmak isteyen kazıklanmamak adına önden benden bilgi alsın.