zaten nezaman önüme 2 seçenek sunulmuş da ben doğrusunu seçmişim ki şu hayatta... gene mi gol değil peh!))) millet 49 sayı içinden 6 tutturur ben 2 sayıda 1 tuturamadım daha be!
Carpe diem!
4 teker bedeni, 2 teker ruhu taşır!
Hayat; Aldığımız solukların değil, soluğumuzun kesildiği anların toplamıdır!
çok sevdiğim bir söz var hatırlatayım sizlere...
çölde su arasam ütü bulurum, voltranı oluştursam g.tü olurum)))
Carpe diem!
4 teker bedeni, 2 teker ruhu taşır!
Hayat; Aldığımız solukların değil, soluğumuzun kesildiği anların toplamıdır!
Vardır belki ama şimdiye kadar herhangi bir yerde kullanıldığına denk gelmedim.
Şarj aletinin üzerinde bir lamba (LED) var. O lamba yandığında akün tamamen şarj olmuş demektir. Eğer akünün gücü çok düşmüşse ilk şarja taktığında bir süre lamba yanabilir, normal. Ama normal şartlarda lamba sönükse şarj oluyor, lamba yanıyorsa şarj olmuş ya da aküye takılı değil demektir. Ayrıca fazla şarjda durmasının bir zararı yok, zaten akü dolduğunda akımı otomatik olarak kesiyor. En azından 10-12 saat şarjda kalınca dolar muhtemelen.
tmm kutunun içine bir kullanma talimatı kılıklı bir kağıt koymuşlar okudum şimdi..sağol doktor
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
bu arada motordan çıkan akü 12 A 9V çıktı..çakma çin malı..saçma sapan bir marka..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
ilker bizi tiskoyaaaa goturrr))) kafa 1500))
koparttınız beni gene hee ) alemsiniz
production by gora ---> kf-1500
sen bakma bunlara İlker abi canları sıkılmış belli
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
yok yok bakmıyom adamlar kafa bulmakla haklı ne yazdığımı bile bilmeden omurilikten yazıyorum..farkında değilim..kafa bulmak serbest
Beyler bugün bir şey öğrendim...
Ups akülerini motosikletlerde kullanıyorlarmış. tek fark +/- başları soketliymiş. Farklı aparat takılarak bağlanıyormuş motora.
fiyatlarıda komik 30-40 lira gibi. Ve ayrıca diğer akülerden daha performanslı ve uzun ömürlü diyorlar.
http://www.hepsiburada.com/liste/vis...5&SKU=BD999463
Ne diyorsunuz?
bir yaşıma daha girdim diyorum...olabilir mi acaba?
Bunun gibi marka olmayan bir akü aldıktan sonra zaten yaklaşık olarak aynı paraya motosiklet aküsü olarak da alınabiliyor. Mesela bu linkte verdiğin akü 12a ve 66 TL, 70-75 TL'ye 12a motosiklet aküsü satılıyor zaten. Bence motosiklet aküsü almalısın. Bu aküyle motoru çalıştırabilirsin ama bu tip aküler hızlı şarja pek uygun değildir ve marş akımları daha düşüktür. Hızlı şarj dediğim, mesela UPS aküyü 0,5 A ile şarj ederken motosiklet üzerinde 3-5 A ile şarj olabilir. Marş akımı da mesela 12 A bir motosiklet aküsü çok kısa süreli olarak 100 A akım sağlayabiliyor bu UPS akülerinde daha düşük oluyor. Kısaca yaklaşık olarak aynı para verildikten sonra motosiklet aküsü alman daha iyi olur.
Mithat hocam öğretmenler gününüz kutlu olsun.
Herkese merhaba,
Yukarıda hoş sohbet için gene teşekkür etmek istiyorum
Bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun arkadaşlar. Sizler bizleri yetiştiren ve saygıyı-sevgiyi fazlasıyla hak edenlersiniz.
Gelelim günün sorusuna. Motorun kullanım klavuzunda uzun süreli depolama için aşağıdaki bilgi notu var:
UZUN SÜRELİ DEPOLAMA
1. Depoya yeterli miktarda yakıt doldurun.
2. Hortumlardaki bütün yakıtı boşaltın.
3. Aküyü çıkarın.
1. ve 3. madde OK. Ancak ben enjeksiyonlu motorda 2. maddeyi nasıl gerçekleyeceğim?
Rıdvan kardeşim, tebrik mesajın için çok teşekkür ederim.Umarım öğrencilerine faydalı olan ve hatıralarında kendisinden faydalanıldığını ifade eden anılar bırakmış bir öğretmen olmuşumdur..
işni siyasi,ekonomik toplumsal boyutunu bir kenara bırakırsak yeryüzündeki en kadim iki meslektren birini icra ediyor olmak gerçekten çok hoş..
Hele öğrencilerle yaşadığınız ikili ilişkilerdeki doğallıklar paha biçilmez....
mesala..
önceki okulumda nöbetçiyim yılın ilk günleri... birinci sınıftaki bir öğrenci arkadaşından dayak yemiş soluğu benim yanımda aldı ve paçamdan çektirrek "amca! bu beni dövüyor" demesindeki doğallığı ve güveni unutamadığım gibi sınıflar büyüdükçe bu bu samimiyetin yerini resmiyet ve ketumluğun almasıda hiç hoşuma gitmiyor yani...
tekrar teşekkür eder.. hayırlı günler dilerim..
vesselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)