Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Zengibar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 Evo
    Ozgur hava bugun iyi olsa da bulussak keske dicem ama yagmurlu gosteriyo
    ozgurparlar bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ÇAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ahriman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam açıkçası birileriyle de tanışıp gezmek istiyorum o zaman müsait olduğun bi gün gideriz
    Bir süredir sadece okuyucu olarak forumu takip ediyorum. Senin başına gelenlere okudukça çok üzüldüm ahriman. Gerçekten büyük bir şansızlık. Umarım motordan soğumadan bu sıkıntılardan tamamen kurtulursun.

Alıntı altug09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bolca düşündükten sonra hiç vitesli motor tecrübem olmadığı için ufak bir motordan başlamaya karar verdim. yamaha ybr 125 esd almayı düşünüyorum. isabetli bir kararmı verdim bilemiyorum. direk gv250 ile başlamak gönlümden geçen ne dersiniz?
    Benimde ne motor ne de vites tecrübem vardı. Hatta değil motor, araba sürmüşlüğüm bile yoktu. Tek kullanmışlığımın olduğu tekerli araç ise çocukluk zamanlarımda sokak sokak fink attığım bisikletti. Yaşadığın tedirginlikleri bende yaşadım. Hatta senin tedirginliklerine ek olarak Japon olmamasının da tedirginliğini de yaşıyordum. Ancak GV 250 beni inanılmaz şaşırttı. Rıdvan'ın (Slayer) söylediği bir şey vardı: bir süre sonra bisiklet kullanıyormuş gibi oluyor. Gerçekten dediği gibi oldu. Şimdi 500 km civarı oldu motorum. Senin yaşadığın tedirginlikleri 250 km'den sonra tamamen atlattığımı söyleyebilirim. Japon olmamasından kaynaklı tedirginliğim ise daha motoru almadan internet üzerindeki araştırmalarımdan zaten atlatmıştım. Şimdiye kadar da beni "acaba yanıldım mı" şeklinde en ufak bir şüpheye dahi düşürmedi. İnanılmaz büyük bir keyifle sürülen bir motor. Almak isteyen, niyetlenen, düşünen herkesin bu hayaline erişmesini fikren ve kalben temenni ederim.

Son olarak, forumda yanıtlayabilecek arkadaşlara 2 soru sormak istiyorum:

1- Normalde ilk yağ değişimi için 1000 km yazıyor sanırım kılavuzda. Rodajını itinayla sürdürmekte olduğum motorda km henüz yeni 500 olmuşken yağ değişimi yapsam daha sağlıklı olur mu? Tavsiyeniz nedir? Marka olarak Castrol'u kullanmayı düşünüyordum sizin daha farklı bir öneriniz var mı?

2- Yahu arkadaşlar bu motor sürücüleri rüzgar ile nasıl başa çıkıyor? İnanılmaz etkili bir şey şu rüzgar. Yani 70'le falan giderken bile kuvvetli bir esinti geldiği anda insanın dengesini kaybettirecek etkiyi yaratabiliyor. 90-100 km süratte neler olacağını düşünemiyorum bile... Rüzgarın etkisini hissettiğim an, direkt hızı 40-50'ye düşürerek seyahate devam ediyorum ki motorun yüzeydeki ağırlığı artsın da rüzgarın etkisi azalsın diye. Bereket GV'nin ağırlığı fazla, hafif motorlar veya racingciler bu sıkıntıyla nasıl başa çıkıyor gerçekten bilemiyorum... Bunun ustaca bir yolu yöntemi var mı, yoksa ortak bir dertten mi mustaribim acep?
    Liberté, Égalité, Fraternité...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı ozgurparlar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yav şimdi aklıma kuşku düşürdünüz yarın motoru dik tutup resim çeker koyarım buraya o zaman bide yorumlarsanız sevinirim benim ayaklık fazla yatıyor çünkü. Henüz sürüşlerimde sıkıntı olmadı. Keşke aranızdan birilerine gösterme imkanım olsa
    Ayak pegleri yere sürtecek kadar yatabiliyor o motor dolayısıyla demirin sürtmesi gayet yüksek bir ihtimal. Sen o kadar yatırmıyor olabilirsin ama virajda yoldaki bir tümsek falan oraya denk gelirse kesin düşersin.

Alıntı ÇAYAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son olarak, forumda yanıtlayabilecek arkadaşlara 2 soru sormak istiyorum:

1- Normalde ilk yağ değişimi için 1000 km yazıyor sanırım kılavuzda. Rodajını itinayla sürdürmekte olduğum motorda km henüz yeni 500 olmuşken yağ değişimi yapsam daha sağlıklı olur mu? Tavsiyeniz nedir? Marka olarak Castrol'u kullanmayı düşünüyordum sizin daha farklı bir öneriniz var mı?

2- Yahu arkadaşlar bu motor sürücüleri rüzgar ile nasıl başa çıkıyor? İnanılmaz etkili bir şey şu rüzgar. Yani 70'le falan giderken bile kuvvetli bir esinti geldiği anda insanın dengesini kaybettirecek etkiyi yaratabiliyor. 90-100 km süratte neler olacağını düşünemiyorum bile... Rüzgarın etkisini hissettiğim an, direkt hızı 40-50'ye düşürerek seyahate devam ediyorum ki motorun yüzeydeki ağırlığı artsın da rüzgarın etkisi azalsın diye. Bereket GV'nin ağırlığı fazla, hafif motorlar veya racingciler bu sıkıntıyla nasıl başa çıkıyor gerçekten bilemiyorum... Bunun ustaca bir yolu yöntemi var mı, yoksa ortak bir dertten mi mustaribim acep?
    İlk yağı erken değiştirmek daha iyi olmaz, zamanında değiştirmen daha iyi. Hani o kadar olmaz ama erken değiştirirsen 500 km'den sonra rodajda oluşabilecek çapaklar ikinci yağda 4000 km boyunca motorun içinde kalmış olur, yani yarardan çok zararı olur teorik olarak.

Motoru rüzgarın olduğu tarafa doğru yatırarak düzgün bir şekilde gidebilirsin. 70 km hızla esen rüzgarda bir kaç yüz km sürmüşlüğüm bile var. Çok güzel olduğu söylenemez tabi ama sürülebiliyor. Ayrıca rüzgara yaslanma olayını yaparsan şiddetli rüzgarda bile 100 km hızla gitmek gayet güvenli olur, hatta daha güvenli olur. Arka tekerdeki güç motoru yolda tutmaya yardım eder.
    ÇAYAN bunu beğendi.

Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    Selamlar.Cayan kardesim o rüzgara cozum olmuyormuş maalesef
    O durumda düşük vites yuksek devir gitmek direnç gösteriyor sadece,Ridvanla yaptığımız lodos gezisinde ağırlığın da avantajını gördüm ama şerit bile değişiyor rüzgar vurduğunda,ne olduğunu bile anlayamadan..
    Rodaj yağını da illa ki 1000 de değiştirmene gerek yok,ben sehir icinde 650 km yaptıktan sonra ilk bakıma sokup uzun yola çıktım,faydası da olmuştur bence,çünkü motorun açılması otomatik olarak belirli bir km'de dolan bir olay degil.ilk bakımdan itibaren koyduğumuz yağ,rodaj yağından daha kalın oldugundan dolayı aslında rodaj tamamlanmış olmuyor tamamen.yag degisiminden sonra yine yavaş yavaş yuklenmek lazım motora,uzun yola çıkarsan cok keyiflice yapabilirsin,döndüğünde cekisin,hatta sesin bile değiştiğini farkedersin..
    Yag olarak da marka sanırım cok önemli degil ama doğru yagi kullanmak önemli tabii,onu da doktor bey daha önceki sahifelerde bol bol yazmıştı
    ÇAYAN bunu beğendi.
    Gitmek istedikten sonra her yer yakındır.

Motosikleti
    Gv250
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar egzos patlatması normalmi acaba motorun..? egzosları açık bazen vites değiştirirken paat diye patlıyor zararı yoksa böyle güzel ama subap ayarıyla alakalı olabilirmi diye düşündüm daha önce böyle bişey duymuştum ama
    Hocam benim motorda da vardı aynı sorun hava manifoldu yırtıkmış rölantideyken motor düzensiz çalışıyorsa belki seninkinde de ondan olabilir.

m_cbc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv 250
    iyi akşamlar herkese bugün çantaları taktık motora

http://img255.imageshack.us/img255/6...0317164321.jpg
    Zengibar bunu beğendi.

Motosikleti
    gv250
    Alper Bey, camı nereden temin ettiniz öğrenebilir miyim?

pardon. okudum sonradan nerden aldığınızı

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------

arkadaşlar herkese iyi akşamlar
    malumunuz motoru geçen hafta aldım 20 km yol gezdim. geçen perşembe günü tam hazırlık motorun üstüne bindim arkadaşlarımı buluşma yerine gönderdim marşa bastım ve tık yok
    defalarca denememe karşın motor çalışmadı. vitesi kontrol ettim yan ayağı kontrol ettim. servisi aradım deponun altındaki kutuyu açtırdılar telefonda debriajdan gelen kabloları söküp paralel bağladım tam olarak anlatamıycam ne yaptığımı fakat her şeyi denedik motor kesinlikle çalışmadı yani hiç algılamadı marşa basmamı.
    servisten arkadaş geldi.. koltuğu açtı... tornavidayı sigortaların orda bi yere soktu çıkardı ki kesinlikle o da nereye ne yaptığını bilmiyordu ve motor çalıştı. tam bir şaşkınlık.. söylediğine göre çalışmasa daha iyiymiş :D çünkü neden çalışmadığını çaşıştıysa da neden çalıştığını kesinlikle anlamadık
    var mıdır bir fikri olan?
    bir diğer yoruma göre de vardır bir hayır çıkmaman gerekiyormuş diyorlar :D bu da fazla kaderci sanki

mhmtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    egecan sakın ayaklık açık olmasın.çünki motor viteste ve ayaklıkta açıksa çalışmıyor

Motosikleti
    gv250
    Alıntı mhmtrn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egecan sakın ayaklık açık olmasın.çünki motor viteste ve ayaklıkta açıksa çalışmıyor
    evet dediğinizi düşünerek ayaklığı bir kaç kere sert şekilde açıp kapattım fakat değişen bir şey olmadı. tek aklımıza gelen vitesin boş ışığının yanmasına rağmen boşa geçmemiş viteste kalmış olma ihtimali..

ozgurparlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Merhaba arkadaşlar. Geçen ki uyarılarınızdan sonra motorun koruma demirini inceledim yerden 25 cm kadar yukarı da kalıyor. Fotolarda yere çok yakın gözükmüş. Ama motoru dik tutunca ölçtüm yaklaşık 25 cm idi. Bu mesafe uygun mudur? Bu kadr çok yatırıyormusunuz siz motoru?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı ege926 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar herkese iyi akşamlar
    malumunuz motoru geçen hafta aldım 20 km yol gezdim. geçen perşembe günü tam hazırlık motorun üstüne bindim arkadaşlarımı buluşma yerine gönderdim marşa bastım ve tık yok
    defalarca denememe karşın motor çalışmadı. vitesi kontrol ettim yan ayağı kontrol ettim. servisi aradım deponun altındaki kutuyu açtırdılar telefonda debriajdan gelen kabloları söküp paralel bağladım tam olarak anlatamıycam ne yaptığımı fakat her şeyi denedik motor kesinlikle çalışmadı yani hiç algılamadı marşa basmamı.
    servisten arkadaş geldi.. koltuğu açtı... tornavidayı sigortaların orda bi yere soktu çıkardı ki kesinlikle o da nereye ne yaptığını bilmiyordu ve motor çalıştı. tam bir şaşkınlık.. söylediğine göre çalışmasa daha iyiymiş :D çünkü neden çalışmadığını çaşıştıysa da neden çalıştığını kesinlikle anlamadık
    var mıdır bir fikri olan?
    bir diğer yoruma göre de vardır bir hayır çıkmaman gerekiyormuş diyorlar :D bu da fazla kaderci sanki
    Muhtemelen kutup başı gevşemiştir, kontrol et.

Merhaba arkadaşlar. Geçen ki uyarılarınızdan sonra motorun koruma demirini inceledim yerden 25 cm kadar yukarı da kalıyor. Fotolarda yere çok yakın gözükmüş. Ama motoru dik tutunca ölçtüm yaklaşık 25 cm idi. Bu mesafe uygun mudur? Bu kadr çok yatırıyormusunuz siz motoru?
    Yerden 25 cm ama motorun dışında olan bir parça. Mesela motorun tam alt tarafında 15-20 cm bile olsa hiç bir yatma açısında sürtmez ama motordan 50 cm dışarıda olan bir parça 30-35 cm yüksekte bile olsa sürtebilir. Senin koruma demiri ayak peglerinden daha dışarıda ve daha aşağıda, ayaklıklar bile süretebiliyorken o kesin sürter. Sen belki şimdilik o kadar yatırmıyorsundur ama zamanla o yatma açısının o kadar da fazla olmadığını fark edeceksin.

Motosikleti
    Hyosung GV250
    Haklısın slayerrr . Ama ne yapacağımı bilemedim açıkcası . para verip yaptırdık ama paranın bi yere kadar önemi var. Sürerken falan dikkat edeceğim ne kadar yatırıyorum daha ne kadar yatırırım eğer risk varsa kesin çıkaracağım allah korusun koruncaz derken kafamızı gözümüzü yarmayalım

Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    Zincir yaglarken rahat olur ama..
    Slayerrr bunu beğendi.
    Gitmek istedikten sonra her yer yakındır.

Motosikleti
    GV650 EFI
    Merhaba geçen haftadan beri bahsettiğim koruma demiri montajı tamamlandı ve fotoğraflraını çektim sizlere paylaşayım dun ankara da çamur yağdığı iiçin biraz pis kusura bakmayın :(
    http://c1303.hizliresim.com/17/j/l3sdl.jpg
    http://c1303.hizliresim.com/17/j/l3sg2.jpg
    Bu tip koruma demiri görsel olarak çok hoş duruyor bende mevcutu değiştirip bu tip taksam mı? acaba diye düşünüyordum ama yorumlardan sonra biraz duraksadım. Gerçi ben mevcut lastiklere güvenmediğim için o kadar yatırmaktan kaçınıyorum.
    Eğer sende de Shinko lastik varsa bence o ped değmeden az önce zaten o lastik kayar ve yeri öpersin

Soru: Bu koruma demiri çizimi ve yapılışı özel dizayn mı? yoksa hazır mı? aldın. Sanki hyosungsource.com ürünü ile benzer gibi duruyor
    http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=71&products _id=488

Motosikleti
    Hyosung GV250
    Alıntı WanDoGa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu tip koruma demiri görsel olarak çok hoş duruyor bende mevcutu değiştirip bu tip taksam mı? acaba diye düşünüyordum ama yorumlardan sonra biraz duraksadım. Gerçi ben mevcut lastiklere güvenmediğim için o kadar yatırmaktan kaçınıyorum.
    Eğer sende de Shinko lastik varsa bence o ped değmeden az önce zaten o lastik kayar ve yeri öpersin

Soru: Bu koruma demiri çizimi ve yapılışı özel dizayn mı? yoksa hazır mı? aldın. Sanki hyosungsource.com ürünü ile benzer gibi duruyor
    http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=71&products _id=488
    Aynen bende çok yatırmaya her zaman korkan birisiyim. Motor 2009 model hala ilk lastikler var üstünde. Yıllar evel fazla yatırdığım için düşmüşlüğüm olduğundan içimde bir korku yer etmiş durumda. tüm virajlara teker dik olarak girerim ve gerektiği kadar yavaşlarım. Ancak arkadaşlar çok güzel dikkat çekti konuya benim aklıma gelmemişti. Eğer böyle devam edeceksem her virajda daha fazla dikkatli olacağım ve tereddüt hissedersem sökeceğim.

Model, arkadaşın tasarımı ama orjınal ıne bakarak yapıldı. Bu yüzden çok benzer ama birebir aynısı değil.

hyce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Çantaları taktırdım. Son durum budur:

(Armode AR 750)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı WanDoGa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O Shinko'larla gayet egzoz, pegler falan sürtebiliyor. Tarafımdan ve farklı kişilerce denenmiştir. Shinko çok iyi bir lastik değil evet ama o kadar da kötü değil.

tüm virajlara teker dik olarak girerim ve gerektiği kadar yavaşlarım.
    Virajlara güvende hissettiğin hızda girmen güzel ama motor yatmadan dönmez zaten motosiklet kullanmanın en keyifli kısmı da virajdır.

Alıntı hyce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çantaları taktırdım. Son durum budur:

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...36928349_o.jpg

(Armode AR 750)
    Olmamış motor çok kirli.

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Shinko ve Duro lastikler birbirine yakın kalitede lastikler mi? Üstündeki Shinko'lar 17bini devirdi, yazın da oldukça fazla gezmeyi planlıyorum; daha gider üzerindeki lastikler ama çok da zorlamadan 18 bin civarı değiştiririm en fazla. Shinko arasam bulur muyum? Bulamazsam Duro düşünüyorum da Shinko'dan kötüyse daha kaliteli bişey bakayım. Nedir fikirler? Bir de İstanbul Anadolu tarafı, Sakarya ya da İzmit'te bizim motora uygun lastik bulabileceğim bir yer var mı?
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

hyce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olmamış motor çok kirli.
    Kirli motora temiz çanta olmamış hakkaten. En kısa zamanda çantaları da kirletiyorum
    Slayerrr bunu beğendi.

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    IRC diye bi lastik markası var bir de, o nasıl? Ön lastiği uydururuz da arka lastiğin 150/80 15 bulabilir miyiz ki? Nerde ucuz var onlara bakıyorum.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler