Tekrarlıyorum. Boşuna para verebilirsin.
DEdiğim şey ayarlama değil yeniden yazılım yüklenmesi. Ayarlama ayrı birşey. Yani bunu laptopunun işletim sistemimin çökmesi yada virüs bulaşması gibi düşün. Çöpe atıp yenisinimi alıyorsunuz, işletim sistemi yükleyip kullanmaya devammı ediyorsunuz. Hangisi daha ekonomik.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
teşekkürler yorunlarınız için.
Istanbulu Kayalar motoru diagnostic cihazı için aradım sadece beyne format atıp yeni sistem yüklüyolarmış. Su girdiği için bozulan beyinlerde değişme yapılmadan düzelmez yeni beyin alman lazım dedi. Başka yerleri de araştırıyorum beyni alcak gücüm yok bakalım nolucak..
Bu arada brandayı 3 4 aydır kullanmıodum bn açıktaydı motorum o yuzden su girmiş yagmurdan dolayı. Selenin altında, beynin oldugu yerde su birikmişmi diye bakmanızı öneririm arada bnm hiç aklıma gelmemişti.
Her tarafı elektronik olarak denetlenen motorun sıkıntısı işte. En çok tırstığım şey beynin sapıtması. Eski beyinsiz Keeway'imi 2 aydır çalıştırmıyorum ama gidip 10 dk ayak marşıyla denesem çalışacağına eminim :D
Beyin selenin altında, oraya yağmur suyu nasıl ulaşmış? Başka bir yerdeki kısa devreden olmasın?
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Halen normal şartlarda yağmurdan su giremeyeceğini iddia ediyorum. Ayrıca su girince beyin tamamen yanar. Hem de fiziksel olarak yani hafif duman bile çıkar. Belki anlık bir kısa devre kafasını karıştırmış olabilir. Eğer çok para istemeyeceklerse olmaz demelerine rağmen yaptır bence, en azından şansını denemiş olursun.
Hayırlı olsun hocam ikinize de.
Evet seninle benzer bir durumu bende yaşadım burada bir fırtına çıktımı tam çıkar. Her yeri ıslaktı bende beyin ve konnektörleri önce kurutup, oksitlenmeleri temizleyip sonrasında poşete sokup ağzını bantladım; artık içim rahat herkese poşet tavsiye ederim.
Dip not: Beyinin içersine su girmesi imkansız devre tamamen reçine içersine hapsedilmiş ama konnektörler ıslanıp kısa devre yapabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:27 ----------
belki sorunun cevabını bulmuşsundur
Noter satışı, nüfus müdürlüğündeki adres kayıtları esas alınır (eskiden adresi sözlü belirte biliyordun ama sistem artık online ve sabit).
İzmit kaza oranı İstanbul kadar yüksek yani sigortaları yüksek çıkar
Plaka çıkartma işlemi noter belgeni aldıktan sonra önce bir takipçiye gideceksin orada bir belgeyi doldurtman/yazdırman lazım (el yazısı kabul edilmiyor oraganize işler bunlar takipçiler aç kalır yoksa yazık ama dimi) Sonra dosyanı alıp trafikte sıra alıyorsun ve işlemler başlıyor. Plaka evrağını alıp şoförler cemiyetinden plaka bastırdın mı işlem biter. Süre: 1 günde belki 2 günde biter.
belki sorunun cevabını bulmuşsundur
Noter satışı, nüfus müdürlüğündeki adres kayıtları esas alınır (eskiden adresi sözlü belirte biliyordun ama sistem artık online ve sabit).
İzmit kaza oranı İstanbul kadar yüksek yani sigortaları yüksek çıkar
Plaka çıkartma işlemi noter belgeni aldıktan sonra önce bir takipçiye gideceksin orada bir belgeyi doldurtman/yazdırman lazım (el yazısı kabul edilmiyor oraganize işler bunlar takipçiler aç kalır yoksa yazık ama dimi) Sonra dosyanı alıp trafikte sıra alıyorsun ve işlemler başlıyor. Plaka evrağını alıp şoförler cemiyetinden plaka bastırdın mı işlem biter. Süre: 1 günde belki 2 günde biter.
teşekkür ederim bilgiler için. bugün hallolacak inşallah devir işlemleri pazartesi de plaka için uğraşmaya başlayacağım ama muhtemelen takipçi tutmam kendim hallederim.
motosiklete bin oğlum çünkü motosiklet hayattır!
Bu dandik Kanuniyi değiştirme vaktinin geldiğini gösteriyor
Web sitesine bakılırsa admlar ST7 yi Türkiye' ye getirecekler ama o fiyata o motoru kime satarlar bilemem. Tamam Hyosung iyi bir marka ST7 markanın çıkarmış olduğu diğer modellerin kalitesi baz alındığında illa ki iyi bir motosiklettir şekli düzgün yakışıklı motosiklet ama bir Yamaha Midnightstar değil ve ondan daha pahalı. Bu Kuralkanın satış politikasını hiç anlamış değilim aslına bakarsanız bir satış politikası olduğundan da şüpheliyim.
http://www.stkanuni.com.tr/Model.aspx?model=st7
http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/cruiser/xvs950a-midnight-star.aspx?view=explore
no one lives forever...
Sana kesinlikle katılıyorum Murat. 20 Bin TL dolaylarında bir fiyatla benim içinde ilerleyen zamanlarda tercih edilebilecek bir model olabilir ama bu fiyatın da altında 950cc Midnightstar dururken bunun bilincinde olan kimseye satabileceklerini zannetmiyorum. Kaldı ki Amerikada V Star 950 olarak satılan Midnightstar ın fiyatı 8590 Usd, St7 nin fiyatı 7299 Usd. Basit bir matematik hesabıyla ST7 nin amerika da V Star 950 den %15 daha ucuz olduğunu görüyoruz. Bu hesaba göre ST7 nin satış fiyatın Türkiye de hadi hadi 21 Bin TL dolaylarında olması gerekiyor. Tabi modelin ülkeye yeni girdiğini kullanıcısının olmadığını tutunmak için giriş fiyatının daha makul seviyelerde olması gerektiğini hiç hesaba katmıyorum bile. Kuralkandaki satış pazarlama ekibinin böyle enteresan fiyatlar verip tüketiciyi dumurdan dumura savurarak kendine bir çeşit eğlence çıkardığını düşünmeye başladım.
http://www.starmotorcycles.com/star/...18/0/home.aspx
http://www.hyosungmotorsusa.com/new_...=ST7&year=2013
no one lives forever...
Hyosung bastılar ya motorların üzerine olsun o kadar "zamcık" tabii.
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
Allahtan yılbaşından önce aldım 2012 model 0 km 8.200 tl iyimidir bu fiyat ?
Önemli olan güçlü olmak değil,adapte olmaktır.
arkadaşlar bugün gittim arka balata değiştirmeye sabah çalışırken 2 saniye bastım anca çalıştı soğuktan olabilir diye sallamadım çıktım yola tamirciye vardım kapattım motoru konuştum böyle böyle diye sonra motoru içeri almak için çalıştırmaya çalıştığımda çalışmadı akü bitmiş neyse aldık içeri motoru baktı konjektör arızalanmış dedi hemen yanda yeni göstergeli bir gv 250 var ondada aynı sorun varmış akü devirdaim yapmıyor yani anlıycağınız motoru orda bıraktım geldim
kanuni sitesine baktık 170 lira hyosung sourceye baktık 50 lira.. kargo falan 100 lira olur diye düşündüm kanuniden söyleyelim dedim sipariş verdik sonradan biraz hata yaptığımı düşünsemde artık iş işten geçti
neyse olaylar bunlar bu konjektör arızası değiştiktan sonrada benim canımı sıkıcakmı arkadaşlar varmı böyle bir kronik sorun yoksa ömrünümü tamamlamış bu 7 yaşında sonuçta
Şu an bu konu içerisinde 62 kullanıcı var. (0 üye ve 62 misafir)