Merhaba,
Yeni bir GV250 kullanıcısıyım.Baktım 850 sayfalık bir yazışma trafiği olmuş, önce buradaki özellikle diğer GV250 kullananlara kendimi bir tanıtayım dedim.
Herkese selamlar saygılar, kazasız belasız sürüşler.
Merhaba,
Yeni bir GV250 kullanıcısıyım.Baktım 850 sayfalık bir yazışma trafiği olmuş, önce buradaki özellikle diğer GV250 kullananlara kendimi bir tanıtayım dedim.
Herkese selamlar saygılar, kazasız belasız sürüşler.
Sonunda hardcase çantalardan hoşlanan biri daha çıktı ne güzel. Levent ben sana koruma demiri fotolarını göndereyim sende bana çanta bağlantı demiri yaptırıver.
Hımmm. Demiri devre borusundan bükümlü olarak yaptırabilirim ama o üst tarafta gözüken parça özel bir şey zannediyorum. Çantanın içinde gelen bir bağlantı soketi olma ihtimali de çok düşük. Bu tür çanta kullanan biri olsaydı bakar bir fikir edinirdik. Rıdvan araştırmayı biraz derinleştirsen nasıl olur
İlker geçmiş olsun. umarım baban tez zamanda sağlığına kavuşur. Sen motoru kullanmıyormuşsun bari çantaları ver de bakalım gv 250 üzerinde nasıl duracaklar.
no one lives forever...
Üst tarafta görünen parça sadece çantanın anahtarını kullanarak çantayı sökmene yarıyor. Eğer ben öyle sökmesem de olur dersen vidalamak için delikleri var, ama hem anahtarla sökülsün heme de bunu yapamam dersen 45x2= 90€ cerip şu aparattan 2 tane satın alıyorsun ve herhangi bir demirle motora sabitliyorsun. http://www.ozenmotor.com.tr/KAPPA-K-...KEY_604.html#0
herkese iyi geceler,
hüseyin,tolga,mustafa ve murat iyi dilekleriniz için sağolun dostlarım..babam şimdilik iyi iyileşiyor sanırım..ama o boyunluğu 2-3 ay nasıl çıkarmayacak o konuda şüphelerim var..hayırlısı bakalım..
murat valla vereyim yan çantaları giwi keyless var çok kullanışlı ancak yeniden komple boyatacağım sanırım,rütuşlar sırıtacak gibi..
aramıza yeni katılan ertekin arkadaşım,hoşgeldin..kendinden ve biraz da motorundan bahsedersen daha iyi olacak gibi..
bu gece de ayaz için nöbetteyim..oğlum ilk soğuk algınlığını yaşıyor ve çok tedirginim..izne mi geldim hastalıklarla uğraşmaya mı belli değil..dedeli torunlu beni bitirdiler resmen hayırlısı bakalım..herkese sağlıklı ve huzurlu geceler..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Yine gecmis olsun ilker ustam,geldimi ustuste geliyor ekstra dikkat et kendine..
@murat bana olculendirilmis resim gönderirsen bir de malzeme kalitesini söylersen yaptırırım hiç sorun degil,lakin kendi acımdan söylüyorum;asla takmam motoruma yada takarsam orta sehpa,cantlara fosfor çekip tüm nikelajlari da siyaha boyayıp binerim
Sadece seyahatte kullanılan tekstil çantalarım var,normalde Canta da kullanmıyorum sadelikten yana,ama bu aralar aluminyumdan yapabilirmiyim diye araştırıyorum onlar hem sağlam hem de daha guzel görünüyor bana,motoru degistirince de kullanabilirim..
@ertakan hosgeldin sana yakın en az 3kisi var,bir de çeteleri var katıl sen de
Gitmek istedikten sonra her yer yakındır.
İlker hakikaten seni tebrik etmek lazım. Çocuk yaşına girdi, daha ilk defa soğuk algınlığı geçiriyor. Hakikaten çok iyi bakmışsınız, daha da bir şey olmaz evelallah
@Ertakan, hoşgeldin.
Bizim de bebiş yolda. 4 ay oldu Şimdiden düşünmeye başladık bile, basıl büyütücez, yemesi içmesi düzgün olacak mı, üşütmemek için merkezi ısıtmalı lojmana mı taşınsak falan falan
Bu arada kardeşim (pilot) Perşembe Siirt'ten görevden döndü, bugün sabah tv yi açıca haberlerde Siirt'te helikopterin dağa çartması sonucu 17 şehidimizin olduğunu gördüm ve resmen içime kan damladı. Bütün şehitlerimize buradan rahmet, ailelerine de çok sabır diliyorum... Ateş düştüğü yeri yakar, kolay değil. Kim bilir hangi ocaklarda feryatlar kopuyor şimdi...
Ertekin hoşgeldin arkadaşım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------
Türkiye Cumhuriyetinin banisi ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz...
Teşekkürkler, hoşbulduk.
Öncelikle geçmiş olsun İlker abi.
Adım Ertekin Başsoy. 26 yaşındayım. Türk hava yollarında teknisyenim. Bir yurtdışı ziyaretimde motorsiklet kullanmak zorunda kaldım. O zaman "bu yaşıma ben boşuna gelmişim" dedim ve döndüğüm gibi kendime bir chopper-cruiser tarzında motor aramaya başladım. Hyosung GV250 hem görüntü hem yükseklik olarak hem de enjeksiyonlu olduğu için hoşuma gitti, aldım bende, 3 yıl ödeyeceğim Karım motorsikleti benden daha yakışıklı buluyor. Ve evet,8 aylık evliyim
Motorumla ziyadesiyle mutluyum. Her gün havalimanı-avcılar git gel yapıyorum. Kışın tedirginim.. pek güvenmiyorum lastiklerime. Şimdiye kadar iki tane orta yol yaptım diyeyim. uzun denmez heralde çünkü biri adapazarı diğeri bursa git-gel oldu. Bursa dönüşüm hem gece hem de sağnak yağışta oldu. iyi tecrübe kazandım 5500 km civarında makina, bakımlarını avcılar da moto park ta yaptırıyorum. henüz hiçbir aksesuar taktırmadım. ekonomik genişliğe çıkmayı bekliyorum.
Abartmadan, sizi sıkmadan kendimi tanıtabilmişimdir umarım. Herkese saygılar.
@Levent E. tanışmayı isterim çeteyle : )
@zengibar Allah analı babalı, sağlıklı sıhhatli, bahtı ve zihni hep açık büyütsün.
10 Kasım da 17 şehit haberi, başımız sağ olsun....
teşekkürler levent..
hüseyin valla çok bişi yapmadık ama anne sütü cidden mucizevi bişi..bizimkisi çok şükür sağlam emiyo..
emdiği sürece problem yaşamıyoruz..umarım dediğin gibi bundan sonra da sağlığı hep iyi olur..bu arada amcaları ayaz 11 aylık oldu..doğumu daha dün gibi geliyor insana nerdeyse yaşına girecek..allah evlat isteyen herkese nasip etsin..
onur sağ salim doğsun hayırlısı ile sonrasında fikir alışverişinde bulunuruz..eşim ebe,her türlü teknik destek veririz
şuan şu ortamda nefes almamızı sağlayan yüce Atamızı saygı ve rahmetle anıyoruz,şehitlerimize de allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun inşallah..başımız sağolsun..
ertekin tekrar aramıza hoşgeldin kardeşim..umarım kazasız belasız nice keyifli ve güvenli yolculuklar yaparsın..8 aylık bir gecikmeyle allah bir yastıkta kocatsın diyorum..
herkese kazasız belasız sağlıklı ve keyifli bir gün diliyorum..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Yolda Ugur a rastladım apacilik yapıyordu hehehe
Az önce hanım görmüş, GV250 kuıllanan biri, beyaz kask ön taraf sadece şeffaf vizör -alından çeneye kadar olanlardan- arka stoplar da kırmızı ledmiş Avcılar, denizköşkler tarafına yolunuz düşerse beklerim bir çayımı içmeye
İyi akşamlar.Herkesin çoluğuna çocuğuna,anasına babasına,sevdiği sevmediği herkesine allah sağlık versin..
Bu hafta hava durumu iyi olacak gibi batı bölgelerinde..Gezmeye devam..Bi de kışlık pantolon işini çözsem süper olacak sanırım..
[I]Viraj Güzeldir..[/I]
Arkadaşlar Ankara'da havalar hissedilir derece soğudu ve kombiler yanmaya başladı. Bugün son kez titreyerek turladım. Sonrasında Kanat ile vedalaşıp kendisini depoya çıkardım ve kış uykusuna yatırdım. Ancak çok zor oldu, çok dar duvar kenarlarından geçmek zorunda kaldım ve sol arka sinyali sürttüm. Sanki ellerim çizilmiş gibi canım acıdı. (Arabada bu tür şeyleri yaşadığımda hiç umurumda olmuyor nedense) Kışın yatan motorlar için yapılması gerekenleri araştırıp önümüzdeki hafta sonu uygulayacağım. Bildiklerim sadece depoyu dolu bırakmak ve aküyü sökmek.
Bu arada selenin altındaki boşta olan bir fiş dikkatimi çekti. Bu fiş ne için kullanılıyor arkadaşlar? Servis için olabilir diye düşündüm ama emin olmak istedim.
Uploaded with ImageShack.us
Olan çizik garaja sokarken olsun be onur..Allah başka dert vermesin..Erkencisin sankii..Ben kışın da sürmeye devam ediyorum..Bi kışlık pantolon ihtiyacım var ama...Yarın sabah tekara Karabük e doğru gaz açıcam..Öğlen mesai beni bekkler..
[I]Viraj Güzeldir..[/I]
Onur dediğin gibi servis için o fiş.bu arada kac modeldi senin makine?he bir de nikelajlari yaglamani tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
Ben de sezonu kapatamıyorum birturlu,Cumartesi Çanakkale'ye gidip bugun geri geldim artcimla,cok fena üşüdük gece.ekipmana önem vermek lazım
Hocam ben depoyu doldurup garajın önüne geldiğimde benzin musluğunu da kapatıyorum ve motor kendiliğinden stop edene kadar da motoru rolantide çalıştırıyorum. Bir de orta sehpaya alıp lastiklerin altına karton koyuyorum, böylece kış sonunda lastik havaları neredeyse hiç eksilmiyor. Akü başlarını da söktükten sonra elektrik bandı ile sarıyorum. Vidaları ve somunları sağlam bir yere koyup kaybetmemeye çalışıyorum. Brandasını da güzelce örtünce baharda yıkamaya bile gerek kalmıyor. Fakat, bahar gelip motoru ilk çalıştıracağınız zaman benzin musluğunu açıp yaklaşık yarım saat bekleyin ki karbüratöre benzin süzülsün. Enjeksiyonlu modellerde buna gerek yok tabi.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
Tolga acemilik var, yağmurlar başladı, ıslak zeminde tecrübeli değilim. Düşüp de işin keyfini kaçırmak istemedim. Şimdi heyecanla havaların ısınmasını bekliciz
Çizik konusunda çok haklısın, başka türlü de oluşabilirdi.
Levent benim makina 2011 model. Yağlama konusunu da okumuştum biryelerde ancak tam olarak nasıl yapıldığını ve nasıl bir yağ kullanıldığını bilmiyorum:( Ekipman çok önemli tabiki, bir de ıslak zeminde, soğuk lastikli binme konusunda da tecrübeli olmak gerek. Bende hiçbiri yok Cesaret edemedim bu sebepten. Kaldırmak daha mantıklı geldi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------
Hakan abi, benim makina enjeksiyonlu, dolayısı ile benzin musluğu yok. Sanırım kendisi otomatik kesiyor benzin akışını. Orta sehpam yok:( Ancak almayı düşünüyorum. Zincir yağlamada da faydalı olacağını söylemişti arkadaşlar.
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aklıma takılanı yazdığım zaman herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Sayenizde motorumu her geçen gün daha çok seviyorum. Bu kadar güzel insanlarla böyle bir ortamda karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi. Askerdeyken de formu okumak için hafta sonu çarşılarını iple çekerdim
LED'li stop? Hiç öyle bir Gv görmedim, karıştırmış olmasın? Her gün Denizköşkler'den geçiyorum eve gitmek için. Hatta şu aralar o kadar olmasa da sık sık servise kahve içmeye gidiyorum.
Soket Levent'in dediği gibi servis için. Kış için de yine Levent'in dediği gibi yağlasan fena olmaz. Özellikle nikelajlı kısımları, yağmur altında kalsa bile paslanmazlar ama kararmalar oluşur, Metylan'la temizlemeye uğraşırsın. Onun için bir WD40 al (yapı market-nalburlarda bulabilirsin) motorun boyalı kısımları, fren disk-balataları ve zincir hariç her yerine sık. Boyalı kısımlara gelmesi sorun olmaz ama gereksiz olur. Ama sakın disk-balata ve zincire gelmesin. Zincirini zincir yağıyla iyice yağla, zincir paslanırsa bir daha düzelmez. Aküyü sök eve çıkart, hatta akün eski değilse 30 TL'ye bir akü şarj cihazı alıp arada (ayda bir falan) şarja bağla. Aküyü sökerken dikkati ol, kısadevre falan yaptırma. Mümkünse 15-30 günde bir lastiklerin yere basan kısımlarını değiştir, yani hep aynı kısım yere basmasın.
Biz de az önce Şile'den geldik, ormanların içinde hava biraz soğuktu, sis bulutlarının falan içinden geçtik ama Erkan'ın elleri hariç üşüyen olmadı. Yani doğru ekipman önemli.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)