Arkadaşlar selamlar.
Epeydir forumu sadece okumakla yetiniyordum, ancak artık katılımcı olmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.
Aşağıda en iyi dostumun da bi fotoğrafını ekliyorum;
http://www.harunakgun.com/sonto.png
Motorun üçüncü sahibi benim, şu an 46000'de 6-7 ay kadar oldu alalı ama 5-6 bin km kadar yaptım. Ancak benden önceki sahibinden miras kalan bi takım çizikler var. Hiç biri ciddi seviyede olmasa da sanki o çizikler kendi vucudumdaymış gibi rahatsız oluyorum. Ön ve arka çamurluklarda da ufak problemler var. Boyatmayı düşünüyorum (renk değişimi olacak) 800 ila 1000 TL arası fiyat veriyorlar, ve plastik parçalardaki problemleri de çözeceklerini söylüyorlar. Sizce bu ücret iyi mi?
Aynı zamanda 1 hafta kadar önce motor bir anda çalışmamaya başladı. Cahilliğimden aldım teknik servise değil de yol üstündeki bi tamirciye götürdüm. Serviste akü dolumu boşmu diye kontrol ederlerken motordan yanık kokusu gelmeye başladı. kablolardan birinde problem olduğunu söyleyip değiştirdiler. Motor tekrar çalışmaya başladığı için ben yanık kokusunu falan unutup, ödemeyi yapıp çıktım mekandan. Sonradan fark ettim ki akü artık şarj etmiyor.
Sonradan motoru acıbademdeki bay moto'ya götürdüm. Anladık ki statör uçmuş, ancak koskoca memlekette bir tane orjinal statör bulamadık, sonradan Motomarketim'de parçayı tamir edebildiklerini, bobini sardırabildiklerini öğrendim. 180 TL gibi bir ücret söz konusu. Daha önce sizin başınıza böyle bir sorun geldi mi? Geldiyse nasıl çözdünüz?
(: çok uzattım belki ama, birikmiş son bir konu daha var danışmak istediğim.
Orjinal gidonu Ape gidonla değiştirmek istiyorum, highway hawk'ın gidonları çok hoşuma gidiyor. Ape gidonlar rahat mı? uzun yolda yorucu olur mu?
Daha bir kaç sorum daha var ama, sonraya saklayayım (: