Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
07 Ekim 2012, 03:14
Arkadaş bu mayıs haziran ne zaman gelecek yaa tüm fotoğraflara forumdaki yazılara bakıyorum artık iyice daral geldi şafak sayar hale geldim gv250 ile kafayı bozdum tamam alacaz ama artık rüyamda bile gv250 sürer oldum :(( Bir an evvel gelsin su mayısta bütçemizi düzenleyip alalım motorumuzu :((((
Reklamlar
-
07 Ekim 2012, 09:54
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
-
07 Ekim 2012, 15:15
-
07 Ekim 2012, 19:34
o zaman önce ekipmanlarını hallet sonra motor bakarız sana birlikte..
-
07 Ekim 2012, 20:07
Herkese merhaba;
Formu incelerken "Onlar Hep Bizimle Birlikteler" başlığı altında yazılanları okudum.
Bu işe gönül vermiş insanların aynı uğurda yitip giden ayrı ayrı hayatları bir bir canlandı gözlerimde. Hele geride kalanlar...
Ve kendime şu soruyu sormadan edemedim:
Evli ve çoluk çocuk babası bir insanın kendi zevkleri uğruna geride bırakabileceklerini düşünmemesi büyük bir bencillik değil midir?
Arkadaşlar bu konuda sizler nasıl düşünüyorsunuz? Bu yargıyı yıkmak için kendinizle nasıl bir savaş veriyorsunuz?
Saygılarımla.
-
08 Ekim 2012, 00:19
Zengibar adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba;
Formu incelerken "Onlar Hep Bizimle Birlikteler" başlığı altında yazılanları okudum.
Bu işe gönül vermiş insanların aynı uğurda yitip giden ayrı ayrı hayatları bir bir canlandı gözlerimde. Hele geride kalanlar...
Ve kendime şu soruyu sormadan edemedim:
Evli ve çoluk çocuk babası bir insanın kendi zevkleri uğruna geride bırakabileceklerini düşünmemesi büyük bir bencillik değil midir?
Arkadaşlar bu konuda sizler nasıl düşünüyorsunuz? Bu yargıyı yıkmak için kendinizle nasıl bir savaş veriyorsunuz?
Saygılarımla.
Eğer bilinçli bir şekilde kullanıyorsan motosiklet kullanmak gayet güvenli bir şey. Motosiklet kullanmayı potansiyel ölüm tehlikesi olarak göreceksek, akşam yemeğinde ekmek dilimlemek için kullandığın bıçak motosikletten çok daha fazla tehlikeli. Bahsettiğin bölümde 18 tane konu var. 8 yıldır faaliyette olan ve yaklaşık 100.000 tane üyesi olan forumda bildiğimiz 18 kişi motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetmiş. Bir o kadar da aynı şekilde hayatını kaybeden ama forumdan tanıdığı birisi olmayan olduğunu varsayarsak 36 kişi. Yani 8 yılda 100.000 kişilik bir topluluğun içinde 36 kişi hayatını kaybetmiş. Son 8 yıl içinde herhangi bir sebepten hayatını kaybetmiş olan 100.000 kişinin ölüm sebebine baksak sigara içmek yüzünden ölenlerin, ya da kayda değer ölüm tehlikesi olmadığını düşündüğümüz herhangi bir iş/eylem yüzünden ölenlerin sayısı eminim ki 36'dan fazladır. Haber değeri olarak motosiklet kazası da uçak kazası gibi bir şey. Çok fazla sayıda olmadığı için daha çok dikkat çekiyor. Türkiye'de her gün ortalama 13 kişi trafik kazası sebebiyle hayatını kaybediyor ama artık bu durumu kanıksadığımız için haber değeri bile taşımıyor. Ayrıca istatistiklere göre bir otomobilin ölümlü/yaralanmalı kazaya karışma ihtimali bir motosiklete oranla 1.4 kat daha fazla. Bunu okuyunca motosiklet sayısı az olduğu için kaza sayısı da az gibi düşünmeyin, trafikteki araç sayısına oranla çıkardığım bir hesaptır.
Kısacası, motosiklet kullanmak aslında göründüğü kadar tehlikeli değildir, yeter ki bilinçli bir şekilde kullanılsın. Bilinçli bir şekilde kullanmazsanız zaten otomobil kullanırken de günlük 13 kişi olan kontenjana dahil olabilirsiniz. Bunları okuduktan sonra kendini ikna etme aşamasında muhtemelen bir adım ileri gideceksin, ama motosikletten ilk düştüğünde 4-5 adım geri geleceksin. Unutma düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır. Ama tehlikeli bir biçimde ilerlemiyorsan ve korumaların varsa düştükten sonra yapacağın şey motosikletini kaldırıp devam etmek olacaktır.
Ben nasıl oldu üşenmeyip bu kadar yazmışım, hayret.
-
08 Ekim 2012, 01:06
rıdvan harbiden sen kendini aşmaya başladın
dostum ben olaya mantıksal açıdan yaklaştığım zaman rıdvan gibi düşünüyorum..
ancak inançsal olarak yaklaştığım zaman hep aklıma kader gelir..sonuçta bizim ne şekilde öleceğimiz yaradanın katında belli öyle değil mi?eğer motorsiklet kazasında öleceğimiz yazılı ise ömründe hiç motor kullanmasan bile bu son seni bir şekilde bulacak..eğer motorsiklet kazasında ölmeyeceğin yazılı ise o zaman da istersen motorla taklalar at yine yaşayacaksındır öyle ya da böyle..ben olaya hep bu şekilde bakıyorum,belki saçma gelebilir ancak kadere inanırım ve bu şekilde inanıyorum..
-
08 Ekim 2012, 01:10
İlk baslarda olusan korkuyu hiçbir zaman kulak arkası atmassan,dikkatin ve tedbirin hep canlı kalır,zaten bunlara sahipsen kolay kolay birsey olmaz.gerekli korumaya da sahipsen Ridvan in dediği gibi kalkar yine yola koyulursun..Riske girmekten cekinmeyenler,yaparım ederim,gecerim diyenler zaten her araçla,hatta yaya haliyle bile başını belaya kolayca sokuyor.
Gitmek istedikten sonra her yer yakındır.
-
08 Ekim 2012, 10:37
Evet onur,sevgili arkadaşlarımızın dediği gibi bende bi kaç bişey söyleyeyim.yaşamın içerisinde her daim risk altında değilmiyiz,yolda yürürken kafasına saksı düşüp ölenmi dersin,yine kaldırımda yürürken bir aracın gelip insanları ezmesimi dersin.hattaki yol vermedi diye birbirini silah çekip öldürenmi dersin.yani risk motorda da var otomobilde de var uçakta da var hatta trende de var.ölüm riski yüksek diye kimse bu ulaşım araçlarına binmeyeceğim demiyor.yani ilker hocamın da vurguladığı gibi azrail ziyarete gelecekse her türlü gelir.sebebin motor olacaksa sen kullanmasan bile motor gelip sana çarpabilir.Güvenlik önlemlerini alacağız,trafik kurallarına uyacağız,bilinçli bi sürücü olacağız,gerisi kader zaten.onur hayatın tadını çıkarmak lazım.ölüm her türlü gelir sen hayatın tadını çıkarmaya bak.
Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum.saygılarımla.
-
08 Ekim 2012, 11:03
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konuyu o kadar güzel açıklamışsınız ki...
İçime su serptiniz ve beni vicdan azabından kurtardınız
Kadere inanan insanlarız ve bahsettiğiniz gibi bizlere sadece kurallara uymak kalıyor...
Zaman ayırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...
-
08 Ekim 2012, 11:14
2 ay önce ankara da adam kaldırımda yürürken, kaldırımın çökmesi sonucu metro inşaatına düşüp ölmedi mi?
-
09 Ekim 2012, 20:07
Olum nedir birgun herkes tadacak nasil olsa
biz esegimizi saglam kaziga bagladik kacmasi zor
(bilincli tedbirli korumali suruculer kastedilmistir tabiri caizse) ama illaki cikacaksa bu can bu bedenden
kader demekten baska ne gelir elden...
Birakalim dunya donsun
birakalim tekerlerimiz donsun
yasamin tadini cikaraduralim
varsin kader bizi bulsun
tuh demek zorunda birakmasin
ya sacmaladim farkindayim ama gv 250 basligini ilk sayfada goremeyince bisiler karalayayim da one gecsin dedim
kusura bakmayin kalabalik ettimse
-
09 Ekim 2012, 20:43
Olduğu kadar olmadığı kader demiş şems tebriz-i ) Hep düne eyvah demekten yarına ne olacak diyerek hayal kurmaktan bugünleri anı kaçırmadık mı a dostlar. Tekerinizi asfalta ruhunuzu rüzgara doğru verin ve anın keyfini yaşayın. Carpe diem
-
10 Ekim 2012, 07:00
-
10 Ekim 2012, 11:30
Benden sonra gelen birisi oldu. Çömezliğim artık bitti
Hoş geldin dostum,
Formda çok yararlı bilgiler mevcut. İnşallah hayallerindeki gibi günü gelince kavuşursun makinana.
Ben de halen beklemedeyim...
-
10 Ekim 2012, 11:53
hoşbulduk bekliye bekliye çatlıcaz artık.yolda falan bi dragstar olsun keewayy olsun görüce içim gidiyor.ama bu sistem elimizi kolumuzu baglıyo resmen.okul bitecekte askerlik bitecekte ölme eşşegim yaz gele.forum felaket zaten şindiye kadar okumadıgıma pişmanım.31.sayfaya kadar dikkatle devam ediyorum.yani su son günlerde forumu okumudugum dikkatimi derslere versem üstten ders alır okulu bitirebilirdim aslında. :D
-
10 Ekim 2012, 11:59
-
10 Ekim 2012, 12:54
Ben şimdi koruma, kask, v.s. derdine düştüm.
Araştırıyorum, umarım doğru bir karar veririm. Aslında burası yeri değil ve konu hakkında çok fazla yazılmış ancak önerileriniz varsa duymak isterim.
-
10 Ekim 2012, 14:55
Vay arkadas okul yıllarım geldi aklıma,2006 dan beri üyeliğim var aslında "apiru" nickiyle ve ozamanlar bende bu forumda az sabahlamadim,tüm çinlileri hatim ederken gv 250 nekadar da ulaşılmaz gelirdi..babamin aşırı hassasiyetinden dolayı bırakın motoru,ehliyetine bile izin çıkmamıştı.ama bu hastalık tedavi edilebilen bir şey degil ona inandım;gunün birinde tam geçim derdi hayat gailesi durumlarına girip evlenme hazirlikliklari yapmaya baslamisken pat diye gv 250 geldi Hem de 10dk icinde karar verildi ve görmeden dokunmadan alındı..he bu arada cok da isabetli bir durum oldu,zaten evlendiğimizde bir makine almayı planlıyorduk,üstelik gv250 beklediğimin üzerinde kalite ve estetiğe sahipmiş
Gitmek istedikten sonra her yer yakındır.
-
11 Ekim 2012, 09:27
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 51 kullanıcı var. (0 üye ve 51 misafir)
Bu Konudaki Etiketler