xmax 250 aldım biraz bende scutırın dadını cıkarayım şimdilik keyifli güzel gidiyoruz sıkıntı yok . xmax aldıysam buraya bakmıyorum sanmayın bende ilker gibi takipteyim gönüller bir olsun xmax gv dl650 farketmez 30 agustos zafer bayramında görüşürüz
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(HZ.MEVLANA)
Seyyah06 merhaba
Ben de yeni aldım stkanuni yazıyor yanında :-) Hiç kafama takılmıyor açıkçası. Motorun üreticisi kanuni değil sadece distribütörlük yapıyor. Yeni değişiklikler var eski modellere göre o kadar. Ayrıca bu motor brezilyada Kasinski bazı yerlerde alphasports olarak satılıyor.
Bugün eşimle beraber deniz seviyesinden 1200 metrelik yükseklikteki bir yaylaya tarihi kalıntıları gezmeye gittik. çok rahat ve hiç zorlanmadan devir düşürmeden gezdik. Bu arada motorla ilgili tek sıkıntımız artçı koltuğu. Onu da modiye edip rahatlayacağız sanırım. Bence motor fiyat/performans açısından rakip tanımıyor. Daha önce daha yüksek cc'li motor da kullandım. Şu anda hiçbir eksiklik hissetmiyorum şahsen. Diediğin motora en kısa zamanada kavuşman dileğiyle.
hasan abi motorun hayırlı olsun,resimleri ekle de tanışalım senin motorla
bu arada seyyah06 (abdullah) aramıza hoşgeldin dostum,umarım tez zamanda sende motoruna kavuşursun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------
mustafa hocam artçı selesi biraz küçük ve orjinal sissybar ile pek konforlu olmuyor..öncelikle sissybarı artçının sırtına gelecek kadar yükseltmekte fayda var.daha sonra da bir döşemecide artçı selesini ve eliniz değmişken kendi selenizi de modifiye ederseniz hoş olur.zira her zaman iddia etmişimdir.gv250 lerin selesi dışbükey olduğu için uzun yolda biraz rahatsızlık yaratıyor..halbuki içbükey kalçayı saran bir yapıda olsa seleler daha konforlu olacaktır.tavsiye ederim..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
mustafa hocam artçı selesi biraz küçük ve orjinal sissybar ile pek konforlu olmuyor..öncelikle sissybarı artçının sırtına gelecek kadar yükseltmekte fayda var.daha sonra da bir döşemecide artçı selesini ve eliniz değmişken kendi selenizi de modifiye ederseniz hoş olur.zira her zaman iddia etmişimdir.gv250 lerin selesi dışbükey olduğu için uzun yolda biraz rahatsızlık yaratıyor..halbuki içbükey kalçayı saran bir yapıda olsa seleler daha konforlu olacaktır.tavsiye ederim..[/QUOTE]
Ben de senin gibi düşünüyorum. Benim için aşırı bir rahatsızlık yok ama bizim evd3 hanım ne derse olur :-)))
Hatta sürücü selesinin aynından arkaya da takma planım var bakalım olursa. Sissy bar olayını yarın halledicez servisteki arkadaşımla. umutluyum bakalım. motoru ikimize göre ayarlıcam. bir de artçı basaklarını değiştirmeyi planlıyorum uygun birşey bulabilirsem artık.
http://www.hyosungsource.com/index.p...roducts_id=333
hem sürücü hem de artçı için bunlardan alın..benim motorda vardı,çok faydalı ve kullanışlı..
hemen inceledim :-) Çok hoş ve rahat gözüküyorlar. Sepetime ekledim.
bu siteden iyi araştırırsanız uygun aksesuar ve yedek parça temini yapabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------
keşke olgaç abi burada olsa da resimlerini koysa motorun..yada dur bakayım bulabilir miyim geçmiş sayfalardan..benim eski,olgaç abinin yeni motorunu gösterebilirsem motor üzerinde daha rahat görebilirsiniz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------
işte buldum,
bu motorun orjinal sissybarının sökülmesi ve bağlantı yerlerinin hemen üzerinden kesilerek yaklaşık 10-12 cm parça eklenerek yükseltildi.böylelikle kalkışlarda artçı geriye hareket edince sissybar belini rahatsız etmeyecek.sırtına denk gelecek.
bu resimde ayrıca sürücü ve yolcu peglerini de görebilirsiniz..
işte bu şekilde bişi yaptırmıştım oldukça kullanışlı olmuştu.sadece tek sıkıntı buralarda krom kaplatamamıştım.krom kaplatmak şart..
Evet evet işte bu...
düşündüğüm her şeyi yapmışsın zamanında vallahi. Şimdi sıra bende. yarın sabah erkenden kalkılacak ustanın yanına gidilecek!!!
Çok teşekkür ederim resimler için zahmet ettin gece gece..
ne demek hocam bir de motorumun satmadan önceki son halini bulabilirsem onu koyayım sonra da yatayım,malum yarın mesai var..keşke öğretmen olsaydım diyorum ara sıra..ne de olsa baba mesleği
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:59 ----------
bu da motorun olgaç abi satın almadan önce çektiğim son resimlerden biriydi..kafamda gerçekleştiremediğim iki proje kalmıştı: birincisi sis farı projesi,ikincisi de şu bahsettiğim sele olayı..onları artık siz tamamlarsınız hocam
Valla öğretmenlik gibisi yok :-)))
Motoru çok güzel yapmışsın ellerine sağlık. Yarın sabah yan çantaları sipariş edeceğim ben de. sonra sissy bar ve ayak pegleri sonra da sele işi. Kolay gelsn diliyorum. iyi mesailer sana. görüşmek üzere.
yan çanta olarak resimdekileri tavsiye ederim,kilit mekanizması olduğu için avantaj sunuyor.ayrıca heybe yerine takmalı çıkarmalı bişi olsun derim...zaten başlığımızdaki çoğu arkadaşımızda bu çantadan var diye biliyorum..
herkese iyi geceler..kazasız belasız keyifli sürüşler.
Günaydın...
Dl650 hayırlı olsun İlker...
Resimleri var mı?
Hocam cantalari taktiktan sonra resimleri rica etsek sizce uygun mudur
takınca yüklerim dostum. sanırım hafta sonuna doğru gelir.
öncelikle hoşbulduk800 sayfa yı tek tek okumaya zamanım yok .ikinci el piyasası derken satışı kolay mı demek istemiştim.tşkler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------
teşekkür ederim mustafa bey hayırlı olsun motorunuz kazasız belasız sürüşler dilerim.aydınlattığınız için teşekkür ederim artçı koltuğu önemli onunda dediğiniz gibi çözümü var su an bütçeme göre uygun inşallah bende katılırım en yakın zamanda
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:19 ----------
saolasın ilker abi hoşbulduk uyuşturucuyu verdin bu hafta sonu yakında olcak gibi ama bebek te olcak kısmet 2013 bahar gibi gözüküyor
Tamam mustafa hocam saol siz motoru sifirdan yapiyorsunuz nasipse benimde oyle olacak ben yaparken de akil alacagim sizin gibi abilerim kardeslerim olacak hepsinden kopya cekip en guzelini ben yapacagim:-):-):-):-)
Zaten hepimizin motoru en güzeli. Ne bir eksik ne bir fazla... En kısa zamanda motoruna kavuşursun inşallah. Modifiye fikirleri paylaşırız birlikte.
Şu an bu konu içerisinde 81 kullanıcı var. (0 üye ve 81 misafir)