Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Ağustos 2012, 00:21
arkadaşlar herkese iyi akşamlar..birkaç gün önce feyizoğlundan motor çadırı ve gaz kontrol aparatı-cruise kontrol diyen de var- siparişi vermiştim dün elime geçti bugün de motoru çadırın içine yerleştirdim.ancak gaz kontrol aparatını nasıl takacağımı bir türlü bilemedim.elcik kalın ve aparat sert plastik malzemeden yapılmış ama esnek.o elciğe takılacak kısmı zorla açarak elciğe mi geçireceğim nasıl yapacağım anlayamadım..fikri olan ya da kullanan arkadaş varsa tavsiyelerine açığım..motor çadırının ve aparatın linkini vereyim.
motor çadırı:
http://www.feyizoglu.com/Moto-cadir-...y_47022.html#0
gaz kontrol aparatı:
http://www.feyizoglu.com/Gaz-Kontrol...i_45927.html#0
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Reklamlar
-
08 Ağustos 2012, 16:32
YÖRÜK adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese iyi akşamlar..birkaç gün önce feyizoğlundan motor çadırı ve gaz kontrol aparatı-cruise kontrol diyen de var- siparişi vermiştim dün elime geçti bugün de motoru çadırın içine yerleştirdim.ancak gaz kontrol aparatını nasıl takacağımı bir türlü bilemedim.elcik kalın ve aparat sert plastik malzemeden yapılmış ama esnek.o elciğe takılacak kısmı zorla açarak elciğe mi geçireceğim nasıl yapacağım anlayamadım..fikri olan ya da kullanan arkadaş varsa tavsiyelerine açığım..motor çadırının ve aparatın linkini vereyim.
motor çadırı:
gaz kontrol aparatı:
Bende de var o aparattan bayaa bi zor geçiyor yerine ben gaz açma yönünün tersine çevirerek biraz da zorlayarak taktım fakat baktım sök tak yaparsam elciğe zarar verecem söktüm bi daha takmadım taktımmı hiç çıkarmamak lazım o da biraz eline takılıyor şehir içinde.
-
08 Ağustos 2012, 19:21
Aparatı elciğe girinceye kadar yaslayarak açın, korkmayın kırılmıyor ama biraz ıslatın. linkte görüldüğü gibi takarsanız elciği kavramadan gaz veriliyor, hatta 110 km/h gibi yere paralel olacak şekilde ayarlıyorum, ben bu şekilde kullanıyorum. ters takarsanız fren manetine ya da yapacağınız başka bir aparata sabitleyip eller serbest kullanabilirsiniz.
uzun yolda 100-120 arası harikadır.
mıknatıslı çanta, motoru devirmediğiniz sürece yerinden oynamaz.
-
08 Ağustos 2012, 21:10
Selam millet.nerelerdesiniz yaw?salih ve mustafa hariç kimsecikler yok??haftasonu da değil ki kardeşim geziyorsunuz diyelim..
-
08 Ağustos 2012, 21:51
-
09 Ağustos 2012, 13:23
YÖRÜK adlı üyeden alıntı
motor çadırı:
gaz kontrol aparatı:
Bu motor çadırını bende merak ediyorum. Tek endişem sisy bar keeway yani arka biraz yüksek geliyor. Şu anda kullandığım çadırı tam kapatamıyorum. Güle güle kullan...
-
09 Ağustos 2012, 22:28
herkese iyi akşamlar..
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Ben buralardayım, her zaman.
Bu arada ne zamandır söyleyecem unutuyorum, kazıklamışlar seni far grenajı solmuş motor satmışlar.
dostum ne yapalım aldık artık. solmuş grenajıyla benim bir motorum var artık..her ne kadar binerken öküz gibi ağırlığı beni tedirgin etsede doyamıyorum
oleander48 adlı üyeden alıntı
Bu motor çadırını bende merak ediyorum. Tek endişem sisy bar keeway yani arka biraz yüksek geliyor. Şu anda kullandığım çadırı tam kapatamıyorum. Güle güle kullan...
dostum ben en büyük olan modeli sipariş verdim benim motor gibi bir motor daha alır nerdeyse çok bol geldi ama ben yinede geri yollayıp değiştirmedim.yalnız çok hoş bişi basit ve zekice.tavsiye ederim.motorun açık bir yeri kalmıyor..direkleri olmayan bir çadırın içinde kapalı olarak kalıyor.gv250 için küçük olan çok yeterli olacaktır.uygun bir zamanda fotolarını koyarım..
-
10 Ağustos 2012, 13:18
Merhabalar;
09.08.2012 itibari ile bende bir gv250 sahibi oldum... Hasan abinin motoru aldık ... ALLAH kazasız belasız sürmeyi nasip etsin cümlemize...
-
10 Ağustos 2012, 17:06
XL motosiklet çadırı fazlasıyla büyük ve yeterli çok rahat sığıyor motosiklet içine, bende de var. Kışın karda yağmurda çok işe yarar. 12 bine yaklaşıyorum zincir son zamanlarda fazla gevşemeye başladı, sıkacak yer kalmayacak gibi. Bu zincir ortalama yaklaşık kaç km gider ve yenisi için de illa ki hyosung'un mu almak gerek başka zincir uyar mı yoksa buna?
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
-
10 Ağustos 2012, 17:46
selamlar..
2005 model gv250 için hangi aküyü tavsiye edersiniz ? YTX9-BS 8 amper sanırım, onun yerine 10 amperlik YTX12-BS düşündüm ama ebatları daha büyük olduğu için sığıp sığmayacağından emin olamadım.. daha önce akü konusunda sıkıntı yaşadığım için (sis farları vs.. ile ilgili olabilir, çözemedim) en doğrusunu bulmaya çalışıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
-
10 Ağustos 2012, 17:49
lycantrophic adlı üyeden alıntı
XL motosiklet çadırı fazlasıyla büyük ve yeterli çok rahat sığıyor motosiklet içine, bende de var. Kışın karda yağmurda çok işe yarar. 12 bine yaklaşıyorum zincir son zamanlarda fazla gevşemeye başladı, sıkacak yer kalmayacak gibi. Bu zincir ortalama yaklaşık kaç km gider ve yenisi için de illa ki hyosung'un mu almak gerek başka zincir uyar mı yoksa buna?
Kullanıma göre değişir tabii ki ama orjinal zincir yaklaşık o kadar gidiyor zaten. İlla Hyosung'dan almak gerekmiyor hatta oradan almamak gerekiyor. Orjinal zincirlerimiz fiyata oranla dandik bile diyebilirim. Çünkü Kanuni'de 238 TL, Hyosungsource'da 206 TL, ama orjinal zincir 100-150 TL kalitesinde bir zincir. Tavsiye edeceğim zincir kesinlikle DID olur. Fiyat olarak ortalama bir zincirden pahalı (200+ TL) ama değer diye düşünüyorum. Bunun haricinde ortalama bir o-ringli zincir 150 TL civarı.
Betonarme adlı üyeden alıntı
selamlar..
2005 model gv250 için hangi aküyü tavsiye edersiniz ? YTX9-BS 8 amper sanırım, onun yerine 10 amperlik YTX12-BS düşündüm ama ebatları daha büyük olduğu için sığıp sığmayacağından emin olamadım.. daha önce akü konusunda sıkıntı yaşadığım için (sis farları vs.. ile ilgili olabilir, çözemedim) en doğrusunu bulmaya çalışıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
Motorun karbüratörlü modelse (2005-2008) yazdığın gibi orjinali 8 amper ve daha büyüğü sığmıyor. Marka olarak birinci tercihin Yuasa ikinci tercihin de Bosch olsun. Özellikle Yuasa biraz pahalı ama kalitelidir, bosch aküyü motosiklette kullanmadım ama arabadan kullandığımdan yola çıkarsak Yuasa'yla aralarında çok bir fark olmadığını söyleyebilirim.
-
10 Ağustos 2012, 20:22
caksac adlı üyeden alıntı
Merhabalar;
09.08.2012 itibari ile bende bir gv250 sahibi oldum... Hasan abinin motoru aldık
... ALLAH kazasız belasız sürmeyi nasip etsin cümlemize...
Hayırlı olsun güle güle kullan Allah kaza bela vermesin.
-
10 Ağustos 2012, 20:53
Merhabalar;
09.08.2012 itibari ile bende bir gv250 sahibi oldum... Hasan abinin motoru aldık
Güle güle kullan arkadaşım..
-
11 Ağustos 2012, 01:06
caksac a motoru hayırlı lsunda biraz daha geniş bir tanıtım yapıp resimlese daha iyi taırdık kendisini ve motorunu vesselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
11 Ağustos 2012, 01:22
mitmuallim adlı üyeden alıntı
caksac a motoru hayırlı lsunda biraz daha geniş bir tanıtım yapıp resimlese daha iyi taırdık kendisini ve motorunu vesselam..
Senin bu vesselamlar beni öldürüyor yaw, o kadar okuyunca bazen ben de kendimi söylerken buluyorum gün içinde, heh diom işte bu kadar forum okursan olacağı bu
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
-
11 Ağustos 2012, 01:28
Merhabalar;
arkadaşım motorun hayırlı olsun,kazasız belasız kullanmanı dilerim..mithat hocamın da dediği gibi biraz daha detaylı kendinden bahsedersen seni ddaha yakından tanımış oluruz..
Bulent78 adlı üyeden alıntı
Senin bu vesselamlar beni öldürüyor yaw, o kadar okuyunca bazen ben de kendimi söylerken buluyorum gün içinde, heh diom işte bu kadar forum okursan olacağı bu
ilahi bülent hiç güleceğim yoktu..mithat hocam oldukça tecrübeli,mesleğe yıllarını vermiş bir öğretmendir.
-
11 Ağustos 2012, 02:03
Selam beyler! Size bir uzmanlik sorusu; bizim motorlarin arka kampana freninin kullanim onru kac yil yada kac km dir? Yada nerden anlariz bittigini fren tutmazsa mi yoksa hemem tutup kilitlerse mi,otobus freni gibi oterse mi? Hadi bakalim sureniz basladi,basarilar
-
11 Ağustos 2012, 02:28
audioslave adlı üyeden alıntı
Selam beyler! Size bir uzmanlik sorusu; bizim motorlarin arka kampana freninin kullanim onru kac yil yada kac km dir? Yada nerden anlariz bittigini fren tutmazsa mi yoksa hemem tutup kilitlerse mi,otobus freni gibi oterse mi? Hadi bakalim sureniz basladi,basarilar
Valla benim bildiğim kadarıyla arkada kampana tarafında balata durumunu kontrol edebileceğin bi yer var, zincir gergisi göstergesi gibi. Arka frenin sıkılık ayarını yaptığın yer aynı zamanda, ordan balatanın bitip bitmediğini anlayabiliyo olman lazım. Kaydırması, kitlemesi, ne kadar sert fren yaptığınla alakalı. Yani artık sıkacak, gerdirecek yerin kalmadığı ya da sona yaklaştığı zaman, balataların değişme zamanı gelmiş demektir diye biliyorum, Rıdvan görünce o da yazar zaten, ustamız olur kendileri
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
-
11 Ağustos 2012, 03:19
-
11 Ağustos 2012, 03:38
http://www.haber7.com/guncel/haber/9...le-kulfet-oldu
Selam ile gelir selam ile gideriz ve herkese selam ederiz biz selam ile samimiyetimizi iletiriz ..vesselam..
bu arada bu ayrıntıyı farketmenizden ziyade hayatınıza girmiş olması beni ziyadesiyle memnun etmiştir bülent bey..
İlker bey ,iltifatlarınız için teşekkür ederim, vesselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)
Bu Konudaki Etiketler