@LĴØN
Motorun hayırlı olsun, Kazasız, sorunsuz kullanman dileği ile ...
@Armağan
Güzel bir gezi olmuş. Motorum arızalı olmasa bende katılırdım. Bir daha ki sefere artık.
Arkadaşlar motorum hala arızalı fakat sonunda gerçek sorun bulundu sanırım. Olayları kısa özetleyeyim belki birilerinin işine yarar veya uyarı olur:
Sapancaya giderken Körfezde İzmitde aküm bittiği için yolda kaldım. Bulduğum bir oto elektrikçi akü sarz olmuyor dedi. Bende en yakın Kanuni servisine gittim. Servisin ismi Süslü yada ona benzer bir şeydi. Buradaki arkadaş sağ olsun bana elektrik geliyor akünün ömrü bitmiş dedi. Bana sattığı aküyü taktıktan sonra devir göstergesi çalışmamaya başladı. Uğraştılar yapamadılar. Fabrikayı aradılar orasıda bir süre sonra düzelir dedi.
Oradan ayrılırken motorda performans sorunu olduğunu fark ettim fakat aynı servise göstermek istemedim. İzmitde Ustalar Motor'u buldum. Orada yapılan kontrolde aküyü sarjz edecek kadar elektrik gelmediği söylendi. Statör arızalanmış dendi. Ayrıca silindirin biride çalışmıyordu. Bunun sebebini bulmak için motorun incelenmesi gerektiği için motoru bırakıp istanbulda dönmek zorunda kaldım :(
Daha sonra telefonla konuştuğumuzda statörün ve enjertörlerden birini değişmesi gerektiği söylendi. Ben şahin motorsikletin sitesinde gördüğüm beni,m motoruma uyan statör'ü sipariş verdim. Enjektör piyasada olmadığı için ve kuralkan bir ay sonra gelir dediği için hyosungsource sitesinden sipariş verdim.
Sonrasında cuma günü statör Ustalar motora ulaştı. Usta yeri olmadığı için enjektör gelene kadar motoru tutmak istemedi. Bende cumartesi motoru almaya gittim. Gittiğimde statör'ün uymadığını yanlış parça gönderildiğini öğrendim. Yapacak bir şey olmadığı için motoru aldım ayrılmadan önce usta motoru birde yeşil yurt kanuni servisine göstermemi tavsiye etti çünkü onlarda motoru bilgisayara bağlamaya yarayan parça varmış.
Motorla kartaladaki yeşilyurt servise gittim. Burada motoru bir elektronik alet yardımıyla bilgiyasara bağladılar. Daha sonrasında orada bulunan başka bir motorun beynini (Gt 250 diye hatırlıyorum) benim motora taktı. Çalıştırdığında devir göstergesi ve iki silindirde çalıştı ama benim beyinle bunlar çalışmıyordu :( Sonuçta Rıdvan'ın tahmin ettiği gibi enjektörde sorun yokmuş
Büyük adamsın Rıdvan
Forumda başka bir başlıkta hyosung için akü bitmişse marşa basmayın beyni bozarsınız yazıyordu. Sanırım beyni bu şekilde ben bozdum yada aküyü takarlarken servis bozdu.
Usta statöründe bozuk olduğundan emin değildi. Ona bakmam lazım dedi.
Sonrasında statörü aldığım şahin motorsiklete geri götürdüm. Yanlış statör gönderdiklerini kabul ettiler ve doğru parçayı bulamadılar fakat paramı geri alana kadar baya uğraşmak zorunda kaldım, Cumartesi parçayı verdim salı günü paramı zor aldım. Sürekli birazdan yatacak diye salladılar, tekrar dükkana gitmeye karar vermişken param yattı. Eğer buradan parça alacaksınız bunu göz önünde bulundurun. Yerleri gazi osman paşada. sahinmotorsiklet diye web siteleri var.
Şu an kuralkanda sentec beyin yok. Gelirsede 730 TLye gelecek. Statör olayı ise baya acayip Kuralkan'ın sitesinde statör 500 TL ama tam takım alternatör 205 TL yazıyor. Ustanın dediğine göre site yanlış doğru fiyat 205 lira olmalı.
Bugün kuralkan'ı aradım beyin en erken 10 güne gelir dediler. Belki bayilerde vardır isterseniz bir Kayalar Motor'a sorun dedi. Kayalar ile görüştüm statör ve çıkma sentec beyin varmış. Sorunlu bir beyine format atmışlar, denersiniz çalışırsa alırsınız dedi. Beyin için 300 statör için 200 TL istediler. Sıfır beyin 700 TL olduğu için almak istiyorum fakat sonra yine yolda kalmaktan ve 700 daha verip yeni beyin almak zorunda kalmaktan korkuyorum.
Şu an daha ne yapacağıma karar veremedim. Yeşilyurt'u aradım usta ile görüşemedim. Statör gerçekten arızalı mı bilmiyorum.
Benim çıkardığım sonuç, bir sorun varsa önce Beyinde sorun olup olmadığını anlamak için başka bir beyinle motoru denemek lazım
Umarım kimsenin başına gelmez.