Arkadaşlar yine kötü haberle karşınızdayım :(
Birkaç gündür arıza lambası yanıyordu 10 km sonra sönüyordu ama motorda bir sorun yoktu, Avcılar servise götürdüm usta bir şey bulmadı, bu böyle gitsin, sorun çıkarınca bakarız dedi. Bende öyle kullanmaya devam ettim.
Sapancaya giderken izmit körfezde durtuktan sonra motorum çalışmadı. Aküden marş motoruna ekektrik gelmiyordu. Bir oto ekeltirkçisine girdim motor aküyü sarz etmiyor dedi. Bir St Kanuni servisi buldum. Olaylar orada koptu. Adamlar motor şarz ediyor akü bitmiş dediler. Yeni bir akü aldım takdırdım aküyü taktıktan sonra devir saati çalışmamaya başladı. Uğraştılar uğraştılar yapamadılar. Sonra bir yeri aradılar akünün kutup başını çıkarın 5 dakika bekleyin düzelir, dezelmezse bir süre sonra kendiliğinden düzelir dediler. :(
Sonra motoru aldım yola çıktım, Motorda bir terslik var, Çekişi çok düştü hatta yolda stop etti ama aynı servise götürmek istemedim bu yüzden izmitdeki başka bir servise götürdüm. Buradaki usta daha iyidi. Motorun şarz etmedinde gerçekten sorun varmış. Statör değişmeli dedi.
Sonra motorun sadece bir silindiri çalışıyor dedi :( Baya bir uğraştı sonra enjeksiyonda sonrun var bir silindire benzin gelmiyor dedi. Akşam olduğu için tam arızayı bulmayız pazartesi bakmamız lazım yada motoru istanbula götür oradaki servisler özel apartlar var arızaı daha kolay buluyor dedi. Nakliye 300den aşağı tutmayacağı için motoru orada bırakmak zorunda kaldım :(
Pazartesi bakıp enjeksiyonun tamamen mi değişmesi gerektiğini yada hangi parçanın sorunlu olduğunu söylecekler.
Statör'ü aşağı linkte kuralkandan daha uygun fiyat buldum.
http://www.sahinmotorsiklet.com/inde...roduct_id=1004
Enjeksiyonun tamamen değişmesi gerekirse ne yaparım bilmiyorum. Kuralkanda 1.500 lira. Hyosungsorceda bulamadım link verebilirseniz sevinirim.
Tavsiyelerini görüşlerinizi bekliyorum.