4bin devir altında motor zorlanmaya başlıyor; kendi adıma 4 bin - 6 bin arası kullanıyorum genelde; yakıtın tasarruflu olacağını da düşünerek. MCT'de devir saati yoktu; ordan sesi dinlemeye alışmıştım. GV 250'de de öyle sese bakarak bu karara vardım doğru mu yaptım bilmiyorum; doğru gibi ama sanki.
---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:10 ----------
CBR 125 grenajlı olduğu için ve de ağırlığı az olduğundan, 125 kg civarı diye biliyorum, rüzgarda bayrak gibi olup zorlanması normal. Ben hiç kullanmadım ön siperlik; kullanmayı da düşünmüyorum. Kışın da MCT'yleydim; yağmurluğu geçirdikten sonra hiç hissetmedim bile rüzgari; keza GV 250'yle de rodajı doldurdum; yüksek hızlarda yağmurda çamurda yine sorun yok. Siperlik takana saygı duyarım ama bence rüzgar o kadar rahatsız edecek boyutlarda değil; takmaya değmez diye düşünüyorum; hatta o rüzgarın karşıdan çarpması üşütse bile özgürlük hissi verdiği için vaz geçemem. Devrilmesi konusunda da ön koruma demiri taktırmanda fayda var; daha benimkini devirmedim çok şükür devirmem de umarım. Ama önceki MCT'yi defalarca devirdim en fazla koruma demirinin üstünde sürüklendi; koruma demiri yamuldu biraz o kadar. GV 250 de çok daha iyi durumda durur bence; kat kat kaliteli malzeme.
Bir de ben de ufal bir soru sorayım; benim GV 250 yeni model; yani tek eksoz. Tam bu eksozun birleştiği yerin üst tarafında uzun yolculuklar sonrası yağ lekesi oluşuyor. Hadi iç tarafta olsa zincirden bir yerden sıçrıyor diyeceğim de tam üst tarafına nereden geliyor olabilir? Bir de neden böyle bişey olur.
---------- Post added at 16:31 ---------- Previous post was at 16:19 ----------
Sons of Anarch'de de ilk sezon onuncu bölüme kadar geldim. Oyunculuklar biraz tekdüze ve abartılı geliyor; mesela başroldeki sarışın adamın yürüyüş bile fazla abartılı doğal değilmiş gibi; omuzu savurmalar böyle serseri imajı çizmeye çalışmalar. Ama arada çok sağlam motorlar gözüküyor ağzımın suyunu akıtacak.
Kaskları da çok hoşuma gitti; şunun düz siyahından sipariş vermeyi düşünüyorum.
http://www.feyizoglu.com/Deri-Nazi-Kaski_46519.html#0 Şehir dışına yine kapalı kask takarım ama şehir içi gidip gelirken bunu takarım; şu anda da açık kask takıyorum zaten.. Diziye dönersek; genelde dizilerin ilk sezon bayık oluyor; sonraki sezonlarda işler düzeliyor. İkinci sezon daha iyi olacak da demişler, seyredelim bakalım.