Arkadaşlar gece 2'ye kadar takılmışsınız yahu
Seviyorum bu topici ve buradaki arkadaşlarımı
naklov, noterden satışı yaptıktan sonra üzerine alman için 1 ay süren var. 1 ayda yaptırmazsan cezası var, fakat cezası ne kadar bilmiyorum. Eğer vaktim var ben kendim hallederim diyorsan, noter satışınla ve ruhsatınla noter satışında adresini verdiğin ilin trafik amirliğine gidip ruhsatı kendi üzerine aldırıyorsun. Yalnız başka şehirden motor alıyorsan ve noterde verdiğin adres motorun plakasından başka bir şehir ise, bu sefer plaka değiştirmek içinde ufak bir ücret ödemen gerekecek, hem plaka değişecek, hemde ruhsatın 2 sayfası birden değişecek. Mesela motor Ankara plakalı ve sen noter satışında adresini İzmir olarak verirsen, motoru İzmirde dilediğin bir ilçe trafik amirliğinde kendi üzerine alman gerekiyor ve plakayıda İzmir plakası olarak değiştirmen gerekiyor.
yorumsal, maalesef B sınıfı ehliyetle hiç bir motor kullanamıyorsun
50 cc today bile olsa a2 ehliyet şart. Zaten ülkedeki sistem o kadar çarpık ki, A2 ehliyeti alıyorsun ister 50 cc todaya bin, ister 1300 cc hayabusaya... Verdikleri ehliyet her türlü motor için. Gelişmiş ülkelerde önce sana belirli cc'deki motorları kullanman için ehliyet veriliyor. Bir süre (sanırım en az 2 yıl) sonra bir üst sınıfa geçmek için tekrar sınava giriyorsun ve daha büyük hacimli motor ehliyetini alabiliyorsun.