herkese selamlar,iyi akşamlar..
bende ahmet abime herkese kol kanat gerdiği için saygılarımı sunuyorum...hürmetler ahmet abim
ara ara girmeye çalışıyorum nete..okumaya yetişmeye çalışıyorum size ama bu sıralar ayaz bizi baya yoruyor..tüm amcalarının da ellerinden öpüyor ayrıca
sağlığınıza dikkat edin..görüşmek hayaliyle ve dileğiyle..
ya bu arada armağan karşısındaki bayan arkadaş ahmet abimizin evindeki bayan arkadaşlar aynı kişiler mi?
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
bir kez daha hürmetlerimi sunmak geldi içimden Ahmet abimize tabi daha çok armağan adına
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
bir aksilik olmaz ise bugun oglen saatlerinde benim aslan cikacak servisten yiuppieee riva riva riva çiuuuuu... hatta mip mip ;oD
yilbasina birlikte girmemek icin sizinle zor tutuyorum kendimi, sonra animallah sag el cepte butun 2012yi karilari kovalayarak gecirmeyin ;oP
bende bi kuzen bulurum kendime yarin aksam napim.
belli olma son dk golu gelebilir belki ;oD
speedy gonzales rivalimi simdi kafami karistirdin ;oD
günaydınlar....
yılbaşı ne yapıyoruz var mı plan diye tekrar ortalığı ateşe vereyim dedim
her koyun kendi bacagina sikacak bu yil. plan mlan yok besbelli
Bugün bir gazetenin internet sitesinde gümrükle ilgili bir haber vardı. Hyosungsource dan alışveriş yapıldığını bildiğim için çok bilgilendirici olacağını düşünüyorum.
Bayram ve yeni yıl dönemlerinde yolcu yanında getirilen ve yolcu başına kıymet bedeli 430 euro, diğer günler için ise 150 euroya kadar olan ürünler vergiden muaf olabiliyor. Bu değerlerin üzerinde 1500 euroya kadar olan ürünler için ise gümrüğe beyanda bulunmak yeterli olurken, vatandaşlardan tek ve sabit oranda gümrük vergisi talep edilmekte. Bu vergi oranı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünler için yüzde18, diğer ülkelerden gelenler için ise yüzde 20'dir.
Ürün bedeli 1500 euro üzeriyse, paket içerisinde aynı üründen 2 taneden fazlaysa veya gelen paket 30 kg'den ağırsa ithalata tabi tutulur ve TİCARİ ÜRÜN olarak değerlendirilir. Bu durumda ürün değerinin ortalama olarak yüzde 50'si civarında vergi ödemeniz gerekir.
Normal dönemlerde 75 euro üzerine için muhakkak gümrük vergisi uygulanır. Örn: Amerika'dan aldığınız 500 euro bir ürünü getirmek için 200 euro kargo ödediğinizi düşünelim. Bu durumda kıymet bedelinin yüzde 20 tutarı olan 100 euro vergi ödersiniz. O ürünün toplam maliyeti kargo ve vergi dahil 800 euro olur ki, bu yüksek maliyet göz önüne alırsak, Türkiye içerisinden temin edebileceğiniz bir ürünü internetten yurtdışından almamanızı öneririz.
150 euronun altında olan kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarına vergi uygulanacak. Önceki düzenlemede muafiyet hakkının kullanımında süre sınırlaması yokken yeni düzenlemede 2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek.
PEKİ BİR GÖNDERİ HANGİ ŞARTLARDA TİCARİ ÜRÜN OLARAK KABUL EDİLMEZ?
Eğer gönderi:
• Kişinin şahsi veya ailesinin kullanımına mahsus ise,
• Gönderi aynı üründen en fazla iki adet içeriyor ise,
• Toplam değeri 1.500 eurodan fazla değil ise,
• Toplam ağırlığı 30kg'yi geçmiyor ise ticari olarak kabul edilmez.
normal dönemde 75 euro diye yazmışlar da, çok bilgi verdiği için bi anda anlaşılamıyor yazı. o parada yaklasık 180tl yapıyor değilmi? çok değilmiş ya:(
Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)