Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Aralık 2011, 14:57
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Kargosu 48 TL tutuyor, yani toplam 90 TL. Kargo olmasa fiyatı normal sayılır ama kargoyla beraber pahalı oluyor. Eğer alacak olursan yanında başka şeyler(filtre vs.) de alıp toplam maliyeti düşürmeye çalışabilirsin. En azından ben alırsam öyle yapacam. Kendin yapma işi de, kalıp olsa benim için hiç sorun değil, pleksiyi ısıtacak fırın bile var iş yerinde ama kalıp olmayınca olmuyor. Kendim yapabilsem biraz daha büyük/kapalı yapıp daha koruyucu bir şey yaparım, görüntü biraz daha kötü olabilir ama 1-2 ay takılı kalacak sonuçta. Çok kötü olmaz.
1-2 hafta önce evde pleksi ile eğdir bükdür bişeyler yapmak için şalamo ve bir kaç parça pleksi almıştım. Zaman oldukça bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Evdeki börek pişirilen fırında pleksi ısıtmaya kalktım galiba derecesini fazla ayarlamışım, baloncuk oldu hep. Birde mutfağı plastik kokuttuğum için her han fırça yeme ihtimalim oluyor Fırını balkona çıkarıp tekrar deneyeceğim havalar biraz ılısın diye bekliyorum. Hatta youtube da hava emiş kompresörü ile şekillendirme yapıyorlar çok hoşuma gitti belki elektrik süpürgesinide börek fırınının yanına koyup pleksicilik yaparım.
Akşama bi kalıp döküp deneyeyim bakalım nasıl olacak.
Haksızlığın önünde eğilmeyin, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
Reklamlar
-
26 Aralık 2011, 15:38
mayildiz adlı üyeden alıntı
1-2 hafta önce evde pleksi ile eğdir bükdür bişeyler yapmak için şalamo ve bir kaç parça pleksi almıştım. Zaman oldukça bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Evdeki börek pişirilen fırında pleksi ısıtmaya kalktım galiba derecesini fazla ayarlamışım, baloncuk oldu hep. Birde mutfağı plastik kokuttuğum için her han fırça yeme ihtimalim oluyor
Fırını balkona çıkarıp tekrar deneyeceğim havalar biraz ılısın diye bekliyorum. Hatta youtube da hava emiş kompresörü ile şekillendirme yapıyorlar çok hoşuma gitti belki elektrik süpürgesinide börek fırınının yanına koyup pleksicilik yaparım.
Akşama bi kalıp döküp deneyeyim bakalım nasıl olacak.
Fırını 100 dereceye ayarlayabiliyorsan ayarla. Ayarlayamıyorsan pleksiyi çok kısa süre tutarak doğru zamanı bulabilirsin. Bükülebilecek yumuşaklığa gelmesi yeter. Bir de şalamo ne?
-
26 Aralık 2011, 16:05
O alet hep takılı kalıyor ve gaz kolunu çevirebilecek kadar sert, geri ittiğimizde gidebilecek kadar gevşek bir şekilde tutuyor. Gazı ayarlayıp bu aleti de avuç içine gelecek şekilde ayarlıyoruz. Böylece sağ el gidonda olduğu sürece gaz sabit kalıyor.
teşekkürler...
-
26 Aralık 2011, 16:43
-
26 Aralık 2011, 17:02
wallaby adlı üyeden alıntı
wallabizim gemide kullandığımız şalomo dediğimiz şeye; şaç kesmek için oksijen asetilen tüpüne bağlı kaynak kesme ucu diyerek basit bir cevap verebilirim sana.
Pürmüzün büyük amcası yani
Sağol ama saç değil saC o
-
26 Aralık 2011, 17:51
Kuryelerin kullandığı da çok kaba. Kendim döşemecide bir şeyler yaptırmayı düşündüm ama ön cam işine dönerse ben yaptırana kadar kış biter herhalde.
Ön cam için de bu hafta yağış görünmüyor. Hafta içi gidip demirlerini halledecem sanıyorum.
Rıdvan ön camı nasıl yapacaksın plexi alıp kendin mi kestin?
Benim cam zaten çok güzel birşey değildi şimdi de çatladı yaza kadar değiştirmem lazım bizim burada plexi işi yapan biryer var ona kesitmeyi düşünüyordum.sen nasıl bişey yaptın veya yapacaksın?
-
26 Aralık 2011, 18:11
kilitci adlı üyeden alıntı
Rıdvan ön camı nasıl yapacaksın plexi alıp kendin mi kestin?
Benim cam zaten çok güzel birşey değildi şimdi de çatladı yaza kadar değiştirmem lazım bizim burada plexi işi yapan biryer var ona kesitmeyi düşünüyordum.sen nasıl bişey yaptın veya yapacaksın?
Pleksicide lazerle kestirecem, büküm işini de yaptığım aparatla yapacam.
-
26 Aralık 2011, 18:21
Pleksicide lazerle kestirecem, büküm işini de yaptığım aparatla yapacam.
Peki nerde kestiriyorsun fiyat olarak neye malolacak belli mi?Kendin kartondan falan kalıp yaptırıp ona göre mi kestiriyosun?
-
26 Aralık 2011, 18:40
Fırını 100 dereceye ayarlayabiliyorsan ayarla. Ayarlayamıyorsan pleksiyi çok kısa süre tutarak doğru zamanı bulabilirsin. Bükülebilecek yumuşaklığa gelmesi yeter. Bir de şalamo ne?
Tüpe bağlıyorsun alev püskürüyor, pürmüz diyen var, tüp diyen var alev makinesi diyen var.
Pleksiyi kenar şeklinde bükeceksen baya işe yarıyor. Çizgi şeklinde ısıtıp büküyorsun.
Haksızlığın önünde eğilmeyin, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
-
26 Aralık 2011, 19:45
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
-
26 Aralık 2011, 19:52
kilitci adlı üyeden alıntı
Peki nerde kestiriyorsun fiyat olarak neye malolacak belli mi?Kendin kartondan falan kalıp yaptırıp ona göre mi kestiriyosun?
İş yerimin orada pleksici var onda kestirecem. Fiyat olarak bilmiyorum. Ben bilgisayarda çizdim, lazer kesim makinesinde kesecekler. Ama önce bağlantıları yaptırmam lazım. Onu da yakınlarda yapan yok.
Kartondan kalıp yaparsan da dekupajla kesebilirler.
mayildiz adlı üyeden alıntı
Tüpe bağlıyorsun alev püskürüyor, pürmüz diyen var, tüp diyen var
alev makinesi diyen var.
Pleksiyi kenar şeklinde bükeceksen baya işe yarıyor. Çizgi şeklinde ısıtıp büküyorsun.
Ben pürmüz olarak biliyordum. Şalamoyu Google bile bilmiyor. İş yerinde daha kullanışlısı var. Sıcak hava tabancası. 500 dereceye kadar sıcak hava üflüyor.
-
26 Aralık 2011, 23:57
senin şu demirler şuna benzer mi olacak Rıdvan ?
-
27 Aralık 2011, 00:14
StyLeOscaR adlı üyeden alıntı
Evet bu formatta olacak. Yani daha önce dediğim gibi Can'ın motordakine benzeyecek. Daha doğrusu olacak inşallah. Tembellik zor iş.
-
27 Aralık 2011, 00:33
Evet bu formatta olacak. Yani daha önce dediğim gibi Can'ın motordakine benzeyecek. Daha doğrusu olacak inşallah. Tembellik zor iş.
tamda istediğim gibi valla.. hem görüntü olarak çok hoş, hemde sallantı yapmaz cam..
ilk defa '' beğenmediğin '' bir orjinal ön cam olayında sana katılıyorum
-
27 Aralık 2011, 00:41
Eldiven hususunda son durum ne?
Bu akşam bir turlayayım dedim , sadece ellerim üşüyor ama o bile yetiyor
-
27 Aralık 2011, 00:45
Bellagio adlı üyeden alıntı
Eldiven hususunda son durum ne?
Bu akşam bir turlayayım dedim , sadece ellerim üşüyor ama o bile yetiyor
Eldivenle aşılabilecek bir soğuk değil bu.
Ya kuryelerin kılıflarından ya da Uğur'un link attığı şu şahin aynasından kalıp alıp da yapılmış gibi olan elcik korumadan almak lazım.
-
27 Aralık 2011, 00:50
Uğur'un link attığı şu şahin aynasından kalıp alıp da yapılmış gibi olan
elcik korumadan almak lazım.
daha iyi bir fikrin varsa söyle o zaman
hyosung sourceyi beklersek, ellerimiz bizden ayrı takılacak..
-
27 Aralık 2011, 00:55
Bu işe yarar mı sizce?
http://www.ozenmotor.com.tr/REViT-KE...LiK_197.html#0
Eldivenle aşılabilecek bir soğuk değil bu.
Ya kuryelerin kılıflarından ya da Uğur'un link attığı şu şahin aynasından kalıp alıp da yapılmış gibi olan
elcik korumadan almak lazım.
-
27 Aralık 2011, 00:55
StyLeOscaR adlı üyeden alıntı
daha iyi bir fikrin varsa söyle o zaman
hyosung sourceyi beklersek, ellerimiz bizden ayrı takılacak..
Daha iyi bir fikrim olmadığı için zaten girişimde bulunmuyorum. Yoksa sabahın 9'unda Haramidere'ye giden biri olarak en kısa sürede çözmem lazım bu işi. Şu elcik kılıfları çok dandik. Yurtdışında biraz daha güzel duranları var ama hem kargo beklemesi var hem de düzgün olanları 100-150 TL. Bana göre bir kılıf için çok para. Sonuçta o da çok güzel olmayacak. Acilen bir şeyler düşünmek lazım.
Bellagio adlı üyeden alıntı
Ben de ondan alacaktın zaten ama bir kaç eldiven konusunda okuduğum kadarıyla o da bir yere kadar işe yarıyor.
-
27 Aralık 2011, 01:27
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler