Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    myhammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xmax250
    arkadaslar otobusten indim lahmacuncudan sesleniyorum lahmacun isteyen varmi ohh mis gibide koktu kopp koppp )

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    wallaby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T GV250
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    19 dk önce gönderdiğim özel mesajda durumu açıklamıştım.
    kusura bakma yeni gördüm ve cevapladım, sabırsızlık son haddede mazur gör bu aralar

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    Alıntı kilitci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Armağan hayırlı uğurlu olsun sonunda motuna kavuşuyorsun güle güle kullan Allah kaza bela vermesin.
    Eskilerden bir Ayhan abimiz vardı başçavuş kendisi.Koruma demirini delemeyen oydu sis farı takmak için epey uğraşmıştı.
    evet ayhan abi uğraşmıştı şimdi hatıladım..ama ayhan abi van'da idi ve kara kuvvetleri mensubu iskenderun bölge sorumlusu benim

Ben 500. sayfada 10.000. mesajı yazdım ne olmuş yani
    evet sen yazmıştın hatta armağanın şuan dediği gibi 10.000. mesajı ben yazayım diye ince ince pusu kurmaya çalışmıştım ama olmadı

Alıntı wallaby adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hyrrrrr 12000 mesajını ben yazacaktım hiç oldumu şimdi
    sana yazacağımı yukarıda rıdvana yazdım armağan,önümüzdeki maçlara bakalım..kısmet 13.000. mesaja artık
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

wallaby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T GV250
    Alıntı kilitci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun güle güle kullan iyi bir seçim yaptığını motoru kullanmaya başlayınca anlayacaksın.
    üstadım teşekkürler, kazasız belasız insallah hepberaber...

Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet ayhan abi uğraşmıştı şimdi hatıladım..ama ayhan abi van'da idi ve kara kuvvetleri mensubu iskenderun bölge sorumlusu benim
    başka ilde şubemiz yoktur diyorsun yani

Herkese iyi akşamlar iyi geceler diliyorum bu gece tavuk gibi yatacağım yarın erkenden mağlum ehliyet sınavı

StyLeOscaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Rıdvann hayret nasıl üşenmedin de aldın pantalonu şunun fotosunu birde varsa ürünün özelliklerini gösteren link atar mısın ?
    Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..

Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F

Motosikleti
    BMW R1200 GS
    Alıntı wallaby adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üstadım teşekkürler, kazasız belasız insallah hepberaber...

başka ilde şubemiz yoktur diyorsun yani

Herkese iyi akşamlar iyi geceler diliyorum bu gece tavuk gibi yatacağım yarın erkenden mağlum ehliyet sınavı
    yarın sınavda başarılar diliyorum armağan..Allah zihin açıklığı versin..

Motosikleti
    Arora Beatrix 150
    Bir konuda fikrinizi alabilirmiyim, benim bildiğim kadarıyla Kanuni Hyosungu S&T Kanuni diye kendi markasıyla ithal ediyor, birşey dikkatimi çekti www.hyosung.com.tr diye bir site var ve ana sayfası hazır ama diğer sayfalar yapım aşamasında, bu sitedeki ilk izlenimlerim bu site hyosungun kendi sitesi ve burada modellerini kendi satacak, peki S&T Kanuni ne olacak, yani orijinal Hyosung geliyorsa Türkiye'ye Kanuni bu konuda nasıl bir çalışma yapacak acaba. Kullandığımız veya kullanacağımız motorlar hyosung veya Kanuni S&T sadece arma farkı var birebir herşeyiyle aynı fakat Hyosung kendi motorlarını kendi satmaya başlarsa Türkiye'de S&T kanunilerin akibeti ne olacak, mesela satmak istesek bize şunu soracaklarmı bu orjinal hyosung mu yoksa S&T Kanuni mi ikiside aynı motor ama bunu Türk Halkına nasıl anlatırız.

---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:20 ----------

Açmadıysa bu sayfayı deneyebilirsiniz. http://www.hyosung.com.tr/index.php?profil#

---------- Post added at 00:59 ---------- Previous post was at 00:23 ----------

Kusura bakmayın arkadaşlar ben yeni olduğum için pek bişey bilmiyorum ondan dolayı bu soruları sordum. Sizler S&T ile Global Motor arasındaki mahkemeyi biliyorsunuzdur. Konuyu biraz araştırdım ve kullanacağım motorda S&T kanuni markasının olması beni sevindirdi. Kuralkan A.Ş.'yi tebrik ederim, tamamen yerli olmasa da böyle bir markayı Türkiye'ye getirmesi güzel, Hyundai'de Türk değil ama Türkiye'de üretimi var ve ben bir hyundai marka otomobil sahibiyim ve arabamdan memnunum parçası ucuz, bakımı kolay ve motoru güçlü ( bana göre ). Yeni aldığım motorumun da otomobilim gibi beni tatmin edeceğine inanıyorum şimdi içim çok daha rahat.

Çenem düştü saygılar.

Motosikleti
    BMW R1200 GS
    dostum zaten st kanuniden önce hyosung vardı..aralarında mahkeme olayları oldu ama şuan yani 2008 den sonra st kanuni getirmeye başladı motorları..2005-2008 modelleri hyosung olarak global motor getirdi.şimdi global motor puf oldu ve st kanuni var.yani global motor tekrar hortlar mı bilmem ama o gösterdiğin site neredeyse birkaç yıldır yapım aşamasında..yani şuan için st kanuni olarak gelmeye devam edecek gibi..

Motosikleti
    Arora Beatrix 150
    Yörük kardeşim, ben şöyle bir göz attım, Global Şirketi Hyosung markasını tescil ettirmiş yani markayı çalmış, S&T bundan dolayı Türkiye'ye Hyosung satamıyor ama S&T mahkemeyi kazanırsa iyi olacak. Benim anladığım Kuralkan S&T Kanuni ile Hyosungu Türkiye'de canlı tuttu ve Güney Koreli S&T şirketinin Türkiye pazarını dinamikleştirdi helal olsun diyorum.

Bu arada bu sene işim itibariyle orta toroslarda ( Mersin Civarında ) güzel bir arazi çalışmam oldu ve yörük kardeşlerime çok büyük bir sempatim oluştu. Yörük çadırında yediğim sıkma halen aklımda ve bu güzel insanların sıcakkanlı yaklaşımları beni mest etti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Pantolon aldım demiştim bir kaç mesaj önce. Fotoğraflarını da çektim ve izlenimlerimi yazayım. Marka modeli Revit Axis, fiyatı peşin/tek çekim 245 TL, taksitli 275 TL.
    Ürün incelemesi tadında fotoğraflar ve görüşlerim;

Öncelikle katalog özellikleri.

Revit Axis
    İki taraflı boydan boya açılabilen çift taraflı yan fermuarlar
    Ayakkabınızı veya botunuzu çıkarmadan pantolon üzerine de giyebileceğiniz çift yönlü fermuarlı tasarım
    600D Polyester Dış Kumaş
    98% polyamide, 2% polyester iç kumaş
    Ce Onaylı Knox® Flexiform diz korumaları
    Bel ayarı
    Suya karşı dayanıklı ve hava alabilir kumaş
    Görünürlüğü arttıran reflektif şeritler

Yandan fermuarlı, ayakkabı/botları çıkarmadan kolaylıkla giyilebilen bir pantolon. Bu tipte bir de LBC marka pantolonlar var. Onu da Feyizoğlu'da denemiş biri olarak üstünkörü bir karşılaştırma yaparsam, LBC'de kışlık içlik var Revit'te yok, LBC'de yanlarda birer fermuar var ve tamamen ayrılabiliyor, Revit'te yanlarda birer çift fermuar var dolayısıyla tamamen ayrılmıyor. Fermuara fotoğrafta gelecem. İçliğe gelirsek de bugün İkitelli'den dönüşte 7 derece hava sıcaklığında ve ortalama 100 km/s hızla yaptığım testte kışlık içliğe ihtiyaç olmadığına karar verdim. Zaten çoğu LBC yorumunda da kışın bile pantolonun içliğinin kullandılmadığından bahsedilmiş. Daha soğuklarda gerekirse alt-üst takımı 30-40 TL'ye satılan termal içlikler kullanılabilir. Bende zaten geçen seneden aldığım böyle bir şey var. Ama sıcaklığın (hangi sıcaklık soğuk o ) -10 derecelere kadar düştüğü bir şehirde yaşıyor ve kışın motosiklet kullanmayı düşünüyorsanız LBC kışlık içliğinden dolayı daha iyi olabilir, bilemiyorum. Gerçi -10 derece havada muhtemelen etraf karla kaplanmış, motosiklet kullanılmayacak durumdadır.

Gelelim fotoğraflara. Fotoğrafların hepsini kendim çektim, renklerin biraz açık ve parlak görünmesi siyah olan pantolonda detayların daha iyi görünmesi için benim düzenlememden kaynaklanıyor. Normalde pantolon rengi bildiğimiz siyah.

Pantolonun önden görünüşü.

Arkada görünüşü. Burada reflektif kısımlar, cırt cırtlı (velcro) paça ayarları ve çıt çıtlı bel ayarı görünüyor.

Çift fermuar derken bundan bahsediyordum. Avantaj olarak; fermuarları istediğiniz noktada tutup kolayca giyebiliyorsunuz, bir tarafta pantolonu tutup bir taraftan paçadan yukarı doğru kapanmaya başlayan fermuarı kapatmak için uğraşmıyorsunuz. Fermuarlar fotoğrafta görünen pozisyondayken çok kolay bir şekilde giyilebiliyor. İlk denememde fermuarları paçada birleştirmiştim, ayağımdan zor geçti.

Bu da pantolonun bir tarafının açılmış hali. Dizin içindeki koruma ve koruma cebi görünüyor. Koruma cebindeki cırt cırtlarla diz korumasının yüksekliği 3 kademe olarak ayarlanabiliyor. Diz korumaları ortalama bir pantolona göre daha iyi duruyor. Malzeme olarak kauçuk benzeri bir şey ve ortasında kalındığı yaklaşık 2 cm'i buluyor.

Modelimiz üzerinde giyilme şekli. Bu fotoğrafları dekupe etmeye üşendim, arka planda yaşam alanımdan küçük bir kesit görüyorsunuz.

Aşağıda da üzerimde yandan ve önden görünüşleri;

Özetlersek kullanımı gayet kolay, gayet sıcak tutuyor, korumaları iyi görünüyor, Revit'in kendi sitesinde yazdığına ve satıcının söylediğine göre su almıyor. Bir süre sonra illa ki su alır demem üzerine "farz edelim gore-tex %70 su geçirmezse, bu pantolon da %50 su geçirmez, uzun yolda bile bayağı dayanır ama yağmurluk bile uzun süre kullandığında oturduğun yerden hafif su alabiliyorsa bu da su geçirebilir tabii ki." dedi. Gerçi ben çamur pislik içindeki yollarımızda yağmurda, yağmurluk giymeyi düşünüyorum ama yağmurluk kullanmayacaklar ve beklenmeyen durumları lazım olabilir diye not düşeyim dedim.

Motosikleti
    BMW R1200 GS
    walla güzelmiş..hem yaşam alanın hem de pantolonun..güle güle kullan dostum..

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    açıklama için sağol Rıdvan, güzel yazmışsın eline sağlık..taksitli fiyat , hangi kartlarda ve kaç aya kadar var bi bilgin varmı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı StyLeOscaR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rıdvann hayret nasıl üşenmedin de aldın pantalonu şunun fotosunu birde varsa ürünün özelliklerini gösteren link atar mısın ?
    Aslında üşendim sayılır. LBC değil Revit aldım. Revit'in S bedeni üzerime oldu gibiydi, XS de varmış onu denedim, biraz daha iyi oldu. LBC'nin S bedeni modifiye gerektiriyordu. Revit'i alma sebebim de, KK tek çekim fiyatlarıyla karşılaştırırsak aralarında 65 TL fiyat farkı var ama LBC için 1. ölçü alma, 2. teslim alma için 2 sefer Üsküdar'a gitmem gerekecek. Hem hafta içi gidemeyeceğim için 1 haftadan önce alamamış olacam -ki havalar soğudu- hem de zaten git-geller 25-30 TL'ye mal olacak. Yani 35-40 TL için uğraştığıma değmez hem de LBC'nin kalitesiz olduğunu düşünmesem de Revit almış oldum.

Alıntı acemi06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu biraz araştırdım ve kullanacağım motorda S&T kanuni markasının olması beni sevindirdi. Kuralkan A.Ş.'yi tebrik ederim, tamamen yerli olmasa da böyle bir markayı Türkiye'ye getirmesi güze
    Tebrik edilmesi gerektiğini düşündüğüm bir durum yok bence. Çünkü parça fiyatları düşmedi, aksine debriyaj teli gibi sapıkça fiyatlandırmalar yapıldı. Ayrıca motorun değil bir kısmının yerli olması üzerinde yerli üretim tek bir civata bile yok. Hatta Gv250'lerin orjinal aynaları yerine Çin malı ayna takıp öyle satıyorlar.

Alıntı acemi06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim anladığım Kuralkan S&T Kanuni ile Hyosungu Türkiye'de canlı tuttu ve Güney Koreli S&T şirketinin Türkiye pazarını dinamikleştirdi helal olsun diyorum.
    Kanuni Türkiye pazarını canlı tutmanın aksine bu motorlar Hyosung markasıyla satılırken satışları artan bir eğriyle ilerlerken Stkanuni olduktan sonra azaldı. Hatta tekrar Global satmaya başlarsa daha çok satılacağını düşünüyorum. Elimde satış rakamları yok tabii ki ama piyasadaki motorlara ve satılık ilanlarına bakınca belli oluyor. Ayrıca üzerinde Kanuni yazdığı için "acaba?" diye düşünen çok kişi var. Kısacası Kanuni hakkındaki ilk izlenimlerin biraz (biraz değil çok) fazla iyimser olmuş. Tamam motor kesinlikle çok iyi ama Kanuni bu işe bulaşmasaydı daha iyi olacaktı diye düşünüyorum.

Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    walla güzelmiş..hem yaşam alanın hem de pantolonun..güle güle kullan dostum..
    Sağol

açıklama için sağol Rıdvan, güzel yazmışsın eline sağlık..taksitli fiyat , hangi kartlarda ve kaç aya kadar var bi bilgin varmı ?
    Hangi kartlara diye sormadım ama Finansbank, Garanti, Akbank ve Yapıkredi pos cihazlarını gördüm, yani bunlara kesin taksit yapıyorlar. Hatta Cardfinans'da +4 taksit veriyormuş. Ben 2 taksit yaptırdığım için kaç taksit bilmiyorum ama istediğin kadar taksit yaparız diyordu. Büyük ihtimalle 12 taksite kadar yaparlar. Benim aldığım yer Revit distribütörünün mağazası (Özen Motor) ama oradan almak zorunda değilsin. Internette Revit Axsis diye ararsan bulursun zaten bir kaç yer. Her yerde aynı fiyat sanıyorum. Ama her yerde stokta olmadığı ve yakın olduğu için oradan aldım. İstoç'ta var en yakın ve beden sorunu yok istediğin her beden var.

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    şu an aldığın XS beden dimi ?eğer öyle ise bana da M beden falan olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    şu an aldığın XS beden dimi ?eğer öyle ise bana da M beden falan olur.
    Evet XS aldım. Revit bedenleri tam olması gereken ölçülerde dolayısıyla şuradaki tablodan bakarak ne beden alman gerektiğine bakabilirsin ; http://www.feyizoglu.com/content11/olcu-Tablosu
    Eğer alacaksan zaten gittiğinde de deneyerek görürsün.

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Evet XS aldım. Revit bedenleri tam olması gereken ölçülerde dolayısıyla şuradaki tablodan bakarak ne beden alman gerektiğine bakabilirsin ; http://www.feyizoglu.com/content11/olcu-Tablosu
    Eğer alacaksan zaten gittiğinde de deneyerek görürsün.
    tamam sağolasın..biraz bilgilerini okudum, su geçirmez olması işime yarayabilir..aslında kafamdan çıkartmıştım bu pantalon olayını, onun yerine termal içlik alıp kullanırım diyordum ama düzgün termal içlik fiyatlarına da bakınca, korumalı pantalon almak daha mantıklı geliyor..
    İstoçta olması da güzel..iş çıkışı gidip bakayım bu hafta, olmadı taksitle alayım bende..

birde merak ettiğim şey; ben motor kullanırken ayağımda bot olmasına rağmen ayak bileklerime soğuk vuruyor, çünkü motora oturunca pantalon ister istemez katlanıyor ve ayak bileğine soğuk geliyor..Bu aldığın pantalonda buna benzer problem varmı acaba ?

ayrıca biraz kirlendi diyelim; temizlenmesi kolay bir tekstil yapısı varmı gördüğün kadarıyla ? sonuçta illaki kirlenecek bu pantalon..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    birde merak ettiğim şey; ben motor kullanırken ayağımda bot olmasına rağmen ayak bileklerime soğuk vuruyor, çünkü motora oturunca pantalon ister istemez katlanıyor ve ayak bileğine soğuk geliyor..Bu aldığın pantalonda buna benzer problem varmı acaba ?

ayrıca biraz kirlendi diyelim; temizlenmesi kolay bir tekstil yapısı varmı gördüğün kadarıyla ? sonuçta illaki kirlenecek bu pantalon..
    Motosiklet pantolonları da yağmurluklar gibi biraz uzun yapılıyor ki böyle bir şey olmasın. Mesela benim aldığımı ayakkabı olmadan giyersem yere sürter. Yani paçadan soğuk gelmez.
    Sonuçta pamuk ya da yün değil Cordura 600D, kolay temizlenir ama yağmurluk gibi de olmaz.

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Motosiklet pantolonları da yağmurluklar gibi biraz uzun yapılıyor ki böyle bir şey olmasın. Mesela benim aldığımı ayakkabı olmadan giyersem yere sürter. Yani paçadan soğuk gelmez.
    Sonuçta pamuk ya da yün değil Cordura 600D, kolay temizlenir ama yağmurluk gibi de olmaz.
    bu güzel haber benim için az önce biraz baktım nerelerde satılıyor yakın civarda diye, hudsonda da varmış..şirinevler zaten yakın, yarın gidip bakayım bari

tekrardan bilgiler için sağol Rıdvan, ben kaçar yarın iş var iyi geceler

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    bu güzel haber benim için az önce biraz baktım nerelerde satılıyor yakın civarda diye, hudsonda da varmış..şirinevler zaten yakın, yarın gidip bakayım bari

tekrardan bilgiler için sağol Rıdvan, ben kaçar yarın iş var iyi geceler
    Hudson'a boşuna gitme, hem internet sitesinde 2-5 gün içinde kargoya verilir yazıyor, hem de geçen ben aradım depodan getiririz falan dediler. Yani ellerinde yok, benim aldığım yerden gelecek yine

İyi geceler ben de yatayım.

myhammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xmax250
    gunaydiinnn arkidesler

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 46 kullanıcı var. (0 üye ve 46 misafir)

Bu Konudaki Etiketler