Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
16 Kasım 2011, 20:02
2 tane iclik + kot pantalon+ yagmurluk alt ust 17km yol tosunum bi hafta daha dinlenebilir akü bitmesin sora ne melazim arada kisa sürüsler yapmak lazim. hörmetler
---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ----------
cuma gunu havalar nasil secutiy lazim olursa gelim ahmetin bulunacagi yerleri seritle ayiralim
Reklamlar
-
16 Kasım 2011, 20:10
myhammer adlı üyeden alıntı
2 tane iclik + kot pantalon+ yagmurluk alt ust 17km yol tosunum bi hafta daha dinlenebilir akü bitmesin sora ne melazim arada kisa sürüsler yapmak lazim. hörmetler
cuma gunu havalar nasil secutiy lazim olursa gelim ahmetin bulunacagi yerleri seritle ayiralim
Motoru kullanmayacaksan ver birine de işe yarasın. Ne öyle haftada 17 km.
-
16 Kasım 2011, 23:07
Rıdvan sana bir şey sorcam. Geçen gün araba tamircisi bi arkadaşımın yanına uğramıştım sanayiye gittiğimde. Motoru görünce tamirci damarı tuttu, şöyle bi inceledi. Benim radyatöre yağ pompaladığını sandığım aparatın EGR valfi olduğunu söyledi. Bu bi işe yaramıyo, bana gelen arabalarınkini de iptal ediyorum, emisyon değerlerini filan ölçüyo gibi bişey söyledi. By-pass edersek yakıt düşer çekişin de artar dedi. Yok adamım elleme benim moturumu dedim Ama aklıma sen geldin, bi sorayım istedim. Nedir bu EGR olayı?
-
16 Kasım 2011, 23:47
Dr.Aequitas adlı üyeden alıntı
Rıdvan sana bir şey sorcam. Geçen gün araba tamircisi bi arkadaşımın yanına uğramıştım sanayiye gittiğimde. Motoru görünce tamirci damarı tuttu, şöyle bi inceledi. Benim radyatöre yağ pompaladığını sandığım aparatın EGR valfi olduğunu söyledi. Bu bi işe yaramıyo, bana gelen arabalarınkini de iptal ediyorum, emisyon değerlerini filan ölçüyo gibi bişey söyledi. By-pass edersek yakıt düşer çekişin de artar dedi. Yok adamım elleme benim moturumu dedim
Ama aklıma sen geldin, bi sorayım istedim. Nedir bu EGR olayı?
Merak Ettim Google amcaya sordum.
EGR sistemiyle ilgili detaylı bilgiler mevcut. Motosiklette bilemiyorum ama arabalarda özellikle dizel arabalarda kapatılması tavsiye ediliyor. Tabi çevreciler duymasın
Lakin ülkemizdeki yakıtın kirliliğinden dolayı bazı araba firmaları ileride garanti kapsamındaki araçlarının başlarına birşey gelmesin diye Türkiye'ye ihraç ettiği araçların EGR valfini kapatıyorlar mış. ( Bilgi kirliliği olabilir. Kaynak : Google...)
-
17 Kasım 2011, 00:16
Rıdvan sana bir şey sorcam. Geçen gün araba tamircisi bi arkadaşımın yanına uğramıştım sanayiye gittiğimde. Motoru görünce tamirci damarı tuttu, şöyle bi inceledi. Benim radyatöre yağ pompaladığını sandığım aparatın EGR valfi olduğunu söyledi. Bu bi işe yaramıyo, bana gelen arabalarınkini de iptal ediyorum, emisyon değerlerini filan ölçüyo gibi bişey söyledi. By-pass edersek yakıt düşer çekişin de artar dedi. Yok adamım elleme benim moturumu dedim
Ama aklıma sen geldin, bi sorayım istedim. Nedir bu EGR olayı?
Sağ tarafta kornanın arkasında duran parçadan bahsediyorsun sanıyorum. Sanayideki arkadaşın kısmen doğru söylemiş. Egzoz emisyonları düşürmek için kullanılıyor ama iptal edilirse yakıt tüketimi falan düşmez. Motor oksijeni daha yüksek, soğuk havayla beslendiği için çekiş çok az artabilir ama fark edilir düzeyde değil. Yani bu sistem iptal edilmiş bir Gv250'ye binsen daha iyi gidiyor demezsin kesinlikle. Kısaca iptal etmek havayı daha fazla kirletmekten başka bir şeye yaramaz.
osaglam adlı üyeden alıntı
Lakin ülkemizdeki yakıtın kirliliğinden dolayı bazı araba firmaları ileride garanti kapsamındaki araçlarının başlarına birşey gelmesin diye Türkiye'ye ihraç ettiği araçların EGR valfini kapatıyorlar mış. ( Bilgi kirliliği olabilir. Kaynak : Google...)
Böyle bir şey yapacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Hatta servislerin bile iptal edeceğini sanmıyorum. Yakıt kalitesi çoook kötüyse manifold ve egr içinde kurumlanma yapabilir ama bu da garanti süresi içinde olabilecek kadar çabuk olmaz sanıyorum.
-
17 Kasım 2011, 00:35
-
17 Kasım 2011, 00:40
Cevaplar için çok teşekkürler. Olgaç abinin mesajından sonra ben de google da biraz araştırdım, çok çelişkili bilgiler mevcut. Ama sonuçta gücü düşürüp yakıtı artıracak bir şeyi üreticiler takmaz herhalde. Yanma odasına giren havanın sıcaklığındaki çok da abartı olmayacak bir değişikliğin performansı çok da etkileyeceğini sanmıyorum.
Yeri gelmişken onu da sorayım madem. Motorlarınız yeterince kullandıktan sonra ne kadar ısınıyor. Mesela ben hep şehir içi kullanıyorum, çoğunlukla da 15dk yı geçmiyor aktif kullanım sürem. Motor baya bi ısınıyor, kesinlikle elimle dokunamıyorum. Ama bayramda babam kendi motoruyla (kymco 150cc) yaklaşık 30km yol gidip 1200m rakıma çıkmıştı. Rampa bittikten sonra aklına gelmiş yahu motor ısınmış olmasın diye. Elimle çok rahat dokunabiliyordum, fazla yakmıyordu dedi, çok şaşırdım. Sizin motorlarda durum nedir?
-
17 Kasım 2011, 00:53
cancalskan adlı üyeden alıntı
Ya korkuyorum gemeye
iş bahane edip cevap bile yazmıyorum
Şaka bir yana kayıncom geliyor hafta sonu cuma onu alacağım gelemeyiz büyük ihtimal ile yoksa mutaka gelirdik
Sen de birileri geliyor deyip bahane buluyon galiba sonunda bir akşam evine giderken yolunu kesecem, başka türlü görüşemiyoruz.
Ahmet için uygunsa Perşembe'ye alalım?
Yeri gelmişken onu da sorayım madem. Motorlarınız yeterince kullandıktan sonra ne kadar ısınıyor. Mesela ben hep şehir içi kullanıyorum, çoğunlukla da 15dk yı geçmiyor aktif kullanım sürem. Motor baya bi ısınıyor, kesinlikle elimle dokunamıyorum. Ama bayramda babam kendi motoruyla (kymco 150cc) yaklaşık 30km yol gidip 1200m rakıma çıkmıştı. Rampa bittikten sonra aklına gelmiş yahu motor ısınmış olmasın diye. Elimle çok rahat dokunabiliyordum, fazla yakmıyordu dedi, çok şaşırdım. Sizin motorlarda durum nedir?
O motor 150 cc ve normal performansta bir motor. Ama bizim kullandığımız motorlar 250cc, üstten çift egzantrikli ve hacmine göre güçlü. Isınması normal.Hem ne güzel işte üşüdünmü çek kenara ellerini ısıt Bu havada ısınıyor dersen yazın yanıyor dersin. Isınması sorun teşkil etmiyor, benim sigara molası hariç 600 km kontağı kapatmadın gittiğim oldu. Hem de yaz sıcağında. Ayrıca hangi motor olursa olsun zaten çalışma sıcaklığına ulaştığında elinle dokunamaman lazım. Babanın motoru hava soğuk olduğu için ısınmamış. Bizim motorlar kadar ısınmaz ama yine de bayağı sıcak olması gerekirdi.
-
17 Kasım 2011, 01:17
selam beyler,
şakası bir yana da buluşma olacak mı ? ben bu hafta 18.30 da çıkıyorum hafta sonu hariç..eğer yarın buluşma olursa bana haber verin eve uğramadan geleyim buluşma yerine..malum iş saatinden dolayı forumu anca saat 19.30 dan sonra okuyabiliyorum ..
bu arada ahmet bu sefer makarnayı silip süpürürüm haberin olsun domates soslu tercihimdir
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
-
17 Kasım 2011, 02:08
Arkadaşlar forumların belkide en kötü özelliği 600 sayfa bilgiyi önüne sermesine karşın bunun okunmasını kolaylaştırmaması, o yüzden sormak zorundayım, cevaplarsanız mesut bahtiyar olurum.
S&T Kanuni adı altında çıktıktan sonra motor kalitesinde bir değişiklik oldu mu? Servisi nasıl? Uzun süre kullanmayı düşünüyorum acaba evden işe işten eve ve aynı zamanda şehirler arası kullansam mesela yılda maksimum 5000 km yapsam ne kadar daha kullanırım? Almaya niyetliyim ciddi anlamda, ne dersiniz?
-
17 Kasım 2011, 02:46
utuli adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar forumların belkide en kötü özelliği 600 sayfa bilgiyi önüne sermesine karşın bunun okunmasını kolaylaştırmaması, o yüzden sormak zorundayım, cevaplarsanız mesut bahtiyar olurum.
S&T Kanuni adı altında çıktıktan sonra motor kalitesinde bir değişiklik oldu mu? Servisi nasıl? Uzun süre kullanmayı düşünüyorum acaba evden işe işten eve ve aynı zamanda şehirler arası kullansam mesela yılda maksimum 5000 km yapsam ne kadar daha kullanırım? Almaya niyetliyim ciddi anlamda, ne dersiniz?
selamlar öncelikle;
S&T kanuni olayı kanuni firmasının ithal ettiğinden dolayı oluyor..motorun enjeksiyonlu olması dışında neredeyse hiçbir farklılık yok motor yapısında..motorun bakımları baktığın sürece bir sorun olmayacaktır..forumda batuizm nickli (aslında nick'i coşkun olmalıymış o ayrı ) Ahmet arkadaşımınız motoru bildiğim kadarıyla 40.000 km yi geçti ve bir sorunu yok bildiğim kadarıyla..servis olayı var..İstanbulda isen zaten avcılardaki servisimiz gayet iyidir..kesinlikle pişman olmayacağın bir motor olacaktır..
-
17 Kasım 2011, 02:55
arkadaşlar bu motorun 0 fiyatı nedir bilginiz var mı ??
-
17 Kasım 2011, 03:00
durdenist adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu motorun 0 fiyatı nedir bilginiz var mı ??
http://www.stkanuni.com.tr/FiyatListesi.aspx
-
17 Kasım 2011, 09:28
gunaydin arkadaslar otobusten herkese selamlar saygilarr daha gribim tam gecmdi son demlerini yasyo grip yagmurada iyi bastirdi sislideyim saat 07:27 dikkat edin usutmeyinnn
-
17 Kasım 2011, 10:28
bende biraz g(a)rip oldum, pompi$$$ diye hapsuruyorum zuhahahhahhhoooo...
persembe uyarda, canin cani cuma izinliydi gibi bi centik kalmis aklimda, ondan cuma dediydimmm... can yoksa ahmet can da yok! hu ha ha.
---------- Post added at 08:28 ---------- Previous post was at 07:52 ----------
riddddvaaannnnn motorum beni yuzustu birakti bu sabah...
sana bu satirlari sari dolmustan yaziyorum. bence akusu bitti ama yinede senin bi teshis koyman gerek. cani sallla yalnizda olsan sen gel bana bu aksam nolurrr.
(adamin tip zaten wudu, bide cansiz olmaz dedim icerledimi naptiysa motor calismadi yuh!)
-
17 Kasım 2011, 11:15
senin motorda üsütmüstür belkim sicak bi ıhlamur ver depodan bi seyi kalmaz
-
17 Kasım 2011, 11:21
-
17 Kasım 2011, 11:52
buyrun canlarim hecbisi istemez...
ridvanin ustaligini bilgeligini bikez daha gorecez bu aksam... beni de korelik etmez umarim ;oP
ihlamurla cozulse ustadim ahh ahh ins bisiyi yoktur bizim canavarin... aku bitmis sanki ama niye? stator cart curt gozum karariyor anammmm
-
17 Kasım 2011, 11:57
Batuizm adlı üyeden alıntı
bende biraz g(a)rip oldum, pompi$$$ diye hapsuruyorum zuhahahhahhhoooo...
persembe uyarda, canin cani cuma izinliydi gibi bi centik kalmis aklimda, ondan cuma dediydimmm... can yoksa ahmet can da yok! hu ha ha.
riddddvaaannnnn motorum beni yuzustu birakti bu sabah...
sana bu satirlari sari dolmustan yaziyorum. bence akusu bitti ama yinede senin bi teshis koyman gerek. cani sallla yalnizda olsan sen gel bana bu aksam nolurrr.
(adamin tip zaten wudu, bide cansiz olmaz dedim icerledimi naptiysa motor calismadi yuh!)
Olm yalnız gelir miyim ben, hem de eve?
Akşam geliyoruz o zaman. Siparişleri alayım.
myhammer adlı üyeden alıntı
gunaydin arkadaslar otobusten herkese selamlar saygilarr
daha gribim tam gecmdi son demlerini yasyo grip yagmurada iyi bastirdi sislideyim
saat 07:27 dikkat edin usutmeyinnn
Sabahın o saatinde işe mi gidilir, yat uyu Ben o saatte uyandığım bir zaman bile hatırlamıyorum.
cancalskan adlı üyeden alıntı
Akşam aksilik cıkmaz ise geliyoruz can ve canı
bira hariçi bir sey istermisiniz
soğuktan donmuş oluruz heralde
doğalgaza kıyda evi sıcak tut ahmet makarnamızıda ayır
Akşam buluşuyoruz o zaman.
Batuizm adlı üyeden alıntı
ihlamurla cozulse ustadim ahh ahh ins bisiyi yoktur bizim canavarin... aku bitmis sanki ama niye? stator cart curt gozum karariyor anammmm
Can, statör ne kadardı?
-
17 Kasım 2011, 13:48
herkes bi kendine bi evsahibine bira getirse ne guzel olmazmi? hatta mudurun biri babalik etse cigkofte patlatsa? ama bizim mudur de bi garip, hem gecende o patlatti cigkofteciyi, ridvan yada ugura gecsin cigkofte lol
---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 10:24 ----------
saat 8de basliyor makarna partisi... tum gv250ciler davetlidir! ama gelecekler zaten bellidir ;oD
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 39 kullanıcı var. (0 üye ve 39 misafir)
Bu Konudaki Etiketler