hayırlı olsun güle güle kullan arık resımlerımız daha net daha pürüzssüz cıkacak ozman :D
ben zaten o gün anlamıştım fiyat araştırması yapıyordun, hayırlı olsun artık sanatsal gün batımı ve motor resimlerini bekliyoruz.
bu arada resmi çekmeden motoru bir temizlersin
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:56 ----------
Arkadaşlar buaralar pek giremeyeceğim foruma okurum ama yazacak vakit umarım bulurum,
Bizim şirketin gemilerinden biri salı günü Yunan adalarına çıkmış gemide baya hasar var, yunanlılar youtubea bile koymuş
Baya sıkıntılı bir dönem başlıyor bizim için.
http://www.youtube.com/watch?v=LXCmjAe0p9w
armağan geçmiş olsun..hayırdır nasıl oturmuş?demir atmış,taramış desek oralarda demir atacak yer yok herhalde..makine arızası falan mı olmuş ki?gemi yeni sayılır külüstür bir görünümü de yok..karina da sıkıntı varmıy mış?yedeklenecek durumda mı ki?çok mu soru sordum yaw..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Sağol, olacak tabii. Senden haber bekliyordum, cevap yok herhalde hala.
Sağol. Fiyat araştırması hep yapıyordum da, hem ucuza bulmuşken kaçırmıyım dedim hem de bir kaç ay taksit erteleme vardı aldım. Perşembe, Cuma ve Pazar yağmurlu görünüyor, yıkamam
O adam(lar) onu nasıl başarmış? Hani kıyıya yakın yerlerde karaya oturanı gördüm de bunlar bildiğin adaya çıkmış
Bir de niye foruma giremeyecek kadar meşgul oluyorsun? Gidip gemiyi mi ittirecen?
dostum cevap yok..yarın arayacağım elemanı ona göre sana haber veririm..
teşekkürler abi , Aliağalimanıdan İtalya Salerno limanına gitmek için kalkıyor gemi, köprüüstü kayıtları tam gelmedi ama AIS kayırlarından rotasını inceledik 02:50 sularında gemi az bir dümen açısı ile 120 derece rotadan sapmış tam yol karaya çıkmış. Dönüşün tamamlanması 15 dk sürmüş hiçbir hız kesme yada rota değişikliği yok vardiyadaki zabitin basireti bağlanmış heralde şoka girmiş olabilir, yada başka birşey makine arızasıda olabilir dümen kitlenmiş desem 15dk dümeni ele almak için yeterli süre??.
Raporlar ses ve vdr kayıtları gelmesini bekliyoruz.
dalgıç çağrıldı baş taraftaki tanklarda yırtılma var. gemide14000t yük var nasıl kurtaracaklar bilemiyorum, baya sancılı olur kurtarma şirketi ile açık anlaşma yapıldı ne kadar sürer belli değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
şirkette herkes ayakta oturupta forum sayfasını açarsam hoş karşılanmam zaten. ayrıca bir ton formalite yazışma olur akşamdan akşama bakarım (=
dostum günahını almayalım ama 15 dk basiret bağlanmaz bence.köprüüstünde vardiyayı alan zabit uyumuş olabilir.15 dk yeke dairesinden manuel kumanda için yeterli bence.tabi bizim gemilerle sizinkiler farklı olabilir.bişi diyemem.neyse uzun lafın kısası tekrar geçmiş olsun..size baya bir masraf çıkartır bu durum..hayırlısı..
günahına girmek istemedim, haklı olabilirsin
15dk içinde ilk yapması gereken otopilotu devreden çıkartacak, yukarıdan elden kumandaya geçecek olmadı mı? makine otomasyon olduğu için vardiya tutan yok aşağıya birilerinin inmesi hadi 5dk sürse.
köprüüstünden kötüsü makine stop yapsa en azından hız keser crash astern bile verebilir istese ama ne bileyim garip bir olay. dediğin gibi hayırlısı.
Armağan gemiyi ittirmeye başladın mı?
owwww.. çok feci olmuş yahu.. tam yol girdiğine göre uyumamış olma ihtimali çok çok küçük bence de.. allahtan geçenlerde gecikmeli de olsa maaşlarınızı yatırmışlardı, valla bu olaydan sonra bir kaç ay daha maaş vermeyebilirler, umarım öyle olmaz tabi ama hasar ve maddi zarar çok büyük gibi duruyor.. allah kolaylık versin armağan..
bu arada ilker, transalp konusunda gelişmeler var mı, istanbulda incelediğin çok güzel mavi bi alet vardı.. geçenlerde bi arkadaşın gs 1150 sine bindim.. bizim aletlerin oturuş/sürüş pozisyonuna öyle alışmışım ki birden racing motora biniyormuşum gibi hissettim.. hatta motor koruma demirinin oralarda vites topuzu filan aradım bi süre, meğer hemen selenin alt hizasındaymış kendi kendime acaba bi daha chopper/cruiser tarzından başka motorlara binemicem mi ki diye sormadım değil..
rıdvan bende de 7D var 18-200 IS lensle birlikte.. amatörce çekimler yapıyorum.. çok zevkli bir uğraş, hele ki motosiklet ile kombine edince muhteşem oluyor.. özellikle boş olduğun günlerde -ve tabi güneşin olduğu- sabahın ilk ışıklarını kaçırma derim, herşey bambaşka görünüyor..
Bende 7D değilse bile 550D alacaktım ama biraz erken alınca 550D çok geldi. Zaten son zamanlarda aradaki farka değer pek bir şey bulmamaya başlamıştım. Beni uzunca bir süre götürür gibime geliyor. İleride 75-300 alabilirim ama. Bu arada ilgiç bir şekilde IS lensi kiti DC lensli kitten daha ucuza aldım. Başka yerde de değil, aynı mağazada IS lensli olan 150 TL daha ucuzdu. Sanıyorum fiyatlandırma yaparken ters yapmışlar ama benim için bir mahsuru yok tabi bu durumun. Fotoğraf çekecek çok konu var da boş zaman lazım. Ama sabahın ilk ışıklarını yakalamak için gece uyumamam lazım. Gece uyuyup da o saatlerde kalkmam imkansızdan öte.
ben makineyi amerikadan yarı fiyatından birazcık daha aşağıya getirtmiştim.. ilerleyen zamanlarda farklı bir gövde ya da lens ihtiyacın olursa bence kesinlikle ebay den almalısın.. aldığın lens konusunda da hakikaten şanslıymışsın doğrusu, bence de fiyatlandırmayı yanlış yapmışlar istanbulda olsaydım arada bi sabaha karşı dürterdim seni hadi fotoğraf çekmee gidelim diye
neyse, tekrardan hayırlı olsun.. bundan sonra bizim başlığın kapladığı alan birden artacak gibi bir hisse kapıldım.. inşallah moderatörler "aloo, olm iki dakka yönümüzü öte döndük, fotokritiğe çevirmişiniz lan başlığı, bu ne böyle" demezler
Ben de başta Ebay'den almayı düşünüyordum, hatta gümrüğe takılmamak için Almanya'ya kargo yapıp yakın zamanda gelecek akrabalardan birinin çantasında getirtecektim. Ama sonra baktım ki Türkiye'de arada ucuza bulunca fiyat farkı fazla olmuyor (aldığım fiyata göre sadece 200 TL fark vardı) taksit avantajından dolayı buradan almayı tercih ettim. Tabi lens falan alacak olursam önce Ebay'e bakacam. Bir de ilginçtir gördüğüm kadarıyla fiyat farkı en çok 7D'de oluyor. Arkadaşım da 7D almıştı, o Kanada'dan bir arkadaşına getirtti, o da yarı fiyatına aldım diyordu.
Modlar fazla karışmasın, şurada motosiklet fotoğrafı çekecek donanım tartışması yapıyoruz
Arkdaşlar okuyorum ama yoğunum gemim karaya oturddu benimde onu çekiyorum halat ile.
S&T kanuni Gv 250
Şu an bu konu içerisinde 60 kullanıcı var. (0 üye ve 60 misafir)