Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
arkadaşlar merhaba tekrar..
geçen mesajımdan bu yana sahibinden de motosiklet araştırıyorum.. Bikaç tane uygun olabileceğini düşündüğüm ilanları listeme aldım.. Şu sıralar çok heyecanlıyım, ilk motosikletimi almama ramak kaldı, hissediyorum
Size sormak istediğim bişey daha var.. Enjeksiyonlular ile karbüratörlüler arasında bakım açısından daha masraflı ya da daha sıkıntılı olan var mıdır, varsa hangisidir.. Ayrıca enjeksiyonlu modellerden itibaren egzoz değişmiş, ikisinin seslerini kıyaslama fırsatı mutlaka bulan vardır aranızda.. Açık söylemek gerekirse ben bu tarz motosiklet almayı istememdeki yegane sebep motorun sesi.. Dolayısıyla sesi benim için çok önemli.. Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim..
Bakım olarak hiç bir farkları yok. Sadece enjeksiyonlu olanlarda biraz fazladan (10 adet) elektronik sensör var. Egzoz sesi olarak 2 model arasında çok belirgin bir fark yok. Her ikisi de fazla gürültü yapmadan çalışıyor. Karbüratörlü olan çift egzozlu modellerde egzozların ucundaki kapakları sökerek daha gürültülü hale getirebilirsin ama yine de tavsiye etmem. Şehir içinde belki sesi hoş gelebilir ama bir kaç saat sürecek uzun bir yola çıkarsan sesten rahatsız olabilirsin, her ne kadar olağanüstü bir gürültü yapmasa da. Enjeksiyonlu olan tek egzozlu modellerde egzozun ucunda açabileceğin bir kapak yok ve egzoz üzerinde oksijen sensörü olduğu için fazla kurcalanacak bir şey değil. Ama paraya kıyıp egzoz yaptırabilirsin.
Aslında karbüratörlü modeldeki egzoz çok daha çekici görünüyo.. Bu durumda alacak olduğum model yavaş yavaş şekilleniyor.. 2007 model 20bin km civarı bir cihaz için -temiz olmak koşuluyla- 5bin lira nasıl bir fiyat, daha da uygun alınabilir mi, mesela 4,5 gibi.. Ya da 2010 model hiç aksesuarsız bi motor için en fazla ne kadar verilebilir, 6,5 çok olur mu.. Çünkü sisy bar, çanta seti, sis farları ve ayak pedleri benim olmazsa olmazlarım.. Hepsine epey bi masrafım olur diye düşünüyorum..
Yarın olması planlana gezide bir anlaşmazlık yaşadık sanıyorum. Nedir şimdi kararınız? Yalan olacak gibi bir his var içimde.
gelmeyen varmıki ? önce onu sorayım.. çünkü rota büyük olasılıkla seninle konuştuğumuz gibi anadolu kavağı , feneri tarafı olacak..eğerki istanbul park olayı da derseniz o da olur.. seçim bize kalmış.. ama bana sorarsanız sıcakta yarış seyretmek ne kadar zevkli olur bilemediğimden, eğer daha önceden giden varsa oraya biraz bilgi verirse daha iyi olur açıkçası ben sıcakta bunalma taraftarı değilim..
---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:56 ----------
durumu izah ettim.. bugun geceye kadar kararlaşsın bu olayda ona göre ayarlıyalım birbirimizi..
---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 17:59 ----------
eee nerelerdesiniz yahu
Neyse arkadaşlar, bu hafta bayram dolayısıyla herhalde biraz karışıklık oldu. Haftaya gezeriz artık. Ben olur da erken kalkabilirsem (pek ihtimal vermesem de kalkabileceğime) yarın İstanbul Park'ta Pist şampiyonası yarışlarını izliyor olacağım. Yarışlar 12.00'de başlıyor.
kardeşim tekrar aramıza hoşgeldin ozaman..aynı şeyleri küçükken fazla fazla yapmışlığım var.yalnız bizimkiler keçi değil koyun güderlermiş
bu arada benim motorum satılık..ses dahil aradığın tüm şeyler var http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5439927/detay/ ben egsozu şişlerle küçük delikler açtırıldı.tok ama rahatsız etmeyen fakat tatmin edici bir sesi var.bir ara videosunu da koyarım.motor konusunda ve diğer her türlü konularda herzaman yardımcı oluruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
ahmet hemen ne zaman aldın da ne zaman satıyorsun? hayırlısı olsun dostum..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Arkadaşlar akşamüstü Avcılar,Beylikdüzü yada Büyükçekmecede buluşmak isteyen var mı?
selam arkadaslar.. 2 yildir innova kullaniyorum/ enjeksiyonlu, 1.6lt/100km yakit tuketimine sahip duz yolda 70le gidersen.. tas gibi saglam ve honda servislerinden cok memnunum.. lakin uzun yolda cok yoruluyorum ve hayalimde hep bir ege akdeniz turu var.. sizlere sorum gv250 nin enjeksiyonlu modelinden alsam bu hayalimi gerceklestirebilir miyim,sorunsuz problemsiz konforlu ve ekonomik olarak.. ben hatay da yasiyorum burada bayisi ve servisi var mi bilmiyorum.. netten bulamadim.. acaba uzun yolda sabit 70-80 gibi bir hizla gitsen yakit tuketimi ne olur deneyeniniz var mi.. aslinda bir cbf 150 alip 4000 liraya konfor ve uzun yol sorunu cozebilirim ama gonlum de hep bir crusier var iste
selamlar öncelikle hoşgeldin..
gv için uzun yol çok ideal.. forumdaki arkadaşlarım genelde hep uzun yol yapmışlardır ve hiçbirisinden bir sıkıntı duymadım.. servis olarak hatayda bir tane mevcut sitenin söylediğine göre : http://www.stkanuni.com.tr/Servisler.aspx?ilid=HATAY
gerçi elin biraz anahtar tutuyorsa çokta bakıma ihtiyaç duyulan bir motor değil sıkıntı çıkarmıyor çünkü kolay kolay.. yeterki yağını düzenli değiştirmeyi ihmal etme..
cbf 150 alacağına bu paraya 2. el bulabılırsin belki biraz daha katman gerekir maddi olarak ama emin ol cbf ile kıyaslama bile yapılmaz bu makine.. tork desen mevcut hız desen o da yeterli..
slayerr nickli rıdvan arkadaşım en son ölçümünde 3.3 lt civarımı ne yakmıştı..hatta şehir içi olmasına rağmen..bende biraz uzun yola gittiğimden (çok uzun yol sayılmaz 60 km ) sabit 80 km hızda bende 100 km de 3.5 lt yakmıştım..bu makine içinde güzel bir rakam bence.. bu rakam karbüratörlü gv için geçerli onu eklemeyi unutmuşum..
umarım yardımcı olabilmişimdir..kazasız sürüşler dilerim..
---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 16:25 ----------
selam;
saat kaç gibi buluşma olur ? ben zaten avcılarda oturuyorum, duruma göre iş çıkmaz ise olabilir aslında..slayerr a da haber veririz o da küçükçekmecede oturuyor..
Karbüratörlü model kullanıyorum. 90-100 km hızla şehir içinde 3,1 Lt tüketime kadar düşmüştüm. Ama 70-80'le gidersen de en fazla 3'e düşer. Zaten 250cc 28 HP bir motor için çok düşük bir tüketim. Enjeksiyonlularda daha az yakıyor gibi bir durum yok yalnız bu motorlarda. Yaklaşık aynı tüketimdeler. Şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım, zaten foruma bakarsan ciddi bir sorun yaşayan yok. Sadece enjeksiyonlu model kullanan 2 arkadaşın motorunda ECU (beyin) arızası oldu. Ama kronik bir arıza değil. Bayi ve serivslerine www.stkanuni.com.tr 'den bakabilirsin. İskenderun'da servisi mevcut.
Sonradan fark ettim, Ege, Akdeniz turu demişsin. Ben bu motorla, hem de ilk aldığımda yağını bile değiştirmeden 1250 km yol yaptım. Forumda çok daha fazlasını yapan arkadaşlar da var.
Bana uyar ama arkadaş akşama kadar foruma girip bu mesajı görür mü bilmem. Eğer olacaksa 15 dk. önceden haber vermeniz yeterli.
hayırdır ahmet anlaşmazlık mı oldu yoksa aileyle
---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:52 ----------
ben dışarı çıkıcam birazdan abime uğrayacağım..buluşma olursa ve gelirim dersen eğer bana bi haber verirsin kanka sana zahmet..
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)