Arkadaslar bulusma olayına bende katılmak isterim hem motor konusunda buradan öğrendiklerinin yanına beraber bakım yapma şansımız olur daha bilgili insanlarla bilgi paylaşımı yapmak benim için süper olur ...
Bu arada uçma olayına gelince ben gidip tayfunun motoruna bakıp almak isteyen ve tayfunun babasının hastalığı yüzünden uzadigi satış için beklemeyemedim yoksa almıştım kısmet bazı isler. Bence fiyatların bu nedenli yüksek oluşu genel konuşuyorum motorun sıfırının olmamasidir tayfun abinin yazdığı fiyatı gayet kararindadir kabaca bir hesap yaparsanız isin icine aksesuar girdiğinde ucuz bile sayılır motorun tek dejavantaji km sinin yüksek oluşuruz o da bakımlı motorda cok sıkıntı yaratmayacagini düşünüyorum ...
Benim yağ sizdirma olayı bubufak camın sizin tahmin etmediğiniz yerden cok az sizdiriyor
Gelince bazı bakımlara sokmam gerekecek yorumlarınızı alayım
- yağ, yağ filtresi
- hava filtresi
- vites kutursunda şanzimanda yağ nasıl değişiyor o kısmına bakım yapan varmi
- zincir bakımı zincir biraz bol geliyor gözüme nasıl ayarlayacağım onuda bilmiyorum
- ve son olarak zincir koruma kapağının bir kulağı Balıkesir Çanakkale arasında kırıldı komple soksemmi yoksa nasıl tamir edeceğim onu sağlamken de cok ses yapıyor çözümü olan yazsın
- sele yi dosemeci kuzene gönderip icini daha yumuşak bir sünger ile kaplatip rahatlamayı umuyorum
)
Bu arada motorla Perşembe sabahı manisa Salihli den çıktım aksam 19:00 Gokceada vaburuna yetiştim yeni bir Gv kullanicisi olarak yokuslardaki performans süper di pazar sabahı Gökçeada da istanbula geri döneceğim alır almaz da uzun yola çıkmış buluyorum tabi aldığım gün alistirma yaptım oyle çıktım yolda en rahatsız eden olay jeeple bir öküzün bizi gore gore sollamaya cikmasiydi yedi ceddine saydım plaka alma şansım olmadı birde selelere ufak yastık aldık anca rahat ettik
)