Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
02 Haziran 2011, 01:32
mototor adlı üyeden alıntı
iyi aksamlar arkadaslar,
sonunda gv 250 aldim bi tane, su ilandakini aldim;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...36/pasif-ilan/
haftasonu teslim alacagim motoru. aksesuar olarak sadece sissy bar ve motor koruma demiri var, bir canta almayi dusunuyorum.
@StyleOscar
abi bir kac sayfa once alip taktirdigin bir canta resmi vardi, nerden aldin fiyati nedir bilgi verebilir misin burdan ya da sorun olacaksa ozelden?
dostum hayırlı olsun.. aramıza hoşgeldin..
çantayı sirkeciden aldım..bu armodenin üreticisi firma tümoparsan'dan.. motorcuların olduğu sokakta zaten görmemene imkan yok
fiyat olarakta pazarlık yapmadan alma sakın ben 140 tl vermiştim nakit..normalde 165 e satıyorlar bilgin olsun
tekrardan hayırlı olsun kazasız sürüşler artık gv ciler coğalıyor ne güzel valla.. bir ara buluşup tanışma faslı olsa iyi olur herkesin müsait olduğu bir ara..
ayrıca adam her ne kadar bakımını yaptırdım desede sen bir yağını ve filtresini değiştiriver motorunun..
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
Reklamlar
-
02 Haziran 2011, 01:46
StyLeOscaR adlı üyeden alıntı
dostum hayırlı olsun.. aramıza hoşgeldin..
çantayı sirkeciden aldım..bu armodenin üreticisi firma tümoparsan'dan.. motorcuların olduğu sokakta zaten görmemene imkan yok
fiyat olarakta pazarlık yapmadan alma sakın
ben 140 tl vermiştim nakit..normalde 165 e satıyorlar bilgin olsun
tekrardan hayırlı olsun kazasız sürüşler
artık gv ciler coğalıyor ne güzel valla.. bir ara buluşup tanışma faslı olsa iyi olur herkesin müsait olduğu bir ara..
ayrıca adam her ne kadar bakımını yaptırdım desede sen bir yağını ve filtresini değiştiriver motorunun..
eyvallah abi, sagol.
bu cantayi takiyorlar mi peki alinca? ben kendi basima takamam buyuk ihtimal
bulusma falan da guzel olur, hatta garaj diye bir yer varmis audioslave de bahsetmisti, oraya ugramayi da dusunuyorum, hem arkadaslarla tanismis olurum hem de ufak tefek de olsa bisyler ogrenirim, cantayi takmak icin birilerine ihtiyac duymam belki o zaman
-
02 Haziran 2011, 02:26
eyvallah abi, sagol.
bu cantayi takiyorlar mi peki alinca? ben kendi basima takamam buyuk ihtimal
bulusma falan da guzel olur, hatta garaj diye bir yer varmis audioslave de bahsetmisti, oraya ugramayi da dusunuyorum, hem arkadaslarla tanismis olurum hem de ufak tefek de olsa bisyler ogrenirim, cantayi takmak icin birilerine ihtiyac duymam belki o zaman
hayır orada takmıyorlar senın kendın takman gerek.. ben eve getirmiştim iple sıkıca bağlatmıştım.. takmadan öncede vida ve somun alman gerek.. motorun üzerindeki vida kısa kalıyor ve açık başkı somun alman gerek..
-
02 Haziran 2011, 02:34
hayır orada takmıyorlar senın kendın takman gerek.. ben eve getirmiştim iple sıkıca bağlatmıştım.. takmadan öncede vida ve somun alman gerek.. motorun üzerindeki vida kısa kalıyor ve açık başkı somun alman gerek..
muhtemelen hemen alamayacagim cantayi, motor icin gereken ufak tefek bakimlara oncelik veririm.
cantayi da alana kadar ogrenmis olurum belki nasil takilacagini, vidalari falan
-
02 Haziran 2011, 13:14
arkadaşlar gv de ne zaman enjeksiyona geçildi kaç senesinden sonra..
-
02 Haziran 2011, 13:16
logaritma adlı üyeden alıntı
arkadaşlar gv de ne zaman enjeksiyona geçildi kaç senesinden sonra..
2008 yılından sonra. Ama 2008 model olması enjeksiyonlu olduğunun garantisi değildir. Yani 2008 olup da karbüratörlü olan da olabilir.
-
02 Haziran 2011, 21:09
merhaba arkadaşlar..
bugün iş çıkış saatim erken olduğundan kendime fırsat bulup, motorumun bujilerini değiştirdim.. çıkan bujiler resmen kurum bağlamış..tırnak aralıkları farklıydı..
içinden çıkan buji NGK CR9EVX idi.. buji bizim motora uymasına rağmen okuduğum kadarıyla bize takılması gereken buji CR8E (standart ) CR8IEX (iridyum) CR8EVX (platinyum) değilmiydi ?
bakalım yarın sabah çalıştırdığımda ve kullandığımda ne gibi fark olacak tekrardan paylaşırım
ve tekrar tekrar şunu öğrendim;
2. el motor alıyorsak kullanan bakımlarını yaptırdım dese bile yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve bujileri e
kesinlikle değiştirmek gerek.. önceki sahibinin götürdüğü servisle alakalı bir sorun sanırım bunlar.. değiştirdim deyip gönderiyorlar herhalde..
herkese hayırlı akşamlar dilerim..
-
03 Haziran 2011, 00:10
merhaba arkadaşlar..
bugün iş çıkış saatim erken olduğundan kendime fırsat bulup, motorumun bujilerini değiştirdim.. çıkan bujiler resmen kurum bağlamış..tırnak aralıkları farklıydı..
içinden çıkan buji NGK CR9EVX idi.. buji bizim motora uymasına rağmen okuduğum kadarıyla bize takılması gereken buji CR8E (standart ) CR8IEX (iridyum) CR8EVX (platinyum) değilmiydi ?
bakalım yarın sabah çalıştırdığımda ve kullandığımda ne gibi fark olacak tekrardan paylaşırım
ve tekrar tekrar şunu öğrendim;
2. el motor alıyorsak kullanan bakımlarını yaptırdım dese bile yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve bujileri e
kesinlikle değiştirmek gerek.. önceki sahibinin götürdüğü servisle alakalı bir sorun sanırım bunlar.. değiştirdim deyip gönderiyorlar herhalde..
herkese hayırlı akşamlar dilerim..
CR8 Standart buji CR9 ise soğuk tip denilen yani sıcak havada hararetli kullanıma daha uygundur.
-
03 Haziran 2011, 03:10
Arkadaşlar, uzun süredir kullanmakta olduğum emanet motoru Temmuz'da iade edeceğim için motor almaya karar verdim. Uzun zamandır gv 250 konusunu takip etmekteyim. Malumunuz bu motorun sıfırı 7500 civarında, bende bu yüzden ikinci ellere yönelmiş durumdayım. Şöyle 4000-6000 arasında temiz bir motor bulursam alacağım. Buradaki arkadaşlardan, bu konuda yardım istiyorum. Lakin bulunduğum yerde motosiklet piyasası yok gibi bir şey, sahibinden deki ilanların çoğu istanbuldan, gidip görme olanağım yok, ha görsem ne kadar anlarım o da ayrı mesele tabi. Bu yüzden yardım istiyorum; şöyle temiz, fiyat olarakta uygun aralıkta çevrenizde v.s varsa paylaşırsanız sevinirim. Gerçi sıfır almaktan tam da vazgeçmiş değilim, şöyle şeytan iyi bir dürterse, "mahalle baskısını" da atlatabilirsem belki olabilir ama aksesuar v.s 9-10 liraya çıkacak o zaman motor
13-14 ay önce zorunlu olarak başlayan motosiklet serüveni böyle bir sevdaya dönüştü ne yazık ki. Motosiklet kullanmaya başladığım zamanlar, uzun yıllar motosiklet kullanmış, şimdilerde ise bırakmış bir amca bana demiştiki: "kıçı o seleye değen adam bir daha iflah olmaz", ne kadar da haklıymış...
-
03 Haziran 2011, 08:44
"kıçı o seleye değen adam bir daha iflah olmaz"
kesinlikle aramıza hoşgeldin,gönlündeki motora tez zamanda kavuşman dileğiyle..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
-
03 Haziran 2011, 11:29
-
03 Haziran 2011, 14:36
arkadaslar selam,
bugun motoru almaya gittim, aldim. noterden islemleri yaptik.
sonra bindik servise geliyorduk bi gecmis kayitlarina bakmak icin. motor rolantide calisirken cok yuksek devirlere cikiyor, 6binden asagi nerdeyse inmiyordu
servise gittik, gaz teli takilmis olabilir diye bakti, onda degildi sorun.
buyuk ihtimal beyinde sorun var dedi, biraktik motoru servise. hevesim kursagimda kaldi...
boyle bir sorun yasamis olan var miydi daha once?
-
03 Haziran 2011, 14:39
arkadaslar selam,
sonra bindik servise geliyorduk bi gecmis kayitlarina bakmak icin. motor rolantide calisirken cok yuksek devirlere cikiyor, 6binden asagi nerdeyse inmiyordu
buyuk ihtimal beyinde sorun var dedi, biraktik motoru servise. hevesim kursagimda kaldi...
Bende de benzeri oldu 2 kere.Benim tahminim beyin arızası ile ilgili değilde sensörle alakalı olabileceği.Sensör ıslanmış olabilir yada arızalanmıştır.Bende yarın alıcam net cevabı.
Sende de aynısı olabilir.
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
-
03 Haziran 2011, 14:43
direkt bosta calistirinca devir 3binden baslayip 5bin/6bin civarlarina cikiyor. yolda giderken de oyle, nerdeyse hic dusmuyor devir.
boyle miydi sendeki sorun da?
-
03 Haziran 2011, 15:23
arkadaslar selam,
Arkadaşım beyin sorununuz var. Beyin program yüklemesi (heryer yapamıyor)yapılıp/değiştirilip aynı zamanda sensörde değişecek.
Enjeksiyonlularda böyle bir sorun var. Yardım istersen pm at yaptırdığım yeri ileteyim. Diğer arkadaşlarda isterse buraya yazarım ki daha önceki sayfalardanda okunabilir.
Beyindeki bu sorun o zamanlar Merkez Servisin cevabına göre (Vurdurma yada akü bitmesi sonucu konjektörden gelen yüksek akım.)
-
03 Haziran 2011, 15:24
YÖRÜK adlı üyeden alıntı
"kıçı o seleye değen adam bir daha iflah olmaz"
kesinlikle
aramıza hoşgeldin,gönlündeki motora tez zamanda kavuşman dileğiyle..
Teşekkür ederim. Allah herkese gönlüne göre versin
-
03 Haziran 2011, 15:27
direkt bosta calistirinca devir 3binden baslayip 5bin/6bin civarlarina cikiyor. yolda giderken de oyle, nerdeyse hic dusmuyor devir.
boyle miydi sendeki sorun da?
Hayır.Bende şu şekil oldu 2 kere çalıştırdım 4000 devire yükselince stop ettim.Tekrar çalıştırdım düzeldi.O kadar.
-
03 Haziran 2011, 15:28
TAYFUNBORA adlı üyeden alıntı
Hayır.Bende şu şekil oldu 2 kere çalıştırdım 4000 devire yükselince stop ettim.Tekrar çalıştırdım düzeldi.O kadar.
Sizinki sanırım rolanti sensorü kaynaklı, ancak bu şekilde devam ederse sensor yanlış bilgi yollayıp beyin arızasına yol açar. Bence kontrol ettirin.
-
03 Haziran 2011, 15:30
Whitehair adlı üyeden alıntı
Arkadaşım beyin sorununuz var. Beyin program yüklemesi (heryer yapamıyor)yapılıp/değiştirilip aynı zamanda sensörde değişecek.
Enjeksiyonlularda böyle bir sorun var. Yardım istersen pm at yaptırdığım yeri ileteyim. Diğer arkadaşlarda isterse buraya yazarım ki daha önceki sayfalardanda okunabilir.
Beyindeki bu sorun o zamanlar Merkez Servisin cevabına göre (Vurdurma yada akü bitmesi sonucu konjektörden gelen yüksek akım.)
Bakalım benim motorun Ağustos'a kadar garantisi devam etmekte.Hemen sıkıntı neyse hallederim.İşin kötü tarafı sadece 2 kere yaptı ve bir süredir yapmıyor.İnşallah eğer gerçekten bir sıkıntı varsa bulunması kolay olur.
Sensörden de kaynaklı olabilir tabi.Yarın ola hayrola
-
03 Haziran 2011, 15:54
@whitehair
servise biraktim motoru zaten, usta da beyinle ilgili demisti. hatta senin yazdigina yakin seyler soyledi, aku bitmisken yuksek akimla bi sekilde calistirilmaya calisilmis falan dedi.
iste biraktim, usta test edip sorunu bulduktan sonra gerekiyosa beyni degistiricek. ama beyin degisirse bu durum garanti kapsami disinda sayilabilirmis.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)
Bu Konudaki Etiketler